Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10
(Read 50213 times)
aryan
Ex Member

Re: Orgazem
Reply #75 - 21.11.2003 at 10:26:13

Quote:
Zakaj bi se odpovedovali nečemu, samo zato, ker je minljivo? A ni to isto, kot bi zanikali življenje in samega sebe?

zivljenje je minljivo, in ti si tudi minljiva?

jaz ne pravim, da se je treba odpovedovat minljivim stvarem, ampak jih vidt v pravi luci, da nas ne bojo vznemirjale, ko nekaj obljubljajo pa tega kasneje ne izpolnejo. bistvo je v pravilni uporabi minljivih stvari, ko jih enkrat spoznas za take. zdej, lahko probamo iz njih izcuzat nekaj zadovoljstva s katerim upamo da nas bo izpolnilo, in ker nas nikoli ne, smo vznemirjeni. ce pa se jim umetno-odpovemo, torej da jih zanikamo, pa res mogoce dosezemo nek mir (tistega kar nimas ne mores izgubiti), ki pa je spet tak ki nam na dolgi rok ni vsec, ker ne vsebuje v sebi nbenga zadovoljstva.

Quote:
Aryan ti verjetno praviš naj za orgazem ne bi bilo delovanja - ja, to se mi zdi prava tantra.

jaz ne pravim tega, in tudi nisem zagovornik ali praktikant tantre. sicer je izraz tantra na zahodu tko al tko narobe razumljen izraz, in ljudje to ponavad takoj napeljejo na seks, oz. virachar ali vama marg tantro. sam to ni edina pot tantre, ki obstaja. ampak ne glede na to.

niti brezmejno (brez predsodkov) vdajanje cutnim uzitkom (kar bi nekateri radi dosegl, pa itak se nben ni), niti njim umetno odpovedovanje (kar bi tud radi nekateri dosegl, pa se nbenmu ni) "nas" ne more niti pomirit niti izpolnit.

pommirjeni in izpolnjeni smo lahko le, ce se zavemo svoje originalne, izvorne, vecne narave in delujemo v skladu z njo, tj. vdano sluzenje Bogu.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #76 - 21.11.2003 at 10:26:21

Quote:
s cem pa dokazujes, da je "vse" minljivo?

jaz ti lahko indirektno dokazem, da obstaja tudi nekaj neminljivega. to, da si zelimo, da bi trajal, ampak ker pa ne, smo ob tem vznemirjeni. a si lahko zelimo nekaj kar ne bi obstajal? ok, mogoce je to le neizpolnjiva imaginacija,

Tudi želje so minljive!
Izkušnje nam govorijo, da se vse spreminja in da ni ničesar, kar bi ostajalo nespremenjeno - razen spreminjanja, ki je stalno.
Če si predstavljaš nekaj neminljivega, vendar si takoj potem zaradi neuresničljivosti tega le še bolj vznemirjen, ti to lahko kvečjemu dokazuje, da si se v svojih predstavah zmotil.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #77 - 21.11.2003 at 10:28:30

Devi wrote on 21.11.2003 at 09:43:54:
Tle bi po moje pasala una svetopisemska, vse ima svoj čas in vsak opravek ima svoj prostor pod nebom... (al kak že?)

ima svoj prostor ja.

Quote:
Vsaka stvar je dobra, ne sam orgazem, če jo delaš s pravim odnosom.

kaksen pa je ta pravi odnos, ki nas bo prakticno pomiril in izpolnil?

Quote:
In če imaš pravi odnos, potem tako dosežeš večnost in nič ne mineva in je vse večno Smiley

se enkrat, kaksen je ta pravi odnos s katerim bomo dosegl vecnost, pomirjenost in izpolnjenost?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #78 - 21.11.2003 at 10:34:38

Bardo_Thodol wrote on 21.11.2003 at 10:26:21:
Tudi želje so minljive!

zelja po notranjem miru in izpolnjenosti ni nikoli minljiva, je vecna, nespremenjena v kakrsnihkoli okoliscinah. ce pa je, pa si dokazi oz. dokazuj sam. vso sreco! Wink

razlika je le, ali nam je ta zelja izpolnjena ali ne.

Quote:
Izkušnje nam govorijo, da se vse spreminja in da ni ničesar, kar bi ostajalo nespremenjeno - razen spreminjanja, ki je stalno.

no daj na preizkusnjo se to zeljo. zeljo po notranjem miru in izpolnjenosti in preveri v tocno katerih okoliscinah tvoja zgornja trditev drzi. v univerzalnih gotovo ne. poskusi in spoznaj.

