Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 20
(Read 92904 times)
A.
Ex Member

Re: Kaj je ostalo od foruma?
Reply #90 - 11.02.2004 at 13:01:16

Quote:
Ti verjameš, da človeku ni potrebno prehoditi poti, ki je neobhodna za njegovo samouresničenje? Ti meniš, da lahko to stori nekdo drug namesto njega?

ne ne morem nihče namesto tebe hodit okol in namesto tebe naredit stvari, lahko pa ti prihrani izkušnjo ali odpre pot.
Vem pa tudi da če hočeš nakaj narest greš lahko sam od nule raziskovat in pisat recimo fomule za telefon in potem na podlagi tega narediš nekaj kar recimo deluje, lahko pa odpreš skripto osnove tk in najdeš notri opise potk, ki so jih drugi prehodili, pogledaš kaj ga serješ, kaj se da drugače, urediš, zdej dela ali ne jebi ga? običajno dela, pol zapreš skripto in narediš naprej tko kot čutiš.

tko to gre, jaz se rad učim in rad dajem znanje naprej.

kot seda pravi nora jones: NOW, YOU KNOW

drugač pa rad se mejte in je ane, pa zaupajte, sebi in tudi drugim saj s tem postanete prijatelji.

ko z nekom postaneš prijatel, ponavadi to ostaneš za celo življenje, zato je to veliko bolj pomembno od tega, da misliš, da imaš trenutno prav.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #91 - 11.02.2004 at 13:07:59

Quote:
ne ne morem nihče namesto tebe hodit okol in namesto tebe naredit stvari, lahko pa ti prihrani izkušnjo ali odpre pot.

Lepo vse napisano, A Smiley, ampak v to quotano pa nekako dvomim, in to sem tud vprašala, ker namreč mislim, da ti noben ne more prihranit (lastne) izkušnje.

Torej, ti meniš, da ti nekdo lahko prihrani izkušnjo, evo jaz pa ne.  Wink
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #92 - 11.02.2004 at 13:17:49

Quote:
Lepo vse napisano, A Smiley, ampak v to quotano pa nekako dvomim, in to sem tud vprašala, ker namreč mislim, da ti noben ne more prihranit (lastne) izkušnje.

lej, ce je tvoj cilj pridet iz LJ v MB pol gres lahko po avtocesti ali pa po stari cesti al pa se po kateri drugi. ce ti prides v MB po avtocesti (hitreje, lazje) in si tam dosegel tisto kar si hotel, potem te ne zanima tolko kako bi blo ce bi sel po stari ali katerikoli drugi cesti.

obstajajo tezje in lazje poti, ki vodijo na isti cilj. ampak zakaj bi sli po tezji ce nam je dana moznost it po lazji? samo zaradi ljubosumja ali dvoma v tiste, ki nam hocjo pomagat.

littlestar, preprican sem, da ne ves ciz tocn v detajle kako deluje racunalnik na katerga vsak dan tipkas pa te vseeno to ne zanima toliko kot pa njegova uporaba. ce bi te zanimal se naucit vse v detajle kako deluje bi ti najbrz itak zmanjkal casa ga uporabljat tko kot ga zdej. kar je hotu A. povedat je to, al pa si sam mislim da je on to hotu povedat.

predlagalci "lazjih" ali "koristnejsih" ali "visjih" poti pa morjo tko kot sledilci imet prebujeno iskrenost, ali pa se celo vec, ce hocejo bit uspesni v svojem "poslanstvu".
Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #93 - 11.02.2004 at 13:19:10

vem da sam sebi lahko prihranim izkušnjo, če se modro odločam, ker sej veš nismo samo tu , da izkušamo, smo tudi da se naučimo stvari, zdej naučiš se jih lahko na lep ali mal bolj trd način.

torej verjetno lahko rečeva da greš skozi ene vnaprej določene izkušnje ,ki si si jih zadal da jih na tvoji poti  spoznaš, vendar pa je nivo izkušanja lahko popolnoma različen.

predvsem pa št. poiskusov lahko precej manjše, vidiš tu pa je prednost to, da si pripravljen razumevat, odpuščat, sprejet predloge in izkušnje drugih in tu je tudi bistvo zaupat drugim predvsem pa bogu kot praviš.
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #94 - 11.02.2004 at 17:30:09

Ahtajte se, drugi vas lahko tudi zapeljejo, v še daljšo pot in težje preizkušnje.

