Lilith wrote on 23.02.2004 at 09:22:11:Sem v zadnjem času spremljala odzive na predlog, ki ga je izpostavila N. in ob tem naletela na nekaj, kar prvi hip izgleda kot narobe svet.
Dejstvo: precej članov foruma sprejema igrice nekaterih posameznikov, ki želijo vse posvinjati, uničiti, potacati, in to počnejo s končnim ciljem, da bi jim člani foruma velikodušno odpustili to njihovo nezrelo vedenje.
Drugo dejstvo: precej članov foruma ne sprejema tistih, ki opozarjajo na zgoraj omenjeno destruktivno vedenje.
Narobe svet? Kakor za koga.
Ampak z malo razmisleka je psihološko ozadje dogajanj jasno. Ob tem naj se zahvalim titudu, s katerim sva se v debati dotaknila prav posebne patologije, ki bi jo sedaj jaz poimenovala "vseobsegajoča ljubezen".
Pristaši vseobsegajoče ljubezni torej velikodušno odpuščajo tistim, ki so odkrito in direktno nasilni, med tem, ko ne zmorejo velikodušno odpustiti tistim, ki na to nasilje opozarjajo. Paradoks pa tak.

PS: Tole je pisano iz dveh razlogov, ker se avtorica tegale prispevka ravnokar uvaja v osnove TA, kamor sodijo tudi igre, in pa ker je analiza takšnih paradoksov dobra vaja za (samo)spoznavanje.
Pa lep dan vsem skupaj.
Glede na bk-ovo umestno pripombo bi jest, ki sem bil v uvod omenjen kot en povod za nastanek tega topika, naredu en povezetek.
Lilith bi si rada z našo pomočjo razložila paradoks, da ustanovitelji foruma, ki so bli glasniki 'vseobsegajoče ljubezni', v imenu te ljubezni dopuščajo in odpuščajo nasilnikom, obosoja pa se tiste, ki na njihovo nasilje opozarjajo.
Tega paradoksa topik po moje ni uspel v celoti razrešit, vsaj jest pa sem si prizadeval pokazat, da ustanovitelji zarad svoje paradigme o vseobsegjači ljubezni niso v forum vgradil sistemskih mehnizmov za bananje nasilnežev. Zarad tega je forum prepuščen samoregalciji, kar pa po mojem mnenju ni naključje ali nemarnost ampak del doktrine vseobsegajoče ljubezni, pri kateri je odprtost sitema največja skupna vrednota. Z odprtostjio sitema naj bi se samoregulirali tud pojavi nestrpnosti do drugače misličih, pri čemer je zahteva po začšiti pred nasiljem nestrpnih lahko razumljena kot zahteva po razveljavitvi temljne vrednoste foruma, zato zahteva lilith tud ni bla uslišana ampak clo napadena. Lilith je tako po moje vsaj lahko jasno, da je na prvem mestu na lestvici vrednot glasnikov vseobsegajoč ljubezni odprtost okolja, v katerem lahko to vrednoto sploh šerajo med sabo in z drugimi in da je v tem pogledu nasilje sanckcinirano le, ko je zarad njega ogrožena odprtost tega sistema. Dragač povedano: nasilje se v polju ljubezni tolerira, ja, ampak le dokler ne zamejuje tega ljubezenskega polja, saj je po defoltu vseobsegajoče in torej ne more pristajt na omejenost.