Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9
(Read 34294 times)
DaBi
Ex Member

Re: tesnoba
Reply #60 - 31.03.2004 at 20:16:43

Dominko!  Wink  Bravo!, ti samo gasa dalje v life tako kot je tebi všeč!!  Smiley  8)

It`s your life!!
Smiley  Smiley  Smiley
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #61 - 31.03.2004 at 22:47:13

DOMINKO wrote on 31.03.2004 at 08:56:08:
Živjo,

končno sem na svojem !

Spet mi rojijo čudne stvari po glavi, da se mi bo kaj naredilo, ... kaj če ne bom izključil vse v stanovanju, ko
bom šel zjutraj v službo .....

dominko

bravo ...

ti samo zaupaj ... najprej sebi, pol stvarstvu ...

exorcist wrote on 31.03.2004 at 19:25:43:
Mislim, da je to podrobnost Dominko zamolčal oziroma pozabil omenit psihiatrinji in ne bi bilo slabo, da še to pove. Namreč to je lahko povezano z depresijo, ... upam, da bo kaj več povedal, kako je na temu...

niti mi ni jasno kaj si hotu ampak
DOMINKO wrote on 11.02.2004 at 17:48:10:
sem se začel zapirati vase, občutil sem strah, depresijo, tesnobo

si prebral ta thread?
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #62 - 31.03.2004 at 23:09:07

gape wrote on 31.03.2004 at 22:47:13:
niti mi ni jasno kaj si hotu ampak
si prebral ta thread?

Mnenja sem, da bi DOMINKO lahko povedal še za ostale težave, če jih ima, seveda, ker imam občutek, da je določene stvari zamolčal, psihiatrinji ni povedal vsega.... (samo domnevam), pa bi bilo morda dobro, da še to pove, saj je že načel to stvar, ko je govoril o prisilnih mislih, ko mora preverjat, če štedilnik izključen, kajti morda s depresija prepleta še s čim drugim... poudarjam, morda.... to je seveda zgolj moj nasvet oziroma predlog...
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #63 - 01.04.2004 at 08:57:08

Mnenja sem, da je DOMINKO izredno pogumen fant in ma j...a da je spolh zaupal kar je zaupal. Saj je povedal, zakaj je zaupal: ker ceni ta forum, ker ga rad bere.

Mnenja sem, da na tem forumu marsikdo pač takšnih ali drugačnih težavic ne bi bil pripravljen zaupati ... ne vem zakaj, morda zato, ker se tudi na tem forumu na neki ravni gradi image nekega nicka... morda ni dovolj zaupanja in vere .... samo dejstvo je, da če nekaj bolj osebnega napišeš, je to tvoja svobodna odločitev, če pa nečesa ne napišeš pa tudi ... tko da... človek zmeče ven tisto kar čuti, da mora (hvala Svetu pogovorov) in to je po mojih lastnih izkušnjah eden najboljših načinov lastnega prepoznavanja in sprejemanja sebe, ker ko napišeš eno stvar jo pol tudi prebereš (vsaj) še enkrat in včasih ti pol kdaj slpoh ni všeč, kar si napisal, samo... this is your chance ... najboljša stvar pa še pride, ko dobiš odgovore ....  Grin

Tko da: DOMINKO ti si faca, zelo cenim takšne ljudi, ki so sposobni (za razliko od mnogih) napisati tudi kakšno osebno izkušnjo. Pa mej se fajn  Wink.
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