Ni vse zlato kar se svet in niso tudi vse besede svete in kakor niso vsi nasveti dobri.  Grin
Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #95 - 11.02.2004 at 18:57:26

ja veš kaj je lahko je bit vedno nekje ob strani in govorit kaj je in kaj ti vidiš.

to je men full smešen ko tak folk vidim, da komentira, mu dam lopato v roke in ponavadi so hitro tiho, oz potem jokajo zarad tega kakšna je lopata, pol kakšen je pesek, pol...

sej veš pol jih pošlješ domov!  Wink
več narediš sam...

pol čez čas, ko majo sami svojo idejo, da bi kaj kje naredil, prekopal itd, in so full zagreti sam vidijo da bi rabil pomoč, vidim kako zraven njih nekdo dela isto kot so oni delal...

pol se tud sam smejim... Wink  Grin
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #96 - 11.02.2004 at 23:08:39

Quote:
A. wrote: to je men full smešen ko tak folk vidim, da komentira, mu dam lopato v roke in ponavadi so hitro tiho, oz potem jokajo zarad tega kakšna je lopata, pol kakšen je pesek, pol...

men je tud ful smešen, ker te še nisem vidu z lopato... Drugač pa lepo govoriš, kot župnik, preverjeno, ampak zvezdica ima tudi prav, samo vsak v svojem razumevanju tavata.

Pot od MB do LJ, ti lohk opišem na milijon načinov, v stotisočinko natančno, v bite. v nule in enke. Ampak. Se je komu slučajno posvetilo?

Ni, men se tudi ni.... ihaaaaaaa

Problem je v tem, da te STATISTI zjebejo.

Kdo so statisti?

Vsi ostali so-udeleženci iz MB v LJ in na Trojanskem klancu tudi uni iz LJ v MB, in če se enemu statistu v mečki (Merzedez Benz Daimler tip vozila) zelo mudi, te bo sesekljal na predelu, ki si ga najbolj preračunal.

Pa ne zarad tebe, zarad njega, ker se mu prov j**** zate in tvoje teorije najlažje in najhitrejše poti. Konec koncev nikoli ne veš, kdaj se ti ptič userje na šipo, da o padajočih kamnih, delih F-318Xc2 (to je tip ene vesoljske ladje, pa ne smem še povedat katere), ali te celo zaslepi sonce v nepravem trenutku.

Grem ta vikend spet mal za vse vas nabirat izkušnje LJ-MB, sam bom tokrat en ovink naredu... Če kerga zanima, mu detaljno poročam pot, da se ne bo zgubu....

a se zdej štekamo.... cmoki bljoki pik ti loviš..... ihaaaaaa

(((((((a.  + little ))))))))
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #97 - 11.02.2004 at 23:44:50

Quote:
ja veš kaj je lahko je bit vedno nekje ob strani in govorit kaj je in kaj ti vidiš.

to je men full smešen ko tak folk vidim, da komentira, mu dam lopato v roke in ponavadi so hitro tiho, oz potem jokajo zarad tega kakšna je lopata, pol kakšen je pesek, pol...

sej veš pol jih pošlješ domov!  Wink
več narediš sam...

pol čez čas, ko majo sami svojo idejo, da bi kaj kje naredil, prekopal itd, in so full zagreti sam vidijo da bi rabil pomoč, vidim kako zraven njih nekdo dela isto kot so oni delal...

pol se tud sam smejim... Wink  Grin

Pa veš kako spljoh izgleda ljopata  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #98 - 12.02.2004 at 07:45:25

edi veš kaj je v ele tehniki uporabljamo izraz biti na varni strani.
to pomeni dimenezionirat stvari tako, da večino teh statičnih napakic, nepredvidljivosti, naprave zdržijo za kratek čas brez problemov.

zdej jaz bom rekel tako dobro je vedeti, kaj se dogaja ljudem(kateri statičarji so bolj pogosti ane? izkušnje pa to z uporabo da lahko stvar pravilno dimenzioniraš.

