Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 9
(Read 34303 times)
Miska
5

Re: tesnoba
Reply #30 - 29.02.2004 at 13:23:37

Miska wrote on 04.02.2004 at 13:25:24:
Treba pa je nekaj vedeti. Vsako zapisovanje novega vzorca (prepisovanje starega) je povezano s slabimi občutki. Ker tvoja podzavest itak hoče realnost takšno, kakršno pozna ona. Hoče tvoje reakcije takšne, kakršne jih pozna ona. Hoče tvoje doživljanje takšno, kakršnega pozna ona... In nujno se boš slabo počutil, kadar boš naredil potezo, ki je do tega trenutka nisi zmogel in tvoji podzavesti ni »domača«.

Dominko, tole se je meni zapisalo na nekem drugem topicu. Ampak ne velja samo za tisto, o čemer je bilo govora tam, velja prav za vse. Ne dovolim si reči ničesar drugega, ker svoje občutke opisuješ samo kot tesnobne občutke, občutek tesnobe pa lahko skriva v sebi marsikaj.

Sem pa opažala (in še opažam, seveda) to tudi pri sebi in verjetno je prav to razlog, zakaj se toliko ljudi vrne nazaj v svoje stare vzorce – težko je zdržat z novimi, preden le-ti postanejo »naši«. Verjetno je še marsikaj v tebi, kar te drži in vleče nazaj, ne samo tale korak, ki si ga naredil pred kratkim in občutek tesnobe, ki je ostal po tem. Če želiš, poskusi malce bolj opisati ta občutek tesnobe, morda bi se dalo potem kaj več rečt o tem.

Ampak to je pot. To je pot, ki jo prepoznamo in se odločimo hoditi po njej. In ni lahka, seveda ne. Zelo pomembno se zdi tudi meni, da si sploh zmogel narediti tale prvi korak. Čestitke zato tudi z moje strani!

In tako počasi naprej – košček za koščkom, drobtinico za drobtinico, korak za korakom nazaj k sebi. K tistemu, kar si bil v tistem trenutku, ko si se rodil in preden so vsiljeni vzorci naredili iz tebe to, kar si - danes in nikoli več… Mislim nate tudi jaz in držim pesti, da boš zmogel hoditi to pot!

Vedi, da si dragocen in vreden prav takšen kot si! Išči lepe trenutke v dnevu, piši po forumu, če imaš občutek, da te to olajša, pojdi v knjižnico, če te to veseli, ukvarjaj se z otroki, če ti je to v veselje. Tudi za takšne trenutke moramo poskrbeti sami – nihče drug ne bo tega storil namesto nas…

Pazi nase!
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #31 - 29.02.2004 at 20:52:41

DOMINKO wrote on 28.02.2004 at 09:45:05:
Mislim, da se me loteva spet eno obdobje hudih tesnobnih občutkov, zadrževanja samo doma, v svoji sobi in podobno. Prisoten je občutek nemoči, nevolje za vse, da je vse brezveze, da nima smisla, ......
Ampak mislim, da je to vse samo v moji glavi, mislim, da je res tako, samo treba se je potrudit in stran s temi vragolijami (tesnoba in to ...) potrudit se kaj počet za svojo dušo. Tako težko sem se zjutraj spravil iz postelje, pa vendar sem zdaj v knjižnici, pa potem grem na eno delavnico, kjer delamo z otroci.

Dominko,
daješ vse te občutke ven?
Se pogovarjaš o tem s kom, ki ti je blizu?

Svetujem ti, če lahko, da se o vsem, kar se s tabo dogaja sproti pogovoriš s nekom, ki te bo znal poslušati (brez vtikavanja in soljenja pameti in nasvetov).

Izrašanje občutkov (tudi tesnobe in strahu) je lahko zelo zelo učinkovito orodje pri premagovanju ovir.

Z izražanjem se stvari v glavi zbistrijo in morda ti bo na koncu celo kapnilo, da se sam sfuravaš v te filinge... ker je tko lažje, recimo.

Ne dvomom v to, da si sposoben in zmožen te reči preseči in zaživeti kot sam želiš.

keep it up!

