Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 14
(Read 46406 times)
Loops of Infinity
Ex Member

Re: Ko beseda lahko ubija
Reply #105 - 12.10.2004 at 10:13:02

Lilith wrote on 12.10.2004 at 10:10:05:
A se temu reče lapsus?  Smiley

Ne. Le nerazumevanje bralca.  
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #106 - 12.10.2004 at 10:16:52

Toni_Zamene wrote on 12.10.2004 at 10:02:01:
To, kdo je in kdo ni, se naj odloči vsak sam.
Da pa malo vzpodbudim "dinamiko" administratorjev .  Mislim, da mogoče Vida ni,.. pa še kdo. Ne vem...

No Toni, ne vem zakaj izmenjavo mnenj tako hitro okarateriziraš, kot napad na Lilith. Osebno te ne poznam, medtem, ko vse administratorje in tudi Lilith pa.
Razlika med takšnim dojemanjem, doživljanjem je precejšnja. In obsojanje po takšnem principu, je zgolj natolcevanje, čeprav se ga sam niti ne zavedaš.

Če bi rad sporočil kaj konkretnega, kak predlog, si dobrodošel. Ima pa vsak od nas svoj način in svojo specifiko sporočanja, ki se tule na forumu ali pa v živo dostikrat razlikuje. Sej to konec koncev potrjuje, moj hecen poizkus šale, ki ga Lilith ni takoj razumela, pa se poznava tud v real lifeu. Je pa nerazumevanje le te, in moja pojasnitev hitro razčistila vse skupi. Vem, pa da se to v primeru, da se ne-bi poznala, tako hitro nebi zgodilo.

To izkustvo poznamo, in besede ki so napisane, zelo težko pokažejo tisto kar občutimo ob pogovoru v živo. Morda zato toliko zapletov in nepotrebnih pregovarjanj.

Osebno sem mnenja, da bi bila marsikatera komunikacija precej drugačna, če bi se ljudje osebno poznali.

Da se povrnem še k administratorjem. Večina se jih tega topica ni udeležila, kaj predstavlja koalicijo niti ne vem. Se pa da iz tvojega replaya razbrati, še marsikaj drugega. Tvojo dinamiko.  Wink

P.S. ja pa še ena opazka, če si že pričel naštevati kdo NI, kar nadaljuj  Grin Grin

============================
lapsus -a m (a) govorna ali pisna napaka, ki
ne nastane zaradi neznanja, ampak zaradi
trenutne raztresenosti, spodrsljaj: ta pravopisna
napaka je samo lapsus; govorniku se je primerilo
nekaj nerodnih lapsusov // evfem. napaka, pomota
sploh: ta knjiga ima precej lapsusov / idejni
lapsus
Back to top

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #107 - 12.10.2004 at 10:21:50

Little Star,
( se zavedam, da je to mogoče malo drzno in nevljudno vprašanje ), ampak kako to, da nikoli ne " stopaš " v forumski odnos s Sinjeoko na takšen način kot z Lilith ?

P.S.
Sinjeoka - se opravičujem, da te vpletam, ampak ti boš že " porihtala" z menoj.
Back to top

Svašta.

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #108 - 12.10.2004 at 10:27:01

Quote:
Ne. Le nerazumevanje bralca.  

No, pa si poglejmo to nerazumevanje bralca pobližje.
sporočim ti, da ne priznavaš mojega doživljanja sveta.
Ti stavek boldaš, poveš da se z njim ne strinjaš, dva stavka kasneje pa poveš nasprotno - da mi RES odvzemaš pravico mojega doživljanja sveta in celo navedeš argumente, zakaj je temu tako.
Roll Eyes
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #109 - 12.10.2004 at 10:29:11

Gru- Gru,

tvoje sporočilo je kar nekaj ur po mojem postu ,o katerenm je govora, povsem na mestu. Ta trenutek pač ni več aktualen, ker so "prizadeti" stvari dorekli. Ampak , lahko špekuliram in povem, da so jih dorekli zato, ker je tudi moj prispevek  vzpostavil razvidnost nekih pozicij moči sporočanja in resnice, in s tem  dinamiko, da so se stvari " dorekle ".
l.p.
Back to top

Svašta.

