Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9
(Read 34305 times)
Gru Gru
5
p

Re: tesnoba
Reply #45 - 09.03.2004 at 21:19:14

Še vedno NISEM apriori proti Anti-depresivom...

Kiss

Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #46 - 10.03.2004 at 11:49:04

Gru Gru wrote on 09.03.2004 at 21:19:14:
Še vedno NISEM apriori proti Anti-depresivom...

Kiss

Khm, khm... jaz sem bila prepričana, da sva to dilemo razrešila že čisto na začetku... Undecided Vsaj jaz sem sama pri sebi jo...
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #47 - 10.03.2004 at 12:37:10

Miska wrote on 09.03.2004 at 14:41:20:
In res nisem vedela, da ste sprejeli novo pravilo, kjer je zapisano, da lahko repliciraš le na prvi post v threadu, vse ostalo pa lahko le prebereš, Bog ne daj pa, da bi karkoli napisal o tem. Če sem to spregledala, se posipam s pepelom.

pomoje se ne rabiš nč dost posipat ...
jest tud nč ne vem o tem ...

Quote:
In pikic NE MARAM!!! Hehe…

Grin

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #48 - 10.03.2004 at 22:40:02

Miska wrote on 10.03.2004 at 11:49:04:
Khm, khm... jaz sem bila prepričana, da sva to dilemo razrešila že čisto na začetku... Undecided Vsaj jaz sem sama pri sebi jo...

Začetku.... katerem začetku.... ? ? ? Moram bit iskren, da se niti podrobno nisem spuščal v tvoj dolg odgovor, kjer je bil še e.-dmund-C quotan. Sem pa prebral še enkrat zdej (preletel), pa nima veze. Se je škoda spuščat v verbalizem, zato da se verbalizira. Raje ti povem, da bi bil bolj vesel, da se nebi zatikala ob vsak pojem, je pa res, da sem se sam tudi, sploh ob to, kako je bil doživet tisti moj odstavek. No še na besedo SVETOVANJE, ti odgovorim, sem jo uporabu čist iz praktičnega konteksta, kakor se tudi tale sobana imenuje SVETOVALNICA, in način si pač v tem NE-strokovnem svetu izbira vsak sam.

Kako smo se pa imeli na srečanju, pa si poglej na threadu Srečanje v Piramidi, pa spet ne bo dost, niti to če ti kdorkoli od udeležencev to opiše, ker vsak je to po svoje doživu in edin pravi občutek dobiš, če se ga udeležiš. Sej veš, kar je za enega dobro je lahko za drugega slabo. Tko da pepel raje za kako boljšo priložnost prihrani Wink

Mej se krasno in mal manj resno ti od srca želi
Edi

(((((((miška)))))))))

Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #49 - 11.03.2004 at 08:56:50

Resnih stvari se jaz lotevam resno in tole je vsekakor bila ena izmed takšnih stvari. Vsaj v mojem svetu doživljanja je tako...

Tnx tebi in gapetu - pepel torej ostane na kupčku za kdaj drugič.

Imej se kar najlepše tudi ti in seveda – naj ti sije sonce v srcu! Smiley

m.
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #50 - 12.03.2004 at 14:53:39

Kako dajati nasvete...

Nekako zadnje vprašanje, besede, ki so ostale v sicer moji dostikrat prazni glavi.

Priznam, da včasih ne zmorem poglabljanja v detaile, pike, odstavke.

Moja percepcija marsikdaj ni metodična in prav natančna, čeprav rada ujame tu in tam kakšen paradox.

Vtis in celota, nekaj kar začutim ... tako sem brala DOMINKOVE besede. Brala sem jih s svojim srcem, pač tistim, ki ga imam tu in zdaj.

In s tem svojim srcem, ki ga je prevetrilo to in ono, ki je postalo manj boječe, sem podala tudi svoj odgovor.

Sem mu pomagala? Morda sebi, ne njemu.

Sem mu dala dober nasvet? Strokoven? Res dvomim, če sem ga hotela sploh dati.

Vem, da pomagam si lahko le sama.  Sem tista, ki mora narediti korak.

Največji dar nebes zame so srca, ki zmorejo milino in veličino čutiti z menoj, me vzeti prav takšno: vso šibko in močno. V vseh mojih poletih in padcih.

Bolnik bolniku?

Ne: od srca k srcu.

Sklenjen krog - tako enostavno.
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

dominko
Guest

Reply #51 - 31.03.2004 at 08:56:08

Živjo,

končno sem na svojem !

Preselil sem se v lepo garsonjero v precej mirnem kraju izven mesta, pa vendar je zelo bliz centra mesta.
Drugače pa sem vesel, seveda, vendar prihaja vse to za moano, kar se je dogajalo zadnjih nekaj dni (selitev pa to, pa kar nekako razumljiva reakcija staršev - nekako so se spreijaznili). Spet me daje tesnoba, ta strašen občutek, in vse kar paše zraven.....
Spet mi rojijo čudne stvari po glavi, da se mi bo kaj naredilo, ... kaj če ne bom izključil vse v stanovanju, ko
bom šel zjutraj v službo .....

dominko
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #52 - 31.03.2004 at 09:27:00

vau dominko, tud jaz sem vesela zate Smiley
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #53 - 31.03.2004 at 12:08:50

DOMINKO wrote on 31.03.2004 at 08:56:08:
Živjo,

končno sem na svojem !

