Debelost o kateri pišeš je samo simptom, ki kaže na psihološke probleme...nekako tako kot je povišana temperatura simptom gripe. In simptomov se ne zdravi - sprejema...važno je, da znamo simptome pravilno tolmačiti in najti pravo zdravilo za bolezen...simptomi izginejo nato sami po sebi.
Če bi zgolj sprejeli simptome kot neko danost bi si s tem zaprli pot v globino, ker bi sprejeli površino, izgled sam po sebi. (in nekako to počne sodobna zahodnjaška medicina)
Zato pravim, da je treba najprej vedeti s čim imamo opravka in nato šele sprejeti...sicer ostanemo na ravni sprejemanja simptomov.
Zato sem napisala, da je treba vedeti, da se da debelost "popraviti"...nisem se pa spuščala v kako. Zato pravim, da se debelosti ne sprejema in zato tudi ne polemiziram o debelosti iz zdravstvenih težav...ker o tem lahko govori le zdravnik...kaj in kako se da pri stvari pomagat (ta moment mislim na diabetes). Jaz tega znanja nimam. Priznam...
In ko berem Devi in Zvezdico, ko govorita o sprejemanju imam nekako občutek, da gre za princip "linije najmanjšega odpora".
Nesprejemanje ima namreč dobro plat...sili nas iskati rešitve.
V svojem življenju mamo precej več vpliva, kot si mislimo.
Kar se mene tiče, je vsaka debelost pogojena s psiho, četud je bolezenska - je namreč tud vsaka bolezen pogojena s psiho, samo so mogoče vzroki za to bolezen manj očitni. Na svojo psiho pa lahko vplivamo in posledično tudi na bolezen, odvisno od notranje pripravljenosti je, če bomo .
In kot je že Iga opozoru in se zdej učimo, ne gre za napake, ne gre za prav/narobe. Ne gre za debel suh, ker ta pojma nastaneta s primerjanjem in tud ti sinjeoka, si rekla, da primerjanje ni v redu.
In v trenutku, ko neham primerjat, jaz sem debelejša kot ona, v trenutku, ko tega ne vidim in sem človek jaz, pa je človek ona sva midva dva človeka in jaz sprejemam naju obe. Ker če naju primerjam, pol sem jaz, ki sem debela, kao slaba (zdej pr trebušnih plesalkah, bi bla slaba tista brez trebuha - prikazujem, kako je vse v družbenih merilih) in zavidam oni drugi, ki je vitka. Se prav niti sebe niti druge ne sprejemam (če ji zavidam). In to je ne-sprejemat/ljubit sebe kot drugega.
Sprejemanje je pa bistveno za spremembe zato (tole je po Thomasu in Osvobajanju povzeto: )ker.. morm drugač stavk obrnt
Prav Thomas, če hočeš premagat svoje strahove, jih moraš najprej poimenovat. Se pravi, da v situacijo vneseš nekaj jasnosti. Pri tem jest rečem: na moji postavi se odraža, da nekaj ni v redu z mojim odnosom do hrane, zasvojena sem z njo (seveda sem do tega pršla s primerjanjem). In to, da sem si jest to priznala - to je zame sprejemanje enega dejstva v zvezi s sabo. Pravjo, da je to prvi korak.
In tole kompliciranje okrog sprejemanja se še nadaljuje, sam da zdele glih nimam več enga smisla v glavi (tok tok)
in nesprejemanje ni nikol fajn
zdej se nadaljuje kompliciranje (yes!

):
amm

no(

), moja "debelost" je pogojena s psiho, jest jem več kot mi je sploh treba, zarad enga občutka notranje neizpolnjenosti (zapolnjujem lukno s hrano, z nečim izven sebe). Do te notranje neizpolnjenosti je tud pršlo zarad nesprejemanja in to nesprejemanja svojga karakterja. Svojga karakterja ne sprejemam, ker ga primerjam s karakterjem drugih, z merili, ker spet nism taka pa taka, ampak drugačna in ker to glih ni sprejemljivo...
to nesprejemanje je pač za-zank-an-cija
in zdej je pa pomojem že čist jasno

8)

da če bi jest sprejemala sebe - svoj karakter, ga lepo izrazla, tazga kot je - sebe tako kot sem (čist sprejemajočo se), ne bi blo filinga neizpolnjenosti, ne bi blo poskusa zapolnitve s hrano ne bi blo "debelosti", oz, zdej ko sem že debela, pa če se začnem sprejemat, se bom posredno začela tud spreminjat, v tem primeru hujšat.
jabadaba