Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12
(Read 62848 times)
siaj
5

vrhnika
Re: Za dober sex je poterbna kemija
Reply #60 - 19.02.2004 at 13:05:41

meni se pa zdi, sinjeoka, da maš odgovore čisto zraven, takorekoč na dlani

za določene stvari so potrebne izkušnje, včasih je treba spustiti um, pa se vreči v izkušnjo, pa pozabiti na to, kaj bodo drugi rekli

nekako mislim, da nosiš v sebi občutek, da te moški niso vredni, morda celo nek prezir do moških

igra moči - kaj je to? kdo bo koga naredil bolj bednega, al kaj?

pa si res krasna oseba, zelo dobre topike tu odpiraš

sprejmi vendar svojo lepoto
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #61 - 19.02.2004 at 13:27:58

sinjeoka wrote on 19.02.2004 at 13:23:26:
..in ja imaš čist prav...mene ni noben ženksar vreden ... ali po drugi strani ..zame noben ženskar ni zadosti dober...

aha, pol verjames, da obstaja nekdo, ki je zate dober. kdo to?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #62 - 19.02.2004 at 13:38:06

sinjeoka wrote on 19.02.2004 at 13:34:08:
ja veš, želim si, da se nebi vsak moški, ki ga poljubim spremenil v krastačo ... ampak, da bo ostal tak za kakršenga se je prikazoval...toda čim starejša sem tem bolj ugotavljam, da je vsaj v Sloveniji težko najti tipa, ki ne bi  bil samovšečen gizdalin ... govorim o svoji generaciji 20 in še nekaj let (izključno!)

kje pa ga bos pol nasla, glede na to, da verjetja v njegov obstoj ne mors zanikat?

kje? kdo?
Back to top

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #63 - 19.02.2004 at 14:12:17

Sinjeoka postavlja pravo ključno vprašanje -  

ALI ME JE TA KONKRETNA OSEBA VREDNA ?

Brez jasnega odgovora na ta vprašanja ni tudi prave popotnice za oblikovanje odnosa. Omenjeno vprašanje je tudi edino ustrezna protiutež do slepote t.i. kemije (  , ki je na delu ).

Torej, mogoče se sliši nekoliko prostislovno, ampak vseeno . Dobro za nas je, da pričnemo svojo zgodbo iskanja in dajanja ljubezni z zelo egocentričnim vprašanjem  -  Ali me je ta človek vreden ?

Tukaj pa si moramo, tako kot že pravi Lilith v enem izmed prispevkov, "pogledati v oči" z obstoječim samospoštovanjem. ...In četudi ne dobimo  iz tega razloga, ker se preveč ukvarjamo s samospoštovajem , "glavnega dobitka", nam še pa vedno ostane dober občutek.

Back to top

Svašta.

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #64 - 19.02.2004 at 14:27:49

Toni_Zamene wrote on 19.02.2004 at 14:12:17:

boljs bi blo ce bi se vprasali... ali sem jaz lahko kaj v korist tej pravi osebi.

Quote:
Dobro za nas je, da pričnemo svojo zgodbo iskanja in dajanja ljubezni z zelo egocentričnim vprašanjem  -  Ali me je ta človek vreden ?

s tem delujemo iz "pozeljenja" (lust) (kontroliranja) ne iz ljubezni (love), katere podlaga je sluzenje.

Quote:
Tukaj pa si moramo, tako kot že pravi Lilith v enem izmed prispevkov, "pogledati v oči" z obstoječim samospoštovanjem. ...In četudi ne dobimo  iz tega razloga, ker se preveč ukvarjamo s samospoštovajem , "glavnega dobitka", nam še pa vedno ostane dober občutek.

mogoce je "dobr", ampak nas notranje ne izpolni... kar pomeni, da je slab.
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #65 - 19.02.2004 at 15:02:07

Quote:
s tem delujemo iz "pozeljenja" (lust) (kontroliranja) ne iz ljubezni (love), katere podlaga je sluzenje.

Kolikor sem jaz razumela, vprašanje, ali me je ta človek vreden, ni delovanje iz poželenja, pač pa izraža zavestno samospoštovanje.

Poželenje je del kemije.

