Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 14
(Read 42580 times)
Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Re: pravica otroka do varnega družinskega okolja
Reply #120 - 20.10.2004 at 10:29:15

O notranjem miru lahko govorimo šele po tistem, ko je zagotovljen tudi zunanji mir.
Pri slednjem pa se skorajda ne moremo pretvarjati, da nima nič opraviti s tistim, ki vdira.
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #121 - 20.10.2004 at 10:32:40

Lilith wrote on 20.10.2004 at 10:00:23:
Bravo.
Jaz celo mislim, da nam vdorov ni treba sprejemat, naj kar agresorji sprejemajo naš življenjski prostor in dajo MIR.

se strinjam

Tituda le opozarjam, da ta teorija sprejemanja ima eno veliko luknjo, žrtvi se vceplja idejo sprejemanja, agresorju pa ne ... in če se ljudje rodimo v točki nič enaki, potem imamo vsi enako pravico ali dolžnost sprejemati in biti sprejeti

kot vidiš je realnost drugačna ...

... če bi bilo sprejemanje, dejansko možno ... potem med ljudmi ne bi bilo nobene dinamike, ker skoraj da ne bi bilo odnosov ... vse bi samo sprejeli, pa bi bil mir na zemlji .... po drugi strani pa tudi strani pa tudi totalna apatija
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #122 - 20.10.2004 at 10:41:15

sinjeoka wrote on 20.10.2004 at 10:28:21:
posiljevanje z mnenjem ... vsaj meni se dogaja, da jih slišim, da nekoga posiljujem z mnenjem, če ga prisilm, da kapitulira ... torej da mu dokažem, da se moti

Loops, lepo bi te prosila.če želiš nadaljevati to temo, da odpreš nov Thread, ker greva v debati že off topic

Menim, da nikjer nisem šla off topic.

Kapitulacija nekoga še ne pomeni, da mu je dokazano, da se moti. Pomeni bolj, da mu postaja nesmiselno podajat svoje stališče nekomu, ki ga je nesposoben sprejet.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #123 - 20.10.2004 at 10:47:53

Quote:
Menim, da nikjer nisem šla off topic.

Kapitulacija nekoga še ne pomeni, da mu je dokazano, da se moti. Pomeni bolj, da mu postaja nesmiselno podajat svoje stališče nekomu, ki ga je nesposoben sprejet.

Grin se strinjam, lahko pa je problem na strani tistega, ki mnenje zagovarja, ker ga ne zna parvilno zartikulirat ...

... če sem čist odkrita, najtežje me prepriča nekdo, ki zagovarja nekaj, lajfstyle pa njegovega prepričanja ne potrjuje, pa tudi primeri, ko ljudje sami s sabo prihajajo v nasprotje
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #124 - 20.10.2004 at 10:52:30

Quote:

dajmo iz te debate narest en povzetek - česa nekateri nismo sposobni sprejet  ???

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #125 - 20.10.2004 at 10:58:16

sinjeoka wrote on 20.10.2004 at 09:53:22:
fino bi bilo, da bi začel svoje postinge brati še 1 x od začetka tega threada, ker recimo ni bilo nikoli napisano, da država zapoveduje absolutno enakost, ampak zgolj odpravlja skrajne anomalije ... in alkoholizem je skrajna anomalija, za moje pojme in ne vem zakaj bi se morala učiti sprejemat skrajne anomalije  ???

Dražva 'anomalij' ne bo nikol odpravla  saniranjem njenih posledic. Z odvzemujem otrok odvisnikom ne bo pravla odvisnosti,    z zapiranjem agresivnižev ne bo preprečla nasilja.... Sankcioniranje je izkazovanje lastne nesposobnosti družbe, da bi se družbeni odnosi uravnavli tkorekoč samodejno. Problem je itak že v določanju anomalij, ker za anomalijo je opredeljeno  vse, kar ni v skaldu s prevladujočimi družbenimi vrednotami in hoteniji, ki so povečini anomalija že sami po seb... Tko da mene je  težko prepričat že o anomalijah samih po seb, kaj šele o načinih njenih odpravljanj. Še nanjboljš jih je po moje definirat kot sence, po katerih se učimo spoznavat družbena razmerja, ki jih drgač kot prek  njih sploh ne bi ne bi blo  mogoče presegat na drgačen način kot da jih priznamo, razpoznamo in  sprejememo.    

