Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 20
(Read 76205 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: Forumske igre
Reply #120 - 25.02.2004 at 16:56:45

Sta bolj povod kot vzrok za balkanske vojne, tko kot atentat na ferdindanda v sarajevu za WWW I.

Ampak je še zmerom zanimiv, zakaj ni prišlo do tatlnih kolapsov  slpošno prizanih  družbenih vrednost,   ko se sevuval državno centralitični sitstemi vzhodne evrope? Po moje zato, ker folk itak ni pričakoval, da bo kaj dobu in zato niti ni počutu  prikrajšanga, ko so si  državno lastnino med sabo radelil oligarhi.    

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #121 - 25.02.2004 at 16:59:21

titud wrote on 25.02.2004 at 16:56:45:
Ampak je še zmerom zanimiv, zakaj ni prišlo do tatlnih kolapsov  slpošno prizanih  družbenih vrednost,   ko se sevuval državno centralitični sitstemi vzhodne evrope? Po moje zato, ker folk itak ni pričakoval, da bo kaj dobu in zato niti ni počutu  prikrajšanga, ko so si  državno lastnino med sabo radelil oligarhi.    

Preveč joda?   8) Cheesy

Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #122 - 25.02.2004 at 17:07:33

Bardo_Thodol wrote on 25.02.2004 at 16:59:21:
Preveč joda?   8) Cheesy

Takrat še ne, z jodom je Zahod počastil Vzhod šele po nastopu demokracije.
Zanimivo, recimo Srbe šele po padcu Miloševiča, kdaj pa nas, pa sam poglej Grin Lips Sealed
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #123 - 25.02.2004 at 17:10:46

titud wrote on 25.02.2004 at 16:56:45:

Jaz si tudi tega ne znam drugače razlagati. Državljani so tam bolj sovražili svoje države, kot na zahodu kapitaliste.
Čeravno današnja javna mnenja povsod kažejo, da se jim zdi, da so ga posrali Grin Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #124 - 25.02.2004 at 19:18:16

stane wrote on 25.02.2004 at 17:07:33:
Takrat še ne, z jodom je Zahod počastil Vzhod šele po nastopu demokracije.
Zanimivo, recimo Srbe šele po padcu Miloševiča, kdaj pa nas, pa sam poglej Grin Lips Sealed

Kako to misliš? A nismo otroci socializma odraščali z dodatkom joda ne samo v soli ampak celo v kalodontu?
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #125 - 25.02.2004 at 19:32:20

Ne, na srečo smo imeli otroci socializma vsaj v tem pogledu srečo, sol je vsebovala le okoli 6mg joda /kg, naravne ga imajo cca 3, sedaj ga je pa 15 in več ???
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #126 - 25.02.2004 at 19:53:17

Pol pa ni čudno, da smo bli otroc socilazma dost bolj nekonformni in nevodljivi kot so zdaj otroc kapitalizma, ki padajo na vse kar jim trenovskega ponud poropaganda pa farmacija.  Roll Eyes Undecided Angry Wink

(dej poglej kaj sem napisov o bolezni ki jo povzroča neravnotežena ponudba joda v prehrani v topiku zdrava sol na samozdravljenju)
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #127 - 25.02.2004 at 20:31:38

Sem ti že odgovoril. Ko sva pa ravno pri tem, ti pa razložim še debelost bolj po domače.
Ker je prejodirana sol tudi po okusu vsaj dvakrat bolj slana od zdrave, telo pa določeno količino soli hoče imeti in sicer proporcionalno več pri kuhani hrani, manj pri surovi, moraš pač to količino razredčiti na dve porcije, namesto na eno. S tem pa požreš tudi dvakrat več kalorij in če nisi ravno težak, se pač zrediš.
Amerikanci pa imajo celo desetkrat prejodirano sol in poglej, kakšni so. Ti so idalni potrošniki za prehrambeno in farmacevtsko industrijo, vso to njihovo požrešnost pa plačuje tretji svet. Eni bolni in bogati, drugi pa bolni in revni, mi smo pa nekje vmes.
Pa ja ne bomo taki osli, sedaj ko vemo, v čem je štos.
Ampak tega se ne da spremeniti drugače, kot zopet z delnico države. Jaz si zobe razbijam s prosvetljevanjem naroda že najmanj dve leti, pa je šele za pljunec v morje prosvetljenih, pa še prepirati se moram po raznih forumih, ker je stvar tako enostavna, da se zdi neverjetna.
Na over netu sva se s Primožem celo tako zlajala eden na drugega, da se še v živo nisva utegnila srečati, čeprav sva oba fejst fanta Grin Undecided
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #128 - 25.02.2004 at 21:14:50

stane wrote on 25.02.2004 at 20:31:38:
Pa ja ne bomo taki osli, sedaj ko vemo, v čem je štos.
Ampak tega se ne da spremeniti drugače, kot zopet z delnico države.

