Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 14
(Read 46429 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: Ko beseda lahko ubija
Reply #120 - 12.10.2004 at 11:08:45

Quote:
No, pa si poglejmo to nerazumevanje bralca pobližje.
sporočim ti, da ne priznavaš mojega doživljanja sveta.
Ti stavek boldaš, poveš da se z njim ne strinjaš, dva stavka kasneje pa poveš nasprotno - da mi RES odvzemaš pravico mojega doživljanja sveta in celo navedeš argumente, zakaj je temu tako.

Quote:
Nisem napisala, da se s stavkom ne strinjam. Stavek je stavek. Strinjam se ne z bistvom, ki ga za moje pojme ta boldani stavek vsebuje, in sem ga kasneje razložila. To pa je, da ne priznavam oz. ne pristajam na to, da ne priznavaš mojega doživljanja sveta.  

O.k, punce, po moje sploh ni nujno, da bi druga drugo priznvalali. Oatnata  vsaka v svojem svetu, saj v bistvu nimat nč drugega skupnega kot besede, skoz katere se (ne) priznavata. Forumsko okolje  k sreči omogoči komunikacijo tud skoz nepriznavanje, skoz  enostransko priznavanaje ali clo vsestransko priznavanje in to je tisto, kar realni fizični prosotor po moje ne omogoča tko zlahka. V tem smilsu je forumsko polje dober simulator za vzpostvljanje komunikacije z lastnimi vsebinami, ki jih ne sprejemamo oziroma zamolčujemo, ne da bi jih imel sploh vnaprješen namen imel sprejemat, popravljat, nanje vpllivat.. ker če bi tak vnaprejšen namen imeli, bi se nam ne pustile izrazit.
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #121 - 12.10.2004 at 11:12:03

aja, sej res, men tud piše admin, sam vseeno, če ma kdo kaj men osebno za povedat kaj, prosim lepo, povej mi v oči, ker jst se ne rabim za admini skrivat, če se mam kaj s kom za pogovorit

OK?

Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

X
4

Vsa moja družina je narejena
iz mesa.

Reply #122 - 12.10.2004 at 11:14:46

Pa naj še kdo reče, da je na tem forumu dolgčas... Grin
Back to top

Never argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
WWW WWW  
IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #123 - 12.10.2004 at 11:22:06

Lilith wrote on 12.10.2004 at 10:42:52:
In to v mojih očeh Toniju dviguje verodostojnost.

Zaradi varnosti
Spoštovanja in lastno moč pa ti jemlje.

Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #124 - 12.10.2004 at 11:29:21

Quote:
Ja, se zgodi tudi najboljšim. Moj namen je bil resnično delovati nekako z namero ljubezni, ampak kaj ko to ne gre, ko si konstatno obsojen, da napadaš. Potem si rečeš, da se boš postavil zase in enkrat greš preko sebe, na nivo ta drugega v upanju, da si večji kot to.  Rezultat je, da si poražen. Poražen si sam pri sebi, ker to ni tvoj način. Potem še dobiš ponavadi očitke od drugih, ki seveda takoj posnamejo ter začutijo, da to ni tvoj način (seveda ga začutijo kot svojega) in udarijo po tebi še enkrat. Lepo. Povej mi še nekaj, kako izstopiti?

Tle namera pomagat, namera ljubezni, prejemanja ... ta namera se nikol ne zatakne zarad nesprejemanja /zvaračnaja  drugega ampak zmerom  zarad  tega, ker namera zgubi popoporo v nas samih. Ne moreš ti v drugmu sprejet tistga, kar sam v sebi tajiš, in ta drugi ti bo to dal to najbolj jasno vedet. Tud  tem smsilu je dobrota sirota, ker nč te ne razgali  bolj kot dober namen.   Kako izstopit? Ne rabiš izstopit. Namen dobrga namen je dosežen, zdej lahko greš naprej.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #125 - 12.10.2004 at 11:33:09

Quote:
Ja, se zgodi tudi najboljšim. Moj namen je bil resnično delovati nekako z namero ljubezni, ampak kaj ko to ne gre, ko si konstatno obsojen, da napadaš. Potem si rečeš, da se boš postavil zase in enkrat greš preko sebe, na nivo ta drugega v upanju, da si večji kot to.  Rezultat je, da si poražen. Poražen si sam pri sebi, ker to ni tvoj način. Potem še dobiš ponavadi očitke od drugih, ki seveda takoj posnamejo ter začutijo, da to ni tvoj način (seveda ga začutijo kot svojega) in udarijo po tebi še enkrat. Lepo. Povej mi še nekaj, kako izstopiti?

