stane wrote on 25.02.2004 at 16:25:25:Aryan, kaj pa v primeru, če bi eni vzeli zase kar cel držbeni produkt in za tebe ne bi nič ostalo.
naj te to ne skrbi kej prevec, ker vsak dobi/ima tocno tolk kokr je v skladu z njegovimi prejsnimi aktivnostmi. vcasih ma vec, vcasih manj, vcasih vse, vcasih nic. mal bolj zaupaj naravi in njenemu "poklicu", ki ga v popolnosti obvlada.
Quote:Kaj boš pa potem, od lufta živel ?
ce bo zmanjkal "zivljenskih potrebscin" pol bom mogu pac zapustit to telo, tako kot bi ga mogu, tud ce bi imel vse "zivljenske potrebscine" (npr. avtomobilska nesreca). spet je to odvisn od mojih prejsnih aktivnosti.
Quote:Ne biti tako do konca poduhovljen, kajti tvoj duh vseeno potrebuje, vsaj na pol, živo telo tudi
nikjer nisem rekel, da ne potrebujem, jaz samo pravim, da ne tolk pozornosti na to dajat kolk mas oz. kolk majo drugi kot na pravilno uporabo tko telesa kot "duha". to pod kar si ti predstavljas duh je zame subtilno materialno telo (um, inteligenca, zmotni-ego). in itak si ze sam indirektno nekaj nakazal ko govoris o "mojem" telesu in "mojem" duhu, torej priznavas, da obstaja nekdo, ki upravlja s tem telesom in s tem duhom. kdo je ta, ki se zaveda svojega telesa in duha? budisti bi ti rekl da je to sunya oz. anaatma (tisto kar ni iz materije), vedantisti pa bi ti rekl da je to brahman (cista zavest), ki opazuje vse te spremembe materije. oboji se strinjajo, da bolj ko se zmotno-identificiras z materijo (in s tem s pripadajocimi potrebami) bolj trpis. bolj ko se ne, boljs si miren. ko se ne vec, dosezes mir (prakriti nirvan od budistov oz. brahma nirvan od vedantistov). od tega nivoja (osvoboditve) pa se taprava, sladka zgodba o "nas" in nasih aktivnosti v odnosu z Bogom sele zacenja.
Hari bol.