Preselil sem se v lepo garsonjero v precej mirnem kraju izven mesta, pa vendar je zelo bliz centra mesta.
Drugače pa sem vesel, seveda, vendar prihaja vse to za moano, kar se je dogajalo zadnjih nekaj dni (selitev pa to, pa kar nekako razumljiva reakcija staršev - nekako so se spreijaznili). Spet me daje tesnoba, ta strašen občutek, in vse kar paše zraven.....
Spet mi rojijo čudne stvari po glavi, da se mi bo kaj naredilo, ... kaj če ne bom izključil vse v stanovanju, ko
bom šel zjutraj v službo .....

dominko

obsesivna kompulzija bo to, po moje, ce te dajejo prisilne misli, da ponavljas neke rituale, če si pozabil štedilnik ugasnit, likalnik, plin itd, preverjaš 10x če si zaklenil vrata?

So starši vedno dvomili v tvoje sposobnosti, morebiti te celo poniževali, nič nisi smel narediti sam in nič nisi smel vedeti, za njih nisi noč znal? to je samo moja domneva.....

http://www.novaknet.com/~zmenki/forum/viewtopic.php?t=43

Liza trpi zaradi notranje nuje. Vsako svoje dejanje mora večkrat preveriti z vseh strani, če je v redu ali ni. Pri delu neprenehoma premišljuje, če je vse v redu narejeno, če le ni kaj pozabila ali spregledala. Zakaj dela to? Kot otrok je bila pogosto kaznovana, če je naredila kaj narobe. Starši ji niso nič spregledali. Ozmerjali so jo z neumnico in nerodo in jo fizično kaznovali. Takrat se je naučila, da so posledice napak v življenju hude. začela je dvomiti v svoje zmožnosti. Zaradi starhu pred posledicami, se je navadila preverjati vse kar je naredila vnaprej in potem, ko je bilo že gotovo. Tako se je hotela prepričati, če je res vse v redu narejeno. Verjela je, da bo to neprestano preverjanje preprečilo, da bi delala napake, zaradi katerih bi bila potem kaznovana.

Back to top

IP Logged

Terrania
5

Dih brez namena. Sapa
v bogu. Veter.
Maribor
Reply #54 - 31.03.2004 at 17:18:49

Oh exo ni vse takoj psihicna motnja. Da je cloveka strah da je kaj pozabo je logicno ce se je nanovo vselil in je prvic na samem. To bo minlo cez par mescev ko bo ugotovil da je vse ok. Ce bi bla to obsesivno-kompulzivna motnja bi malo drugace zgledalo..
Back to top

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes. &&Douglas Adams

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #55 - 31.03.2004 at 17:46:28

Kaj si nor, na svojem si že! Cheesy
Skrbi skrbi skrbi skrbi... pa je le ena radost prevzet odgovornost za sebe skrbet. Noben ti ne bo težil več Cheesy Če boš pozabil luč ugasnit, bo pač gorela - so what? Ne boš hladilnika zaprl - ga boš pač spucal ko prideš domov Grin Če  boš pozabil ploščo ugasnit, ko si zjutraj kavo skuhaš ti bo v najhujšem primeru varovalko ven vrglo, zihr nisi tak zblojen, da boš kavo nazaj gor postavil Tongue Nea skrbi, vse živo se ti lahko ne/zgodi, sam ti boš vse rešil. Samo kdor nič ne dela, ne more nikol nič narobe naredit. Zihr boš tud kej razbil, pa mogoče si boš zapral malo morje belih stvari (tak ko sem si jaz Tongue Grin), če boš sam pral - pa kaj pol?
Nič hudega se ti ne bo zgodlo, sam male vsakodnevne stvari se boš naučil reševat in jih obvladovat in vsaka ki jo boš rešil, ti bo nekaj samozavesti prinesla in veselja Smiley

Ful sem vesela za tebe Cheesy
drži se Kiss
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #56 - 31.03.2004 at 19:25:43

Terrania wrote on 31.03.2004 at 17:18:49:
Oh exo ni vse takoj psihicna motnja. Da je cloveka strah da je kaj pozabo je logicno ce se je nanovo vselil in je prvic na samem. To bo minlo cez par mescev ko bo ugotovil da je vse ok. Ce bi bla to obsesivno-kompulzivna motnja bi malo drugace zgledalo..

Mislim, da je to podrobnost Dominko zamolčal oziroma pozabil omenit psihiatrinji in ne bi bilo slabo, da še to pove. Namreč to je lahko povezano z depresijo, morda res ni nič resnega in gre samo za prehodno stanje, ampak menim, da ga to že dalj časa spremlja, če že ne celo leta, upam, da bo kaj več povedal, kako je na temu...

