Quote:Meni se ni zdelo, da bi titud zagovarjal vdor, tudi jaz ga ne.
Kako pa se definira življenjski prostor posameznika?
Življenjski prostor je lahko navsezadnje le zgolj način razmišljanja, ideologija nekoga in če nekdo ni sposoben sprejeti drugačnega stališča, potem naj vsaj moči za svoj notranji mir ne polaga drugim v roke, ampak naj vzame različnost mišljenja raje za darilo, ob katerem lahko spozna, da mu svobode misli itak ne more noben vzet.
življenjski prostor se najprej definira z mejami stanovanja, nato z mejami najbližjih odnosov (partnerstvo, otrok, straši in eventuelno staristraši in otroci ... tete in strici)
potem je tvoj življenjski prostor tudi tvoja čast in dobro ime, tvoje telo in tvoja psiha
ideologija ima zmeraj družbeno komponento, skozi ideologije tudi osebe ustavrajo družbeno realnost in v neki točki izgubijo kvaliteto življenjskega prostora ... ideologija je mnogokrat stvar debate med ljudmi in debata je zmeraj dobrodošla, ker se ljudje iz nje učimo.
posiljevanje z mnenjem ... vsaj meni se dogaja, da jih slišim, da nekoga posiljujem z mnenjem, če ga prisilm, da kapitulira ... torej da mu dokažem, da se moti
Loops, lepo bi te prosila.če želiš nadaljevati to temo, da odpreš nov Thread, ker greva v debati že off topic