Back to top

Raziskovanje človeških potencialov in različnih poti doseganja sreče in izpolnjenjosti:&& LIFE Forum, prijazno mesto za vse &&http://www.icforums.net/lifeforum/
WWW WWW  
IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #32 - 05.03.2004 at 09:15:43

Dominiko - najprej te lepo pozdravljam.

Kako jaz čutim o čem govoriš. Imam podobno (vsaj čutim, da je podobna) izkušnjo iz preteklosti.

Pred mnogimi leti, sem se za pol leta odselila od doma in šla živet v kraj, kjer nisem poznala nikogar. Šla sem delat. Doma so bili tudi pritiski - služba,...ja pa sprejemne za faks nisem naredila. Seveda sem imela strašno slabo mnenje o sebi, slabo samopodobo. Čeprav, zanimivo, drugi mene sploh niso dojeli tako. Ker sem to slabo podobo o sebi zelo spretno skrivala - tudi pred sabo. Pri meni so  ti slabi občutki "udarili" na hrbtenico. Bila sem stara 19 let, pa sem morala šepati v službo. Mislila sem, da me nihče ne mara, počutila sem se zapuščeno, od vseh, od družine, prijateljev, od Boga. Zatekala sem se v spanje, v tisto garsoniero, v kateri sem živela, rolete sem imela vedno spuščene in v tistem stanovanju je bilo tako tesno in temno. Imela sem polno strahov. No, hotela sem se tudi fentat - o tem sem veliko razmišljala.
Takrat enkrat se je zgodil prelomni trenitek v mojem življenju. Nekaj je prišlo in me zbudilo. O tem pač ne bi javno pisala. Skratka, dobila sem sporočilo, da sem na tej ljubi zemlji z namenom.

Potem sem še velikokrat bežala od sebe. Na takšen ali drugačen način. Sedaj pa sem prišla do nekega zelo jasnega spoznanja ... depresija nastopi takrat, ko bežiš od svojih potencialov. Ko se zatreš, ko se kaznuješ, ko kar ne moreš, si ne upaš, nisi vreden,... razpreti svojih kril.

Tako kot pišeš in razmišljaš, imam občutek, da si zelo občutljiva dušica, dušica, ki rabi svobodo in je zelo pogumna: se uspešno sooča s strahovi. Vedi: ti si sprejet, ti si ljubljen. To je že.

Mislim, da tudi izredno pozornost posvečaš temu, kako se ljudje počutijo okoli tebe, ne počutiš se dobro, če imaš občutek, da bi koga le lahko prizadel ....
to spet kaže na to, kako OBČUTLJIVA duša si, samo vedi, ko boš začel gledati tudi malo več nase boš vse premagal. Ker si občutljiva duša (umetniška?a?) se je ta vzgoja tako zapisala vate, sej drugaše se ne bi toliko.

TI SI VREDEN. TI SI ZASLUŽIŠ. TI SI LJUBLJEN.

TUKAJ NAS JE KAR NEKAJ, KI TI LJUBEČE STOJIMO OB STRANI. PA ČE BOŠ MALO BOLJ OKOLI POGLEDAL, BOŠ VIDEL, DA JE TAKŠNIH ŠE VEČ ... PA VIDEL BOŠ, KOLIKO PUNC JE, KI SAMO ČAKAJO, DA UJAMEJO TVOJ POGLED.

HVALA TI, KER SI.
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #33 - 05.03.2004 at 12:41:03

Miska wrote on 16.02.2004 at 12:10:57:
Edi, bi si upal ti prevzeti odgovornost, da bi zaradi tvojega apriori zavračanja antidepresivov, morda ne sprejel tovrstne pomoči? Ne vem, Edi… jaz si te odgovornosti za življenje nekoga drugega samo zaradi mojega trdnega stališča o nejemanju tablet prav gotovo ne bi upala prevzeti…

Vse lepo in prav je s tvojim mnenjem, samo res pa ne vem, kje si mene najdla, da sem APRIORI, proti depresivom.  Grin Grin Grin

Edi wrote:
Quote:
Mislm psihiatri. Jao, jao, ja sej so ljudje... ihaaaaaa.... služit sebi. In kaj boš pol, ko boš sebi odslužu? Služiš lahko samo drugemu. Sebi ne moreš služiti, sebe lahko samozadovoljiš,  spolno, športno, materialno. Pomirjevala .... ne bom napisu...., piši mi če te bom ganu, pa bova se pomenila.