Namreč kompulzija ni nič drugega kot "psihična" odvisnost, ta pa ponavadi ne nastane kar čez noč, niti ne ob težkih stresnih situacijah.
Gre za to, da si recimo nekateri obsedeni s higieno, roke si umivajo in umivajo, celo do krvavega, vedno jih spremljajo različne fobije, da so pozabili izključit plin, da bo hišo razneslo, potem, pa to ponavaljajo, nonstop preverjajo, tateretji so vrazevereni, da si ne upajo stopit na dolocene stopnice, npr. na lihe, da berejo tekst nazaj, da so skoz "sekirajo", katerim so primešani še razni nevroticizmi, da bo recimo zaradi tega kdo umrl, ce se pregresijo itd. Verjetno se je že vsakdo srečal s tem, da ga je skrbelo za kakšno stvar, da je pozabil na kaj, ampak če te to nonstop obremenjuje, da je z razumum čisto skregano, če 10x dnevno preveris plin, ali zapiraš pipo, pa te to zelo obremenjuje, potem gre za bolezen.
Back to top

IP Logged

Terrania
5

Dih brez namena. Sapa
v bogu. Veter.
Maribor
Reply #57 - 31.03.2004 at 19:39:51

Exo take debile kot si ti bi mogli s takih topicov bannat. Ce clovek omeni da ga je strah, pricakuje podporo , tolazbo mogoce, pricakuje da ga nekdo pomiri! Ne pa da mu nekdo brez vsakrsne kvalifikacije takoj diagnosticira kake psihicne bolezni naj bi imel. Ni vsaka zalost takoj depresija in tak tud ni takoj vsak strah obsesija. Kaj ti MENIS in PREDPOSTAVLJAS pa prosim obdrzi zase zato ker s tem res nobenemu ne koristis, se najmanj pa nekomu ki ni preprican vase.  Angry
Back to top

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes. &&Douglas Adams

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #58 - 31.03.2004 at 19:54:06

exorcist wrote on 31.03.2004 at 19:25:43:
Mislim, da je to podrobnost Dominko zamolčal oziroma pozabil omenit psihiatrinji in ne bi bilo slabo, da še to pove. Namreč to je lahko povezano z depresijo, morda res ni nič resnega in gre samo za prehodno stanje, ampak menim, da ga to že dalj časa spremlja, če že ne celo leta, upam, da bo kaj več povedal, kako je na temu...

več variant imam v glavi na tole napisano, a si dominkov zelo dober frend, zdej ... al tako v jedro in lucidno spregledaš človeka ... ali se morda že ene 20 let ukvarjaš s psihiatrijo, če ne že kar s psihoanalizo, ....

no, brez heca ful si suveren

Jaz pač na ta način ne razmišljam.

Dominko, en lep pozdravček, bravo zate!
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #59 - 31.03.2004 at 19:56:55

Terrania wrote on 31.03.2004 at 19:39:51:
Exo take debile kot si ti bi mogli s takih topicov bannat. Ce clovek omeni da ga je strah, pricakuje podporo , tolazbo mogoce, pricakuje da ga nekdo pomiri! Ne pa da mu nekdo brez vsakrsne kvalifikacije takoj diagnosticira kake psihicne bolezni naj bi imel. Ni vsaka zalost takoj depresija in tak tud ni takoj vsak strah obsesija. Kaj ti MENIS in PREDPOSTAVLJAS pa prosim obdrzi zase zato ker s tem res nobenemu ne koristis, se najmanj pa nekomu ki ni preprican vase.  Angry

Terrania, od kod sedaj tebi ta ideja, povsem napačna inerpretacija in nerazumevanje mojega pisanja, ko hudomušno zatrjuješ, da bi mu želel škodovati, tako da bi ga onepogumil, da bi vrgel puško v koruzu - počnem ravno nasprotno, vlivam mu pogum, da bo bolj angažiran, motiviran, iskal rešitve, kako se spopasti z boleznijo, kako jo premagat, kako živeti z njo, dajem mu čimveč informacij na razpolago, da si kaj prebere, spozna, da za bolezen nihče ne odgovarja sam, da si nihče ni sam kriv, če je za čem zbolel, če recimo staknemo kako resno angino, je le najbolje da se oglasimo čimprej pri zdravniku, če se stanje ne poboljša, le to sem hotel reči. Pod drugo tele informacije le posredujem, ne pišem jih sam, ampak za to usposobljeni strokovnjaki...

Nič nisem diagnosticiral, ampak vem, o čem govori, ker sem o tem dosti prebral, celo po tv je bilo večkrat in sem si stvari zapomnil.

Lahko bi se mi vsaj opravičila, kot gesto dobre volje, ko mi podtikaš neresnico! Niti se nisi ozrla na to, da imam na forumu prav tako psihologinjo, ki svetuje, da pomaga ljudem, zato me je to tvoje pisanje še bolj presenetilo in šokiralo obenem.... Tongue

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9