arelena wrote on 03.04.2004 at 15:18:47:

Pozdravček EXO...Všeč mi je da izražaš svoje mnenje,ker si mnogi tudi tega ne upajo.Veš ne želim da to razumeš ,kot da pametujem , vendar spoznaj že enkrat , da nič ne obstaja izven tebe, ne BOG in ne hudič.Vedno imamo opravka le s samim seboj...vse ostalo so le projekcije IN TRPLJENJE JE LE POSLEDICA NESPREJEMANJA sebe.Veš,ni mi pomembno ali sem ti všeč ali pa sploh ne, a pomembno mi je da tudi ti nekoč doživiš Kdo si ,Kaj je ta kdo in zakaj...vendar je pač tvoja svobodna volja ta, ki odloča ali si tega res želiš ali pa se tega spoznanja celo bojiš in rajši teoretiziraš .Vidim v tebi Dušo , ki se na svoj način iskreno trudi in želi Resnico, vendar je to premalo.Če si res želiš najti , moraš tudi delovati.In verjemi mi , potem ni več pomembno,kdo ima prav in kdo ne.Potem ti VEŠ.
Vedi ,da te sprejemam ,takega, kot si in da te razumem.Tudi sama sem šla skozi take faze in v tebi prepoznavam sebe ...zato prepoznavam Božje v tebi in ti želim da najdeš mir s samim sabo ,kajti le tako boš tudi v miru z svetom okoli sebe.In še to , sama se še vedno učim in tudi ti,kot Stojči in vsi ostali tu ste mi odlični učitelji..in ,kadar imam INTENZIV,ki jih vodim ,se vedno javno zahvalim za take izkušnje.Mene bogatijo , zato se ti zahvaljujem...Pozdravček
Ja, Arlena, tvoj odgovor ni univerzalen odgovor, ker tak odg. ne obstaja, da naj Boga poiščemo v sebi, to je le tvoje stališče, mišljenje, ki je versko in filozovsko pogojeno, kot moje, in do katerega imaš vso pravico, da misliš tako kot misliš, saj to je stvar vere, gotovo to drži iz tvoje perspektive gledanja, pač kakor vzameš, kak kdo veruje in v kaj kdo veruje. Budist in hinduist, tudi ti, verjamete v duhovno evolucijo vsega živega, tudi rastlin, dokler navadna rastlina ne napreduje do vretenčarja, živali in na koncu človeka, ne doseže vrha, postane sam Bog. Tako tudi ti gledaš, da si sedaj "nepopoln" Bog, ki se bo skozi reinkarnacije prečistil in etapno napredoval.
Ampak pozor, to je stvar tvoje osebne vere, ne moreš enako trditi, niti si misliti, da imaš le ti prav, da le ti poznaš resnico, da naj misli tako kot ti še kristjan ali musliman, ali da se on moti, ki ne verjamejo v ponovna rojstva. On bo to gledal iz svoje perspektive, ne bo isto razmišljal kot ti. Za njega je Bog nedotakljiv, nekaj nedojemljivega...
V dušo mi še zdaleč ne vidiš, Arlena, pravzaprav me niti ne poznaš. tudi, da sva si podobna se ne bi ravno strinjal, ko pa me ne poznaš in sem ti tujec, morda, ne vem... Ljudje imamo različne darove, nekateri ljudje imajo res bolje razvito intuicijo, da lahko gledajo za ovinek in berejo med vrsticami, ampak to je dar, talent, ki nam je vže z rosjtvom določen, dan, da se lahko empatično vživljajo v sočloveka, da vidiš v dušo človeka, kot si se izrazila... Morda ga kateri res še komaj kasneje odkrijejo, recimo ob kakšnih duševnih/čustvenih pretresih ali kaj podobnega. Ampak to ti je v večini primerov že v zibko položeno, fixno, tako da je vseeno, če si sedaj postala ućenka Prem Rawata, ali kristjanka, ali muslimanka, ali....