Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 ... 14
(Read 8597 times)
Lilith
5
*****
Offline

..to be more like me and
less like you...
Posts: 1554

kako ženske same sebe razvrednotijo
30.01.2005 at 15:49:10
 
Včerajšnji pogovor na chatu me je vzpodbudil, da tukajle objavim nekaj svojih misli- v razmislek in za debato.
Recimo, da en del moških res funkcionira v odnosu do žensk zgolj po principu spolnega nagona.  Eni svoje vedenje bolj drugi manj javno promovirajo.  Skozi izjave, ki ženske razvrednotijo na nivo objekta poželenja
In kaj počne ob tem določen del žensk? Ne boste verjeli (ah, če dobro premisli, pa kar boste verjeli ), ampak tole moško početje podpirajo - pa najsi ga podpirajo aktivno ali pasivno.  Ene se tem moškim hahljajo (ah, kako smešno Roll Eyes, druge še same razglašajo, da gre moškim le za sex kot da je razčlovečenje ženske samoposebiumevno, tretje ne rečejo nič, a tolerirajo to početje in ga morda opremijo z oznako "moški pogovori".
Pa špekulirajmo malce o usodi teh žensk, ki tako "junaško" prenašajo moški primitivizem.  Pomagale so torej ustvariti kulturo, v kateri dovoljujejo moškim, da jim določajo njihovo mesto. Kulturo, v kateri je ženska spolni objekt. In slej kot prej bodo končale s tipom, ki verjame v te vrste kulturo. Ko bo glavna strast mimo, jih bo zamenjal z mlajšim in lepšim "modelom" - ampak ta scenarij je za tiste, ki bodo imela srečo. Tiste z manj sreče bodo služile le "za eno noč".  Nikar se ne sprenevedajmo - tega je ogromno- in starejše ženske si morda lažejo, da tudi same hočejo le one night stand, ampak najstnice so v tem še veliko bolj iskrene in pristne....in ne bi verjeli, koliko jih pristane na psihiatriji zaradi poskusa suicida - tiste seveda, ki imajo srečo, da preživijo. In ko se pogovarjam z njimi ravno o teh stvareh- jih nekatere zelo dobro znajo začutiti, a vedo tudi povedati, da če ne bi pristajale na tak odnos moških do njih, bi bile....izločene! Osamljene...
Bedna ta naša kultura, a ne?

Zato pa pozivam vse tiste ženske, ki ste zmogle začutiti moje sporočilo, da nikar ne dovolimo, da nam bodo moški določali, kaj smo. Ni potrebno veliko- le izražati to, kar globoko v sebi čutimo. Da nismo objekt. Da nam ni treba poslušati "moških pogovorov", ki so do nas poniževalni. Da ni treba prodajati svoje duše, da bi bil ob vas moški, kakršnega si v svojem bistvu itak ne želite.
Ker povem vam, poznam moške, ki SO drugačni. Ja, obstajajo. In kdorkoli vas bo kadarkoli želel prepričati drugače, tisti le vleče vodo na svoj mlin.
Back to top
 

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...
 
IP Logged
 
exodus
Ex Member
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #1 - 30.01.2005 at 16:28:41
 
Ene ženske podpirajo pri moških to seksisitično vedenje in mačistično napihovanje, ker so v svoji bedi tako malo cenijo, da vzamejo v zakup to, da jih lastni moški nevede blati v svojim neumnim in ponižujočim odnosom oziroma blebetanjem o ženskah, samo da jih ne bi zapustil, da ga ja ne bi izgubile. Se pravi to odobravajo iz golega obupa, pa uberejo to žalostno strategijo molka. To večkrat slišiš, katero žensko, da racionalizira, češ to so "moške debate" in je to "normalno" pri moških, če govorijo "o teh rečeh" v moški druščini, ker si pač ne upajo pogledati resnici v obraz in raje požrejo te opazke, ker bi jih preveč bolelo, ko bi spregledale, da se moški s takim vedenjem izkazuje do ženske nespoštovanje in večina moških s tem žensko poniža na spolni objekt, na trofejo...Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10657

Gender: female
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #2 - 30.01.2005 at 16:45:01
 
jao, Lilith Grin Wink Shocked
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
marina
Guest
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #3 - 30.01.2005 at 16:58:02
 
