Angel
5
The Voice of an Angel
Kranj
Knjigo sem brala, pa še doma jo imam. Je vredna človeške pozornosti, jo je treba večkrat prebrat.
In bisto. Meni osebno je všeč, da Kojc ne omenja BOGA, ampak neko BIT, ki je vsemogočna, popolna, povezana z našo uodo, ki je žal nam vsem že dorečena. Po domače, zakaj bi se sekirali za preteklost, tako ali tako je ne moremo spremeniti, za sedanjost pa tudi ne, ker je v naprej določena z vsemogočno, popolno Bitjo.
Samo primeri, ki jih v knjigi navaja, me pa begajo. Navaja recimo, da moč misli neko žensko, ki jo zapusti laver do konca življenaja ne spremeni. Ostaja čakajoč na oknu večno mlada, kot takrat, ko jo je lave zavoljo druge zapustil. Verjamem, da moč misli in našega uma prestavlja gore, samo določeni primeri so skoraj neverjetni. Kljub temu, da je avtor živel davno nazaj, je njegova filozofija tako enkratna, popolna in očarljiva, da me vedno gane, ko vzamem knjigo v roke.
In posebno tisti del, ki omenja človeško DOBROTO. Bere se, da je edino ljubezen in dobrota smisel obstoja in življenja vsakega posameznika, ne glede na okoliščine v katerih človek živi. Nobena materialna stvar ne zmore takih čudežev, kot jih ravno ljubezen in dobrota. Ta del mi je definitivno najlepši, najbolj verjeten in najbolj razumen. V odnosu do sveta smo vsi samo gostje. Gostitelj je življenje samo, ki je popolno v toliko, v kolikor mi vložimo vanj svoje ljubezni in dobrote.
Škoda, da je avtor pokojni, ker bi lahko napisal še nekaj knjig. Brala sem tudi ostale njegove bolj eseje, ker niso ravno knjige. Do nekega perfekcionizma opisuje človeka, njegov smisel obstoja in smisel verstev na splošno. Nikoli ne govori direktno o Bogu, ampak samo o BITI, ki je ustvarila svet, življenje in človeka. Vedno vsako slabost zavrača samo in izključno z dobroto. Popolno, enkratno. Odličen avtor odlične knjige. lp Angel
|