Ne razumem pa, kaj naj bi pomenilo, da je podlaga ljubezni služenje. Služenje meni ne pomeni nič dobrega in ga ne povezujem z ljubeznijo. Je kvečjemu pomanjkanje samospoštovanja.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #66 - 19.02.2004 at 15:32:34

lola wrote on 19.02.2004 at 15:02:07:
Ne razumem pa, kaj naj bi pomenilo, da je podlaga ljubezni služenje. Služenje meni ne pomeni nič dobrega in ga ne povezujem z ljubeznijo. Je kvečjemu pomanjkanje samospoštovanja.

ko/ce si bla kdaj zaljubljena si zelela "ustreci", oz. sluziti interesu ljubljene osebe. seveda je ta zaljubljenost scasoma minila... tako kot ljubezen. od takrat naprej je bilo le se pozeljenje (svoj interes v ospredje) v raznoraznih oblikah.

vsi si zelimo dosezt vecno zaljubljenost, vecno ljubezen. in to je mozno dosezt, ce smo dovolj iskreni.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #67 - 19.02.2004 at 16:59:24

Quote:
ko/ce si bla kdaj zaljubljena si zelela "ustreci", oz. sluziti interesu ljubljene osebe. seveda je ta zaljubljenost scasoma minila... tako kot ljubezen. od takrat naprej je bilo le se pozeljenje (svoj interes v ospredje) v raznoraznih oblikah.

V obdobju zaljubljenosti živiš in dihaš za to, da bi bil skupa z ljubljeno osebo in bi zanjo naredil marsikaj. Vendar služiti/ustreči ljubljeni osebi ne more in ne sme biti na račun tvoje lastne osebe, lastnega spoštovanja, lastnih potreb. Idealno je, kadar dve osebi najdeta ravnovesje med ustreči meni/ustreči tebi v njunem odnosu. Beseda služenje pa mene preveč spominja na odnos, v katerim le en služi, drugi pa samo  zahteva.

Ko zaljubljenost mine, je na vrsti zrelejši odnos, v katerem partnerja, ki sta njun odnos negovala v obojestransko dobro (torej upoštevaje vsakega kot posameznika in njun odnos hkrati), zmoreta in znata ta odnos še poglobiti. In trdim in vem, da nikakor ni takrat v ospredju le poželenje. V takšnem odnosu, kjer sta aktivno negujoča oba partnerja, ni zdolgočasenosti in  tudi kemija še traja.
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #68 - 19.02.2004 at 17:29:12

Quote:
boljs bi blo ce bi se vprasali... ali sem jaz lahko kaj v korist tej pravi osebi.

Toni_Zamene wrote on 19.02.2004 at 14:12:17:

Ce dam prednost tvojemu razmišljanju pred Tonijevim, se mi hitro lahko zgodi, da služim oz. koristim osebi, ki me ni vredna.
WTF???
A ni to mazohizem najhujše sorte???

A maš ti sebe sploh kaj rad, aryan?
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #69 - 19.02.2004 at 17:36:05

sinjeoka, neki, ne vem točno kaj...

sej vem, ti kurbirji, .... sploh se radi lepijo na lepe ženske, ne vem kot, da jih morajo zapacat .... pomembna jim je zgolj fizična lepota ... al kaj

sam lej ta kemija, zakaj takšne slabiče privlačiš? pa zakaj oni tebe?

kje se najdete?

jaz mislim, no tak občutek imam, da na neki točki nisi sprejela čisto sebe, v odnosu do neke druge osebe

ker neko fascinacijo čutiš do teh tipov - moč (točno takšno kot jo ti opisuješ)

imaš zelo močno inteligenco, včasih je pa to lahko tudi ovira

pa mislim, res, da si fajn, zelo te rada berem

resnično si moraš želeti izstopiti iz začaranega kroga, sploh je vse rešljivo, sam spustit moraš, tako lepo, adijo ... nekako je to po moje stvar, ki jo moraš na čustveni ravni razrešit ... pa dovoli, da si sama pomagaš, oziroma, drugi

lepo te pozdravljam  Smiley
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #70 - 19.02.2004 at 18:55:47