Sem začutila tvoje sporočilo ja, ali bolje rečeno, strinjam se. Jaz na pripombe, ki namigujejo name kot na spolni objekt, reagiram z resnostjo, če pa moški ponovi (itak samo v družbi pred prijatelji), pa kar rečem, da se naj ne dela tipa pred frendi:)  Ker se mi vse bolj zdi, kot da TAKI moški s takim odnosom en pred drugim hočejo prikazat, da so pravi dedci in da preko besednega "osvajanja" ali nadlegovanja, jačajo svojo samozavest pred sabo in pred frendi. Po drugi strani nekateri taki "osvajalci" imajo na zalogi polno vicev o babah, blondinkah.Ampak nekatere ženske so res malo "blont". Pri moških so samo policaji podobno obravnavani. Ne vem, katerih je večSmiley

Zdaj se mi pa vse bolj zdi, da so nekatere lastnosti in doživljanje pač del njih in da večina žensk podpira, obožuje, sprejema edino take moške... Večji tip kot je, bolj kot je vase zagledan, bolj ko se zanima za druge ženske, čeprav ona ob tem trpi, temvečji ideal in izziv ji bo takle... ker je to pač možato! In take so ženske zato, ker moške ljubijo. Prav je tako.
Vsak se sam odloča. Ne vem, zakaj bi se mi ženske,ki pristajajo na tak odnos moških do njih, smilile. Imajo svojo pamet, če je ne uporabljajo, kaj jim moreš. Sicer pa ljubezen pa pamet ne gresta skupaj.
Nekatere se nočemo prilagoditi, zato ker imamo raje sebe kot moške, saj zato smo pa same.
Zakaj so ženske take? Samo spomnite se kakega primera, ko je moški žensko spoštoval in nosil po rokah in poglejte nanjo, kako mu je pa ona vračala! Par primerov poznam, ko dobrim moškim ženske njihovega dobrega odnosa niso znale vračati. Kot da bi bilo v človeški naravi nekaj, kar nas sili, da nismo zadovoljni s ponujenim, ampak lezemo v nesrečo...v izziv...in preko tega skušamo dvignit sebe...kot da je tisto,kar je težje dosegljivo(sprejemanje in spoštovanje grobega tipa), VEČ VREDNO .To je spet v ženski naravi...trpeti zanj, čakati, ljubiti brezpogojno...ker je pravi "mačo". Knjiga Ženske,ki preveč ljubijo.
Ko bo naletela na enega, ki bo videl res samo njo, pa ga bo zajebavala. Taki smo pač.
Mene resnica o različnem doživljanju moških in žensk ne boli več, ker je relativna nekak. Ker sem spoznala, da je vsak spol po svoje pokvarjen.

" Za eno samo črtico sem te imel...ljubil sem te in ti si me ljubila...tepu sem te in ti si se pustila...za eno samo črtico sem te imel..."
Back to top
 
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10657

Gender: female
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #4 - 30.01.2005 at 17:06:05
 
kaj če bi se raje ženske 1x že končno sprejele, da JA, smo tudi seksualna bitja? sam še veliko več kot samo to...
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Lilith
5
*****
Offline

..to be more like me and
less like you...
Posts: 1554

Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #5 - 30.01.2005 at 18:15:20
 
Kali, nesprejemanje ženske seksualnosti nima zveze z napisanim. Takole ti bom rekla...ah, kar citat dobiš:
1. Poželenje in užitek, dva kulturno in antropološko sekundarna fenomena, konec koncev z ničemer ne pojasnjujeta spolnosti. Nista odločujoč dejavnik, čeprav sta vsaj delno sociološko označena. V monogamnih, ljubečih skupnostih ju lahko sproži le ljubljena oseba s svojo edinstvenostjo.
Back to top
 

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...
 
