Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 ... 28
(Read 97317 times)
Miska
5

Re: Posilstvo
Reply #180 - 28.07.2004 at 12:58:44

sinjeoka wrote on 28.07.2004 at 11:44:38:
your words speak for them self and against your belief Undecided

Tisto pač niso moje besede, tako je napisal Dalajlama, jaz sem ga samo citirala. Je pa res, da priznavam tudi jaz, da imamo vsi v sebi tudi zmožnost kritike. Vprašanje pa je, koliko smo to zmožnost pripravljeni uporabljati in koliko jo uporabljamo. In vprašanje je tudi, ZAKAJ jo uporabljamo, če jo že uporabljamo – kakšen je torej vzgib našega srca…

Sicer pa poznam kar nekaj vrst kritike. Tudi pozitivna kritika obstaja in v njej ni prav nič napačnega. Če jo tako znata in zmoreta doživeti oba seveda – tisti, ki kritiko daje in tisti, ki jo sprejema…
Back to top

IP Logged

apostat
Ex Member

Reply #181 - 28.07.2004 at 13:02:54

Miska wrote on 28.07.2004 at 12:53:56:
apostat, se pa res ne spomnim, kje sem točno to že prebrala – sveta ne moreš spremeniti, lahko pa spremeniš sebe. In če se spremenim jaz, če se spremeniš ti, če se spremeni on, če se spremeni ona, … potem se bo počasi spremenil tudi svet. Ne morem narediti vsega, lahko pa naredim največ, kar lahko – spremenim sebe, torej. In jaz se to vsekakor trudim početi…

Baje je srednja pot itak najboljša – nekaj teorije, nekaj prakse, pa gre. Včasih hitro, včasih počasi, ampak gre pa… Smiley

Nasilje in kriminal bosta obstajala na svetu toliko časa, dokler bosta obstajala v nas. Sveta ne moreš spremeniti, lahko pa spremeniš sebe. Torej?

P.S: Poznam kristjane, ki so zelo pasivni in poznam new-age teologe (kot jih imenuješ ti), ki so zelo aktivni…

Poglej, kolikokrat si uporabila besedo ČE. Govoriš v pogojnikih, zopet idealiziraš in mistificiraš, kaj bi lahko bilo, če bi... Jaz bi lahko bil milijonar, če bi se rodil v premožni družini, ali pa budistični menih, če bi me spoznali za reinkarnacijo, kaj jaz vem koga.... Svet je tak in tak, tu ni pardona - ne zavijaj stvari v tančico dobrega - ni vse tako, kot bi moralo biti, nikoli ne bo. Zlo je bilo in bo - nerealno je pričakovati, da se bodo ljudje okrog tebe spreminjali, da si bodo vzeli tvoje besede k srcu. Morda en ali 2 kaj pa ostali milijoni in milijarde, ki razmišljajo povsem drugače kot ti? Pa misliš, da je to rešitev, mord za tebe, za drugega ne....

Saj veš, če čebula ne bi če imela, bula bi bila.  Lips Sealed
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #182 - 28.07.2004 at 13:04:06

Miska wrote on 28.07.2004 at 12:46:42:
Sinjeoka, govoriš o stvareh, ki jih očitno niti približno ne poznaš. Ne poznaš strahov, ki se dogajajo v žrtvah, ne poznaš občutkov krivde, ki jih žrtve nosijo, ne poznaš razmišljanja žrtve, ki ga sprejmejo seveda preko svojih staršev (očeta), da je to, kar se dogaja, pravilno in normalno,… ne poznaš še marsičesa, ki se dogaja v človeku, ki je žrtev zlorabe. Očitno tega pač ne poznaš ali pa se te ne dotakne. Če bi namreč poznala to, če bi se te te stvari dotaknile tudi v srcu in ne samo v razumu, potem takšnih stvari verjetno ne bi govorila. In mi je žal, ampak res ne veš, kaj sem naredila za to, da bi se konkretno ta zloraba končno preprečila. In kaj še delam. Ve pa to ona, ki je žrtev in meni je to dovolj...