bosudha dasi
Guest

Reply #64 - 01.04.2004 at 13:04:38

dominko, ko sem brala ta post se se čutila dolžno nekaj napisati, ker sem bila v podobni situaciji kot ti. Tako kar se tiče staršev kot tesnobnih občutkov. Poskušala sem s psihiterapevtom, z raznimi knjigami in tehnikami za pozitivno mišljenje, s sugeracijo, vendar me ni nič zadovoljilo. Šlo je le na slabše- vsak dan sem jokala (brez očitnega razloga), bila sem venomer utrujena, nič ni imelo zame smisla,...
Pred malo več kot tremi leti se mi zdi, da sem treščila na dno te tesnobe, zjutraj sploh nisem mogla vstati iz postelje, nisem vedela zakaj naj sploh vstanem, vse se mi je zdelo brez veze, zakaj sploh živim.
Čutila sem, da mi nihče iz mojega kroga poznanih ne more pomagat. Velikokrat sem rekla v velikem obupu, Bog prosim pomagi mi, jaz od tu ne vem več kako naprej.
Potem sem "čisto slučajno" bi rekli nekateri, vendar jaz ne mislim tako, srečala nekoga,  s katerim sem se žačela pogovarjati-o Bogu. Če bi bil en sentimentalc, pretirano emocionalen, me sploh nebi pritegnil, vendar se mi je zdel zelo inteligenten in razgledan ter ostrega uma. Dal mi je knjigo Krishna Book, potem pa še mnogo drugih. Pomagal mi je tudi z nasveti in inspiracijo. Stvari so se začele odpirati in razkrivati plast za plastjo.
Skozi duhovni prakso sem ugotovila in še venomer ugotavljam, globlje in globlje, da je bil izvor te tesnobe pri meni to, da nisem videla smisla v načinu življenja, ki so ga živeli ljudje okoli mene, nisem pa vedela za alternativo. Po božji milosti in po milosti Sri Krishne in Gurudeba pa je ona prišla do mene.
In za to sem in bom hvaležna življenje za življenjem.

Dominko, men je pomagala le Resnica, iskrenost do samega sebe. Če boš iskren in se ne zadovoljil s površnimi in začasnimi metodami za odpravljanje tesnobe, bo prišla Resnica tudi do tebe.

Goura Hari bol. Bosudha dasi
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #65 - 01.04.2004 at 23:41:40

Quote:
dominko, ko sem brala ta post se se čutila dolžno nekaj napisati, ker sem bila v podobni situaciji kot ti. Tako kar se tiče staršev kot tesnobnih občutkov. Poskušala sem s psihiterapevtom, z raznimi knjigami in tehnikami za pozitivno mišljenje, s sugeracijo, vendar me ni nič zadovoljilo. Šlo je le na slabše- vsak dan sem jokala (brez očitnega razloga), bila sem venomer utrujena, nič ni imelo zame smisla,...
Pred malo več kot tremi leti se mi zdi, da sem treščila na dno te tesnobe, zjutraj sploh nisem mogla vstati iz postelje, nisem vedela zakaj naj sploh vstanem, vse se mi je zdelo brez veze, zakaj sploh živim.
Čutila sem, da mi nihče iz mojega kroga poznanih ne more pomagat. Velikokrat sem rekla v velikem obupu, Bog prosim pomagi mi, jaz od tu ne vem več kako naprej.
Potem sem "čisto slučajno" bi rekli nekateri, vendar jaz ne mislim tako, srečala nekoga,  s katerim sem se žačela pogovarjati-o Bogu. Če bi bil en sentimentalc, pretirano emocionalen, me sploh nebi pritegnil, vendar se mi je zdel zelo inteligenten in razgledan ter ostrega uma. Dal mi je knjigo Krishna Book, potem pa še mnogo drugih. Pomagal mi je tudi z nasveti in inspiracijo. Stvari so se začele odpirati in razkrivati plast za plastjo.
Skozi duhovni prakso sem ugotovila in še venomer ugotavljam, globlje in globlje, da je bil izvor te tesnobe pri meni to, da nisem videla smisla v načinu življenja, ki so ga živeli ljudje okoli mene, nisem pa vedela za alternativo. Po božji milosti in po milosti Sri Krishne in Gurudeba pa je ona prišla do mene.
In za to sem in bom hvaležna življenje za življenjem.

Dominko, men je pomagala le Resnica, iskrenost do samega sebe. Če boš iskren in se ne zadovoljil s površnimi in začasnimi metodami za odpravljanje tesnobe, bo prišla Resnica tudi do tebe.