Quote:
pa tudi sprejemenje bi ustavilo dinamiko ...ki jo zagovarjaš

Tega se ni za bat. Z vsako stvarjo, ki jo sprejmemo, spreminimo razmerja  na način, da se nam sence pokažejo drugje ali pa vsaj na nov način.  

Quote:
družbena preddeterminiranost in svobodna izbira se pojmovno izključujeta .. pa tudi recimo v ameriški družbi imajo kljub dekalirirani svobodni volji za izbiro ... nenehno vojno stanje (sami proti sebi), v filmu Bowling for Colombine ti M Moore pove točno to

Ne boš verjela, ameriška družba ma veliko večjo samoočiščevalno in samoregulativno moč in dinamiko, kot smo se evropejci, še posebj slovenci, sposboni predstavljat. V tem smislu nas američani nikol ne bodo imeli za vzor, problem je samo v njihovi naivni percepciji sveta izven njih, za katerga napačno  mislijo, da bo fukcioniral tko kot oni, če mu bodo 'pomagali' s svojo intervencijo.  
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #126 - 20.10.2004 at 11:04:00

vida wrote on 20.10.2004 at 10:52:30:
dajmo iz te debate narest en povzetek - česa nekateri nismo sposobni sprejet  ???

Po moje tega, da se v principu ni mogoče pred ničemer zaščitit,in da je zato  sprejemnje edin možen način obrambe.
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #127 - 20.10.2004 at 11:04:56

sinjeoka wrote on 20.10.2004 at 10:47:53:
... če sem čist odkrita, najtežje me prepriča nekdo, ki zagovarja nekaj, lajfstyle pa njegovega prepričanja ne potrjuje, pa tudi primeri, ko ljudje sami s sabo prihajajo v nasprotje

Mene tudi.

V bistvu pa je moja drža takšna, vsaj upam, da ne želim nikogar v kaj prepričevat, tisto kar vem, vem, in to vem na podlagi lastnih izkušenj, iz RL, v nasprotju z mnogimi, ki o tem le pametujejo. To je tud odgovor vidi. Tega mnogi sodelujoči v tem topicu niso zmožni sprejet imo - pa da ne bom krivična - tudi jaz nimam volje tega deklarirat, morda pa tudi ne zmožnosti.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #128 - 20.10.2004 at 11:17:26

sinjeoka wrote on 20.10.2004 at 10:32:40:
Tituda le opozarjam, da ta teorija sprejemanja ima eno veliko luknjo, žrtvi se vceplja idejo sprejemanja, agresorju pa ne ... in če se ljudje rodimo v točki nič enaki, potem imamo vsi enako pravico ali dolžnost sprejemati in biti sprejeti

Aja, še tole sem zgrešu, sem pol najdu med izjavami leta.

Kako boš pa agregresorju 'vcepu' idejo sprejemanja, če je sam ni izkusu? Z agresijo in zavračanjem?  Sprejamanja agresivca  lahko uči le tist, ki ma sam izkušnjo sprejetja. Ta izkušnja sprejetja je edina  osnova, na kateri se lahko sam učiš sprejemanja, ki se drugemu kaže kot njegova  izkušnja sprejetja. Jebeno, ampak, drgač se po moje  začaranga kroga nesprejetja in nesprejemanja  ne da prekinit.    

Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #129 - 20.10.2004 at 11:55:36

titud wrote on 20.10.2004 at 11:17:26:
Kako boš pa agregresorju 'vcepu' idejo sprejemanja, če je sam ni izkusu? Z agresijo in zavračanjem?  Sprejamanja agresivca  lahko uči le tist, ki ma sam izkušnjo sprejetja. Ta izkušnja sprejetja je edina  osnova, na kateri se lahko sam učiš sprejemanja, ki se drugemu kaže kot njegova  izkušnja sprejetja. Jebeno, ampak, drgač se po moje  začaranga kroga nesprejetja in nesprejemanja  ne da prekinit.    