Aja, tole ti pa lahko povem: si moreš misliti, da v njej v tem trenutku ni niti kančka želje po maščevalnosti do očeta? Da v njej ni niti kančka tega, da bi si želela, da bi oče doživljal iste občutke groze, kot jih doživlja ona? Da bi si predvsem želela odpustiti mu? Vem sicer tudi jaz, da so jeza, gnev, gnus in odpor do očeta, še skriti pod plastmi občutkov, ki jih je trenutno sposobna čutiti ona. In da bodo po vsej verjetnosti prišli na plan tudi ti občutki. Morda tudi občutek maščevalnosti, kaj pa vem. Ampak s tem se bomo ukvarjali potem. V tem trenutku je pomembno vse kaj drugega in nekoga, ki nosi v sebi takšen način razmišljanja, kot ga nosiš v sebi ti, bi ona kot žrtev nikoli ne sprejela. Vsaj v tem trenutku ne. In vsaj do sedaj nikogar takšnega ni…

Sicer bi ti o tem tudi lilith verjetno lahko veliko več povedala, bojda študira psihologijo in naj bi o tem kar precej vedela. In njej bi ti vsekakor več verjela, kot verjameš meni, pa tudi veliko lažje bi stvari sprejemala od nje, kot jih sprejemaš od mene. Čeprav me čudi tudi njen način razmišljanja, ker to naj vsekakor ne bi bil način, na kakšnega naj bi razmišljal nekdo, ki mu je (ali bo) psihiatrija poklic. Delo z ljudmi, takšnimi in drugačnimi, žrtvami in storilci, naj bi v prvi vrsti vsebovalo sprejemanje…

kako znaš biti pokroviteljska, ko me obtožuješ nepoznavanja ozadja ... kaj pa če ozadja, ki so na las podobna temu poznam?

po eni strani praviš, da nima feelinga po maščevanju, po drugi pa, da se verjetno kak občutek skriva v podzavesti...

to fazo zanikanja pri žrtvah še predobro poznam, in glede na to, da poznaš temo u nulo, bi lahko vedela, da obstaja, potem ko žrtev dojame grozovitost početje očeta, da v nekem momentu pride tudi do sovraštva...

odpuščanje je možno šele po katarzi

As you wish – tvoja svobodna izbira in tvoja svobodna odločitev…

ni tako simpel, slovenskikazenski zakonk je zelo ekspliciden za primere "držanja vreče" in ne preprečevanja grozljivih dejanj

in glede na to, da za posilstva velja poseben režim zastaranja, jaz na tvojem mestu ne bi tako vehementno razglašala, da vem kaj se dogaja, ker te bo morda sistem čez 20 let lahko klical na odgovornost

Si morda vedela, zakaj tako malo zlorab sploh konča na sodiščih? Zato, ker se žrtev, če že pride do te stopnje, da je zmožna in pripravljena zlorabo sploh prijaviti, ponavadi največkrat po prijavi umakne? Ker traja preveč časa od same prijave, do obravnave na sodišču in v tem času se dogajajo ne samo zlorabe, ampak še kaj hujšega? Morda veš, da večina tistih deklet, ki so zlorabo prijavile, potem zanika to dejstvo samo zato, da bi se preprečile grozote, ki so se začele dogajati potem, ko je poskusila zlorabo ustaviti? Ustrahovanja, grožnje, maltretiranje,… ?

vem, zakaj je tako malo barab obsojenih, ker se žrtve srečujejo s takimi baburami, kot si ti, ki jim razlagajo, sda je treba storilca razumeti, mu odpustiti ...

kako naj bo potem sistem "obsodb" uspešen, če ti sama pri sebi nisi sposobna "obsodit" dejanja
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #183 - 28.07.2004 at 13:17:12

Sicer bi ti o tem tudi lilith verjetno lahko veliko več povedala, bojda študira psihologijo in naj bi o tem kar precej vedela. In njej bi ti vsekakor več verjela, kot verjameš meni, pa tudi veliko lažje bi stvari sprejemala od nje, kot jih sprejemaš od mene. Čeprav me čudi tudi njen način razmišljanja, ker to naj vsekakor ne bi bil način, na kakšnega naj bi razmišljal nekdo, ki mu je (ali bo) psihiatrija poklic. Delo z ljudmi, takšnimi in drugačnimi, žrtvami in storilci, naj bi v prvi vrsti vsebovalo sprejemanje…

Tisti, ki študira psihologijo, je psiholog in ne psihiater, ki je končal študij medicine. Gre za dve različni stroki. In če niti ne ločiš med njima, se raje vzdrži komentarjev, kaj naj bo prioriteta  strokovnjakov na področju dela s storilci in žrtvami kaznivih dejanj.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #184 - 28.07.2004 at 13:36:51

Zanimivo, kaj vse bi Lilith morala...in česa naj ne bi...