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #110 - 12.10.2004 at 10:34:29

Quote:
LILITH: Ti nočeš videti ne slišati, da ima moje doživljanje sveta svojo lastno identiteto in verodostojnost.

Quote:
Bold stavek se mi zdi prav tisto bistvo, katerega ne priznam. Jaz sem odkar se zavedam človek, ki je verjel prav nasprotno. Vsakemu sem jo zmeraj pripisovala in priznavala. Tebi je pa zgolj ne morem zato, ker si zmeraj ti tista, ki mi kakršnokoli verodostojnost odrekaš skozi konstantno tuljenje naj se na tebe ne spravljam in projeciram. Pa še to bi sprejela, če ne bi potem bila ti toliko nefer, nepozorna, nezavedajoča, in si po vsem drenju jemala pravico, da me quotaš in določaš s strokovnimi termini (relativizem?) Ja, vse je relativno in vsak mora kaj prebolet in spustit od sebe, če ne vse.

Če se postavim vmes, ob strani, kamorkoli pač, čim bolj neopredeljeno.

Iz vajinega tegale pogovora je jasno, da se nekak ne strinjata v pogledih (uf, sem ful neki novga pogruntu).

Pa vendar se da tudi iz tega nadaljevat pot, če upoštevata da se svetovna mnenja še krešejo ne bo tako hudo  Wink....

Predvsem, pa se svet TRUDI, to kresanje dosežt s čim manj spori... In spodbujanje ali ne-spodbujanje debate, je precej odvisno od nas samih (sokratova cedila). Kaj hočem povedat, če napadaš (...nefer, nepozorna, nezavedajoča, in si po vsem drenju...), boš najverjetneje dobil napad nazaj, če obsojaš boš obsojen, če boš poizkušal delovat iz ljubezni, in razmišljujočim odnosom, se lahko stvari spremenijo. In seveda, če te sogovornik ne razume, mu poizkušaj to na primeren način razložit. Ali pač se posluži deMellovega stavka. Ne uči prašiča peti.
Zapravljal boš čas, svoje in njegove živce.

Grin
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #111 - 12.10.2004 at 10:35:11

Lilith wrote on 12.10.2004 at 09:31:17:
Ne pozabi, da nis(m)o vsi ekstraverti.

Forumska situacija predpostavlja določeno stopnjo tvoje ekstovertiranosti, če ne se je pač ne udeležiš. In ko se je udeležiš, te potegne noter. In ko te potegne noter, moraš vklopit ščite, kot gape prav, če ne te razjebe. Ker forumsak situacija ti razkrije, da maš lahko  stališče praktično do vsega, kar v svoji introvertirani situcaiji sploh nis opazu oz. artikuliral. In ko ti to pomaga odkrit, pol ne moreš več imet samo omejenga namena komunikacije, npr. pomagat drugmu. Pol si notr celostno, introvertirano se izenač z ekstovertiranim, vendar to mora poteka po enih pravilih igre, če ne te tovrstno soočenje s sabo inflatorno preplavi. Notranja komunikacija in zunanja nista  preprosto  eno in isto, ker  ista vsebina skoz verablizacijo dobi eno materialno formo, ki deluje tud po materilanih in več samo po duhovnih zakonih. Ti dve formi je treba znat med sabo povezat, da delujeta enoznačno, če ne nam komunikacija ustvarja shizofreno situacijo namest da bi jo odpravla. Ampak tega se  ne moremo naučit, če se ne začnemo izražat. Form je dobra forma zato, ker varbalizacija naših notranjih vsebin nima tolikšne materialne teže kot v konkretnih nevirtualnih okoljih, zato po moje ni pametno folka strašit s smrtno nevarnostjo  komunikacije v njih. Boljš se je v njih učit povezave med duhovno in materialno vsebino besede, preseganja njene dvojnosti s pravo korespondenco med nejnim znakovnim in simbolnim pomenom, se učit torej tistga pomena besed, s katrerim si je mogoče dostopat do  notranjih psihičnih procesov in vsebin in jih ozaveaščat tako zase kot tud za druge, kolikr so sami pr seb v tem pač uspešni in dojemljivi.
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #112 - 12.10.2004 at 10:37:44