Res. Velikokrat se sprejemanje enega kaže kot neljubezen do drugega, vendar temu ni tako, kakor tudi ne po moje, da je neljubezen, ki jo drug občuti, breme, ki mu ga je drug naložil.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #130 - 20.10.2004 at 12:55:56

Quote:
Res. Velikokrat se sprejemanje enega kaže kot neljubezen do drugega, vendar temu ni tako, kakor tudi ne po moje, da je neljubezen, ki jo drug občuti, breme, ki mu ga je drug naložil.

Vsi imamo res tud enako pravico do tega, samo sprejeti in da sprejemamo druge. Ta pravica je brezpogojna in iz te nulte točke kot živa bitja vendarle izhajamo že s samim aktom  spočetja in v večini družb tud rojstva.   Kakor hitro pa si dovolmo  družbeno intervencijo v presojenje spsobonosti  sprejemanja otroka s strani strašev,  pol bi moral bit do konca dosledni in pol bi moral dopustit  vmešavanje družbe tja do dovoljevanja/preprečevanje ne samo rojstva ampak celo spočetja in še nazaj do izbire partnerja. To se je zgodvinsko že izkazalo kot družbeno dezintegrativno in človeško  degenerativno početje, zato smo si pač prisiljeni iznajt družbeno  manj rereresivne oblike medsebojnega sožitja.

Za otroke, ki so ob rojstvu prikrajšani za občutek sprejetja od lastnih staršev iz takih ali drugačnih razlogov in ki zarad tega razvijejo specifične načine obnašanja, smo odgovorni vsi, ker z represijo kot družba pač nismo onemgočl njihovega spočetja oz. rojstva. Zato nam ne preostane nč drugega, kot da se jih naučimo sprejet, saj so naši, saj so cena, ki smo jo palčali za svojo lastno svobodo izbire,  ne pa da jih z repsresijo pošiljamo na institucionalno prevzgojo, da nas s svojim obnašanjem ne bi motili in ogrožali. V tem smsilu niso nobeden nebodigatreba, pred katerim bi se ga blo treba varovat, ampak priložnost, da se izkstveno soočimo posledicicami svoje lastne svobode, da mamo lahko lahko lastne  otroke brezpojno s komer koli si želimo   brez kakršnekoli družbene represije. Družbeno represijo v imenu osebene zaščite in zaščite njihovih otrok  bi  nad njimi bi itak zganjali predvsem tisti, ki se sami ne počutjo svobodne v izbiri/načrtovanju svojih partnerjev oz. svojih lastnih otrok.                  
Back to top

IP Logged

miha-
4

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #131 - 20.10.2004 at 13:17:16

zakaj se mi se zdi odvzem otroka prot volji moralno oporecno in naceloma ni kul?
poleg vsega kar sem povedu(recmo to da je odvzem skoraj brez efekta + vlozen trud, stroka , denar , iskanje pravih starsev je enostavno prevec vlozka za ucinkovitost)

so tut kle nasledne zgodbe..
(bivsa) prijatelca iz osnovne sole doma nima pravih starsev.. in v casu pubertete, se kot vsi, doma pac kregajo.. ne bom zdej cele zgodbe razlagu ampk kle je slo tok dalec, da so jo starci vrgli ven iz hise, da je punca zivela na cesti 2 mesca, izstradana ... ne bom vec naprej razlagu..
ampak eden od razlogov zakaj se mi to zdi je, da med otrokom in starsi ni blo pravega dialoga. ljubezni, prave namere,..ni bilo tiste prave vezi stars-otrok.. spore so verjetno probal resevat kot bi spor reseval s "tujcom" in ne s svojim otrokom...

no kateri pravi stars bi pa vrgu svojga otroka pr nevem 16-17 na cesto... pa dodal bi se, da do tedaj, ko smo se poznali, so se mi zdeli vsi cisto normalni(tudi starsi) , torej nic posebnega...

