ixtlan wrote on 23.03.2004 at 11:11:02:če bom žalosten, je to dejstvo ... reci mi potem, da nisem žalosten?
če bom izžareval ljubezen, je to dejstvo ... prepričaj me, da te ne ljubim?
če bom jezen, je to dejstvo ... mi boš rekel, da sploh nisem?
...itd... imaš potem še cel spekter
medtem, ko se moje mentalne trditve, če nisem ravno nek močan intelekt, večinoma da zmanipulirati in obrniti na glavo
vidiš razliko?
Primer isces ... ok .... gres k psihiatru in ti bo rekel, da nisi zalosten ampak si depresiven. Predpisal ti bo Prozac ali kaj podobnega, da ne bos vec. Tvoja zalost se nekaj casa ne bo vec pojavila, ti pa si bil zmanipuliran.
Se enega ... prides tecen domov iz sluzbe, kjer nic ni slo, kot si pricakoval in se se zacnes pogovarjat z zeno o neopravljenih hisnih opravilih, ona pa se zacne umikat ali se postavi v obrambni polozaj in ti rece, da pri prici nehaj povzdigovat glas. ti pa se cudis zakaj, saj vendar govoris s cisto normalnim tonom, morda malo bolj odlocno kot sicer.

Imas ljudi, ki niso sposobni prepoznati lastnih custev. Delujejo zelo razburjeno ali nervozno, vendar bodo trdili, da so povsem mirni. Delovali bodo pobito in zalostno, pa bodo vztrajno trdili, da so celo veseli.
bp