(((((((((((vsem ki berejo))))))))))))))))
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #34 - 07.03.2004 at 12:46:23

Gru Gru wrote on 05.03.2004 at 12:41:03:
… samo res pa ne vem, kje si mene najdla, da sem APRIORI, proti depresivom.  Grin Grin Grin

Hmm… ti tole resno, ali se hecaš?
Back to top

IP Logged

Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Reply #35 - 07.03.2004 at 23:31:45

Oglasi se še kaj Smiley
Veliko se pogovarjaj tudi s svojimi ( sestrami ali brati )...
Tudi to ti bo pomagalo.
Saj veš...vsi ste med seboj povezani in pomagali si boste.

Dominko: Hvala, ker si naredil korak naprej. Super. Še vsaj dva moraš naresti. Wink
Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #36 - 08.03.2004 at 11:05:18

Miska wrote on 07.03.2004 at 12:46:23:
Hmm… ti tole resno, ali se hecaš?

Mnogim sem zadnje cajte rekel:

"Ozri se vase in najdi vzrok za SVOJE reakcije v sebi!"
Kiss Kiss Kiss

... pa bom še tebi. Sem še v večjo pozornost šel in še tole ti quotam: Quote:
Edi, k tvojemu razmišljanju in strogem stališču – ANTIDEPRESIVI SUCKS bi vseeno dodala nekaj besed.

Strogost razumeš pri meni čisto narobe, ker gledaš vame, si pa do sebe v sebi stroga. To moraš sama odkrit in razpucat al pa sprejet. Tko je.

Ti vrnem z osebnim primerom, da je od začetka februarja ravno moj dedek bil odpeljan iz Upokojenskega doma v psihiatrično bolnico, in po dveh dneh naprej v Mariborsko bonišnico, ker je staknu pljučnico in še cuker (sladkorna) mu je precej zanihal, normala vrednost je 6 enot on je mel 40.

In ko sem ga prvič zagledal v bolniški postelji v bolnici, mi ni bilo vseeno.

Sicer je bil precej zmeden, in tudi sam sem bil tud nekje tam. Nisva se niti kaj preveč zmenila, ker je taval v svojem svetu, pod vplivom ravno teh substanc, o katerih govorimo tukaj. Pa nisem šel do sestre-doktorja, kaj jabmrat, da sem jaz proti, niti ga nisem odvezal, ker je bil privezan v posteljko, ker si je vlekel ven inekcije z zdravili, se odkrival, in pač bil proti vsem, kar se je dogajalo okrog njega. Tud ene parkrat me je podil stran, da nej grem in tko naprej...

No imel sem nato en teden časa, da ta odnos in vse skupi premeljem, poleg še drugega sranja, ki se je dogajalo vzporedno. Drugi obisk, je že pustil posledice, sprejel sem ga v veliko večji meri in se trdil, priklicati ga ven iz blodenj (govori o časih iz vojne, o časih ko je delal v železarni), da se je zavedel moje prisotnosti in da ga imam rad, čeprav si tega nisva skoraj nikoli povedala. Nasproti ležeči pacient, je z rahlim posmehom, kako besedo z menoj izmenjal. Npr. Da je dedek celo noč govoril;"Halo, halo...." in ga jemal kot pač zmešanega človeka. Ko sem mu pojasnil, da dedek govori o svoji preteklosti in da jo čisti, se mu je mnenje malo spremenilo.
Ob koncu obiskov je tudi sestra, ki je vstopila, vprašala mene, z pronicljivim, kar malo ponižujočim nasmeškom:"Hja, kaj se pa vidva pogovarjata" (kako on je zmešan, ali si tudi ti, ki tle sediš in že celo uro čvekaš z njim).