in se:
poznam recmo ene 5 primerov k so starsi tezki alkoholiki bli, in lahko recem da  v vseh primerih je otrok popolnoma normalen v smislu, kot je vsak clovek normalen... ne izstopa.. in verjamem da ce bi bil otrok v reji bi blo kvecm slabse... in se nekaj zanimivega kar mi je padlo na pamet je: v 2 primerih je oce urml(ciroza jeter in, .. hm? ).. to je zame naravn odvzem otroka od starsa , oz. prekinitev vezi... imel je moznosti, dokler ni umrl, potem to pac zmanka.. Delo narave. Nevem zakaj bi se moral clovek vtikat v stvari, ki so oporecne,in ki jih sploh ne razume dobro + premetavat otroka zdej sm , zdaj tja..
tudi sam odvzem pusti na otroku dodaten pecat..

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #132 - 20.10.2004 at 13:41:17

Miha, zdravo razmišljaš po moje, samo alkohol na en pseben način vendarle zaznamuje večino otrok v teh družinah. Nekateri otroc ga sprejmejo kot konkurenco, pred katero so čist nemočni in regairajo s strahom in  ponižnižnostjo in se v kombinaciji s krivdo  razvijejo v žrtve, drugi reagirajo z uporom, ki jih  v pozavi z agresijo lahko nardi za   tirane. Za to so potrebni nekateri dodatni pogoji, eden je tud ta, da jih kot družba stigmatiziramo  in da jih ne sprejmemo kot priložnost, da se preko njih sočamo z  odgornostjo za lastno  svobodo izbire kot sem napisov v prejšnjem postu.      
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #133 - 20.10.2004 at 13:55:14

titud wrote on 20.10.2004 at 11:17:26:
Aja, še tole sem zgrešu, sem pol najdu med izjavami leta.

No, fajn, pol bom pa vse agresivce, ki se bodo hoteli na moj račun učiti občutka sprejetosti, kar k tebi poslala.
Če si pripravljen prevzeti vlogo Matere Tereze.

Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #134 - 20.10.2004 at 14:02:25

titud wrote on 20.10.2004 at 10:58:16:
Dražva 'anomalij' ne bo nikol odpravla  saniranjem njenih posledic. Z odvzemujem otrok odvisnikom ne bo pravla odvisnosti,    z zapiranjem agresivnižev ne bo preprečla nasilja.... Sankcioniranje je izkazovanje lastne nesposobnosti družbe, da bi se družbeni odnosi uravnavli tkorekoč samodejno. Problem je itak že v določanju anomalij, ker za anomalijo je opredeljeno  vse, kar ni v skaldu s prevladujočimi družbenimi vrednotami in hoteniji, ki so povečini anomalija že sami po seb... Tko da mene je  težko prepričat že o anomalijah samih po seb, kaj šele o načinih njenih odpravljanj. Še nanjboljš jih je po moje definirat kot sence, po katerih se učimo spoznavat družbena razmerja, ki jih drgač kot prek  njih sploh ne bi ne bi blo  mogoče presegat na drgačen način kot da jih priznamo, razpoznamo in  sprejememo.    

Tega se ni za bat. Z vsako stvarjo, ki jo sprejmemo, spreminimo razmerja  na način, da se nam sence pokažejo drugje ali pa vsaj na nov način.  

Ne boš verjela, ameriška družba ma veliko večjo samoočiščevalno in samoregulativno moč in dinamiko, kot smo se evropejci, še posebj slovenci, sposboni predstavljat. V tem smislu nas američani nikol ne bodo imeli za vzor, problem je samo v njihovi naivni percepciji sveta izven njih, za katerga napačno  mislijo, da bo fukcioniral tko kot oni, če mu bodo 'pomagali' s svojo intervencijo.  

Roll Eyes a se ti ne zdi, da si že zgrešu smisel topika? ker tuki se ne pogovarjamo o načinu zdravljenja alkoholizma, ampak odvezmu otrok iz alkoholičnih družin, v dobro otrok

tudi to z američani je res ... pa veš zakaj?  zato, ker sprejemanje družbenih anomalij ni zapovedan način življenja ... oni so se recimo prvi spopadli z alkoholizmom ... in če njih ne bi bilo ... mi danes ne bi mogli tako vehementno trditi, da se "prohibicija ne splača"  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 14