sinjeoka wrote on 19.02.2004 at 11:20:27:
jaz jih ne ljubim, mene samo privlačijo in poskušam ugotovit zakaj, oz. ali obstaja kakšna alternativa dobrega sexa brez spolne privlačnosti...si pač dovolim priznati, da mi je sex pomemben del življenja

umm, saj mogoce sem butast, pa se moski povrh, ampak ce tole drzi ... zakaj pa ne uporabis enega ali obeh gospodicev, ki te ze privlacita za kak dober (ali ne tako dober) seks (in potem recimo zavrzes skupaj s kondomom). bi trpela samopodoba? podoba, reakcije okolice? bi trpela javna morala? bi trpela vest? se bojis, da bi se tako prevec navezala na nekoga, ki ga zares ne cenis in ki te ne spostuje? zakaj in kaksne alternative sploh isces? in to na forumu in ne zares?

(ne pricakujem odgovora na nobeno od zastavljenih vprasanj, upam pa, da znas sama sebi odgovorit nanje)

lp bp
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #71 - 19.02.2004 at 20:21:19

Lilith wrote on 19.02.2004 at 17:29:12:
Ce dam prednost tvojemu razmišljanju pred Tonijevim, se mi hitro lahko zgodi, da služim oz. koristim osebi, ki me ni vredna.

jaz govorim o sluzenju/ljubljenju "pravi" osebi. ce sluzis napacni osebi ali ce ne sluzis nikomur si v obeh primerih neizpolnjen.

Quote:
A maš ti sebe sploh kaj rad, aryan?

do neke mere, pa ti?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #72 - 19.02.2004 at 20:26:04

lola wrote on 19.02.2004 at 16:59:24:
V obdobju zaljubljenosti živiš in dihaš za to, da bi bil skupa z ljubljeno osebo in bi zanjo naredil marsikaj. Vendar služiti/ustreči ljubljeni osebi ne more in ne sme biti na račun tvoje lastne osebe, lastnega spoštovanja, lastnih potreb. Idealno je, kadar dve osebi najdeta ravnovesje med ustreči meni/ustreči tebi v njunem odnosu. Beseda služenje pa mene preveč spominja na odnos, v katerim le en služi, drugi pa samo  zahteva.

Ko zaljubljenost mine, je na vrsti zrelejši odnos, v katerem partnerja, ki sta njun odnos negovala v obojestransko dobro (torej upoštevaje vsakega kot posameznika in njun odnos hkrati), zmoreta in znata ta odnos še poglobiti. In trdim in vem, da nikakor ni takrat v ospredju le poželenje. V takšnem odnosu, kjer sta aktivno negujoča oba partnerja, ni zdolgočasenosti in  tudi kemija še traja.

se strinjam. ampak o takem idealnem odnosu se ne splaca le sanjat ampak ga dejansko furat.

in dokler smo pogojeni z materijo lahko iscemo, iscemo, poskusamo, poskusamo ampak bomo na koncu le zafrustrirani.

lola, predlagam ti (in sebi), da se obrnes na Boga in izgovarjas njegova sveta imena v iskrenosti/ljubezni.
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #73 - 19.02.2004 at 21:41:47

Quote:
jaz govorim o sluzenju/ljubljenju "pravi" osebi. ce sluzis napacni osebi ali ce ne sluzis nikomur si v obeh primerih neizpolnjen.

In kako ti veš, ali je oseba, ki ji služiš, "prava"?

Se morda vprašaš, ali je ta oseba vredna, da ji služim?
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #74 - 19.02.2004 at 21:48:27

sinjeoka wrote on 19.02.2004 at 19:43:35:
če pogledam svoje "ljubezni" si niti 2 tipa nista podobna, po načinu manipuliranja ... samo to je bolj po principu isto sranje drugo pakovanje ... to pa seveda se ugotovi čez čas .... sem pa morda vseeno lahko srečna .. s kakšnim maminim sinetom še nisem imela opravka... s tem problemom se namreč ubada full mojih kolegic (trkam na les)

Mogoče pa tu najdeš tvoj vzorec, tvojo težavo, ti tipi, ki manipulirajo, pa ne glede na to v kakšnem pakovanju so.

Zdaj, ko že imaš izkušnje, jih hitreje prepoznaš. Najdi še svoj vzorec v tem.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12