Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 8 9 10 11 
(Read 28082 times)
Bamby
5

No pain no gain

Re: anarhija in 'Terorizem – strašilo XXI. stoletj
Reply #135 - 11.09.2005 at 01:17:57

Quote:
Nečeden človek = Bamby (beri terorist tega foruma)

Bamby komunicira nečedno.

Bamby je tudi sicer mogoče nečedna oseba....skrivač???

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali. (Iga)
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #136 - 11.09.2005 at 02:16:10

Bamby wrote on 11.09.2005 at 01:17:57:
Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali. (Iga)

Točno to, srnjaček.

Le kaj si mislim o tebi?  Grin Grin
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #137 - 12.09.2005 at 07:52:25

Prebral intervju v sobotni prilogi Dela ( sob. 10.09.2005 ) R.A.Pape.

Težavo tega gospoda vidim v tem, da četudi so se mu mogoče stvari "matematično" izšle, je rezultat neuporaben, ker je izhajal iz zmotnih ( naivnih ) predpostavk.

Nekako ne zmore istočasno, ko našteva posamezna drevesa ,ohraniti v zavesti tudi podobe o tem kako izgleda gozd.
Back to top

Svašta.

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #138 - 12.09.2005 at 07:55:09

Toni_Zamene wrote on 12.09.2005 at 07:52:25:

O čem pa je govoril in kako je stvari zastavil?
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #139 - 12.09.2005 at 08:09:56

Toni_Zamene wrote on 12.09.2005 at 07:52:25:

Težavo tega gospoda vidim v tem, da četudi so se mu mogoče stvari "matematično" izšle, je rezultat neuporaben, ker je izhajal iz zmotnih ( naivnih ) predpostavk.

Nekako ne zmore istočasno, ko našteva posamezna drevesa ,ohraniti v zavesti tudi podobe o tem kako izgleda gozd.

Očitno je to bolj tvoja napaka, saj si gozd ocenil na podlagi  nekega grma.

(iz enega intervjuja se lotiš ocenjevati večlketne raziskave - vsekakor metodološki zgled tvoje "znanstvenosti")

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #140 - 12.09.2005 at 08:15:25

Lilith wrote on 12.09.2005 at 07:55:09:
O čem pa je govoril in kako je stvari zastavil?

Stvari je zastavil "gimnazijsko" naivno in o njih je govoril "gimanzijsko" slepo.
Back to top

Svašta.

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #141 - 12.09.2005 at 08:19:03

t wrote on 12.09.2005 at 08:09:56:
Očitno je to bolj tvoja napaka, saj si gozd ocenil na podlagi  nekega grma.

(iz enega intervjuja se lotiš ocenjevati večlketne raziskave - vsekakor metodološki zgled tvoje "znanstvenosti")

uživajte!

O tem, kar ta gospod "prodaja" na osnovi večletnega beleženja nekih dogodkov ( ne raziskav ), o tem trobijo različni " Hanžeki" tega sveta že zelo dolgo.
Back to top

Svašta.

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #142 - 12.09.2005 at 08:25:25

Toni_Zamene wrote on 12.09.2005 at 08:19:03:
O tem, kar ta gospod "prodaja" na osnovi večletnega beleženja nekih dogodkov ( ne raziskav ), o tem trobijo različni " Hanžeki" tega sveta že zelo dolgo.

