Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 28
(Read 97373 times)
sinjeoka
5

No guts no glory!

Re: Posilstvo
Reply #120 - 27.07.2004 at 12:41:39

Bardo_Thodol wrote on 27.07.2004 at 12:25:09:
Ali sem mogoče kje napisal, da se storilca ne sme kaznovati?
Mislim, da že ene deset postov nazaj trobim, kako si jaz predstavljam idealno in učinkovito kaznovalno politiko, ki mora storilca predvsem onemogočiti, ne pa pri publiki vzbujati maščevanja na osebni ravni ali krvoželjnih apetitov.

biiiiiip, wrong

kaznovanje NAJ zadosti želji po maščevanju (torej želja po maščevanju se ob kaznovanju, ki ga zaradi mene izvajajo roboti, iztroši)
in ne, da ga spodbudi

do you get it?
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #121 - 27.07.2004 at 12:43:04

Lilith wrote on 27.07.2004 at 12:33:48:
Jeza ni nezrelo čustvo oz. ni značilna za nedozorelost, kot ti ponujaš, pač pa je naraven način reagiranja, naravna posledica doživete zlorabe.
Dušenje jeze je veliko manj zdravo in zrelo kot pa izražanje le-te, če je upravičena.

Jeza je definitivno značilnost nezrelosti!!
V nasprotno me itak ne moreš prepričati, ker smatram, da sem to že dovolj ozavestil (ali kako se temu že reče  Wink ).

Na neki stopnji evolucije in boja za obstanek je najbrž bilo tudi to čustvo potrebno, vendar mislim, da je prišel čas, da ga  počasi vendarle prerastemo. To dejansko niti ni tako težko, razen mogoče za tiste, ki so res še (evolucijsko  8) ) čisto zeleni in jim tega tudi ni za zameriti.

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #122 - 27.07.2004 at 12:45:31

Bardo_Thodol wrote on 27.07.2004 at 12:43:04:
V nasprotno me itak ne moreš prepričati, ker smatram, da sem to že dovolj ozavestil (ali kako se temu že reče  Wink ).

Na neki stopnji evolucije in boja za obstanek je najbrž bilo tudi to čustvo potrebno, vendar mislim, da je prišel čas, da ga  počasi vendarle prerastemo. To dejansko niti ni tako težko, razen mogoče za tiste, ki so res še (evolucijsko  8) ) čisto zeleni in jim tega tudi ni za zameriti.

I will just sit and wait ....da se bo Bardo razjezil in dokazal nasprotno

Grin over and out

(madoniš, kadaj bodo ljudje ugotovili, da čustva niso ne pozitivna niti negativna, ampak preprosto samo so  Grin)
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #123 - 27.07.2004 at 12:47:20

sinjeoka wrote on 27.07.2004 at 12:41:39:
kaznovanje NAJ zadosti želji po maščevanju (torej želja po maščevanju se ob kaznovanju, ki ga zaradi mene izvajajo roboti, iztroši)

Mater ste ženske maščevalne  Cheesy

Ma kakšni želji po maščevanju. Zaradi preprečevanja, ne maščevanja.
Seveda dobro vem, da v življenju ni vedno tako in da v ozadju najpogosteje stoji gola maščevalnost in krvoželjnost, vendar težiti moramo k idealom.

Torej, še enkrat, kaznovalna politika naj ne bi služila maščevanju (malega kitajčka), ampak  preprečevanju.

Back to top

IP Logged

arelena
5

Reply #124 - 27.07.2004 at 12:48:07

Smileykonkretno: delam v zdravstvu in imam priliko direktno spremljati tudi take situacije...
ne podpiram in ne sočustvujem s storilci ..nikakor
a , svojo energijo bom usmerila za pomoč ravno tem žrtvam
sem za politiko kaznovanja , seveda...a to pač izvaja država (kolikor jo ? )
mislim da je to trenutno največ , kar lahko storim zanje
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #125 - 27.07.2004 at 12:59:33

sinjeoka wrote on 27.07.2004 at 12:45:31:
(madoniš, kadaj bodo ljudje ugotovili, da čustva niso ne pozitivna niti negativna, ampak preprosto samo so  Grin)

Čustva so negativna, kadar nam škodijo in pozitivna, kadar nam koristijo - tko nekako.

Sovraštvo, jeza, žalost in še druga , so čustva ki dokazano slabo vplivajo ne samo na organizem in počutje tistega, ki jih stalno (in najpogosteje brez veze) prakticira, ampak tudi za okolico.

Nasprotno pa pozitivna čustva (smeh, veselje, ljubezen)  pripomorejo k boljšemu vzdušju, imajo pa tudi konkretne pozitivne fiziološke učinke na organizem.

Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #126 - 27.07.2004 at 13:05:48

Bardo_Thodol wrote on 27.07.2004 at 12:43:04:

Jaz se danes kar svetim zeleno, tako sem jezna  Angry

Aja, zato zeleno, ker je to nezrelo. Ko bom pa dozorela, če sploh bom, bom pa rdeča, kot jabolko, ne, modra, kot sliva, ne, zelena, kot hruška, ah, saj ne vem  ???  Roll Eyes
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #127 - 27.07.2004 at 13:07:25

Bardo_Thodol wrote on 27.07.2004 at 12:59:33:
Sovraštvo, jeza, žalost in še druga , so čustva ki dokazano slabo vplivajo ne samo na organizem in počutje tistega, ki jih stalno (in najpogosteje brez veze) prakticira, ampak tudi za okolico.

Jao, pa kaj se res ne zavedaš, da ko tupiš žrtvi, da ne sme biti jezna, ker to ni zrelo ???, da ji ŠKODIŠ s tem?
Da je jeza del zdravljenja žrtve in s tem v tem smislu pozitivna. In da je dušenje jeze negativno.

Mogoče bi se pa moral vprašati, kaj je tolikanj okvarjenega (prizadetega) v tebi, da nisi več sposoben občutiti jeze ob doživeti krivici, zlorabi...

Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #128 - 27.07.2004 at 13:08:53

sinjeoka wrote on 27.07.2004 at 12:40:27:
jaz se pa sprašujem zakaj nekateri raje sočustvujejo z zločincem kot pa z njegovo žrtvijo ???

Jap, to je bila ena od prvih stvari, ki mi je padla v oči, ko sem prišla na ta forum. Ta filozofija je kar prevladujoča oz. značilna za ljudi tukaj.
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #129 - 27.07.2004 at 13:10:12

Še enkrat toplo priporočam v branje:

Ellen Bass, Laura Davis: POGUM ZA OKREVANJE

Avtorici v knjigi izjemno tenkočutno, doživeto, sočutno,  pogumno in odkrito spregovorita o življenju in doživljanju žrtev leta po zlorabi in njihovih možnostih za okrevanje.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #130 - 27.07.2004 at 13:15:31

Bardo_Thodol wrote on 27.07.2004 at 12:47:20:
Mater ste ženske maščevalne  Cheesy

Ma kakšni želji po maščevanju. Zaradi preprečevanja, ne maščevanja.
Seveda dobro vem, da v življenju ni vedno tako in da v ozadju najpogosteje stoji gola maščevalnost in krvoželjnost, vendar težiti moramo k idealom.

Torej, še enkrat, kaznovalna politika naj ne bi služila maščevanju (malega kitajčka), ampak  preprečevanju.

bejbi, bejbi

tu se pa ti motiš

samo kaznovanje ne deluje preventivno (pa naj bo še tako drakonsko)

največji vpliv na preventivo (preprečevanje) delikvence ima verjetnost, da te bodo ujeli in obsodili

če dejanja družba ni sposobna niti moralno obsodit, bo to sposobna še manj storiti pravno

Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #131 - 27.07.2004 at 13:17:28

Lilith wrote on 27.07.2004 at 13:08:53:
Jap, to je bila ena od prvih stvari, ki mi je padla v oči, ko sem prišla na ta forum. Ta filozofija je kar prevladujoča oz. značilna za ljudi tukaj.

Kaj če bi ti enkrat zbrala tolk poguma še in imenovala te ljudi? Da ti bi imeli možnost kaj povedat v svoj zagovor.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #132 - 27.07.2004 at 13:18:51

Quote:
Kaj če bi ti enkrat zbrala tolk poguma še in imenovala te ljudi? Da ti bi imeli možnost kaj povedat v svoj zagovor.  

No problem. Najbolj si me s svojim (prav tem) odnosom itak prizadela ti.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #133 - 27.07.2004 at 13:19:49

Bardo_Thodol wrote on 27.07.2004 at 12:59:33:
Čustva so negativna, kadar nam škodijo in pozitivna, kadar nam koristijo - tko nekako.

Nasprotno pa pozitivna čustva (smeh, veselje, ljubezen)  pripomorejo k boljšemu vzdušju, imajo pa tudi konkretne pozitivne fiziološke učinke na organizem.

em wrong again ...
čustva so samo smerokazi ali je pot po kateri hodimo prava

jeza, če je prav usmerjena je le push up na pravo pot

kar se pa maščevalnosti tiče ... hm vendeto opravljajo moški (je pa res, da je bolj kruta če je ženska)

ženske imamo prag vzdržljivosti višji, zato pa način reakcije burnejši Grin

ama vse o tem je itak že Gauss povedal
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #134 - 27.07.2004 at 13:27:49

sinjeoka wrote on 27.07.2004 at 13:15:31:
največji vpliv na preventivo (preprečevanje) delikvence ima verjetnost, da te bodo ujeli in obsodili

če dejanja družba ni sposobna niti moralno obsodit, bo to sposobna še manj storiti pravno

Zato pa pravim, da bi bili roboti idealni egzekutorji, ker ne bi lovili prestopnikov po maščevalnem načelu in bili bi brez raznega masla na glavi.

Kako pa misliš, da deluje obrambni mehanizem telesa.
Čustveno? Moralno?
Ne, deluje predvsem učinkovito!

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 28