Quote:
Če si predstavljaš nekaj neminljivega, vendar si takoj potem zaradi neuresničljivosti tega le še bolj vznemirjen, ti to lahko kvečjemu dokazuje, da si se v svojih predstavah zmotil.

ja, ce si le predstavljas, imaginiras, pol je to res lahko frustrirajoce na koncu. ampak a ni frustrirajoce tudi to, da z minljivimi stvarmi nisi in tudi nikoli ne mors bit pomirjen in izpolnjen, ceprav si to vedno zelis? kaj pa to indirektno dokazuje?
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #79 - 21.11.2003 at 10:40:03

Quote:
zelja po notranjem miru in izpolnjenosti ni nikoli minljiva, je vecna, nespremenjena v kakrsnihkoli okoliscinah. ce pa je, pa si dokazi oz. dokazuj sam. vso sreco! Wink

Brez skrbi bodi, da te bo tudi ta želja minila  8)

Notranjega miru niti ne more biti, če imaš želje, ki te vznemirjajo in onemogočajo mir. Šele ko želje minejo, se lahko pojavi notranji mir.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #80 - 21.11.2003 at 10:42:22

gape wrote on 21.11.2003 at 10:22:04:
mam pa nepopolne čute valjda in ne vem točno ... mislm ... vem ... možno da enkrat pride čas ko bo treba se tud temu odpovedat ... navezan nism ... tko da ...

nisi navezan? uf, pogumna ti je tale. Smiley

Quote:
sex je pač lastnost tega minljivega sveta ... neminjivost pa je lastnost neminljivega sveta ... đaba ju je mešat ...

tocno to. vidt vrv in mislit, da je kaca (in se ob tem brez potrebe ustrasit in vznemirt) ni problem v kaci ali vrvi, ampak v iluziji, ko zamenjamo eno za drugo.

seks nam obljubi nekaj (izpolnjenost), nekaj drugega pa nam kasneje da. problem ni v seksu ampak v tem, da mi upamo (verjamemo laznim-obljubam), da nam lahko to  da, in ko se to ne zgodi (kar se vedno) smo vznemirjeni (tud ce se tega mogoce se ne zavedamo ciz dobr).

seks nam res lahko nudi kao nek zadovoljstvo ampak zraven pride "attached" se nujni stranski ucink, vznemirjenje ob neizpolnjenosti. ce pa se mu umetno odpovemo, pa dobimo kao nek mir, ampak nas ta tud prikrajsa za ekstaticno izpolnjenost.

treba se zavest svoje originalne, vecne narave in delovat v skladu z njo. in le takrat smo lahko dokoncno pomirjeni in izpolnjeni.  
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #81 - 21.11.2003 at 10:47:09

Bardo_Thodol wrote on 21.11.2003 at 10:40:03:
Brez skrbi bodi, da te bo tudi ta želja minila  8)

kot sem reku, najprej daj na preizkusnjo in pol potrdi ali zavrzi.

p.s. (samo klikat na  8) in se ti zraven dobr zdet, te ne bo pomiril. izkusnje so tiste, ki stejejo)

Quote:
Notranjega miru niti ne more biti, če imaš želje, ki te vznemirjajo in onemogočajo mir. Šele ko želje minejo, se lahko pojavi notranji mir.

v luftu postavljena teorija, ki nima z otipljivo realnostjo nbene povezave, razen te, da nas zavaja.

pokazi mi enga, ki nima nbenih zelja in ima notranji mir in hkrati ekstaticno izpolnjenost?

ni problem v zelji po miru in izpolnjenosti, problem je v nasem procesu kako to prakticno dosezt.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #82 - 21.11.2003 at 10:51:26

Quote:
kot sem reku, najprej daj na preizkusnjo in pol potrdi ali zavrzi.

p.s. (samo klikat na  8) in se ti zraven dobr zdet, ti ne bo dolgotrajno pomiril. izkusnje so tiste ki stejejo)

To ti lahko povem iz svoje izkušnje.
Notranji mir lahko dosežem le, če se prej znebim želja.
Brez tega je nemogoče, želja je sama po sebi prevelik ne-mir.

8)  (eto, nimaš pojma, kako se mi dobr zdi)  Grin

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #83 - 21.11.2003 at 10:56:53

Quote:
kaksen pa je ta pravi odnos, ki nas bo prakticno pomiril in izpolnil?

