Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 14
(Read 46470 times)
m
5
p

Re: Ko beseda lahko ubija
Reply #150 - 12.10.2004 at 16:28:14

sinjeoka wrote on 12.10.2004 at 10:57:58:
po mojih izkušnjah z ljudmi, ki pestujejo svoj bogi, bogi jaz iskren pogovor o tem zakaj sem se odlocila, da neham ali pa da sploh ne bom pomagala naleti v najboljšem primeru na gluha ušesa .... beri se obnaša, kot da se nisva nič dogovorila ... v najslabšem primeru pa se začne obnašat kot odvisnik, ki smo mu odtegnili njegovo drogo ... z manipulacijami in obtožbami.

Če nekdo ne razume ali noče razumeti, da mu hočemo pomagati, ne bo razumel niti tega zakaj mu nočemo (več) pomagati.

p.s. Za boljše razumevanje .... jaz osebno ne enačim ljudi, ki so potrebni tolažbe z ljudmi, ki pestujejo svoj bogi, bogi jaz.

zanimivo razmišljanje... me pa zanima, kako ugotoviš, kdo 'pestuje svoj bogi jaz' in kdo je resnično potreben tolažbe?

meni se zdi meja precej zabrisana... poleg tega da verjetno vpliva tud moja lastna subjektivnost, povezana s tem, koliko blizu mi je kdo  Undecided
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

m
5
p

Reply #151 - 12.10.2004 at 16:30:40

Lilith wrote on 12.10.2004 at 10:42:52:
Zanimivo, čemur ti praviš manipulacija, jaz pravim razjasnitev situacije, odstiranje megle.  Enostavno ne dovoli, da bi se posameznika na nefer način odpravilo ali povozilo. In to v mojih očeh Toniju dviguje verodostojnost.

mogoče bi ga drugače jemali, če tisti posameznik ne bi bila skoraj vedno Lilith?
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #152 - 12.10.2004 at 16:34:30

m wrote on 12.10.2004 at 16:30:40:
mogoče bi ga drugače jemali, če tisti posameznik ne bi bila skoraj vedno Lilith?

Kaj pa če bi vprašanje drugače postavili - napr.  zakaj se tolikokrat zgodi, da se tale forum ravno na Lilith spravi na nefer način?
Ah, ja, saj že vemo odgovor:

Toni_Zamene wrote on 07.10.2004 at 14:41:50:
Zame ima Lilith večino težav na tem forumu predvsem zato, ker ni KURA in ker ni nekdo, ki bi si dopustil, da jo  nekdo miselno  disciplinira ali  si drzne žonglirati z motivi njenega ravnanja.

Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

m
5
p

Reply #153 - 12.10.2004 at 16:36:42

sinjeoka wrote on 12.10.2004 at 12:49:08:
ali z drugimi besedami ... to je nekdo, ki je klonil pred življenjem in njegovo neizprosno borbo za preživetje

moj 'ubogi jaz' je bil ravno nasprotno ... prisoten dokler se nisem začela zavedati lastne moči in svojih sposobnosti, zaupati vase in hoditi po svoji poti s koraki, ki jih sama usmerjam - vedoč da je moje življenje v mojih rokah Smiley

sinjeoka wrote on 12.10.2004 at 14:48:59:
... zato jaz zagovarjam šok terapijo ... ubogemu jazu dovolim da pade, kolikor globoko se mu zahoče, in nekje v globinah bede se odloči, ali mu je zadosti hudo in tam noče več ostati ... če se mu bo lastna beda zdela dovolj bedna, da bo našel moč za dvig

s tem se pa strinjam, da je učinkovito Wink

Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #154 - 12.10.2004 at 16:42:58

Lilith wrote on 12.10.2004 at 16:34:30:
Kaj pa če bi vprašanje drugače postavili - napr.  zakaj se tolikokrat zgodi, da se tale forum ravno na Lilith spravi na nefer način?

no to se mi pa zdi tvoje doživljanje... in očitno Tonijevo

jaz nisem dobila tega občutka "da se tale forum ravno na Lilith spravi na nefer način?"
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #155 - 12.10.2004 at 17:08:11

Tole o ubogem jazu se mi zdi zanimivo. Kako jaz vidim ubogi jaz? Čisto preprosto je to zame posledica tiste, kako naj rečem, otroške ali pubertetniške miselnosti, ko imamo občutek, da karkoli kdo reče proti nam ali se ne strinja z nami, da smo potem užaljeni in trmasti in se nam zdi, da se je cel svet zarotil proti nam. In če enkrat tega ubogega jaza ne premagamo in odvržemo, potem imamo skozi celo življenje tak občutek, da smo ubogi jaz.