takoj ko se postaviš zase, daš moč temu, ki te preganja, ker to tako začuti.
takoj ko zavedno postaviš nivoje, te ti nivoji začno preverjati in dokazovati da nivojev nekako ni, zato si tud poražen pri sebi....

izstopiš lahko vedno, ... kot vedno tudi sam vstopiš...

Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #126 - 12.10.2004 at 11:33:36

Devi wrote on 12.10.2004 at 11:22:06:
Zaradi varnosti
Spoštovanja in lastno moč pa ti jemlje.

Kako zelo zelo se motiš.
Krepi mojo moč, ko me uči, da ne rabim vedno in povsod pustiti folku, da me povozi. In s tem, ko se učim postavljati zase, se lahko tudi bolj spoštujem.
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #127 - 12.10.2004 at 11:44:54

ja saj, sam dokler stvari ne jemlješ osebno, te itak nihče ne more povozit, ker vsak po seb žaga, itak Wink
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #128 - 12.10.2004 at 11:53:34

sinjeoka wrote on 12.10.2004 at 10:57:58:
po mojih izkušnjah z ljudmi, ki pestujejo svoj bogi, bogi jaz iskren pogovor o tem zakaj sem se odlocila, da neham ali pa da sploh ne bom pomagala naleti v najboljšem primeru na gluha ušesa .... beri se obnaša, kot da se nisva nič dogovorila ... v najslabšem primeru pa se začne obnašat kot odvisnik, ki smo mu odtegnili njegovo drogo ... z manipulacijami in obtožbami.

Če nekdo ne razume ali noče razumeti, da mu hočemo pomagati, ne bo razumel niti tega zakaj mu nočemo (več) pomagati.

p.s. Za boljše razumevanje .... jaz osebno ne enačim ljudi, ki so potrebni tolažbe z ljudmi, ki pestujejo svoj bogi, bogi jaz.

Kdor jamra oz pestuje svoj ubogi jaz točno ve, kaj mu lahko pomaga. Mu pozorno prisluhneš, mu daš tisto če mu moreš al pa mu ne daš tistga, če mu ne moreš. Tud če je to samo tolažba, ker morda je samo talžba tisto, kar mu fali.  V bistvu ti tak človk ne povzroča kašnih posebnih problemov. Bolj jebena je situacija, ko te vleče človeku pomagat pri nečem,  kar niti on ne ti  ne vesta, v čem je problem. Ko si v bistvu šle vzajemno ustvarjata  probelm, ki ga  zato lahko le v z vzajemno pomočjo razrešta. Bi problem,  zarad katerga sta oba  potrebna pomoči drug drugega,  ne bi pojavu,   če se ne bi zpletla v odnos, ampak a bi problem res zginu, če si nehata pomagat,  ker če je imel nastavke v vsakmu, da se je pojavu,  a se ni samo nazaj potuhnu, ko sta si odtegnila pomoč?  
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #129 - 12.10.2004 at 12:20:58

titud wrote on 12.10.2004 at 11:53:34:
Kdor jamra oz pestuje svoj ubogi jaz točno ve, kaj mu lahko pomaga. Mu pozorno prisluhneš, mu daš tisto če mu moreš al pa mu ne daš tistga, če mu ne moreš.

ubogi jazi imajo vsi zelo identični problem ... premalo volje do življenja ... in vsaj jaz jim te volje ne znam dat
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #130 - 12.10.2004 at 12:30:20

Nekaj ne razumem /no ja, tega ni nekaj, tega je kar nekaj/.
Če sem v to, kar trdim, prepričan...zakaj mi je pomembno, da mi kdorkoli pritrdi, sploh če je ta kdorkoli neznanec. Zakaj sem užaljen, prizadet, jezen, če ima ta kdorkoli svoje mnenje, svoj pogled na to, kar trdim. Zakaj bi mu sploh dokazoval, da se moti in da imam jaz prav. In če nisem prepričan, da imam prav in presodim, da ima ta kdorkoli prav, zakaj mu ne dam prav, zakaj še naprej tiščim svoje. In, končno, če sem prepričan, da imam prav, zakaj ne morem sprejeti, da je prav tega kogarkoli...njegov problem, ne moj. In če mu že ponujam svoj prav, pa se z njim ne strinja, ga noče sprejeti za svoj prav, je spet...njegov problem. In če me prosi za moj prav, pa mu ga dam, pa ga noče sprejeti, je spet...njegov problem.