včasih pa jebi ga je statičar večji od naprave  Shocked in nimaš kaj oz. se lahko samo čudiš temu ,da ti zjutri avto ne vžge in pol temu, da ti folk sporoči, da itak tam ni blo to kar si mislil da bo, pa temu da se je pol tu nekaj zgodil kar je blo res lepo in si dolgo čakal.

viš statičarji tudi pomagajo.  Wink oz naključi ni ane?
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #99 - 12.02.2004 at 08:55:26

Gru Gru wrote on 11.02.2004 at 23:08:39:
Vsi ostali so-udeleženci iz MB v LJ in na Trojanskem klancu tudi uni iz LJ v MB, in če se enemu statistu v mečki (Merzedez Benz Daimler tip vozila) zelo mudi, te bo sesekljal na predelu, ki si ga najbolj preračunal.

Pa ne zarad tebe, zarad njega, ker se mu prov j**** zate in tvoje teorije najlažje in najhitrejše poti. Konec koncev nikoli ne veš, kdaj se ti ptič userje na šipo, da o padajočih kamnih, delih F-318Xc2 (to je tip ene vesoljske ladje, pa ne smem še povedat katere), ali te celo zaslepi sonce v nepravem trenutku.

...

Evo, čist po domače - opazila sem, da sem postala malce alergična, kadar nekdo govori, da daje znanje drugim naprej, da ne bodo rabli prehodit neke poti, ki jo je on Shocked. To zveni tako, kot da smo mi čreda ovac, ti pa najmanj najmanj svetnik, A., ki si skočil v ogenj za vse nas. Razumeš? Tako govoriš. Mogoče pa nočem razumet, da človek le ni tako sebičen, kot mi je ostal en odtisek v spominu iz A.DeMellovega Zavedanja. To so pa res potemtakem že moje težave s sprejemanjem ljubezni. Teh pa ne moreš rešit ne ti, ne forum, ne starši, ne prijatelji. Je pa lažje with a little help from friends. Vseeno pa izkušnje ne moreš odvzet nobenemu niti ne dat.

Kiss

Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #100 - 12.02.2004 at 12:18:26

Quote:
www.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/biggthumpup.gif

Evo, čist po domače - opazila sem, da sem postala malce alergična, kadar nekdo govori, da daje znanje drugim naprej, da ne bodo rabli prehodit neke poti, ki jo je on Shocked. To zveni tako, kot da smo mi čreda ovac, ti pa najmanj najmanj svetnik, A., ki si skočil v ogenj za vse nas. Razumeš? Tako govoriš. Mogoče pa nočem razumet, da človek le ni tako sebičen, kot mi je ostal en odtisek v spominu iz A.DeMellovega Zavedanja. To so pa res potemtakem že moje težave s sprejemanjem ljubezni. Teh pa ne moreš rešit ne ti, ne forum, ne starši, ne prijatelji. Je pa lažje with a little help from friends. Vseeno pa izkušnje ne moreš odvzet nobenemu niti ne dat.

Kiss

Little, kaj ti naj rečem, tole, prekleto dober si napisala.
Bravo, se popolnoma strinjam.

Wink Wink Wink
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #101 - 12.02.2004 at 20:58:44

Quote:
www.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/biggthumpup.gif

Kiss

Vidim, da je ta situacija a. jem močna in se ven vleče tud  drugim  tem topiku . Da je to tista caka, v katero  se slej ko prej zapne vsak resen obiskovalec foruma oz.
vsak, ki se je na njem zataku ne da bi sam točno vedu, zakaj se je.  Ker vsak se mora slej ko prej soočit s tem,  da rabi pomoč drugega in hkrat tud s tem, da je sam vir pomoči drugmu. Da med tema pomočema ena povezava in da je vsak za pomoč, ki je prejme od drugega,  odgovoren, da mu ni bla šenkana in da je dolžan širit kot lastno   pomoč naprej drugim al pa nazaj tistmu, od katerga jo je dobu. Da je pomoč edin kapital tega foruma, ki ga je zato po najboljših močeh dolžan vsak  vlagat drug v drugega, ker edino, če kroži, se oplaja. To je kot  antonova veriga (catch teh cash): če jo kdo pretrga nardi blokado, veriga se pretrga  in ogrožen je cel sistem. A. to šteka, nas opozarja na krhkost sistema in hkrat na njegov neskončen potencial, zato tud zapada v obe skrajnosti od totalnoge malodušja in negativizma  do evforičenaga  pozitivizma. Ta uklenjenost v verigo, ta privezanost drug na drugega  nas iritira,  ampak tko pač je. Vsak, ki se dela freelancerja, padalca, prostega strelca al pa navdnega seratorja to preprsto ni, je s svojo pristnostjo na forumu že del veriženja, pa če si to prizna al pa ne, čeprav zarad njega zgleda mreža ohlapna.  A. bi preprsoto rad vsakga na to opozoru pa s tem  verigo očvrstu in  samo  naš problem  je, če tega nočmo sprejet, ker nesprejetje našega položaja   v ničemer ne spreminja sistema, kaj šele zanika.    
Back to top
« Last Edit: 12.02.2004 at 23:59:34 by titud »  