IP Logged
 
Sn0wBall
Ex Member
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #6 - 30.01.2005 at 18:23:35
 
če bi se ženske ki se vsega tega zavedajo res cenile oz. vedele kaj bi rade imele, pol ne bi pristajale na take odnose

tko pa majo kar si izberejo
Back to top
 
 
IP Logged
 
Sn0wBall
Ex Member
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #7 - 30.01.2005 at 18:26:02
 
in verjemi mi, veliko žensk je presrečnih da dobesedno služijo moškim in niti ne bi želele ven iz te situacije

tko da si le niso moški vsega izmislili Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10657

Gender: female
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #8 - 30.01.2005 at 18:50:36
 
http://www.wie.org/j10/j10.asp

Women, Enlightenment And The Divine Mother

Do Women Have the Inside Track on Spirituality? Wink
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
miha--
Guest
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #9 - 30.01.2005 at 20:06:55
 
nevem kva nej napisem k mam tazga macka.., pa bom kr po vrsti .. si pridrzujem pravico da izrekam protislovja  Grinto pa zato ne pisem samo z razumom, ampak tudi s srcom...

meni se zdi pa uvodni post, tak poziv, da se znotraj zensk neki premakne, za tiste pac, ki nevejo, da igrajo to vlogo,pa bodo mogoce dojele.. nekaterim pa pac se ni namenjeno..
in sporocilo, ki ga ima v mislih, je sporocilo, ki morda spremeni nekaj v zenski, da potem deluje navzen drugace, se ne pusti manipulirat na nek nacin..
ce to hoce, ene pac nocejo


kar se tice pa vpliva, da so zaradi teh zensk ki spilajo to vlogo, tudi potem ostale bolj podvrzene temu efektu(ustvarjanje take kulture)
je pa zelo kompleksen in zagotovo ne obstja en simpl da al pa ne..
upostevajoc socioloski vidik, kolektivno zavest na drugi strani pa posameznika in njega samega  Grin torej individualno gledano zgodbo vsakega ,kako se vse carobno zlivajo in skupaj sestavlajo potem blablabla

tko da je prevec dejavnikov da bi lahko karkoli pametnega trdil glede tega vpliva namrec..


sicer pa. .  zenske sploh ne vejo, da igrajo to vlogo , in ,ker... moski lazejo, zenske verjamejo..
oz moski rece da je sam hec, ceprav je v resnic res mislu, na pol, pa pol navrze par lepih zlaganih besed pa je vse urejeno.. saj ne da je narobe da bi jo rad pofukal, ampak pac narobe za ksne zenske, da bi jo radi samo pofukali Smiley
tko da kle verjetno ne gre za zavestno samorazvrednotenje.. je pac posledica tistega znotraj
.. ja pa smo spet tam.. KJE ZE?!?! na zacetku, al na koncu, oboje, kajti to je krog in da se da krog razbije,more padt ksn tak post,al pa podobn kot uvodni, k ljudje enostavno vsega 'totalno sami' pac ne morjo ugotovit, oz bi rabl ful velik casa

Back to top
 
 
IP Logged
 
miha--
Guest
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #10 - 30.01.2005 at 20:09:11
 
kurac , ne morm modifajat, tam sm hotu dopisat da zenske verjamejo, kajti neaktere so "slepe" v zaljubljenosti (ljubezni)..pa to ne pomen nc slabga
Back to top
 
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #11 - 30.01.2005 at 21:18:13
 
Lilith wrote on 30.01.2005 at 15:49:10:
Ker povem vam, poznam moške, ki SO drugačni. Ja, obstajajo. In kdorkoli vas bo kadarkoli želel prepričati drugače, tisti le vleče vodo na svoj mlin.

Hmm, moškim priznaš, da so različni, ženskam pa ne?

Pa ne, da tudi ti vlečeš vodo na svoj mlin? Wink

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5470
Dolenjska
Gender: female
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #12 - 30.01.2005 at 22:55:41
 
Quote:
sicer pa. .  zenske sploh ne vejo, da igrajo to vlogo , in ,ker... moski lazejo, zenske verjamejo..

vsi igramo dosti vlog v življenju, igre med spoloma pa so že neke vrste tradicionalna panoga, ki se jih špilamo že od pamtiveka in po moje ne bi smele bit nikol predmet očitka, že zato ne, ker je bolj al manj naravne
jest vidim problem v igranju teh iger sam v količini zavestnosti, ki jo v tako vlogo vnašamo
namreč če jo igramo manj zavestno pol se lahko v njej izgubimo in lahko vloga tud zelo boli, če jo igramo bolj zavestno, potem je lahko vloga tud sam dobra igra med dvema dovolj zrelima, ki jima je jasno, do katerih mej se lahko igrata (in si meje postavljata sama)
in igrat med sabo se je, kot vem, zmer smelo, če se seveda s tem ni škodlo nikomur.