Veš, Miška, delo strokovnjaka, predvsem pa njegovi uspehi- govorijo zase.

Jaz se tukaj na tvojo raven ne mislim spuščati, se mi pa zdi tvoj način in vsebina posega v mojo profesionalnost neumesten, da ne rečem grd... in veliko pove o tebi sami, mar ne?
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

apostat
Ex Member

Reply #185 - 28.07.2004 at 13:38:49

No, no, Sinjeoka in Lola, malo se brzdajta, saj ni tako hudo mislila tale Miška, ki še muhi ne bi skrivila lasu.

Miška, v tebi vidim ta problem, da si preveč akumulirala vase krščansko oz. new-age filozofijo, da se nasilje nevtralizira z ljubeznijo, da če te kdo udari po levem licu, mu moraš nastaviti še desno, da je treba ljubiti svoje sovražnike kot sam sebe. To verjetno izhaja iz tega, da si sama bila žrtev takšnega ali drugačnega nasilja, verjetno psihičnega in fizičnega, da si se identificirala s posiljevalcem in minimalizirala zverisnkost njegovega dejanja, da ga na nek način celo opravičuješ... Iz tvojega zornega kota je to razumljivo, ampak ni vedno najboljše, da reagiramo neobrambno na nasilje, potem se še bolj izpostaviš nasilju in kriviš sama sebe. Tako živeti po teh idealih, o katerih govori Jezus ali npr. Ghandi in drugi new-age misleci, ki apelirajo na pasivni odpor, pravzaprav na vdajo, je skorajda nemogoče za navadnega smrtnika, neuresničljivo, pa še takrat je vprašljivo, če je to zdravo za našo psihično zdravje, to zmorejo le redki, ker je tudi odpuščanje ponavadi proces, če do njega sploh pride, ampak odpustimo v svoje dobro, ne v agresorjevo dobro, da se razbremenimo in pozabimo na storjene krivice, da tega ne  vlačimo s sabo celo življenje in nas ne izčrpuje... Ti ljudej so izredno močni karakterji, ki to zmorejo, pa še iz drugih kulturnih okoliščin ponavadi izhajajo.
Back to top

IP Logged

arelena
5

Reply #186 - 28.07.2004 at 13:41:24

Smileykot sem že prej rekla Sinja ..tudi tebi ...kako kaj razumeš , je tvoj problem in vidim da rada prevajaš po svoje .
vsi smo zrcalo drug drugemu in včasih je potrebno pogledati vase , zakaj se tako odzivamo , kot se ...in na kaj se odzivamo ...in zakaj...
če ti paše obsojanje in etiketiranje , prav ...uživaj pač v tem . Meni pač te ego igrice ne ležijo in to je moj prav.
in imaš prav , jaz sem povedala svoje mnenje in res ne vidim razloga , da bi nadaljevala to diskusijo .
edino še to ...na svojem področju , kjer delam (zdravstvo ) ,če si mogoče prebrala sem in še delam na te temo ...ravno tako privatno ...
in ti , kaj si naredila razen ...no , ne zameri pripomb , se poslavljam
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #187 - 28.07.2004 at 13:53:49

arelena wrote on 28.07.2004 at 13:41:24:
Smileykot sem že prej rekla Sinja ..tudi tebi ...kako kaj razumeš , je tvoj problem in vidim da rada prevajaš po svoje .
vsi smo zrcalo drug drugemu in včasih je potrebno pogledati vase , zakaj se tako odzivamo , kot se ...in na kaj se odzivamo ...in zakaj...
če ti paše obsojanje in etiketiranje , prav ...uživaj pač v tem . Meni pač te ego igrice ne ležijo in to je moj prav.
in imaš prav , jaz sem povedala svoje mnenje in res ne vidim razloga , da bi nadaljevala to diskusijo .
edino še to ...na svojem področju , kjer delam (zdravstvo ) ,če si mogoče prebrala sem in še delam na te temo ...ravno tako privatno ...
in ti , kaj si naredila razen ...no , ne zameri pripomb , se poslavljam

ne zamerim za pripombe

zamerim pa tvojo etiketo o verbalnem posiljevanju (seveda še vedno neobrazloženo)
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #188 - 28.07.2004 at 14:27:52

sinjeoka wrote on 28.07.2004 at 13:04:06:
kako znaš biti pokroviteljska, ko me obtožuješ nepoznavanja ozadja ... kaj pa če ozadja, ki so na las podobna temu poznam?