Mogoče spoznavanje božanskosti tud v končnem in omejenem Wink? Konec koncev je nekje treba začet, in najlažje je začet pri sebi in vsakdanjih rečeh, kot so recimo sex in orgazmi...
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #84 - 21.11.2003 at 11:12:51

Bardo_Thodol wrote on 21.11.2003 at 10:51:26:
Notranji mir lahko dosežem le, če se prej znebim želja.
Brez tega je nemogoče, želja je sama po sebi prevelik ne-mir.

Quote:
ni problem v zelji po miru in izpolnjenosti, problem je v nasem procesu kako to prakticno dosezt.

predlagam ti, da to teorijo, da ce se znebis vseh zelja dosezes notranji mir, prevedes tudi v prakso in sam spoznas njeno vrednost.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #85 - 21.11.2003 at 11:18:01

Devi wrote on 21.11.2003 at 10:56:53:
Mogoče spoznavanje božanskosti tud v končnem in omejenem Wink?

mogoce...

pa smo spet tam, najprej poskusi in pol povej.

Quote:
Konec koncev je nekje treba začet, in najlažje je začet pri sebi in vsakdanjih rečeh, kot so recimo sex in orgazmi...

ja lahko tudi tuki zacnes.

najprej lahko probas razvozlat zakaj vsak orgazem mine, ceprav si mi tega ne zelimo. zakaj seks (ali katerokoli drugo cutno uzivanje) na zacetku obljublja izpolnjenost in mir, potem pa tega kasneje nikoli ne da. kaj je tuki notr skrito, katera informacija?
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #86 - 21.11.2003 at 11:24:22

Quote:
predlagam ti, da to teorijo, da ce se znebis vseh zelja dosezes notranji mir, prevedes tudi v prakso in sam spoznas njeno vrednost.

Zakaj to predlagaš meni?
Nekaj, kar že vem?

Poskusi za spremembo predlagati sebi.
Mogoče boš pa potem manj ne-miren, oziroma manj  v-z-ne-mirjen.

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #87 - 21.11.2003 at 11:36:35

Quote:
najprej lahko probas razvozlat zakaj vsak orgazem mine, ceprav si mi tega ne zelimo. zakaj seks (ali katerokoli drugo cutno uzivanje) na zacetku obljublja izpolnjenost in mir, potem pa tega kasneje nikoli ne da. kaj je tuki notr skrito, katera informacija?

Saj meni ni do tega, da orgazem ne bi minil... tud nič ne obljublja orgazem, kakršen je, je pač njegova vloga, ki pa je lepa, dobra in tud koristna.

O tem razglabljat in razvozlavat je kvečjemu izgubljanje časa. Tle bi bla mogoče umestna una prilika o ranjenem bojevniku, ki hoče vedet vse o puščici, preden se pusti pozdravit in medtem umre...

Stvari so take kot so. Edin zdi se mi, da stvari s sprejemanjem lažje spoznavaš, poglabljaš in če hočeš tud kontroliraš, kot pa z upiranjem in odporom do njih.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #88 - 21.11.2003 at 11:41:30

Bardo_Thodol wrote on 21.11.2003 at 11:24:22:
Zakaj to predlagaš meni?
Nekaj, kar že vem?

"nekaj kar ze ves" pomeni :

1. da si se ze znebil vseh zelja in ze dosegel popolni notranji mir?

2. da verjames v to, da ti bo uspelo?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #89 - 21.11.2003 at 11:47:48

Devi wrote on 21.11.2003 at 11:36:35:
Saj meni ni do tega, da orgazem ne bi minil...

aha.

Quote:
tud nič ne obljublja orgazem, kakršen je, je pač njegova vloga, ki pa je lepa, dobra in tud koristna.

aha.

Quote:
Stvari so take kot so. Edin zdi se mi, da stvari s sprejemanjem lažje spoznavaš, poglabljaš in če hočeš tud kontroliraš, kot pa z upiranjem in odporom do njih.

torej je tvoj cilj vse stvari najprej spoznati, jih poglobiti in na koncu po svoji volji kontrolirati?

pa res upas, da ti bo kej tazga "nekoc" uspelo, ce pa je "trenutno" stanje taksno, da stvari ne poznas in da so trenutno one tiste, ki te kontrolirajo in da niti ne ves zakaj je to tako?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10