Tle se vrneva na konsenz o skupnih vrednotah. Če je skupna vrednota trg oz. ekonomske zakonitoistosti tržnega  fundamentalizma, pol je ena od njegovih posledic neuravnotežena družbena realnost predebelih, bolehnih in depresvnih ljudi, ki so gonilo profitabine dejavnosti prehrambene in farmacevtske industrije.

Ni mi čsit jasn, kako bi tako neuravnoteženo družbeno realnost utegnila uravnotežit  oz. poravit državljanska delnica, če je njena velikost prav tako  odvisna od  dobičkanosnih dejavnosti oz istih vrednot tržno naravnane družbe, ki povzročajo tako neuravnovešeno družbenao realnost?  V čem je državlajsnakdelnica nova družebena vredota, ki bi znevtralizirala očitno  pritsranskot tržno naravnane ekomske realnosti, ki ji grozi kolpas ?  
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #129 - 25.02.2004 at 21:29:20

Prvič v tem, da bo vlada zelo težko sprejemala glupe prehranjske predpise
Drugič, Slovenija bo profit našla v prihrankih za zdravje in prehrano, ne v večji stopnji rasti
Tako na hitro, čez prst Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #130 - 25.02.2004 at 21:48:03

O.K.štekam. Če vzameva ameriko kot transakcijsko družbo, katere glavna skupna vrednota je ineters posameznika na svobodnem trgu prit do čimvečjega profita, naj bi bla glavna vrednota slovenske družbe čim večji profit skupne državljanske delnice, ki jo lahko jamči le celostna in uravnotežena  ekomija, ki mora  odražat usljenost vrednot tako družbe kot posameznika.  Dražljanska delnica naj bi bla  indikator te skupne vrednote države in državljana, izražen na ekonomski način.
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #131 - 25.02.2004 at 21:51:03

YES, SIR! Shocked Grin Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #132 - 26.02.2004 at 08:53:30

Roll Eyes sori, ampak res, a bi lahko take debate šle pod politiko, da vsaj vem, kje naj ne berem ? Embarrassed
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #133 - 26.02.2004 at 08:55:26

stane wrote on 25.02.2004 at 16:25:25:
Aryan, kaj pa v primeru, če bi eni vzeli zase kar cel držbeni produkt in za tebe ne bi nič ostalo.

naj te to ne skrbi kej prevec, ker vsak dobi/ima tocno tolk kokr je v skladu z njegovimi prejsnimi aktivnostmi. vcasih ma vec, vcasih manj, vcasih vse, vcasih nic. mal bolj zaupaj naravi in njenemu "poklicu", ki ga v popolnosti obvlada.

Quote:
Kaj boš pa potem, od lufta živel ?

ce bo zmanjkal "zivljenskih potrebscin" pol bom mogu pac zapustit to telo, tako kot bi ga mogu, tud ce bi imel  vse "zivljenske potrebscine" (npr. avtomobilska nesreca). spet je to odvisn od mojih prejsnih aktivnosti.

Quote:
Ne biti tako do konca poduhovljen, kajti tvoj duh vseeno potrebuje, vsaj na pol, živo telo tudi Grin Wink

nikjer nisem rekel, da ne potrebujem, jaz samo pravim, da ne tolk pozornosti na to dajat kolk mas oz. kolk majo drugi kot na pravilno uporabo tko telesa kot "duha". to pod kar si ti predstavljas duh je zame subtilno materialno telo (um, inteligenca, zmotni-ego). in itak si ze sam indirektno nekaj nakazal ko govoris o "mojem" telesu in "mojem" duhu, torej priznavas, da obstaja nekdo, ki upravlja s tem telesom in s tem duhom. kdo je ta, ki se zaveda svojega telesa in duha? budisti bi ti rekl da je to sunya oz. anaatma (tisto kar ni iz materije), vedantisti pa bi ti rekl da je to brahman (cista zavest), ki opazuje vse te spremembe materije. oboji se strinjajo, da bolj ko se zmotno-identificiras z materijo (in s tem s pripadajocimi potrebami) bolj trpis. bolj ko se ne, boljs si miren. ko se ne vec, dosezes mir (prakriti nirvan od budistov oz. brahma nirvan od vedantistov). od tega nivoja (osvoboditve) pa se taprava, sladka zgodba o "nas" in nasih aktivnosti v odnosu z Bogom sele zacenja.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #134 - 26.02.2004 at 09:02:29

Quote:
Roll Eyes sori, ampak res, a bi lahko take debate šle pod politiko, da vsaj vem, kje naj ne berem ? Embarrassed

ja lepo prosim, se popackali topik

samo nekaj..kolketivizem in pretirani individualizem sta dva konca iste palice
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 20