Goura Hari bol. Bosudha dasi

Si bila prej ateist? Mislim, da je poanta v tem, da si bila prej brez vere, v nič nisi verjela, ne v soljudi, niti v sebe, nakar pa si našla to izgubljeno vero v Krišni. Šlo je za efekt spreobrnenja, radikalna poteza, prenova, psotala si drug človek z drugimi pogledi na svet, ki te je nekako dvignila iz jama, vlilo novo upanje in moč. Tukaj se mi ne zdi pomembno, da si postala Krišnevec, vseeno je kaj bi postala, važno je da si dobila nov zagon, zalet, novo upanje, našla si življenski smisel...
Back to top

IP Logged

bosudha dasi
Guest

Reply #66 - 02.04.2004 at 07:41:30

exorcist:
[Tukaj se mi ne zdi pomembno, da si postala Krišnevec, vseeno je kaj bi postala, važno je da si dobila nov zagon, zalet, novo upanje, našla si življenski smisel...
[/quote]

tako misliš ti exorcist, za kar imaš vso pravico.
Jaz pa menim, da je ZELO pomembno KJE iščemo odgovore in pomoč, saj je od tega odvisna njihova KVALITETA in ROK TRAJANJA.

Goura Hari bol
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #67 - 02.04.2004 at 08:46:14

Quote:
exorcist:
[Tukaj se mi ne zdi pomembno, da si postala Krišnevec, vseeno je kaj bi postala, važno je da si dobila nov zagon, zalet, novo upanje, našla si življenski smisel]

...tako misliš ti exorcist, za kar imaš vso pravico.
Jaz pa menim, da je ZELO pomembno KJE iščemo odgovore in pomoč, saj je od tega odvisna njihova KVALITETA in ROK TRAJANJA.

Goura Hari bol

Ni čist res, kar trdiš.

In vsaka taka trditev je uspešna le, če zvesto in z ljubeznijo slediš temu kar si se namenil, v lastni pozabi nase, sprejemanju in podobnemu balastu...

Življenje, pa te vedno pripelje na tako križišče, da se imaš vso možnost odločit za tako ali drugačno pot, in tudi če se v nekem trenutku, zaradi lastne slepote, neprepoznavnosti, strahu podaš po "napačni" poti, te življenje vedno in 100% pripelje na čisto enako odločitev slej ko prej.

To se dogaja vse do fizične smrti, kjer se v zadnjih trenutkih začno zlivati vsa ta križišča naenkrat in v precej hitrejšem tempu skozi tebe, zato je fajn prepoznat in že prej probat prave poti ubirat, bo za na konc manj sprejemanj (odločitev) ostalo. Wink
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #68 - 02.04.2004 at 08:47:55

Dominko,

Tebi pa želim, še tak lep napredej vnaprej.

Se pridružujem spodbudi in čestitkam, ki so
jih podali že prejšnji pisci.

Zavedaj se, da si pogumen in da imaš jajca.

Bravo.

Back to top

IP Logged

bosudha dasi
Guest

Reply #69 - 02.04.2004 at 09:18:02

Gru Gru wrote on 02.04.2004 at 08:46:14:
Ni čist res, kar trdiš.
kaj ni čist res, kar trdim?

In vsaka taka trditev je uspešna le, če zvesto in z ljubeznijo slediš temu kar si se namenil, v lastni pozabi nase, sprejemanju in podobnemu balastu...
Katero "tako trditev" misliš tle?

Življenje, pa te vedno pripelje na tako križišče, da se imaš vso možnost odločit za tako ali drugačno pot, in tudi če se v nekem trenutku, zaradi lastne slepote, neprepoznavnosti, strahu podaš po "napačni" poti, te življenje vedno in 100% pripelje na čisto enako odločitev slej ko prej.
z drugimi besedami si povedal isto. zato pa sem napisala, da je zelo pomembno, KJE iščemo in ZA KAJ  se odločimo. ker dugače bomo morali ponavljati isto vajo znova in znova.

To se dogaja vse do fizične smrti, kjer se v zadnjih trenutkih začno zlivati vsa ta križišča naenkrat in v precej hitrejšem tempu skozi tebe, zato je fajn prepoznat in že prej probat prave poti ubirat, bo za na konc manj sprejemanj (odločitev) ostalo. Wink

kako ti prepoznaš pravo pot?

Goura Hari bol.
Back to top

IP Logged

bosudha dasi
Guest

Reply #70 - 02.04.2004 at 09:54:36

bom probala še enkrat quotiratGru Gru wrote on 02.04.2004 at 08:46:14:
Ni čist res, kar trdiš.

kaj ni čist res kar trdim?