Pač je v svoji službi, in seveda če bi se z vsakim ukvarjala, ji nebi zneslo službe opravit. Vendar, v sebi sem čutil moč, in nalogo, da dedka spravim nazaj v dom. Ker od vseh okoli sem dobival namige (zdravnik, sestra, bratranec, Bernarda), da so mu šteti dnevi. Tega nisem sprejel, ker vem, da ima še svoj čas in da se bo vrnil v upokojenski dom, kjer tudi danes je.

Dedku sem veliko pomagal z stikom, z dajanjem veliko ljubezni in energije vanj s spodbujanjem in treznim pojasnjevanjem, da naj se sprosti in zaupa osebju, ki mu želi najboljše. Tudi odvzezal ga prva dva obiska nisem, niti tega zahteval. No zadnji obisk, mi je vse moje vnaprejšnje občutenje potrdil.
Ko sem prišel do njega, se je precej hitreje sprostil in umiril. Nasproti ležečega pacienta ni bilo več, temveč je bil nekdo drug. No zgodilo se je to, da je ta prišel celo v sobo in direk do mene, ter mi segel v roko, čeprav se nisva poznala niti kakega posebnega stika navezala. Toda oba sva vedela, čemu je to namenjeno. Z dedkom sem preživel dve lepe ure, čeprav je velikokrat odtaval, v svoje pretekle svetove. No tudi odvezan je že bil in precej bolj miren in vdan v usodo (da se prepusti negi zdravnikom). Še bolj sem ga podpiral v tem in ga spodbujal, k tem da se pozdravi in vrne v Upokojenski dom.

No na moje veliko veselje in potrditev tega zgoraj napisanega in čutenja, da se bo to tako zgodilo, so me že naslednji dan, v ponedeljek klicali, da se je vrnil v dom.

In iz tega vsega, vem, da so mu dajali precej zdravil, pa nisem z besedo izrazil nasprotja. Pa se to mene tiče precej bolj kot “dominko”.

Fantu sem želel povedati le to, da se da velikokrat z aktivnim življenjem, z druženjem, s pogovarjanjem preseči tudi depresive, kot si ti s svojo zgodbo o prijatelju povedala. Če si pa ti moje pisanje tako občutila, pa ne vem... razišči to. Zato je moj prvi post namenjen “dominku” ravno v smeri, da čim več komunicira in se druži, ker potem preprosto potreba po “berglah” hitreje in učinkoviteje odpade.

In še enkrat res gledam debelllllllloooooo ta stavek:

Quote:
Pomirjevala .... ne bom napisu...., piši mi če te bom ganu, pa bova se pomenila.

če res tako učinkuje:
Quote:
Edi, bi si upal ti prevzeti odgovornost, da bi zaradi tvojega apriori zavračanja antidepresivov...

strogem stališču – ANTIDEPRESIVI SUCKS ...
...

Kiss Kiss Kiss

Edi
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #37 - 08.03.2004 at 12:46:45

Hmm, Edi… to, da sem jaz sama do sebe stroga, itak že vem. In se mi to tudi čisto nič napačno ne zdi, mlačna ali preveč popustljiva niti ne bi želela bit. Se zna v takem primeru človek kaj hitro izgubit… OK - včasih bi res lahko malce popustila. Predvsem zaradi sebe in do sebe, ne gre zdaj toliko za druge. Se tega tudi učim, kadar pa falim, itak da najbolj prizadenem sebe. In takrat si namenim ljubeč objem. Sem pa zelo pozorna prav na to, kako drugim posredujem svoja stališča.

Seveda imam tule na forumu vseskozi v mislih, da je to le pisana beseda in da se za pisano besedo marsikdaj lahko marsikdaj skriva nekaj popolnoma drugega. Itak da je le 7% verbalne komunikacije tiste, ki jo ljudje sprejmemo in doživimo, 93% je neverbalne. In le-te tule na forumih in preko tipkane besede pač ni mogoče začutit. V vsakem primeru nam torej tule na forumu 93% sporočila nikoli ni dosegljivega…

OK, dovoli mi zdaj, da poiščem tiste tvoje poste, na podlagi katerih sem jaz doživela, kot da ti  zavračaš antidepresive… Zgledalo bo vse skupaj bolj kot neko nametavanje nekih besed, pa še to lahko na trenutke iztrgana iz konteksta – je pa to vse, kar sem prebrala in na kar sem lahko oprla svoje razmišljanje. To je bilo le tistih 7%, pa še to morda ne, ker niti nisem slišala zvena tvojega glasu, niti načina, s katerim bi govoril v živo.