Lilith wrote on 12.10.2004 at 10:27:01:
No, pa si poglejmo to nerazumevanje bralca pobližje.
sporočim ti, da ne priznavaš mojega doživljanja sveta.
Ti stavek boldaš, poveš da se z njim ne strinjaš, dva stavka kasneje pa poveš nasprotno - da mi RES odvzemaš pravico mojega doživljanja sveta in celo navedeš argumente, zakaj je temu tako.
Roll Eyes

Nisem napisala, da se s stavkom ne strinjam. Stavek je stavek. Strinjam se ne z bistvom, ki ga za moje pojme ta boldani stavek vsebuje, in sem ga kasneje razložila. To pa je, da ne priznavam oz. ne pristajam na to, da ne priznavaš mojega doživljanja sveta.

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #113 - 12.10.2004 at 10:37:47

Toni_Zamene wrote on 12.10.2004 at 10:29:11:
Ampak , lahko špekuliram in povem, da so jih dorekli zato, ker je tudi moj prispevek  vzpostavil razvidnost nekih pozicij moči sporočanja in resnice, in s tem  dinamiko, da so se stvari " dorekle ".
l.p.

očitno se ti zdi, da ti tvoje male manipulacije z besedami, na katere se ljudje odzivamo, dobro služijo v debatah.
da to diskreditira tebe kot iskrenega sogovornika in zmanjšuje verodostojnost vsega, kar govoriš, pa ti ne pride na misel? Undecided
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #114 - 12.10.2004 at 10:40:14

Toni_Zamene wrote on 12.10.2004 at 10:29:11:
Gru- Gru,

tvoje sporočilo je kar nekaj ur po mojem postu ,o katerenm je govora, povsem na mestu. Ta trenutek pač ni več aktualen, ker so "prizadeti" stvari dorekli. Ampak , lahko špekuliram in povem, da so jih dorekli zato, ker je tudi moj prispevek  vzpostavil razvidnost nekih pozicij moči sporočanja in resnice, in s tem  dinamiko, da so se stvari " dorekle ".
l.p.

No jest kot administrator, sem pač šele sedaj vpletel svojo prizadetost, in če pogledaš, na moderatorske pozicije, sem že skor bog i batina. Še gape gre u penzijo, pa boste plesali kot bo moje vičočanstvo moderiralo... Grin Grin Grin, (to nima veze z ničemer, le s tem, da sem pozorno spet pogledal oba termina - administrator-moderator)....

že dolg nism napisu

....radi se mejmo....

P.S: mnogim to zveni plehko, obrabljeno, vsakdanje, tudi to težko pokazujemo v real lifeu, ampak jest mislim čist resno, sa globinom .... Wink
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #115 - 12.10.2004 at 10:42:52

Devi wrote on 12.10.2004 at 10:37:47:
očitno se ti zdi, da ti tvoje male manipulacije z besedami, na katere se ljudje odzivamo, dobro služijo v debatah.

Zanimivo, čemur ti praviš manipulacija, jaz pravim razjasnitev situacije, odstiranje megle.  Enostavno ne dovoli, da bi se posameznika na nefer način odpravilo ali povozilo. In to v mojih očeh Toniju dviguje verodostojnost.
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #116 - 12.10.2004 at 10:46:53

Zanimiva debata...Zelo.Skozi katero sem zopet spoznala,da se prepiramo zato,ker ne razumemo kaj nam drugi s svojimi besedami sporoča,ker ne dovolimo biti drug drugemu tisto kar smo,predvsem pa sem zopet ugotovila,kako zelo smo si različni... Smiley(s čimer ni nič narobe,prej obratno)
Kako lepo...in enostavno... Smiley
Ja,radi se imejmo... Cheesy
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #117 - 12.10.2004 at 10:54:35