Robert A. Pape je profesor političnih znanosti na univerzi v Chicagu. Po londonskih terorističnih napadih je eden največkrat citiranih poznavalcev samomorilskega terorizma. Njegova »nacionalistična« teorija, ki jo je razvil v pravkar izdani knjigi Umirati za zmago (Dying to Win), je pretresla znanstvene, obveščevalne, vojaške in medijske kroge. Profesor Pape je natančno raziskal prav vsak samomorilski napada od leta 1980 naprej in matematično dokazal, da je vodilni motiv teroristov samomorilcev okupacija njihovega ozemlja s strani tujih vojakov: vloga islamskega fundamentalizma pri tem je obrobna. Po enajstem septembru je profesor Pape segel po Koranu, da bi morda v sveti knjigi našel odgovor za samomorilsko taktiko. Ni mi uspelo.
Šele ko je Robert A. Pape zbral prvo popolno zbirko samomorilskih napadalcev od leta 1980 naprej, je spoznal svojo in vsesplošno smrtno nevarno zmoto. »Kot večina ljudi sem verjel, da je samomorilski terorizem značilen le za islamske skrajneže. Izkazalo se je, da med teroristi samomorilci prevladuje narodnoosvobodilna komponenta. Boj proti okupaciji in za izgon tuje vojske z domače zemlje.«
Do Papeove knjige podatkovna baza samomorilskih napadov ni obstajala. Obstajala je le bolj ali manj ideološka interpretacija napadov: islamski fundamentalizem ter zlobna ideologija Al Kaide. Pape je natančno raziskal vsak napad Hezbolaha, Hamasa, Tamilskih tigrov, Kurdske delavske stranke (PKK) … in Al Kaide ter prišel do neovrgljive teorije narodnoosvobodilnega boja. »Ko sem informacije spravil skupaj, je nastala povsem druga slika. Povsem drugi sklepi,« veselo pove dr. Pape, ki so ga iz mirnega akademskega kotička začeli klicati v ameriški kongres, senat in obveščevalne službe. Da jim razloži, kdo in zakaj nas ubija in kaj moramo storiti, da bomo živeli varno. Profesor ponuja odgovor: »Združene države in koalicijski partnerji morajo umakniti svoje vojake iz Perzijskega zaliva. Do ameriškega napada na Irak tam ni bilo nobenega samomorilskega napada. Sedaj je to nekaj vsakdanjega. Napadi naraščajo vzporedno z naraščanjem naše vojaške prisotnosti.« Zmaga v boju proti terorizmu je ohranitev geostrateških interesov v Perzijskem zalivu, torej dostopa do nafte, in domača varnost, meni gospod Pape. »To je mogoče le s staro taktiko oddaljenega ravnovesja, brez vojaške navzočnosti in brez želje po umetnem demokratiziranju.

(kar se gimnazijske slepote tiče, pa si ti očitno pravi strokovnjak zanjo - u bistvu medicinski fenomen; če bi znal brati bi lahko videl, da je v začetku izhajal iz iste predpostavke kot ti)

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #143 - 12.09.2005 at 09:04:45

t wrote on 12.09.2005 at 08:25:25:

Šele ko je Robert A. Pape zbral prvo popolno zbirko samomorilskih napadalcev od leta 1980 naprej, je spoznal svojo in vsesplošno smrtno nevarno zmoto. »Kot večina ljudi sem verjel, da je samomorilski terorizem značilen le za islamske skrajneže. Izkazalo se je, da med teroristi samomorilci prevladuje narodnoosvobodilna komponenta. Boj proti okupaciji in za izgon tuje vojske z domače zemlje.«

uživajte!

T , tako kot jaz doživljam tvoj odnos  do gospoda Bin Ladna ( in njegove kompanije ), imam občutek, da je zate ( ter mnoge druge ) neke vrste moderni Che Geuvara.

In kolikor vem je bil Che Geuvara zelo "gimnazijsko" priljubljen.

P.S. Nikoli nisem verjel, da je samomorilski terorizem značilen le za islamske skrajneže, in vedno "imam rad", da mi v možganih deluje več funkcij istočasno.
Back to top

Svašta.

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #144 - 12.09.2005 at 09:26:09

t wrote on 12.09.2005 at 08:25:25:
Robert A. Pape je profesor političnih znanosti na univerzi v Chicagu. Po londonskih terorističnih napadih je eden največkrat citiranih poznavalcev samomorilskega terorizma. Njegova »nacionalistična« teorija, ki jo je razvil v pravkar izdani knjigi Umirati za zmago (Dying to Win), je pretresla znanstvene, obveščevalne, vojaške in medijske kroge. Profesor Pape je natančno raziskal prav vsak samomorilski napada od leta 1980 naprej in matematično dokazal, da je vodilni motiv teroristov samomorilcev okupacija njihovega ozemlja s strani tujih vojakov: vloga islamskega fundamentalizma pri tem je obrobna. Po enajstem septembru je profesor Pape segel po Koranu, da bi morda v sveti knjigi našel odgovor za samomorilsko taktiko. Ni mi uspelo.
Do Papeove knjige podatkovna baza samomorilskih napadov ni obstajala. Obstajala je le bolj ali manj ideološka interpretacija napadov: islamski fundamentalizem ter zlobna ideologija Al Kaide. Pape je natančno raziskal vsak napad Hezbolaha, Hamasa, Tamilskih tigrov, Kurdske delavske stranke (PKK) … in Al Kaide ter prišel do neovrgljive teorije narodnoosvobodilnega boja. »Ko sem informacije spravil skupaj, je nastala povsem druga slika. Povsem drugi sklepi,« veselo pove dr. Pape, ki so ga iz mirnega akademskega kotička začeli klicati v ameriški kongres, senat in obveščevalne službe. Da jim razloži, kdo in zakaj nas ubija in kaj moramo storiti, da bomo živeli varno. Profesor ponuja odgovor: »Združene države in koalicijski partnerji morajo umakniti svoje vojake iz Perzijskega zaliva. Do ameriškega napada na Irak tam ni bilo nobenega samomorilskega napada. Sedaj je to nekaj vsakdanjega. Napadi naraščajo vzporedno z naraščanjem naše vojaške prisotnosti.« Zmaga v boju proti terorizmu je ohranitev geostrateških interesov v Perzijskem zalivu, torej dostopa do nafte, in domača varnost, meni gospod Pape. »To je mogoče le s staro taktiko oddaljenega ravnovesja, brez vojaške navzočnosti in brez želje po umetnem demokratiziranju.

