Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14
(Read 46345 times)
sparkle
Guest

Re: Filanje lukenj
Reply #60 - 23.03.2004 at 15:11:57

ixtlan wrote on 23.03.2004 at 12:14:26:
Možu iz zgodbice je bilo očitno prav, da je žena še s kom drugim - tako jo ima rad, da ji pač pusti to svobodo, ta užitek. Kar pa ne pomeni, da bi moralo biti prav vsakomur. Ali da je to neko merilo ljubezni. Ker lahko to pustiš npr. tudi zato ker ne ceniš samega sebe...

ali pa treta varjanta: mu zena itk ne pomen tolko da bi se fightal za njo Grin 8)

LP Kiss
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #61 - 23.03.2004 at 15:13:12

Quote:
Poznam folk ki je to sposoben. V okvirju dogovora, svobode....     Če ni plota ni možno skakat čez plot.

tudi jaz poznam folk, ki je počel vse mogoče dokler ni mimo prišla oseba "THE"
Back to top

IP Logged

goinup
3

Za nosom...
Djibuti
Re:  :oRe: Filanje lukenj
Reply #62 - 23.03.2004 at 15:13:18

lola wrote on 23.03.2004 at 14:47:01:
V mislih imam to, da prevare partnerja ne bi sprejeli in odobravali, bili bi čustveno prizadeti. Nisem mislila na zunanje reakcije, pač pa na notranje čustveno doživljanje.

Glede čustvene prizadetosti se strinjam s tabo, samo vseeno ne moreš partnerja prisilit, da ti je zvest, oziroma, da te ima tad in te spoštuje.
Če te nekdo, ki ga imaš rad in mu zaupaš prevara te verjetno zelo prizadane, ampak vseeno se moraš čim prej sprijaznit s tem, da on očitno ne čuti do tebe enako, kot ti do njega.
Da ti pa to pokaže na tak način, je pa svinjarija.
Back to top

Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.&&Ap,&&G

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #63 - 23.03.2004 at 15:15:57

goinup wrote on 23.03.2004 at 15:13:18:
Glede čustvene prizadetosti se strinjam s tabo, samo vseeno ne moreš partnerja prisilit, da ti je zvest, oziroma, da te ima tad in te spoštuje.
Če te nekdo, ki ga imaš rad in mu zaupaš prevara te verjetno zelo prizadane, ampak vseeno se moraš čim prej sprijaznit s tem, da on očitno ne čuti do tebe enako, kot ti do njega.

partnerja ne moreš prisilit ...
... in mu nikoli ne bi bilo sploh treba bit partner, če tega ni zmožen...

... zdaj pa moje vprašanje ... ali je sploh možno v nedogled ljubiti takega človeka, ki ti ljubezni ne vrača in te povrh še ponižuje ... ali je to sploh ljubezen (brezpogojna) ali ni to že mazohizem in odvisnost od odnosov?
Back to top

IP Logged

DaBi
Ex Member

Reply #64 - 23.03.2004 at 15:22:24

sinjeoka wrote on 23.03.2004 at 15:13:12:
dokler ni mimo prišla oseba "THE"
 Grin

Poznam folk ki je drug drugemu "THE", tisto pravo, tisto kar so iskali, in našli,  ..sam so free, brez plota,  torej brez skakanja čez plot.

(ok, ne bom več) Grin
Smiley

LP

Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #65 - 24.03.2004 at 07:50:41

goinup wrote on 23.03.2004 at 15:13:18:

Aha, torej si le čustveno prizadet. To pa je nekaj drugega kot: "tako te imam rad, da ti puščam vso svobodo, zato me ne moti, da seksaš še z drugimi". V to ne verjamem. Ko jaz ljubim, si želim seksa le s tistim, ki ga ljubim.

Seveda ne moreš nobenega prisiliti v zvezo. Oziroma, v kakšni družbi je to možno, ne moreš pa ga prisiliti, da te ljubi.
Back to top

IP Logged

goinup
3

Za nosom...
Djibuti
Reply #66 - 24.03.2004 at 07:59:56

lola wrote on 24.03.2004 at 07:50:41:
Ko jaz ljubim, si želim seksa le s tistim, ki ga ljubim.