In ker je ravno toliko govora o Lilith in o Little Star, je moje skromno mnenje tako, da bi obe morali delati na tem, da se čim manj poslužujejo tega ubogega jaza. In če se osredotočim samo na Lilith (oprosti Lilith, da te spet izpostavljam), se mi zdi, oz. se ne vidim nikjer, da bi bila napadena od kogarkoli. S tem, ko pišeš na katerem koli forumu, moraš vedeti, da če se nekdo ne strinja s tabo in da so njegovi pogledi drugačni, da to še ni napad nate. Mogoče bi pa še bolj kot Lilith te besede namenil Toniju, ki tako, vsaj meni se zdi, osladno slinasto zagovarja Lilith. In še to. Meni se zdi, da Lilith ne bi potrebovala takšnega mentorja, da je sama sposobna sebe branit kadar je "napadena".
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #156 - 12.10.2004 at 17:22:20

Quote:
Meni se zdi, da Lilith ne bi potrebovala takšnega mentorja, da je sama sposobna sebe branit kadar je "napadena".  

Lilith niti približno ni tako zelo močna, kot se navzven očitno dozdeva. Ker niso krhki samo in izključno tisti ljudje, ki se javno deklarirajo za takšne. Smiley
Zato je  Lilith hvaležna vsakomur, ki jo uči, kako se najučinkoviteje postaviti zase. Pa tudi če se to komu zdi osladno ali kako pač že.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #157 - 12.10.2004 at 17:43:18

moje skromno mnenje je, da se ob Lilith kar z užitkom obregate, včasih tudi napadate. (mogoče sem malo žleht, toda bi rekla da je tu prisotno eno malček zavisti, ker Lilith kar noče in noče kapitulirati Grin)

Pa ni mi prav jasno zakaj vam gre tako na živce odnos Lilith - Toni (sluzast, prijateljski, lesti v rit) .... who cares?

Mene zbadanje med Lilith in Fragile po svoje zabava in če sem čisto odkrita bi rekla, da se iz njega hote ali nehote obe učita ...

... mene recimo Fragile spominja na najstniško sinjeoko, ki se je trudila biti dobra do vseh in je v tem svojem prizadevanju postajala vsak dan bolj nevrotična. Potem ji je pa nekega dne prekipelo in jih je nekaj ljudi dobilo na gobec, ogromno jih je pristalo na ignore, z nekaterimi pa je redefinirala odnose, in eno par jih je pa priznala kot prave frende...

tko da u bistvu zelo zanimiva dinamika (čeprav verjamem da za obe vpleteni precej neprijetna)
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #158 - 12.10.2004 at 19:56:28

Quote:
In če se osredotočim samo na Lilith (oprosti Lilith, da te spet izpostavljam), se mi zdi, oz. se ne vidim nikjer, da bi bila napadena od kogarkoli. S tem, ko pišeš na katerem koli forumu, moraš vedeti, da če se nekdo ne strinja s tabo in da so njegovi pogledi drugačni, da to še ni napad nate.  

Saj ni pomembno, če ti vidiš napade name ali ne. Pomembno je, da jaz pri sebi dobro vem, kaj je napad name in kaj ne. Pa tudi če tega ne bi opazila niti Toni in sinjeoka - bi jaz še zmeraj vedela. Ker mi čuti zelo dobro delujejo.
In ko me takole poučuješ, da napad ni, če se nekdo ne strinja z menoj ipd.... mi je kar malo hecno....ker dragi Iga, jaz to vem.

Je pa zanimiva tale dinamika  v tem topicu. Še m se je zganila in prišla z barvo na dan.

Če smem citirati X-a, "pa naj še kdo reče, da je ta forum dolgočasen."

Anyways - imejmo se radi.
Smiley
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #159 - 12.10.2004 at 21:20:02

Lilith wrote on 12.10.2004 at 19:56:28:
Saj ni pomembno, če ti vidiš napade name ali ne. Pomembno je, da jaz pri sebi dobro vem, kaj je napad name in kaj ne. Pa tudi če tega ne bi opazila niti Toni in sinjeoka - bi jaz še zmeraj vedela. Ker mi čuti zelo dobro delujejo.
In ko me takole poučuješ, da napad ni, če se nekdo ne strinja z menoj ipd.... mi je kar malo hecno....ker dragi Iga, jaz to vem.

Je pa zanimiva tale dinamika  v tem topicu. Še m se je zganila in prišla z barvo na dan.

Če smem citirati X-a, "pa naj še kdo reče, da je ta forum dolgočasen."

Anyways - imejmo se radi.
Smiley

Poglej, Lilith, jaz te nočem prepričevati ali poučevati kaj je napad nate in kaj to ni. Sem samo napisal svoje videnje te zadeve. Vsak osebek po svoje zaznava impulze okoli sebe in se odziva po svoje. V bistvu sem ti dal kompliment, da si sama sposobna sebe branit, če se počutiš napadeno. In sem samo napisal, da se MENI zdi smešno tole Tonijevo mentorstvo.

