Mateja B.
4 p

Birds of a feather flock together ... Gliha vkup štriha ... (Al kaj že dela?) Opposites attract ... Nasprotja privlačijo ... Klin se s klinom zbija ... Different as chalk and cheese ...
Različna kot noč in dan, a nerazdružljiva kot rit in srajca ...
Tega je polno v vseh jezikih. In oboje je res. Nasprotja se privlačijo, skupaj po poti pa lahko hodijo le, če so si hkrati podobna. In to v nameri, v usmeritvi k cilju, ki je izravnavanje. Izenačevanje. Uravnotežanje. Usklajevanje. Srednja pot. Tanka modra linija natančno med Nebom in Zemljo, Duhom in Materijo, jangom in jinom.
Dolgo nazaj, 10, 12 let, ne vem točno, sem prvič – prvič po tem, ko sem pozabila na otroški še narzcepljeni svet – zaslutila, močno in globoko, povezanost vsega z vsem, vseenost univerzuma, iluzijo časa in prostora in sploh vseh razlik. Vedela sem, da je nekaj bolj resničnega tam, onkraj mrene, ki omejuje zaznavanje te magične zlitosti. Danes vem, da smo mreno razpeli zato, da jo raztrgamo in spet najdemo same sebe, cele, popolne in zavedajoče se vsega. Nor eksperiment, ki smo se ga lotili. Izkušnja je bila tako močna, da so besede priletele iz neotipljivega drugega sveta in zletele skozi mene v prvi svet na povsem otipljiv papir beležke, ki je ležala na postelji v moji sobi. In ob tem se je v mreni naredila razpoka. Or, as Leonard says: There is a crack in everything, that's how the light gats in.
ONKRAJ (Far away, so close)
tam daleč ... daleč ... za mejami vsakdana se razliva brezčasje kjer je jutri včeraj in se neskončnost razkraja v trenutku
tam daleč ... daleč ... za mejami telesa tavajo sence občutij kjer se svetloba staplja s temo in milni mehurček ljubkuje vrtnico
tam daleč ... daleč ... za mejami razuma lebdijo resnice kjer njih bližina zastira pogled in plete mreno obupa
tam daleč ... daleč ... za mejami jaza se duši v sebi neskončen svet kjer z blazno hitrostjo molčijo pozabe čakajoč na svobodo
* * * * *
I wellcome the Light. I go towards Freedom. I love life and I live Love.
|