… potem me še bolj čudi takšen način razmišljanja… ali pa se te te stvari morda niso dotaknile v srcu?

po eni strani praviš, da nima feelinga po maščevanju, po drugi pa, da se verjetno kak občutek skriva v podzavesti...

Mislim, da sem napisala, da v tem trenutku ni v njej želje po maščevalnosti. In da obstaja možnost, da bo prišla tudi še do tega občutka. Verjetno veš, da je naša podzavest sestavljena iz plasti? Ki so naložene ena na drugo in šele, ko se odstrani ena plast, se prikaže druga, v kateri se lahko skriva nekaj, kar prej morda sploh ni bilo izraženo? Žalost je recimo lahko tudi potlačena jeza. Nekdo je lahko žalosten, pa se pod to plastjo skriva kup jeze. Ki pa je v tistem trenutku (še) ne zmore/zna izraziti. Morda si tega tudi ne dovoli? Poznaš prepovedi, zaradi katerih si nekaterih čustev lahko sploh ne dovolimo izraziti? Iz tega sem izhajala, ko sem govorila, da v tem trenutku ne čuti maščevalnosti, da pa obstaja možnost, da bo kdaj začutila tudi to…  

ni tako simpel, slovenskikazenski zakonk je zelo ekspliciden za primere "držanja vreče" in ne preprečevanja grozljivih dejanj

… in jaz sem vesela, da ni samo slovenski kazenski zakonik tisti, po katerem delujejo ljudje… Ker potem bi recimo vsi psihiatri in drugi ljudje, ki se ukvarjajo z žrtvami tudi tisti čas, ko se še dogaja zloraba in po tvojem mnenju na ta način držijo vrečo, bili verjetno kje drugje, ane?

in glede na to, da za posilstva velja poseben režim zastaranja, jaz na tvojem mestu ne bi tako vehementno razglašala, da vem kaj se dogaja, ker te bo morda sistem čez 20 let lahko klical na odgovornost

Odgovornost za vsako svoje dejanje prevzemam že danes. In jo bom tudi čez 20 let…

vem, zakaj je tako malo barab obsojenih, ker se žrtve srečujejo s takimi baburami, kot si ti, ki jim razlagajo, sda je treba storilca razumeti, mu odpustiti ...

Tegale pač ne bom komentirala, ker tvoj nivo pač ni tudi moj nivo…

kako naj bo potem sistem "obsodb" uspešen, če ti sama pri sebi nisi sposobna "obsodit" dejanja

Ker v obsodbi ni smisel… niti ni to cilj…
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #189 - 28.07.2004 at 14:28:50

lola wrote on 28.07.2004 at 13:17:12:
Tisti, ki študira psihologijo, je psiholog in ne psihiater, ki je končal študij medicine. Gre za dve različni stroki. In če niti ne ločiš med njima, se raje vzdrži komentarjev, kaj naj bo prioriteta  strokovnjakov na področju dela s storilci in žrtvami kaznivih dejanj.

Oh, lola. Veš, da res ne vem, kaj točno študira Lilith? Razliko med psihologom in psihiatrom pa, reciva temu, zelo dobro poznam. Drugače mi bo pa že Lilith povedala, saj jo lahko direktno vprašam, veš. Wink

Ampak nisem jaz tistega pisala zaradi tega. Tisto, kar sem želela tam poudariti in tisto, kar se je meni tam zdelo najbolj pomembno, sem napisala na koncu:

Delo z ljudmi, takšnimi in drugačnimi, žrtvami in storilci, naj bi v prvi vrsti vsebovalo sprejemanje…

Ti si to očitno spregledala…
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #190 - 28.07.2004 at 14:29:43

Lilith wrote on 28.07.2004 at 13:36:51:
Zanimivo, kaj vse bi Lilith morala...in česa naj ne bi...