Pa če še nekaj o meni. Vidiš naprimer v zadnjem času zbadanje med menoj in Exotom. Že dolgo nazaj je Exo začel groziti, da me bo kao razkrinkal in napisal o meni takšne stvari, da se mi bodo hlače tresle. In sem bil v bistvu napaden. Zdaj se vleče ven z besedami, da bo on prvi odnehal in podobne bedarije, v bistvu ga je pa en sam gobec in grozi nekaj v prazno. Ko pa mu rečem naj končno vse razkrinka, pa stisne rep med noge. Ampak jaz ta kao "njegov napad" ne jemljem resno in bi ga lahko. Lahko bi se naprimer počutil ogroženega. Pa se ne. In v takih primerih smo si ljudje različni. In različno reagiramo.

Zaradi tega je moje videnje o napadih nate drugačno od tvojega. Ker iz dosedaj napisanih tvojih besed smatram, da lahko vsakemu tu na forumu pariraš s svojimi besedami.

Sinjeoka imaš prav. Who cares. Pa da še tebi pojasnim. Meni se Lilith ne zdi sluzasta. Meni se zdi Toni sluzast. In tudi jaz "uživam" v dialogih med Lilith in Little Starko in me pol iz užitka ven Toni potegne s svojim pokroviteljstvom.  
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #160 - 13.10.2004 at 07:05:14

Quote:

Meni se zdi Toni sluzast. In tudi jaz "uživam" v dialogih med Lilith in Little Starko in me pol iz užitka ven Toni potegne s svojim pokroviteljstvom.  

Toni je nagajiv pobč.  Igi kvari njegov užitek. Smiley

Toni marsikomu kvari užitek.  No, imejmo se radi.
Back to top

Svašta.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #161 - 13.10.2004 at 08:03:31

Če je kaj pobalinskega na tem topiku,  pol je blo to že uvodno obtoževanje (četud nehotnih) morilskih nagibov vseh, ki se  na forumu laično trudmo drug drugmu in s tem po moje prevsem samemu seb pomagat z izmenjavo izkušenj, znanj, verovanj, blodenj... čemerkoli pač. Če smo na to uvodno  pobalinstvo reagiral s pobalinstvom, jest v tem ne vidm nč obsojanja vrednega. Če se že gremo poulične pobaline, pol v to igro spada tud delitev na ravbarje pa žandarje, kar  v igro upelje ustrezno dinamiko. Seveda s predpostavko, da je to igra in ne pouličnen spopad  dejanskih  oboroženih band  za vpliv in oblast...
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #162 - 13.10.2004 at 08:52:31

A lahko jest tale topic premaknem med Dogodki, Zabava, Lepe misli... (skratka tja med Šale, Vice, Joke)

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

titud wrote on 13.10.2004 at 08:03:31:
Če se že gremo poulične pobaline, pol v to igro spada tud delitev na ravbarje pa žandarje, kar  v igro upelje ustrezno dinamiko. Seveda s predpostavko, da je to igra in ne pouličnen spopad  dejanskih  oboroženih band  za vpliv in oblast...

A sem jest lahko Vinetou.
Back to top

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #163 - 13.10.2004 at 09:08:47

sinjeoka wrote on 12.10.2004 at 17:43:18:
moje skromno mnenje je, da se ob Lilith kar z užitkom obregate, včasih tudi napadate. (mogoče sem malo žleht, toda bi rekla da je tu prisotno eno malček zavisti, ker Lilith kar noče in noče kapitulirati Grin)

Podpis

Toni_Zamene
Back to top

Svašta.

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #164 - 13.10.2004 at 10:19:14

sinjeoka wrote on 12.10.2004 at 17:43:18:
... mene recimo Fragile spominja na najstniško sinjeoko, ki se je trudila biti dobra do vseh in je v tem svojem prizadevanju postajala vsak dan bolj nevrotična. Potem ji je pa nekega dne prekipelo in jih je nekaj ljudi dobilo na gobec, ogromno jih je pristalo na ignore, z nekaterimi pa je redefinirala odnose, in eno par jih je pa priznala kot prave frende...

Grin Grin

(Verjetno pa ni vsakemu to To ane), glede na:

Ni treba varovati človeka pred tem, da bi veliko skusil. Z ničemer ni določeno, da je treba biti drzen, niti da je bolje biti pohleven. Vsak ima pravico znajti se po svoje. Saj karkoli si kdo odmeri, je malo in enostransko v očeh neskončnega življenja. Z lastno izbiro je zato zvezan nemir in dvom. Čemu potem karkoli izbirati?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 14