en_bk wrote on 12.10.2004 at 12:30:20:Nekaj ne razumem /no ja, tega ni nekaj, tega je kar nekaj/.
Če sem v to, kar trdim, prepričan...zakaj mi je pomembno, da mi kdorkoli pritrdi, sploh če je ta kdorkoli neznanec. Zakaj sem užaljen, prizadet, jezen, če ima ta kdorkoli svoje mnenje, svoj pogled na to, kar trdim. Zakaj bi mu sploh dokazoval, da se moti in da imam jaz prav. In če nisem prepričan, da imam prav in presodim, da ima ta kdorkoli prav, zakaj mu ne dam prav, zakaj še naprej tiščim svoje. In, končno, če sem prepričan, da imam prav, zakaj ne morem sprejeti, da je prav tega kogarkoli...njegov problem, ne moj. In če mu že ponujam svoj prav, pa se z njim ne strinja, ga noče sprejeti za svoj prav, je spet...njegov problem. In če me prosi za moj prav, pa mu ga dam, pa ga noče sprejeti, je spet...njegov problem.
en bk
En bk, imaš popolnoma prav.

Mislim pa, da je pri tej zadevi šlo za nekaj drugega. Da je prav, da svoje besede ob določenih priložnostih ali v določnih situacijah pazljivo izbiramo, saj z njimi lahko po nepotrebnem naredimo več škode kot koristi. Včasih je bolj, kot povedati svoje mnenje, potrebno le prisluhniti, podpirati, tolažiti.