Najprej seveda to, kar si tudi sam že quotal:

Gru Gru wrote on 11.02.2004 at 23:05:59:
Mislm psihiatri. Jao, jao, ja sej so ljudje... ihaaaaaa.... služit sebi. In kaj boš pol, ko boš sebi odslužu? Služiš lahko samo drugemu. Sebi ne moreš služiti, sebe lahko samozadovoljiš,  spolno, športno, materialno. Pomirjevala .... ne bom napisu...., piši mi če te bom ganu, pa bova se pomenila.

Edi, lahko z razdalje tole prebereš, se poskusiš postaviti v vlogo, kot da tega nisi napisal ti in prebrati povsem nepristransko?

Potem v nadaljevanju:

e. wrote on 13.02.2004 at 12:05:49:
Kemikalije/droge pri reševanju depresije in ostalih težav v življenju NE POMAGAJO.

Vse kar anti-depresivi naredijo je to, da omamijo živčni sistem. Se pravi, tesnoba je še vedno prisotna, le čutiš jo ne več tako direktno...

Psihiartija je veliko vredna, vsekakor pa bi se ji vrednost še povečala, če bi se znala ukvarjati z vzroki za težave namesto s posledicami...

Hmm.
Sej zato pa majo psihjatri tak "visok" uspeh pri zdravljenju (ne gre čez 25%, baje).

Hja no...

Kakšno mnenje naj bi po tvojem torej lahko zaključila iz tega, če ne negativno?

Potem se ti je oglasil en-bk, kateremu si sicer odgovarjal, ampak jasnega odgovora na svoje vprašanje pa tudi on ni dobil – ali pa ga samo jaz nisem videla…

Glede tvoje osebne izkušnje. Sva govorila tudi o tem, se spomniš? In takrat sem te začutila, da ti sploh ni vseeno za tvojega dedka. Tudi vem, kakšno potko si hodil prav zaradi njega in čutiti je bilo tvojo stisko. Tudi tvojo bolečino, če že hočeš, le da si je sam nisi hotel/zmogel/želel priznati. Vsaj ne naglas. Jaz pa tudi nisem bila v vlogi, da bi te potiskala nekam, kamor nisi sam želel stopiti… Zato sem te takrat lahko le poslušala, toliko, kolikor si pač želel deliti z mano. In ponavljam, da slučajno ne bo izzvenelo – daleč od tega, da bi te doživela, kot da ti je vseeno za dedka! Tule zdaj prvič berem tudi tvoje doživljanje glede tega in danes že drugič – hvala za zaupanje…