Quote:

katero "tako trditev" misliš tle?

Quote:

z drugimi besedami si povedal isto. zato pa sem napisala, da je zelo pomembno KJE iščemo in ZA KAJ se odločimo. ker drugače bomo morali ponavljati isto vajo znova in znova, kot si že sam opazil.

Quote:

kako ti prepoznaš pravo pot, edi?
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #71 - 02.04.2004 at 09:59:42

Men se zdi, da dominko ne rabi tolk tega, da mu pravite, da ma jajca in da je pogumen, ker se pravzaprav tega pri sebi najbolj boji; kot se mi zdi ravno to reflektira v druge oz. svet, zato ga je vsega strah. Zato je pač nujno skoz ta strah it, da sploh sebe spoznaš in tako prepoznavaš to tud v drugih. Za iti stran od nekoga, ki te duši, ni nujno da si pogumen, saj lahko to pogledamo tudi kot beg oz. veeeelik ovinek na poti do sebe. Mogoče bo ta moj post zvenel negativno, vsekakor pa ni mišljen tako. Postaviti se na svoje noge ni lahko, biti sam, spoznati, da si sam, je najtežja naloga človeka, posebej, kadar sam sebe zaviraš pri tem, ker ne želiš odrasti. Odrasti pa pomeni tudi priznati, da potrebuješ sočloveka, prijatelja.

Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #72 - 02.04.2004 at 10:20:17

Hja, mislim, da ni pomembno v kaj veruješ, samo da v nekaj, pa najsi je to Bog ali tvoj partner, ali otroci, ali nekdo drug, da najdeš nekaj za kar živiš, da vidiš smisel. Jasno, vsak vernik je prepričan, da je njegov Bog pravi, da je njegova vera prava, čeprav si nihče nima pravice lastiti Boga, kajti bog je od vseh nas in mi smo njegovi otroci, vsaj tako uči večina religij. zato je povsem napačno,da nekoga prepričujemo v nekaj, lahko pa mu svetujemo, ponudimo dodatne opcije, rešitve. Pač naredila si preokretnico v življenju, ki je bila verska, ni pa to pogoj da je to religiozna vera, ker dviga te neka univerzalna vera, tako da si začela v nekaj verjet, da si videla da se za nekaj splača živeti, da si se našla na nek način v Krišni, drugi se v Budi, tretji v Jezusu, četrti v ljubezni do sočloveka itd. Bistveno je, da si nekako razgradila bolezen s pomočjo vere. Pač, načinov je več...
Back to top

IP Logged

bosudha dasi
Guest

Reply #73 - 02.04.2004 at 10:35:14

exorcist wrote on 02.04.2004 at 10:20:17:
Pač, načinov je več...

res je, načinov je več.
vendar različni načini ne pripeljejo nujno do istega rezultata.

Goura Hari bol.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #74 - 02.04.2004 at 10:51:41

Quote:
res je, načinov je več.
vendar različni načini ne pripeljejo nujno do istega rezultata.

Goura Hari bol.

No vidiš, tle se je še enkrat potrdilo to kar sem ti že v prvem postu napisal.

Ti trdiš, čeprav med vrsticami, da je Krišna edina prava pot. Malo morgen, prava pot v kateremkoli primeru je,... kot sem ti že v prvem replayu napisal:

Quote:

In to je lahko v končni fazi lahko samo tvoj kužek, roža, partner, kamen!

Pot še prepoznavam, na 100 ino en način.

Sam se običajno rad zataknem, ob take rahlo fanatične prepričance v edino svojo pot (sej mogoče sem jest tudi v tem mal fanatično nastrojen Wink ). Pa ne da bi jim pot in njihovo odločitev oporekal, nasprotno spodbujam jih, sam če mi začnejo tupit, da je edino njihova pot prava, se zelo rad poslužim Andrejevih besed:

"Ni potrebno biti prerok, da nekomu, ki se le omejeno daruje, napovemo težave. Saj vsak sam odloča, ali bo sprejel celo nebo ali ničesar. Blagor človeku, ki dopušča vse vesolje. Tisti, ki se je omejil samo na Severnico, težje hodi, saj so mu ostale zvezde ugasnile. "
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9