Na temo odprto in javno.
A ni to hecn, da moramo v lekarni skoraj vse povedat, tko kot zdravniku, če hočmo tam kej dobit izza pulta.
V lekarni ne moreš bit anonimen kupec z denarjem, ne moreš sam prečekirat labels, ampak moraš urejeni damici vse povedat, kako kašljaš, pa če imaš bolhe, vse.
Sem šla učeri po eno fajn kremico. Je bla ena taka ozka pa akustična lekarna (v takem prostoru je zelena črta nesmiselna), pa pet ljudi not, dve farmacevtki, pa mi trije odjemalci.
Pa vsi smo bili tiho in poslušali kakšne prebavne težave ima kupka. Začelo se je z aloevero, zakaj je v redu pa zakaj ni, pa odvisn, včasih je bolš v obliki tablet, včasih pa tekočina, čist odvisn. Potem sta šli bolj podrobno in na koncu je dobila neki sladkor, ki sicer ne redi, ampak mehča hrano, potem pa moraš še velik vode spit itn.
Kupka se je vmes še ozrla naokoli, da bi poskenirala kdo vse jo posluša, midva pa sva se obzirno pretvarjala, da je ne opaziva.

Anyways, tko sem razmišljala, a ni to ena taka nerodna situacija. Vse bi moral bi frej (tuki ne mislim čist resno) al pa vse na recept.

Jst najraj sama pogledam kaj piše v navodilih, pa primem v roke, tko lepo samopostrežno.
V čem je fora pulta? (razen v pubu that is)
Nekak bi blo bl naravno, da ti da zdravila kar zdravnik, kar je pa dodatkov in tega pa ni treba prijaznih posrednic, ja, no, sej vem, mogoče niso vsi pismeni.
Mal sem se navezala na javno, čeprav razlaganje težav v lekarni nima ravno zveze niti z javnim interesom niti z javno obravnavo, pa je kljub temu brez možnosti izbire na nek način javno.
Men se zdi, da bi morale lekarne odjemalcem omogočit večjo zasebnost, recimo, da se namesto zvočno prevodne talne zelene črte postavijo steklena vrata. Pa za ta nadstandard sem pripravljena plačat 10 sit več. 8)
Ene ovire in omejitve so čist brez funkcije. Čemu služi zelena črta, postavljena na razdalji od pulta do prvega čakajočega v vrsti. Tisti za mano pa mi lahko neposredno za ritjo stoji... Nekak ne znam posortirat tole...
Klepet pri frizerju je čist neki druzga, lekarna je pa ena taka čudna avtoritativno prijazna ustanova, kamor po sili razmer prideš in ne po svoji volji vsem navzočim poveš kaj te tare.
A ni to hecn?
Hočem v bistvu vprašat a je zdravje privatna stvar al ni, pa čemu služ označen osebni prostor v javnem prostoru. A ima sploh kakšen pameten namen.
Lp.