Dragi Samson.
Vidiš, tako kot sem prebral tvoje pisanje namenjeno memi sem naletel na nekaj kar jaz ne poznam, naučil sem se pa na temu in še enemu drugemu forumu.
Zdej ne vem, je to slabo ali dobro, name to deluje slabo, kajti, jaz ne morem zate moliti, to ni v načinu mojega življenja, jaz sem vedno in trdno stal za tem, da naj vsakdo moli zase, kakor pač ve in zna, ker praktično jaz ne molim teh molitev kot jih ti ali kristjani, jaz mantram in to mi je prvo in zadnje, prvo, ko se zbudim in zadnje preden grem spat.
Takole: sedaj pa zares.Samson, ti pač trdiš svoje in prav imaš, tudi jaz sem bil včasih tako zaveden, da nisem razlikoval dobrega od zla in seveda sočustvujem s teboj, enkrat boš spoznal.
Mene zanima naslednje, če seveda veš, v kar pa ne dvomim ;
Kaj je učil Jezus iz Nazareta ?
Nazarenec ni ustanovil cerkve in ni učil pogrebnega rituala. "Pustite, da mrtvi pokopavajo njihove mrtve, ti pa pridi in mi sledi!" V tej besedi je jasno, da je ljudem pokazal, kako lahko pravilno živijo, da ne postanejo duhovni mrtvi in zemeljska smrt postopoma izgubi njen strah. Jezus je govoril tudi o Bogu ljubezni - večnega prekletstva ni učil.
Prvi kristjani niso prirejali žalostnih pogrebov. Vedeli so, da lahko njihove pretirane pogrebne izjave mogoče dušo odvrnejo od njene poti. Nosili so svetla oblačila in se veselili, da je lahko duša ljubljenega človeka nadaljevala pot k Bogu v drugi sferi.
Kdor ve, da obstaja vez na institucijo cerkev tudi preko smrti in se lahko terja v onstranskih sferah, ta sledi nasvetu iz Biblije: "Izstopi iz nje, moje ljudstvo." Njegovi sorodniki bodo našli mnogotere možnosti, za pogreb v dostojanstvenem okviru.
Mislim Samson, zdej ne vem ali sem jaz v svojih možganih tako zatrohnel, da ne razumem ničesar kar preberem in kar raztolmačim in kar mi povedo drugi in navsezadnje imam kar nekaj prijateljev, ki so ali še bodo duhovniki in vsi po vrsti povedo, meni seveda, ne okrog po gostilnah in cerkvah, da pač oni ne verjamejo v to cerkveno blamažo, šli so pač zato za duhovnike ker je tukaj le denar in kolker tolko dobro preživetje, pa še je in pije s edobro, pa dobiš marsikaj.
Ja dragi Samson, takšne so besede marsikaterega vašega duhovnika.
In kaj sledi iz tega ?
Cerkve so znale svoje vernike v vseh življenjskih obdobjih spretno zapreti v splet tradicije, ritualov in dogem. S kultnim cirkusom in strašenjem so vezale nase predvsem čustvene moči človeka. Istočasno poskušajo prebuditi vtis, da te praktike niso samo kristjankse, temveč krščanske nasploh, da bi te - vsaka konfesija seveda zase - vzela v zakup.
Dejansko smo lahko v posameznem primeru ugotovili, da vse te ceremonije in praktike s prvotnim kristjanskim naukom, naukom Jezusa iz Nazareta nimajo opraviti ničesar, prav ničesar, marveč poganskega izvora in so služile že antičnim misterijskim kultom za to, da vežejo ljudi na zunanje religije in dobijo ustrezno plačilo za svoje kultne službe.
Vsak naj sam odloči, kakšen sklep hoče potegniti iz teh dejstev za svoje življenje in se vpraša, kaj ga morda še drži v cerkvi, ki že stoletja do današnjega dne goljufa, kar se tiče oznake "kristjansko".
V zadnji knjigi Svetega pisma, v skrivnostnem Janezovem razodetju, se najde beseda, katere aktualnost je na dlani: "Pojdite iz nje ljudstvo moje, da ne boš soudeležo pri njenih grehih in da te ne zadenejo njene nadloge!" (Raz. 18, 4)
In kaj je učil Jezus iz Nazareta ?
"Kdo je moja mati in kdo so moji bratje?" je vprašal Jezus iz Nazareta, ko so mu javili prihod Njegove matere in Njegovih bratov. In sam je odgovoril: "Vsak, ki dela po volji mojega Očeta v nebesih, je moj brat, moja sestra in mati."
In kaj je cerkvena sklenitev zakonske zveze:
Iznajdba srednjega veka.
Na začetku kristjanstva ni bilo potrebno skleniti zakon v cerkvi. O tem tudi ni določene liturgije. Zakon tudi ni veljal kot zakrament.
V devetem stoletju je Karl "Veliki" odredil, da mora biti vsaka sklenitev zakonske zveze prej napovedana v cerkvi (ta "oklic" velja še danes). Takrat so hoteli s tem izključiti zakon med bližnjimi sorodniki in temu incestne posledice - število nezakonskih otrok in s tem mogočih prevar v dejanskih sorodstvenih razmerjih je bilo nekoč veliko. Odtelj je cerkev zaslutila svojo možnost, da ljudi še močneje veže nase.
Cerekvena poroka je bila obvezno predpisana šele v začetku 12. stoletja v Normandiji. Prej in v mnogih delih Evrope še dolgo po tem za poroko ni bil potreben cerkveni blagoslov. Pravtako dobro so se lahko poročali v točilnici. Šele trientinski koncil je v 16. stoletju natančno določil obliko katoliškega "zakramenta svetega zakona". Od takrat je bila cerkev dalj časa edino mesto za možno sklenitev zakonske zveze. Šele v 19. stoletju je nemška država odredila po daljšem "kulturnem boju", da mora biti civilna sklenitev zakona pred cerkveno.
PETA BOŽJA ZAPOVED:
Ne ubijaj
Jo to Božja zapoved in kako lahko potem cerkev kot takšna inštitucija dovoli poboje nedolžnih in nemočnih živali ?
Ali ste res v crkvenih krogih zamolčali to peto Božjo zapoved ?

http://madnessonline.com/~upload/index.2Potem ali lažem jaz ali slike, nekaj je, kdo laže to lahko presodi vsakdo sam.Vendar dragi Samson, ne skrbi, zaradi mene lahko ti mirno uživaš v tej zločinski združbi, jaz nisem bil in hvala Bogu nikoli ne bom v tej vaši zločinski združbi.
Dragi Samson kdo živi v Božji volji in kdo ne, tega jaz ne vem in se s tem ne ubadam, vem, da smo vsi Božji otroci, da smo vsi eno, poti je pa miljone ali miljarde in pač kakor kateremu ustreza tam gre, ti greš po tej poti, jaz pa po tebi eksotični poti, mogoče sem pa eksotik, sej včasih pa prav rad spijem kakšen eksotičen sok ali pojem kakšen eksotičen sadež.
Hvala dragi Samson ker si si vzel čas za mene ničvredneža, kajti jaz sem lažnivec in pokvarjenec.
Re: Stojchi, faca, kako kaj, verjamem da gre. Imej se lepo. Berem te, berem, lepo pišeš in sem vesel, da te lahko berem. Čao.
Kreden.