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #102 - 12.02.2004 at 21:42:53

Grin

matr tega še sam nisem vedel...  Grin  Grin  Grin

v glavnem gre za to, da je tu iskreno zavedanje dejstva, da sem sam iskal in potreboval nasvete, znanje, pomoč, ko sem hodil in ustavrjal na svoji potki in še danes je tako. In kot takrat ter seveda tudi danes vedno spoznam ljudi ki mi pomagajo, dajo znanje, povejo stvari, me usmerijo. Res pa je, da ne živijo namesto mene pač pa povejo stvari, da meni ne bo treba ponovit določenih situacij in ikušenj in da bom stvari lahko naredil bolje.

zato in samo zgolj zato sam dajem stvari naprej, res iskreno, brezpogojno bi lahko rekel.

zato se morada res včasih bere da sem nekao med vmes da vas spodbujam in sem oster in da hkrati tudi dajem in ne sprašujem.

e ampak glej zdej vas ostale vem da ste isti, samo eni ne govorite tolk o tem, naredite in je, jaz pač govorim dela in tudi širim zavest o tem.
primer je recimo gapeta, on je isto tak, sam tega ne razlaga tko, ampak dela pa enako z ljubezni do ljudi in sveta.

on je najdu geeka, in ga je upedenal ter dal naprej, zdej ga uporabljamo prihranil nam je čas in ročno delo, ki smo ga prej mel, samo najlepše je to da ta gek zdej daje stvari naprej, da omogoča, da ljudje pišejo, se predstavljajo, povejo svoje razmišljanja, poglede, sanje, in da se lahko kje predstavijo, tako gre to tako se sklene krog ljubezni, prejemanja in dajanja.

v skripti uresniči svoje srčne želje sem nekoč prebral:
šele ko si pripravljen sprejeti toliko kot daješ in dati toliko kot sprejmeš, razumeš ljubezen.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #103 - 13.02.2004 at 00:38:19

Quote:

e ampak glej zdej vas ostale vem da ste isti, samo eni ne govorite tolk o tem, naredite in je, jaz pač govorim dela in tudi širim zavest o tem.

Ok, si  snovalec in  gape ma smisu  za kompozicijo,    ampak špilamo pa vendarle le mi vsi. Razglašeno in nekateri čist brez posluha, ampak če sistem omogoča  vsakemu  drug  drugega in hkrat samega sebe poslušat,  mora sprot prihajat do medsebojne harmonije tkorekoč avtomatkso.  Dobr snovalec sistemov mora v svoj sistem  vgradit tud samoregulacijo in možnost  porojevanja novih snovalcev sistemov, ki  itak lahko kreirajo samo sisteme, ki so med sabo  v harmoniji. Tko da ni panike in prav nobene potrebe po kakšnem dirigentu, ki bi moral skrbet, da orkester ne bi žalu čustvev občinstva igralcev samih.

Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #104 - 13.02.2004 at 00:53:51

Tako.  Sedem strani je popisanih  v tem topiku. Kaj smo novega izvedeli?

Jaz nič.

Je bil kakšen predlog za prihajajoče čase?

Nobenega.

Pisale sta v glavnem dve skupini ljudi, ki vsaka na svojo stran vleče.  No, Titud, zna biti še najbolj realen se mi zdi.

Andres
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 20