Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
angel nič jezna. ji je prevroče.
vsaka stvar, vsaka beseda, vsak gib, vsak navdih ima nekje svoj začetek in konec. posledice pa si sami nardimo v naših glavah.
je to preprosto povedano tkole. dokler lahko napišem, kaj občutim in kakšna so maja čustva ob kakem dogodku ali osebi, me lahko prebereš in vsaj delno razumeš. če ti pa tega ne morem napisat ali povedat z besedo, tudi vedeti ne moreš, kakšna sem, kaj občutim, kaj me gane, kaj zaboli, kaj osrečuje, kaj pomižuje...torej me ne poznaš, pa tudi vedet ne moreš, kaj imam v mojih mislih, kaj šele zakaj in kako čutim.
smo vsi na tem planetu podvrženi dejstvu, da pri odkrivanju sebe vedno tvegamo.
tvegamo, ker ne vemo, ali bomo sprejeti ali pa zavrnjeni.
šele, ko ti z besedo napišem kakšna sem, boš razumel, prej ne.
in svojo vrednost bom našla v sprejetju sebe v tebi.
je težko razumet nekoga, če ga ne poznanš.
je težko nekoga brat, pa na koncu ne razumeš, kaj ti je imel namen napisat.
smisel v našem življenju in opisovanju naših čustev je beseda, ki ti jo podam. ni več moj problem, kako jo ti sprejmeš. to je tvoj problem. tudi me lahko zavrneš. ni panike. v dialogu si nikoli ne bova ostala z nič več in nič manj, kot sva začela. v komunikaciji se veselje podvoji, brema pa zmanjšajo. ko pa zmanjka besed, je dialog samo še monolog.
je težko opazovati človeka, ki umira, pa ne more govort. povedal bi, pa mu besede ne gredo iz ust. žalost, ki jo doživimo, ko nekaj ne moremo povedati, je takrat neizmerna. tudi razočaranje, ker nas poslušalec ne posluša ni primerjiva nobeni drugi trageniji.
je traba jemat lajf kot komedijo, ker tragedija definitivno ni. beseda je samo orodje s katero smo povezani v človeštvu. nič drugega.
če koga motim, naj me ne bere. zato mene ne bo nič manj.
angel nisem, ne morem biti, tudi perutničk nimam, če bi si še bolj želela.
moža tud nimam, ker je že vrsto let pokojni, ker ga lih omenjaš, bi te lepo prosila, da ga pustiva kar tam kjer je...imam pa zaklad. lahko trdim, da se imava rada.
nebesa so le prispodoba prostora v katerem bi si na moč želela biti, tako kakor je angel samo oseba, kar bi na moč rada bila.
pa žal nisem.
zato ne zamerim nikomur karkoli že napiše. včasih sem, nisem vidla smisla v grdih besedah in žaljenju.
danes ga pa vidim. lahko pljuvaš po meni, lahko me razrežeš, razsekaš, lahko napišeš karkoli...ne boli več tako, kot nekoč, ko sem brala komentarje. sploh ne boli več.
kako sem do tega zaključka prišla, ne vem niti sama. pride z leti, pride z misljijo, da nihče v biti ni tako slab, da bi ne bil vreden pozornosti. tudi grda besede te ne prizadane, če si tako rečeš. moraš bit boljši, kot so drugi, moraš bit dober, ljubeč, prijazen, očarljiv in poželjiv. moraš biti angel. potem tudi nebesa so.
je tale svet resnično samo pekel nekega drugega planeta.
ne vem ti na to odpisati.
lp Angel
|