sinjeoka wrote on 05.12.2003 at 08:34:10:Ugotavljam, da je v Sloveniji testiranje HIV pozitivnosti prej izjema kot pravilo.
Moji kolegi iz tujine so mi povedali, da ta testiranja opravijo praktično zmeraj
- preden začnejo z resno vezo
- ko so imeli rizični sex (kar ne pomeni le sex brez kondoma)
- preventivno za mirni spanec na približno 2 leti
Končno spet ena fajn tema na spolnost in odnosi..
Sicer jz ne vem kolk ljudi v SLO se hodi testirat za HIV, verjamem pa da se ljudje hodijo testirat-sej kolko se prov spomnem naj bi blo zaston pa anonimno(saj včash je blo:)) Samo mislm, da se pr nas ljudje ne hvalijo-ti veš, jz sm se šu pa učer testirat za HIV+... Pr nas se tega ne da prosto debatirat... na široko... Recmo moj fant pa njegov kolega sta se redno hodila testirat po vsakmu 'kritičnmu incidentu' pa tud če ni blo kritičnih dogodkov, sta šla, če sta tam mimo hodila... kaj, zaston je blo, pa dobr je vedet, kaj se dogaja s tabo... Ta kolega se hod še zdej vsakič po čem takem testirat... Za mojga dragega pa... ne pove da bi šel

(bolš zanga

) Verjamem, če sta se šla taka dva spravlat testirat, da jh je še dost takh... poleg tega pa na pregledh za šiht ti tud kri vzamejo, pa tm tud lahk vidjo, kaj je kej s kermu, tko da slovenskm statistikm gre (pomojem!!!) kr vrjet-ne lih 100%, sam tam nekje pa smo...
Quote:Poleg tega sem letos pogrešala ob raznih kampanijah okoli 1. decembra tudi kampanijo za bolj dosledno testiranje HIV.
letos smo pr kampanjah marsikaj pogrešal!! So pač taki se skup zbral (bl verni-pa nimam nič prot njim!!!), ki so zard verjetnosti (al je blo clo dokazan), da virus HIV preide tud kondomsko bariero, bl propagiral zvestobo-kar jim dam prov!!! Samo so ljudje k bi radi nezvesto sexal, pa je kondom, še vseen mal bolš kot prazn nič-takrt ma virusk prosto pot, s kondomčkm ga je pa vsaj mal možn nazaj zadržat... pa baje majo tel kondomčki ene virucidne zadevce v seb, tko da... u glavnm je kar je
Quote:ker se HIV ne prenaša samo s sexom, ampak ga lahko dobiš tudi na malo bolj banalen način kot je obisk zobarja
jap... transfuzije,krvodajalske(v pret. , sam je pa tud dons možnost) prometne; u glavnm, kjer je okužena kri na nepregrešn način-tud nune pa duhovniki (ne da jim želim kej slabga)
No zdej pa še ena moja zgodbica... mal komična-sam men takrat ni blo komičn.... K sm bla na O.Š. je bla ta zadeva kr mal frišna, smo se šele spoznaval s tem pa tud v sloveniji jh je blo zlo mal +.. In pol smo bli v mojmu 6. razredu polet na počitncah na Dunaju... K smo se tam šetkal pa to, sm vidla full enih nevrjetnh stvari za Slovenijo, kaj šele za našo vas

To je bla kri po tleh na unh podzemnah, so klošarji na veliko ležal tam in bla bla bla-aja clo samomorilc se je pod lučjo žile prerezou pa u luži krvi je ležou

Šok... No pol se pa en dan mi hočmo mal zabavt pa smo šli še mem enga otroškega parkeca, pa valda smo se tam ustavl.. mene zašraufa in kaj čem druzga sred poletja kot it v javn skret v tem parkecu-sej če bi zdržala ne bi šla

no in ker sm mela mal zelo veliko potrebo sm se še obrisala s tistim skret papirjem... Madona sm se jz po tistmu sekirala kaj če sm tm HIV staknla

.. me je tko zlo preganjal, da včash zaspat nism mogla... Sam pol k sm šla h dohtarju kri dat je blo vse kul... ko sm bla to panična, brez gonjenja, sam pač javni wcji... itk se pa teh javnh wcjev izogibam na veliko
LP