Veš, Miška, delo strokovnjaka, predvsem pa njegovi uspehi- govorijo zase.

Jaz se tukaj na tvojo raven ne mislim spuščati, se mi pa zdi tvoj način in vsebina posega v mojo profesionalnost neumesten, da ne rečem grd... in veliko pove o tebi sami, mar ne?

Zanimivo, kaj vse bi Miška morala… in česa naj ne bi… Grin

Jeap, Lilith, imaš prav. Predvsem uspehi strokovnjaka so tisti, ki govorijo o njegovi usposobljenosti za delo, ki ga opravlja…

Jaz se v tvojo profesionalnost nimam namena spuščat. Svoje mnenje o tem, ko berem, kaj pišeš, kako razmišljaš, tudi kako se odzivaš in reagiraš v določenih situacijah si pa vendarle lahko ustvarim in ga izrazim. Ali pa naj bi Miška tudi tega ne smela? Grin
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #191 - 28.07.2004 at 14:36:11

apostat wrote on 28.07.2004 at 13:38:49:
No, no, Sinjeoka in Lola, malo se brzdajta, saj ni tako hudo mislila tale Miška, ki še muhi ne bi skrivila lasu.

Miška, v tebi vidim ta problem, da si preveč akumulirala vase krščansko oz. new-age filozofijo, da se nasilje nevtralizira z ljubeznijo, da če te kdo udari po levem licu, mu moraš nastaviti še desno, da je treba ljubiti svoje sovražnike kot sam sebe. To verjetno izhaja iz tega, da si sama bila žrtev takšnega ali drugačnega nasilja, verjetno psihičnega in fizičnega, da si se identificirala s posiljevalcem in minimalizirala zverisnkost njegovega dejanja, da ga na nek način celo opravičuješ... Iz tvojega zornega kota je to razumljivo, ampak ni vedno najboljše, da reagiramo neobrambno na nasilje, potem se še bolj izpostaviš nasilju in kriviš sama sebe. Tako živeti po teh idealih, o katerih govori Jezus ali npr. Ghandi in drugi new-age misleci, ki apelirajo na pasivni odpor, pravzaprav na vdajo, je skorajda nemogoče za navadnega smrtnika, neuresničljivo, pa še takrat je vprašljivo, če je to zdravo za našo psihično zdravje, to zmorejo le redki, ker je tudi odpuščanje ponavadi proces, če do njega sploh pride, ampak odpustimo v svoje dobro, ne v agresorjevo dobro, da se razbremenimo in pozabimo na storjene krivice, da tega ne  vlačimo s sabo celo življenje in nas ne izčrpuje... Ti ljudej so izredno močni karakterji, ki to zmorejo, pa še iz drugih kulturnih okoliščin ponavadi izhajajo.

Da se nasilje rešuje z nasiljem, v tem res ne vidim poti… in res je, da tudi muhi ne bi skrivila lasu, če bi muha las seveda imela – le zakaj bi pa ga? (ne skoči takoj v luft exo, ups, pardon... apostat, seveda... ampak en "če" se mi je vrinil Grin )

Drugače pa – hvala za tole psihoanalizo, apostat. Mi dovoliš samo nekaj komentarjev na to?

Desnega lica sicer ne nastavljam prav rada. Če me levo lice zaboli, potem se raje umaknem, kot da bi nastavila še desno. Z nasiljem ali s tem, da bi drugemu povzročala bolečino, ne želim reševati situacije, ampak svoje desno lice imam pa tudi rada. Tako da… si malo falil tule…

Žrtve takšnega in drugačnega nasilja smo bili pa vsi. Kdor tega ne prizna, ima še dolgo poz spoznavanja samega sebe pred seboj. In btw – če že jaz uporabljam če-je, ti kar določaš, kako in kaj se je dogajalo pri meni? Ma, veš, kaj? Imam pa raje čebulo kot tole bulo. Pri čebuli vsaj če-ji ostajajo, dokler ne ugotoviš, ali je res to, ali ne, pri tejle tvoji buli gre pa za neko določanje brez, da bi sploh vedel, kdo in kaj človek na drugi strani sploh je...