Pod to se podpiše tudi moja malenkost.
Back to top

Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.&&Ap,&&G

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #67 - 24.03.2004 at 08:07:35

me too
Back to top

IP Logged

goinup
3

Za nosom...
Djibuti
Reply #68 - 24.03.2004 at 08:09:10

sinjeoka wrote on 23.03.2004 at 15:15:57:
... zdaj pa moje vprašanje ... ali je sploh možno v nedogled ljubiti takega človeka, ki ti ljubezni ne vrača in te povrh še ponižuje ... ali je to sploh ljubezen (brezpogojna) ali ni to že mazohizem in odvisnost od odnosov?

To ni ljubezen, ampak mučenje. Če te nekdo ponižuje ni vreden tvoje ljubezni.
Jaz si ljubezen predstavljam kot vlak, ki potuje (kroži) iz ene osebe v drugo in nazaj. V kolikor iz druge osebe ne prihaja nazaj v prvo kmalu iztiri.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #69 - 24.03.2004 at 08:25:34

Se sprašujem, a lahko to imenujemo ljubezen, če je samo na intervale in izbira osebo Undecided

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #70 - 24.03.2004 at 08:39:08

Quote:
Se sprašujem, a lahko to imenujemo ljubezen, če je samo na intervale in izbira osebo Undecided

na intervale? sex je manifestacija ljubezni, ni pa ljubezen sama ...

torej, če ljubim, mi o tem pa res ni treba razmišljat vsak moment in to razlagat non stop ljubljeni osebi

in žal, ljubezen izbira osebo... za vse ostale - ne ljubljene velja, da je moj odnos do njih zgolj tak, da jim ne storim nič slabega
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #71 - 24.03.2004 at 08:40:52

sinjeoka wrote on 24.03.2004 at 08:39:08:
na intervale? sex je manifestacija ljubezni, ni pa ljubezen sama ...

torej, če ljubim, mi o tem pa res ni treba razmišljat vsak moment in to razlagat non stop ljubljeni osebi

in žal, ljubezen izbira osebo... za vse ostale - ne ljubljene velja, da je moj odnos do njih zgolj tak, da jim ne storim nič slabega

Grin ja, saj je v redu, le zmoti me tisti: če ljubim, ko ljubim...
Back to top

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #72 - 24.03.2004 at 08:55:14

litlstar
jest verjamem
da se ljubezen ne omejuje na enga samga človeka
to je: ljubezen kot Ljubezen  Grin Smiley
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #73 - 24.03.2004 at 08:55:43

sinjeoka wrote on 24.03.2004 at 08:39:08:

to je good.

ilustracija : zena ljubi samo svojega moza, ampak istocasno ne kritizira tistih, ki jih ima moz rad oz so z njem nekak povezani (npr. brata, sestro, mamo, prijatelje, posl. partnerje itd.). ne samo da jim ne skoduje, vcasih jim stori tudi kar dobrega (jim skuha recmo), vendar nikoli niso na istem mestu kot njen moz, izbrani osnovni objekt ljubezni.

na podobn nacin, ce hocmo dosezt absolutno, vseprezemajoco, univerzalno, brezpogojno, vecno... ljubezen mormo ljubit Vse-privlacnega, Absolutnega, ampak istocasno ne smemo skodovat nikomur vedoc, da so vsi in vse njegovi prijatelji oz. z Njim povezani in v skladu s tem mormo imet vsakega radi, vendar ne na isti nacin kot originalni, osnovni, izbrani objekt vecne ljubezni.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #74 - 24.03.2004 at 08:57:21

Quote:

Ah, daj no, Zvezdica, spet bluziš. O kakšnih intervalih pa govoriš?

Ja pa seveda, da zbiram osebo, ne ljubim celotne populacije tako, da bi z njo seksala, zame je takšne ljubezni deležen le moj izbranec.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14