Glej, bom rekla še nekaj. Izhajam seveda iz sebe in govorim o sebi. Če bi že jaz zbrala toliko poguma in govorila o svojih stiskah, tako kot je to naredil Dominko, recimo (ja, ja, vem, da tega ne naredim - preveč stroga do sebe…), potem bi me takšen način, kot si ga uporabil ti, prav gotovo odbil. Tvoja pomoč, čeprav dobronamerna (v to sem prepričana), bi pri meni naletela na zaprta vrata. Če se že znajdem v stiski in če že tvegam in svojo stisko delim z nekom, potem je edino, kar sem sploh sposobna sprejeti v tistem trenutku, ljubeč, nežen, predvsem pa iskren objem. Še da sprejmem tega, se moram zelo zelo potruditi. Moj vzorec "biti močna", seveda... Ničesar drugega ne potrebujem, niti ne želim. Morda kasneje, v pogovoru, pa še ta mora biti zelo prijazen, nežen, ljubeč, bog ne daj me česa učit ali mi kakšne nasvete delit. Je bilo tega preveč, zato zelo hitro odreagiram na to - z umikom, seveda. In seveda - itak, da zmorem sama. Edino, kar dovolim, je to, da mi nekdo pokaže kakšna vrata, ki jih sama morda ne vidim. Odpreti moram pa tista vrata sama. Prestroga do sebe? Ja, vem, vem… Želela sem povedati le to, da tvoj način ne bi bil pravi način zame, zato sem tudi odreagirala. Mislim celo, da sploh ni bil catch v psihiatrih in antidepresivih, ampak sem bolj močno doživela način, s katerim si želel priskočiti Dominku na pomoč. In s tem nikakor ne trdim, da tvoj način ni pravi način za nekoga drugega (morda tudi za Dominka – ampak to bi lahko povedal le on) – odvisno od vsakega posameznika, od njegove konstrukcije, od njegovega doživljanja in od vzorcev, ki jih v sebi nosi tisti, kateremu nameniš besedo. Po vsem tem, kar sem jaz prebrala, kar sem jaz slišala, s komerkoli sem se jaz pogovarjala, pa tudi na podlagi lastnih izkušenj, seveda, pa je občutek sprejetosti tisto, kar mora človek najprej doživeti, da se sploh lahko odpre. Če pa že tvega in to naredi prej, pa je občutek sprejetosti in ljubljenosti tisto, kar je človeku najprej potrebno dati, da sploh lahko obstane… To je tudi moja izkušnja, na podlagi katere lahko tudi takšne pogovore na SOS telefonu zaključujem z občutkom, da sem človeku lahko dala največ, kar mu lahko dam… To je tista izkušnja, ki mi vsakič znova potrjuje, da je treba začeti tako… In prav zato močno verjamem v to in prav zato temu poskušam slediti tudi sama…

In spet, kot ponavadi – to je le moje mnenje, seveda…

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #38 - 08.03.2004 at 13:11:41

Miska wrote on 08.03.2004 at 12:46:45:

Zmotila si se v eni pikici.

Zamesala si Edija, z uporabniskimi imeni Mike, Edi, e, in pa Maxixa, oz. edmonda c., ob katerem se trenutno kaze ime e.

Tako majhna pika, pa tako velika razlika. (so rekli v eni reklami)

lp bp
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #39 - 08.03.2004 at 13:38:42

Miska wrote on 08.03.2004 at 12:46:45:
Edi, lahko z razdalje tole prebereš, se poskusiš postaviti v vlogo, kot da tega nisi napisal ti in prebrati povsem nepristransko?

Potem v nadaljevanju:

Če bi že jaz zbrala toliko poguma in govorila o svojih stiskah, tako kot je to naredil Dominko, recimo (ja, ja, vem, da tega ne naredim - preveč stroga do sebe…), potem bi me takšen način, kot si ga uporabil ti, prav gotovo odbil.

Jao psihiatri ----- ja sem napisu, sej so ljudje, valjda da so ljudje, bom razširu, tako kot ti, kot jaz s svojimi prednostmi, strokovnimi znanji in slabostmi, in enako velja pri strokovnosti v kateri so. Sem napisu, kako sem sprejel cinično sestro v zdravstvnem domu. Včasih jih prevelika predanost k strokovnosti pač odmakne, od tega da začutijo človeka kot človeka. A je moje spoznanje in opis "Jao psihiatri,... ja sej so ljudje,...." tok boleč. Ja draga Miška, svetoval sem Dominku in ne tebi!

Zakaj se preko "Dominka" postavljaš v lastno kožo?

Če bi jest, če bi jest...

Kar se tiče služenja je zadeva čist jasna in pri njej niti za ped ne odstopam:"služit sebi. In kaj boš pol, ko boš sebi odslužu? Služiš lahko samo drugemu. Sebi ne moreš služiti, sebe lahko samozadovoljiš,  spolno, športno, materialno."

In zadnji stavek, sem že 2x pojasnjeval.

Moj nasvet "dominku" je še vedno moj nasvet. In kako ga podam, v celoti zanj sam odgovarjam. Ne vtikam se kako mu odgovarjate VI DRUGI.

Hvala, bp-ju, ki je pokazal, da je e. (Edmund)  čist drug človek, z DRUGO slikico ob strani.