Jao, jao… identificirala sem se s posiljevalcem? Hudooo, apostat, hudooo… Grin

Moja reakcija nenasilja ne pomeni, da se potem še bolj izpostavim nasilju, pomeni le to, da nasilje ustavim in se mu potem izognem. In da moja reakcija na akcijo nasilja ni tudi nasilje. Vse drugo je pa tvoja psihoanaliza mene…

In tam na nekem drugem topicu se upiram Madan Gopal Dasu, ki mi pravi, da je treba živet po svetih spisih, menda ja me ne poskušaš tukaj ti prepričati v to, da že kar živim po nekih idealih, o katerih govori Jezus?  Shocked

Eh, exo… hvala, ker si me nasmejal… Smiley
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #192 - 28.07.2004 at 14:46:52

Miska wrote on 28.07.2004 at 14:28:50:
Ampak nisem jaz tistega pisala zaradi tega. Tisto, kar sem želela tam poudariti in tisto, kar se je meni tam zdelo najbolj pomembno, sem napisala na koncu:

Ti si to očitno spregledala…

Nisem spregledala, ravno to je najbolj sporno. Vsak bi rad najbolje vedel in pamet solil strokovnjakom, kaj naj delajo, kaj je prioriteta njihovega dela, kakšno stališče morajo zavzeti, da morajo sprejemati!? ....

Le čevlje sodi naj kopitar.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #193 - 28.07.2004 at 14:49:47

Miska wrote on 28.07.2004 at 14:27:52:
Ker v obsodbi ni smisel… niti ni to cilj…

zakaj se pa potem sploh spuščaš v to  ???

Si morda vedela, zakaj tako malo zlorab sploh konča na sodiščih? Zato, ker se žrtev, če že pride do te stopnje, da je zmožna in pripravljena zlorabo sploh prijaviti, ponavadi največkrat po prijavi umakne? Ker traja preveč časa od same prijave, do obravnave na sodišču in v tem času se dogajajo ne samo zlorabe, ampak še kaj hujšega? Morda veš, da večina tistih deklet, ki so zlorabo prijavile, potem zanika to dejstvo samo zato, da bi se preprečile grozote, ki so se začele dogajati potem, ko je poskusila zlorabo ustaviti? Ustrahovanja, grožnje, maltretiranje,… ?

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #194 - 28.07.2004 at 15:01:30

Miska wrote on 28.07.2004 at 14:27:52:
Mislim, da sem napisala, da v tem trenutku ni v njej želje po maščevalnosti. In da obstaja možnost, da bo prišla tudi še do tega občutka. Verjetno veš, da je naša podzavest sestavljena iz plasti? Ki so naložene ena na drugo in šele, ko se odstrani ena plast, se prikaže druga, v kateri se lahko skriva nekaj, kar prej morda sploh ni bilo izraženo? Žalost je recimo lahko tudi potlačena jeza. Nekdo je lahko žalosten, pa se pod to plastjo skriva kup jeze. Ki pa je v tistem trenutku (še) ne zmore/zna izraziti. Morda si tega tudi ne dovoli? Poznaš prepovedi, zaradi katerih si nekaterih čustev lahko sploh ne dovolimo izraziti? Iz tega sem izhajala, ko sem govorila, da v tem trenutku ne čuti maščevalnosti, da pa obstaja možnost, da bo kdaj začutila tudi to…  

vidim, da z mano rada polemiziraš o zadevah, ki med nama sploh niso sporne

tako jaz in ti, torej OBE PRIZNAVAVA plastovitost podzavesti,
in zame jeza JE tukaj in zdaj, pa čeprav je skrita v podzavesti, ali pa se jo nekdo ne upa izrazit, jeza zato še vedno še VEDNO obstaja

in za to jezo, zatrto, ali ne izraženo je MOJE stališče, da se žrtvam dovoli, da jo izrazijo

žrtvam tudi DOVOLIM(dajem pravico), da zahtevajo zadoščenje od DRUŽBE s tem da se obsodi (ne nujno pravno) dejanje in storilca

in sem striktno PROTI, da se žrtvi, ko izrazi jezo, reče SPREJEMAJ ... tak odnos se mi zdi izvajanje dodatnega nasilja nad žrtvijo

glede na to, da obosdba ni namen, mi prosim povej ali si ti odkrila, česar danes svetovna stoka še ni pogruntala, kako "spremeniti zločinca", da ne bo več posiljeval?

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 ... 28