en bk
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #131 - 12.10.2004 at 12:33:59

sinjeoka wrote on 12.10.2004 at 12:20:58:
ubogi jazi imajo vsi zelo identični problem ... premalo volje do življenja ... in vsaj jaz jim te volje ne znam dat

Osnovni problem ubogega jaza je zmerom v tem, da mu neakaj fali, ni važno kaj. Da se ne zveda, da je sam v seb celovit, da ničesar od zunaj ne rab da bi bil popoln in kot je  tak kot je čist  o.k.. Saj nobenmu v bistvu ne moreš nč dat drugega kot občutek, da je o.k. tak kot je, ki pa pa ga spet ne moreš  nikomur 'dat', če za samega sebe  nimaš tega občutka....      
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #132 - 12.10.2004 at 12:39:35

en_bk wrote on 12.10.2004 at 12:30:20:
Če sem v to, kar trdim, prepričan...zakaj mi je pomembno, da mi kdorkoli pritrdi, sploh če je ta kdorkoli neznanec. Zakaj sem užaljen, prizadet, jezen, če ima ta kdorkoli svoje mnenje, svoj pogled na to, kar trdim. Zakaj bi mu sploh dokazoval, da se moti in da imam jaz prav. In če nisem prepričan, da imam prav in presodim, da ima ta kdorkoli prav, zakaj mu ne dam prav, zakaj še naprej tiščim svoje. In, končno, če sem prepričan, da imam prav, zakaj ne morem sprejeti, da je prav tega kogarkoli...njegov problem, ne moj. In če mu že ponujam svoj prav, pa se z njim ne strinja, ga noče sprejeti za svoj prav, je spet...njegov problem. In če me prosi za moj prav, pa mu ga dam, pa ga noče sprejeti, je spet...njegov problem.

en bk

En bk, imaš popolnoma prav.  Smiley

Mislim pa, da je pri tej zadevi šlo za nekaj drugega. Da je prav, da svoje besede ob določenih priložnostih ali v določnih situacijah pazljivo izbiramo, saj z njimi lahko po nepotrebnem naredimo več škode kot koristi. Včasih je bolj, kot povedati svoje mnenje, potrebno le prisluhniti, podpirati, tolažiti.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #133 - 12.10.2004 at 12:44:17

en_bk wrote on 12.10.2004 at 12:30:20:

en bk

Po moje nas iritira nezmožnost sprejetja paradoskalnega  dejstva, da smo  vsi eno vsak na svoj način. Undecided Smiley
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #134 - 12.10.2004 at 12:47:12

titud wrote on 12.10.2004 at 12:33:59:
Osnovni problem ubogega jaza je zmerom v tem, da mu neakaj fali, ni važno kaj. Da se ne zveda, da je sam v seb celovit, da ničesar od zunaj ne rab da bi bil popoln in kot je  tak kot je čist  o.k.. Saj nobenmu v bistvu ne moreš nč dat drugega kot občutek, da je o.k. tak kot je, ki pa pa ga spet ne moreš  nikomur 'dat', če za samega sebe  nimaš tega občutka....        

Men se dozdeva, da je bolj ubogi jaz tisti, ki ne dojame, da ni celovit (celovit že nekje v sebi), vendar nikakor samozadosten. Ubogi jaz se mi tudi zdi tisti, ki se tolaži, da ker je rešil nekatere probleme sam, da se bo na tak aroganten način lahko tudi še v nadalje obnašal (v stilu - tvoj problem, ne moj). Ne, ne, ne in ne - to enostavno ni več aktualno, je preživeto, ker je potrebno prepoznati, se zavedeti, da smo se že zdavnaj prepoznali in več celovitost ne obstaja v takšni obliki kot je nekoč, ko smo "imeli čas", ampak samo preko drugega.
Nikoli ne bi preživeli brez ljubezni drugih!
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 14