(kar se gimnazijske slepote tiče, pa si ti očitno pravi strokovnjak zanjo - u bistvu medicinski fenomen; če bi znal brati bi lahko videl, da je v začetku izhajal iz iste predpostavke kot ti)

uživajte!

tole teorijo so zminirali samomorilci v Londonu, vsi do zadnjega so bili rojeni in vzgojeni Britanci in Britanija ni okupirana.

Poleg tega tudi Ulster, Baskija ... "okupirani", pa bombaši ne delajo samomora.

Čečeni so pa itak fenomen -

Kar se tiče islamsekga fundamentalizma pa mi je na moje butasto vprašanje zakaj se folk razstreljuje kolega iz Irana odgovoril, da je nagarda za vsakega mučenika, ki umre pri širjenju vere, večna blaženost v raju in 40 prelestnih devic.

Ker je tip pač musliman (ki je goreč nasprotnik vojne v Iraku), ga nisem vprašala kje v Koranu (ali drugih svetih spisih) je zapisana ta obljuba ...
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #145 - 12.09.2005 at 11:19:03

sinjeoka wrote on 12.09.2005 at 09:26:09:
tole teorijo so zminirali samomorilci v Londonu, vsi do zadnjega so bili rojeni in vzgojeni Britanci in Britanija ni okupirana.

Poleg tega tudi Ulster, Baskija ... "okupirani", pa bombaši ne delajo samomora.

Čečeni so pa itak fenomen -

Je zgleda precej komplicirano.

Tamilci na Sri Lanki pa niso muslimani, ampak hindujci. Med miljonom Sri Lanških muslimanov ni bilo do sedaj še nobenega samomorilskega bombaša, niti organiziranega boja, LTTE pa lahko vsak trenutek rekrutira nove.

bp
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #146 - 12.09.2005 at 11:49:57

Sem si čez vikend (11/9) razvil eno teorijo o terorizmu, bom tle poskusu z verifikacijo njene konsistentnosti:

