Quote:dominko, ko sem brala ta post se se čutila dolžno nekaj napisati, ker sem bila v podobni situaciji kot ti. Tako kar se tiče staršev kot tesnobnih občutkov. Poskušala sem s psihiterapevtom, z raznimi knjigami in tehnikami za pozitivno mišljenje, s sugeracijo, vendar me ni nič zadovoljilo. Šlo je le na slabše- vsak dan sem jokala (brez očitnega razloga), bila sem venomer utrujena, nič ni imelo zame smisla,...
Pred malo več kot tremi leti se mi zdi, da sem treščila na dno te tesnobe, zjutraj sploh nisem mogla vstati iz postelje, nisem vedela zakaj naj sploh vstanem, vse se mi je zdelo brez veze, zakaj sploh živim.
Čutila sem, da mi nihče iz mojega kroga poznanih ne more pomagat. Velikokrat sem rekla v velikem obupu, Bog prosim pomagi mi, jaz od tu ne vem več kako naprej.
Potem sem "čisto slučajno" bi rekli nekateri, vendar jaz ne mislim tako, srečala nekoga, s katerim sem se žačela pogovarjati-o Bogu. Če bi bil en sentimentalc, pretirano emocionalen, me sploh nebi pritegnil, vendar se mi je zdel zelo inteligenten in razgledan ter ostrega uma. Dal mi je knjigo Krishna Book, potem pa še mnogo drugih. Pomagal mi je tudi z nasveti in inspiracijo. Stvari so se začele odpirati in razkrivati plast za plastjo.
Skozi duhovni prakso sem ugotovila in še venomer ugotavljam, globlje in globlje, da je bil izvor te tesnobe pri meni to, da nisem videla smisla v načinu življenja, ki so ga živeli ljudje okoli mene, nisem pa vedela za alternativo. Po božji milosti in po milosti Sri Krishne in Gurudeba pa je ona prišla do mene.
In za to sem in bom hvaležna življenje za življenjem.
Dominko, men je pomagala le Resnica, iskrenost do samega sebe. Če boš iskren in se ne zadovoljil s površnimi in začasnimi metodami za odpravljanje tesnobe, bo prišla Resnica tudi do tebe.
Goura Hari bol. Bosudha dasi
Si bila prej ateist? Mislim, da je poanta v tem, da si bila prej brez vere, v nič nisi verjela, ne v soljudi, niti v sebe, nakar pa si našla to izgubljeno vero v Krišni. Šlo je za efekt spreobrnenja, radikalna poteza, prenova, psotala si drug človek z drugimi pogledi na svet, ki te je nekako dvignila iz jama, vlilo novo upanje in moč. Tukaj se mi ne zdi pomembno, da si postala Krišnevec, vseeno je kaj bi postala, važno je da si dobila nov zagon, zalet, novo upanje, našla si življenski smisel...