Kiss Kiss

Edi

P.S. poleg tega pa je to Dominkov thread in mam dovolj tega prepričevanja, kaj si kdo misli o mojih postih.

Mislim, da se lahko povrnemo počas k temu.!
Back to top

IP Logged

Sn0wBall
Ex Member

Reply #40 - 08.03.2004 at 15:58:50

siaj, lepo napisano  Kiss
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #41 - 09.03.2004 at 08:36:03

SnOwball a ti res tako misliš?

jaz si domišljam, da res...

hvala ti

oh, kok je to fino, da te kdo pohvali  Smiley

sej ti si tud facko, ves  Smiley

lepo bodi  Smiley Wink
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Miska
5

Reply #42 - 09.03.2004 at 14:41:20

Quote:
Zmotila si se v eni pikici.

Zamesala si Edija, z uporabniskimi imeni Mike, Edi, e, in pa Maxixa, oz. edmonda c., ob katerem se trenutno kaze ime e.

Tako majhna pika, pa tako velika razlika. (so rekli v eni reklami)

lp bp

Ups, bp… Tnx za tole. Se pozna, da nisem več tako pogosto tule na forumu, da ne spremljam več vsega dogajanja in da nisem več tako pozorna na male pikice. Sicer je res tudi to, da TV zelo redko gledam, če pa že, so pa reklame prav gotovo zadnje, kar bi me vleklo tja...

Majhna pika, pa tako velika razlika. Res je. Ampak v tem primeru pomeni to le to, da vse, kar sem do sedaj napisala, vsa moja razmišljanja, vsa moja vprašanja ostanejo nespremenjena, edinole ne namenjam jih več Ediju, pač pa Maxixu, edmondu c. ali e-ju s pikico.

Edi, tebi pa tole: če sem te v tem, ko sem pozabila prebrat tudi pikico, kakorkoli s čim prizadela, se ti seveda opravičujem. Ni bil to moj namen, daleč od tega. Pa kljub temu:

Gru Gru wrote on 08.03.2004 at 13:38:42:
Ja draga Miška, svetoval sem Dominku in ne tebi!

Zakaj se preko "Dominka" postavljaš v lastno kožo?

Če bi jest, če bi jest...

Seveda, dragi Edi – svoje mnenje si napisal Dominku in ne meni, saj je on spraševal določene stvari in odprl tale thread. Najprej glede besedice »svetoval«:

e. wrote on 29.02.2004 at 20:52:41:
Svetujem ti, če lahko, da se o vsem, kar se s tabo dogaja sproti pogovoriš s nekom, ki te bo znal poslušati (brez vtikavanja in soljenja pameti in nasvetov).

Khm, kaj pomeni svetovati? Dati nekomu nasvet ali kaj drugega? V mojem svetu doživljanja je namreč tole dvoje zelo povezano. Ko nekdo meni reče, da mi bo svetoval, pričakujem njegov nasvet. Ali kako? (Spet) moje nerazumevanje?

Ampak kakorkoli, Edi, seveda – svetoval si Dominku in ne meni. Zakaj govorim o sebi in uporabljam »če bi jaz«? Iz čisto preprostega razloga – zato, ker jaz nisem Dominko. Zato, ker jaz sem pač jaz, s svojim razumevanjem, s svojim načinom razmišljanja, s svojim sistemom vrednot, s svojimi ranami, s svojimi vzorci… In lahko izhajam le iz sebe in lahko govorim le o sebi. Vsaj tako so mene učili, da je dobro. Če pa to tebe moti, pa povej, se lahko pogovarjava tudi o tem.

In seveda sem se vtaknila v tisto, s čimer se JAZ nisem strinjala, kjer imam JAZ drugačno mnenje, kar bi MENE prizadelo, kjer bi se JAZ umaknila. In ne Dominko. Saj nisem on. On lahko govori o sebi in jaz lahko govorim le o sebi.