(zdaj nisem govorila o prenašanju primitivizma, o poniževanju spola niti o nekih kao določenih spolnih vlogah, se mi zdi da za take stvari obstajajo zakonske restirkcije, in da ženskam v današnji družbi ni več nikol res TREBA 'šparat jezika', ko pride so problema - če pa ga šparajo pa tega zihr niso krive tiste ženske in moški, ki svoje igre obvladujejo)

bi še dodala, da lahko včasih ljudje, ki se v take vloge ne zmorejo še zavestno postavljat hitro napačen vtis dobijo ob opazovanju igre nekoga drugega in da tud prehitro o čem sklepat ni dobro
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
sinjeoka
5
*****
Offline

No guts no glory!
Posts: 2783

Gender: female
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #13 - 31.01.2005 at 09:45:50
 
no jaz temu rečem vojna principa Lilith in Eva.

in ja bp, ženske smo različne, zato si pa zahodnjaki hodijo po najnovejši modi iskati žene na Tajsko  Tongue

in tako kot vedno, slabo preberejo drobni tisk. Njihova mila Tajčica si začne kmalu prizadevat za to, da zlifra vse svoje sorodstvo  v Evropo seveda pa mora življenjske stroške njihovega bivanja in transporta v Evropi plačevat bogati zahodnjak

ama ja, ko doživiš brezno zavrženosti, ker ne sprejemaš igre one night standov, in ko doživiš brezno podrkavnja in podjebavanja moškega mačo partnerja - v končni fazi sinjeoka ugotovi, da je zavrženost u bistvu blagoslov :"
Back to top
 
 
IP Logged
 
Toni_Zamene
4
****
Offline

Po svoji podobi.
Posts: 339

Gender: male
Re: kako ženske same sebe razvrednotijo
Reply #14 - 31.01.2005 at 11:31:45
 
Moje sledeče doživetje na nek način direktno ne sodi v ta topic, čeprav sem od takrat, ko sem bil deležen razgovora, ki ga imam sedaj namen deliti z vami, po svoje nekje prepričan, da vsaj posredno sodi     tudi sem.

Torej

Nekaj časa nazaj sem imel razgovor s 17 let staro srednješolko, po moji splošni oceni povsem normalnim dekletom - kot pač so dekleta tega  našega časa.

Ker se je v pogovoru počutila varno je hitro stekel dialog o njenem življenju, ki je pri meni( tudi kot moškem ) pustil  zelo nejasne , tudi zmedene občutke.

Za kaj torej gre ?

Dialog :
Jaz : Kaj počneš v prostem času ?
Ona : S fantom se kam odpeljeva .
Jaz : Torej je fant polnoleten .
Ona : Ja, polnoleten je . Ima  BMW-ja.
Jaz : Potem imata verjetno tudi kakšne  skupne načrte v življenju ?
Ona : Ne nimava jih. Saj ne mislim  biti z njim ?
Jaz : Kako ne misliš biti z njim , če pa si z njim . Ali ne ?
Ona : Ja sem z njim, ampak ne mislim biti v življenju z njim, ker so moški prasci .
Jaz: Dobro, ampak če je tako, zakaj potem sploh si z njim ?
Ona : Zato, da si ne bi mislili, da sem lezbijka.
Jaz: Ampak , to izgleda kot da potem drug drugega le "servisirata" .
Ona : Ja
Jaz : Ampak, a se ti ne zdi potrebno, da  bi bilo treba glede tega odnosa do moških  vpeljati neko načelnost v smislu : če  so za mene moški prasci, potem pač z njimi ne bom nič imela . Jaz sem pa prepričan, da obstajajo tudi dobri fantje.
Ona : Ja saj, ampak kaj, ko tisti , ki so dobri " so nikakvi", tisti pa, ki so v redu pa so barabe.

No, potem naprej  sem bil tiho in sem se ves čas  spraševal več stvari :

1. Kako bo to dekle s tem živelo in našlo to kar išče?
2. A  razmišljanje in doživjanje tega dekleta predstavlja nove vzorce odnosov med spoloma ali  pa je vse to skupaj le poskus novega pakovanja starih odnosov ?
3. A me je čisto povozil čas, da ničesar več ne razumem ?
Back to top
 

Svašta.
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 14