Lilith wrote on 16.06.2005 at 13:27:26:"Kimavčki" so pa zame eni bolj trpečih ljudi (pa se včasih niti zavedajo tega ne). To mora biti ja grozno, ves čas se odrekati sebi, da bi...da bi kaj? Te sprejel nekdo, ki te itak ni vreden?

Čredni nagon je zmeraj posledica strahu, da sami ne bomo zmogli preživeti.
Lilith...že zadnjič me je mal zmotlo tole tvoje pisanje pa nisem našla pravih besed,da ti opišem,kaj me pravzaprav muči.V bistvu mam malo nerazrešene pojme tukej. Pa to že kar nekaj časa.Možno je sicer, da se motim, ampak na psihološkem nivoju jst tole zjavo berem kot malo (ta beseda mi dela največ problema tukej) ne vem... posmehujočo...al pa malo 'z viška'...Že nekajkrat sem opazila,da o nekom govoriš na takšen način. In zdej me nekej zanima,glede na to, da imam čez leta ambicijo postat psihoterapevtka pa mi zato ni jasno...Osebno sem mnenja,da bi moral bit psihoterapevt konsistenten v privat in službenem življenju.Se pravi,če jst v službi razmišljam o nekom,ki je prišel k meni po pomoč,kot o osebi z motnajmi v duševnosti (tukej mislim na vse možne procese in diagnoze in mehanizme,skratka vse),kar osebe,ki se ne znajo postaviti zase-kimavčki-so,potem bi jih 'morala' tut v privat lajfu...Zdej ne vem čist točno...ali jih v službi tut obravnavaš na takšen način(zavestno ali podzavestno) ali imaš ti to strogo ločeno. Isto je tudi z drugimi diagnozami.Pride k tebi alkoholik na psihoterapijo in ti ga obravnavaš profesionalno,v privat življenju jih pa recimo preziraš(tega ne trdim,sam dajem za primer)...čeprav v takšnih primerih jst mislim,da tut profesionalnosti ne more bit kej dost...
Ok,kar mi ni čist glih jasno tukej je to al je v redu imet v službi takšen odnos,privat pa drugačen,al bi moral bit psihoterapevt(dober,seveda) konsistenten kar se tega tiče...Ali celo tako,da je v redu,da je psihoterapevt takšen v službi,kot je privat...(obratno kot prej)
Zavedam se,da sem zdej ful zabluzila(nekoč sem bom tut to naučila-ti maš to ful lepo poštimano) in upam,da me boš sploh razumela,kaj sem hotela povedat,imej v mislih tut to,da te ne poskušam napadat(prihajam v miru...

),ampak tole mi res ni čist jasno...
Bom pa hvaležna,če bo še kdo povedal svoje mnenje,ne samo ti Lilith.
Imej se lepo.