Gru Gru wrote on 12.10.2004 at 10:34:29:
Predvsem, pa se svet TRUDI, to kresanje dosežt s čim manj spori... In spodbujanje ali ne-spodbujanje debate, je precej odvisno od nas samih (sokratova cedila). Kaj hočem povedat, če napadaš (...nefer, nepozorna, nezavedajoča, in si po vsem drenju...), boš najverjetneje dobil napad nazaj, če obsojaš boš obsojen, če boš poizkušal delovat iz ljubezni, in razmišljujočim odnosom, se lahko stvari spremenijo. In seveda, če te sogovornik ne razume, mu poizkušaj to na primeren način razložit. Ali pač se posluži deMellovega stavka. Ne uči prašiča peti.
Zapravljal boš čas, svoje in njegove živce.
Grin

Ja, se zgodi tudi najboljšim. Moj namen je bil resnično delovati nekako z namero ljubezni, ampak kaj ko to ne gre, ko si konstatno obsojen, da napadaš. Potem si rečeš, da se boš postavil zase in enkrat greš preko sebe, na nivo ta drugega v upanju, da si večji kot to.  Rezultat je, da si poražen. Poražen si sam pri sebi, ker to ni tvoj način. Potem še dobiš ponavadi očitke od drugih, ki seveda takoj posnamejo ter začutijo, da to ni tvoj način (seveda ga začutijo kot svojega) in udarijo po tebi še enkrat. Lepo. Povej mi še nekaj, kako izstopiti?

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #118 - 12.10.2004 at 10:57:58

titud wrote on 12.10.2004 at 09:29:17:
Zakaj bi bil pa namen komunikacije pomagat drugmu? A če tega namena nimaš oz. iz iskušenj oceniš, da je tak namen brezpoden, a pol boš kar tiho iz strahu, da mu ne bi škodoval drugmu? Zakaj se pa ne bi izrazu s polno zavestjo, da  drugmu ne moreš s tem nč pomagat? Človek kot samozavedajoče bitje ne  rab komunikacije samo z drugmu, večino komunikacije itak porab za komunikacijo  s svojimi lastnimi mislimi. Ampak zakaj bi bil ta proces samo tih in notranji, zakaj ga ne bi delil z drugimi, ki so v tej komunikaciji sabo enako samotni?    

po mojih izkušnjah z ljudmi, ki pestujejo svoj bogi, bogi jaz iskren pogovor o tem zakaj sem se odlocila, da neham ali pa da sploh ne bom pomagala naleti v najboljšem primeru na gluha ušesa .... beri se obnaša, kot da se nisva nič dogovorila ... v najslabšem primeru pa se začne obnašat kot odvisnik, ki smo mu odtegnili njegovo drogo ... z manipulacijami in obtožbami.

Če nekdo ne razume ali noče razumeti, da mu hočemo pomagati, ne bo razumel niti tega zakaj mu nočemo (več) pomagati.

p.s. Za boljše razumevanje .... jaz osebno ne enačim ljudi, ki so potrebni tolažbe z ljudmi, ki pestujejo svoj bogi, bogi jaz.
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #119 - 12.10.2004 at 11:01:46

Toni_Zamene wrote on 12.10.2004 at 10:21:50:
Little Star,
( se zavedam, da je to mogoče malo drzno in nevljudno vprašanje ), ampak kako to, da nikoli ne " stopaš " v forumski odnos s Sinjeoko na takšen način kot z Lilith ?

P.S.
Sinjeoka - se opravičujem, da te vpletam, ampak ti boš že " porihtala" z menoj.

Se mi ne zdi nevljudno vprašat kaj takšnega, vendar sem ti pripravljena odgovoriti na to, ko boš ti povedal, zakaj ti konstanto ščitiš Lilith pred ostalimi ter jo povzdiguješ, kakor, da sama po sebi ne bi bila dovolj in bi se tega bal.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 14