Igor P.
Global Moderatorp

Če ne mores živeti, kot bi hotel, živi, kot zmoreš
Celje
Tole o ubogem jazu se mi zdi zanimivo. Kako jaz vidim ubogi jaz? Čisto preprosto je to zame posledica tiste, kako naj rečem, otroške ali pubertetniške miselnosti, ko imamo občutek, da karkoli kdo reče proti nam ali se ne strinja z nami, da smo potem užaljeni in trmasti in se nam zdi, da se je cel svet zarotil proti nam. In če enkrat tega ubogega jaza ne premagamo in odvržemo, potem imamo skozi celo življenje tak občutek, da smo ubogi jaz.
In ker je ravno toliko govora o Lilith in o Little Star, je moje skromno mnenje tako, da bi obe morali delati na tem, da se čim manj poslužujejo tega ubogega jaza. In če se osredotočim samo na Lilith (oprosti Lilith, da te spet izpostavljam), se mi zdi, oz. se ne vidim nikjer, da bi bila napadena od kogarkoli. S tem, ko pišeš na katerem koli forumu, moraš vedeti, da če se nekdo ne strinja s tabo in da so njegovi pogledi drugačni, da to še ni napad nate. Mogoče bi pa še bolj kot Lilith te besede namenil Toniju, ki tako, vsaj meni se zdi, osladno slinasto zagovarja Lilith. In še to. Meni se zdi, da Lilith ne bi potrebovala takšnega mentorja, da je sama sposobna sebe branit kadar je "napadena".
|