Quote:Uf, ta forum pa je aktiven... Dilema zadnjega sporočila je nepotrebna, zares sem danes prvič na forumu.
Hvala za vse odgovore, vendar to ni bilo sporočilo, kjer bi iskal pomoč ali tolažbo v kontekstu kako si bogi in imaš slabo ženo (ne drži ne eno ne drugo).... Tudi o posilstvu nisem govoril kot o dejanju o katerem razmišljama ali bi ga storil.
Bolj sem želel napisti, da smo ljudje različni in nekateri imamo (imate) v sebi določene zavore, drugi ne. Želel sem napisati možno "olajševalno okoliščino posilstva". Spet me prosim ne napadajte, ker zares govorim o olajševalnih okoliščinah, kot jih poznamo tudi na sodiščih. Posilstvo je kaznivo in MORAMO GA STROGO OBSODITI, toda, če je zagrožena kazen 15 let (ali kolikor pač) potem ko lahko olajševalna okoliščina zmanjša na 12 let ali kaj takšnega. To sem želel povedati.
Kar pa se tiče seksa kot nagrade, bi (na žalost sicer) moral priznati, da res izpade kot takšna. S tistim delom teksta sem želel samo razbiti najbolj zakoreninjen stereotip (ki me ZELO ZELO moti), da smo moški sami krivi, ker ženi ni do spolnosti, saj je zvečer vsa utrujena ker nič ne naredimo - to preprosto ni res (vedno se sicer najdejo izjeme
)
Torej:
* Posilstva ne odobravam
* Ne iščem pomoči (vseeno hvala), navedel sem primer, čeprav osebni.
* Globoko in iskreno sem prepričan, da hčerki ne čutita nobenega pritiska, ker navkljub napisanemu problem ni takšen, da bi jaz hodil po stanovanju kot zombi oz. bi bil tečen, siten, žalosten...
* Tudi teza da pogovor stvari rešuje se mi zdi zgrešena. Gre za ŽELJE. Ženi mojih želja z nobenim pogovorom ne morem vsiliti. Četudi se pogovoriva, to vodi kvečjemu do spolnosti kot nagrade, kot nekaj kar dela žena zame - hvala ne. Edino vprašanje, ki bi se v pogovoru lahko (se je) postavilo je: "Zakaj so se želje v 10 letih tako spremenile?". Žal (ali na srečo) je moj poklic v sferi, ki me vsebolj prepričuje, da je vseskupaj povsem telesno. Ali telo (možgani) dobi vzpodbudo ali pa ne - na žalost kemija in ne duhovnost.
Torej želel sem opisati razliko v ŽELJAH, ki lahko pri (če želite nemoralnih in neetičnih ter ne vem še kako neXXX ljudeh) privede tudi do naslova tematike.
Mogoče konflikt ponazarja misel ki gre nakako takole:
"Po poroki žena razmišlja, kako bo moža spremenila, mož pa kako bi dosegel, da se žena NE BI spremenila."
lp,
jaz bi ti zelo priporočila, da prebereš Ruglja in njegovo Pot samouresničitve... tipsona je včasih full težko poslušat, zato pa ga je lažje brat ... ker v svojih knjigah ne provocira
...tudi meni logika, da otroci ničesar ne občutijo ne vzdrži...bi prej rekla, da ti tega ne vidiš...
...tole misel bi rada napisala brez obtoževanja moške ali ženske strani...
... toda glede na to kar vidim okoli sebe, bi dala Ruglju zelo prav, da ženske v spolnost "pristajajo" dokler se jim ne rodi toliko otrok, kot si nekako predstavljajo... potem je pa muzike konec...
...in sem se vprašala zakaj tako... in moj odgovor na to bi nekako bil, da marsikaka ženska moškega izbere po "denarnici", ali celo po principu "samo da je"... stvar statusnega simbola pač... v takem odnosu ženska seksualnost ne more funlcionirat dolgoročno, ker taka ženska pač s tipom ne seksa iz "užitka", ampak svojo seksualnost napravi sredstvo za dosego cilja ... imeti družino (in vso ostalo šaro, ki spada zraven...)
... ker recimo, da bi z nekom seksala zato, da mu naredim uslugo... sorry, moja seksualnost je moj užitek ...