Nacionalni patriotizem je še vedna tista osnova, za katero se je ob dovoljšni sfrustiranosti mogoče  mobilizirat za teroristično dejanje. Neka abstarktna pripadnost veri/ideologiji  nima dovoljšnega mobilizacijskehga potencaila, ker na njej ni mogoče dosečt dovoljšne sfrustrinosti. Tega se ideloški voditelji zavedajo, zato svoje ideje morajo navezat na nacionalni patriotizem, ki je svojo 'uspešnost' dokazal skozi hezbolah v libanonu kasnej v palestini. Uspešnost v narekovajih zato, ker samomorilski terorizem ni gverila ali partizanski boj, ki se konča v nacionalni osvoboditvi in končanju nasilja amak ker se kot  posebno duševno stanje hrani z vsem možnim do samouničenja in ne do zmage (oziroma do enačenja uničenja z zmago). Terorizem kot oblika boja hezbolaha  je tako po ovsvoboditvi libanona dobil metastaze skoraj v vsaki od arabskih držav za boj proti vsem oblikam vpliva tujcev in okupatorjev, od sovjetov  v afaganistanu do američanov v arabskekm zalivu in ameriačnov kar na splošno zaradi njihovega vpliva na izrael in skorumpirane   arabske  države sploh. Bin laden je  s  pajdašenjem z američani v afganistanu  dosegel, da imajo po razpadu sovjetske zveze arabci le enega nacionalnega nasprotnika: američane. Jebe se binladnu za arabske nacioanlne države, zato je naščuval  američane, da so mu prišli zrušit še zadnji res suvereni državi v zalivu, irak in afganistan. Hkarti z uničenjem suverenosti teh držav je vzbudil pri  arabcih evforična  patiotična čustva,  kako ne, saj je bilo pred napadom na irak tam 12000 ameriških vojakov,  po njem pa kar 10 krat več. 9/11 ni bil naprejen proti ameriki ampak   proti suvernosti arabskih držav, ki je bla itka zmerom  trn v peti tudi američanov, zato sta  bin laden in buš tukaj našla skupen imenovalec in od tle naprej bi se lahko govorilo tudi o njuni skupni svetovni zaroti; buševi, ki za imperialne ambicije njegovega naftnega kroga   izkorišča ameriški nacionalni patriotizem  (napad bin ladna na simbole amerike)  in bin ladnovega, ki panmuslimasnke impriaine amicije izkorišča domače nacionalizme, ki jih je sam spodbodel z enormno privabitvijo američanov v zaliv. Bin laden odigrava za ameriške neoknezrvativce enako vlogo kot jo sta jo nemški in kasneje sovjetski imperializem, le  da da sta ta dva svoj nadnacionalni imeprij že imela (in ga zarad nasilne načina vzpostvitve tud zgubla), bin ladnu pa ga bo amerika šele pomagala zgraditi. Buš in bin laden nista smrtna sovražnika ampak simbiotična partnerja, ki gradita imperije na manipulaciji folka s patritočnimi čustvi, ki so super podlaga za obojsetranski teroizem prav zato, ker ne gre za obliko  gverile v  boju za nacionalno suvernost ampak v naprej na nesupeh obsojen in s tem dobesedno samomorilski boj. Cilj osvoboditev izpod američanov niso samostojne svobodne nacionalne arabske države ampak nesvoboden ideološki imperij tipa nekdanje sovjetske zveze, ki bo segal čez čez arabski polotok v severno afriko in srednjo azijo s sateliti v pacifiku. Ameriškim neokonzrevativcem, vajenim na vzdrževanju ravnotežja strahu iz časa  dilanja z sovjeti,  bi  taka imperialna delitev  dost bolj ustrezala za oharnitev oblasti na notranji ravni  kot pa muhaste suverene demokratične  države tipa irak/iran/afagnistan, ki bi mu zapirale pipce njegovih naftovodov vsaka v  skladu  s svojim nacionalnimi interesi (podobno kot jim to dela npr. venezuela) in ki so v nujnem nasprotju z 'ameriškimi nacionalnimi' interesi, zarad katerih morajo američani v imenu patritizma kar naprej vodit ene vojne.  

V današnjem globaliziranem svetu se pozicij  moči ne ustvarja več na samo nacionalni, ampak na imperialni ravni, toda žal  na način, da se nek ideološki interes preko nacionlnega  raztegne na interes imperija.  Organizacija sveta, zgrajena na imperilanem principu, sama sama po seb  niti ni slaba in je po moje clo edina perspektiva (v stilu pojmovanja imperija antonia negra), samo da temu impereiju ne vlada interes ene  globalizacijske opcije ampak vseh opcij, ki se globaliziji ne morejo izognt, tako nacionalih, religioznih, socialnih, ekonomsko/produkcijskih, kulturnih...
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #147 - 12.09.2005 at 17:00:47

Beware the leader who bangs the drums of war
in order to whip the citizenry into a patriotic fervor,
for patriotism is indeed a double-edged sword.
It both emboldens the blood,
just as it narrows the mind.
And when the drums of war have reached a fever pitch
and the blood boils with hate and the mind has closed,
the leader will have no need
in seizing the rights of the citizenry.
Rather, the citizenry,
infused with fear and blinded by patriotism,
will offer up all of their rights unto the leader
and gladly so.
How do I know?
For this is what I have done.
And I am Caesar.
— Julius Caesar
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #148 - 12.09.2005 at 20:44:45

titud wrote on 12.09.2005 at 11:49:57:
Buš in bin laden nista smrtna sovražnika ampak simbiotična partnerja

tud men tko zgleda ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #149 - 13.09.2005 at 08:39:00

sinjeoka wrote on 12.09.2005 at 09:26:09:

Ljubica draga, ne vem od kje ti to, saj tip samo dokaže, da samomorilski napadalci niso zgolj v domeni islama.

Kar pa se nacionalne identitete tiče, je to vprašanje, ki ga ne moremo odpraviti s tem, da pogledamo v potne liste - z njio je pač tako, de je človek bolj tisto, kar misli, da je, kot pa tisto, kar mu neka država pravi, da naj bio bil.

(sem bil nekoč tudi jaz Jugoslovan, pa nisem nikoli nikomur dejal da sem Jugoslovan, temveč sem za sebe trdil, da sem Slovenec - isto je z generacijami naših zdomcev - čeprav ne znajo več slovensko in so rojeni ter živijo v drugih državah, bodo zase še vedno trdili, da so Slovenci)

uživajte!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 ... 8 9 10 11