Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
Bom Igu odgovorila na temo plagiat in gansov.
GANSI imajo čist svoje komade in to prekleto dobre. V biti Potrkaj na nebeška vrata ni plagiat, ker je daleč od tega, da bi bil identičen originalu. Se mal na musko spoznam, pa če si slišil njihovo interpretacijo veš, da ni niti malo plagiat. Ves zvok Nebeških vrat so prenesli v neverjetno inštumentalno obliko brez teksta...tuki, ko človek misli, evo, sedaj bo konec komada, se z bas kitaralo nadlajuje...zvok kar traja in traja... Sozvak le tega je v biti samo njihov. Žal je bend razpadel zarad prepirov in nestrinjanj oseb v njeju. Pustiva droge in vse teževa, ki so jih mel zarad tega, sem bla davno nazaj na njihovem koncertu, je te razprtije čutla še publika. Bom jutr pobrskala mal ned njihovimi komadi, ker jih ne vem na pamet, pa ti napišem kateri definitivno in absolutno so edino njihovi. Je v glasbi vedno tako, da je vse stvar interpetacije. Recva na primeru, tko kot je Pogorelič zaigral Chopena, ga nikoli nihče več ne bo. Čisto po svoje. So tud drugi pianisti igral Chopena, pa žal nihče tako. Ravno zato, vidiš, pa je bil Pogorelič genij in edini na svetu, ki je tako igral prekrasne klavirske skladbe. Gansi so bli bend, ki so v fenomenalnem času doživel absolutno enkratno glasbeno kariero, ki pa jih je žal pripreljala v razhod. Eno dela publika, ki te vzljubi, drugo pa denar, pa ženske, ki zapletejo vse skupaj v prepir. Jaz jih rada poslušam še danes in se mi zdi na moč škoda, da so razpadli, kajti tako igrati hard rock ne vem če poleg: Aerosmitov pa mogoče Stonsov še sploh kdo na tem svetu zna. lp Angel
|