In res nisem vedela, da ste sprejeli novo pravilo, kjer je zapisano, da lahko repliciraš le na prvi post v threadu, vse ostalo pa lahko le prebereš, Bog ne daj pa, da bi karkoli napisal o tem. Če sem to spregledala, se posipam s pepelom. Čeprav mi da to takoj misliti – kakšno je bilo potem sobotno srečanje v Piramidi? Ste cel večer sledili samo tistemu, kar je bilo izrečeno na samem začetku, vmes pa, ko se je pojavilo kakšno drugačno mnenje na nekaj, kar je bilo izrečeno vmes, pa tisto mnenje ni smelo biti izraženo? Hudoo… če ste tako lahko zdržali cel večer…

P.S. poleg tega pa je to Dominkov thread in mam dovolj tega prepričevanja, kaj si kdo misli o mojih postih.

Mislim, da se lahko povrnemo počas k temu.!

Res je, prav imaš, tole je Domikov thread. In nimam niti občutka, da bi jaz kaj dosti bezala v to, kamor nas je odneslo. Res je, da sem zapisala svoje mnenje, potem sem pa odgovarjala na tvoja vprašanja. Ampak, seveda, Edi – seveda gremo na tem threadu lahko nazaj k Dominku, tebe pa povabim, da odpreš nov thread, kjer lahko pucava naprej tole, kamor sva zašla tule. Če je seveda še karkoli v tebi, kar bi moral dati iz sebe. Saj veš – če ne boš spucal tegale tule v tejle situaciji, se ti bo takšna situacija prej ko slej ponovno pripeljala na potko in boš moral pucati potem. Spucati boš enkrat vsekakor moral… Lahko z mano, lahko s komerkoli drugim. As you wish… I am here…

Pa še tole bi si želela quotat.

Gru Gru wrote on 08.03.2004 at 11:05:18:
Mnogim sem zadnje cajte rekel:

"Ozri se vase in najdi vzrok za SVOJE reakcije v sebi!"
Kiss Kiss Kiss

Znaš uporabiti to tudi zase? Sem napačno začutila v temle tvojem zadnjem postu, da bi bilo morda dobro, če bi zmogel pogledati vase tudi ti?

m.
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #43 - 09.03.2004 at 16:15:16

Miska wrote on 09.03.2004 at 14:41:20:
Ups, bp… Tnx za tole.

Ni za kaj. Ampak vidim, da si vseeno ne das prav hitro vzet poguma. Poglej si prosim se pikice v tretjem citatu v tvojem zadnjem prispevku. Vsaj meni ni cisto jasno, na koga se obracas.

Bom zgubil se zadnje upanje, da obstajajo na tem svetu tudi natancni, metodicni, sistematicni in dosledni ljudje na tem svetu. Tongue

bp
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #44 - 09.03.2004 at 18:37:17

Quote:
Ni za kaj. Ampak vidim, da si vseeno ne das prav hitro vzet poguma. Poglej si prosim se pikice v tretjem citatu v tvojem zadnjem prispevku. Vsaj meni ni cisto jasno, na koga se obracas.

Bom zgubil se zadnje upanje, da obstajajo na tem svetu tudi natancni, metodicni, sistematicni in dosledni ljudje na tem svetu. Tongue

bp

Poguma si res ne dam hitro vzeti. In pikic NE MARAM!!! Hehe… to se mi dogaja, kadar je pogum sicer še, ampak mi počasi postaja vseeno.

Jaz sem zase celo vesela, da nisem več toliko pozorna na natančnost, metodičnost, sistematičnost in doslednost… perfekcionizem skratka… Ostajam takšna sicer še v stvareh, ki so mi pomembne, pri tistih, ki so mi manj pomembne, pa ne več. In upanja nikar ne izgubit – dokler se sebe zavedaš, imaš en zelo dober primerek tega, če se pogledaš v ogledalo. Wink

Ti me pa kar spomni, kadar bom (spet) kakšno pikico spregledala. Hmm… morda bi si bilo treba pa očala nabavit?   Undecided

Edi, sorry!!! Tretji citat – saj veš, komu je namenjen, ane? Čeprav - besedico "svetovati" si uporabil tudi ti:

Ja draga Miška, svetoval sem Dominku in ne tebi!

torej je delček mojega doživljanja kljub vsemu namenjen tudi tebi...

Back to top
« Last Edit: 09.03.2004 at 20:25:45 by Miska »  

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 9