Quote:Zakaj bi se odpovedovali nečemu, samo zato, ker je minljivo? A ni to isto, kot bi zanikali življenje in samega sebe?
zivljenje je minljivo, in ti si tudi minljiva?
jaz ne pravim, da se je treba odpovedovat minljivim stvarem, ampak jih vidt v pravi luci, da nas ne bojo vznemirjale, ko nekaj obljubljajo pa tega kasneje ne izpolnejo. bistvo je v pravilni uporabi minljivih stvari, ko jih enkrat spoznas za take. zdej, lahko probamo iz njih izcuzat nekaj zadovoljstva s katerim upamo da nas bo izpolnilo, in ker nas nikoli ne, smo vznemirjeni. ce pa se jim umetno-odpovemo, torej da jih zanikamo, pa res mogoce dosezemo nek mir (tistega kar nimas ne mores izgubiti), ki pa je spet tak ki nam na dolgi rok ni vsec, ker ne vsebuje v sebi nbenga zadovoljstva.
Quote:Aryan ti verjetno praviš naj za orgazem ne bi bilo delovanja - ja, to se mi zdi prava tantra.
jaz ne pravim tega, in tudi nisem zagovornik ali praktikant tantre. sicer je izraz tantra na zahodu tko al tko narobe razumljen izraz, in ljudje to ponavad takoj napeljejo na seks, oz. virachar ali vama marg tantro. sam to ni edina pot tantre, ki obstaja. ampak ne glede na to.
niti brezmejno (brez predsodkov) vdajanje cutnim uzitkom (kar bi nekateri radi dosegl, pa itak se nben ni), niti njim umetno odpovedovanje (kar bi tud radi nekateri dosegl, pa se nbenmu ni) "nas" ne more niti pomirit niti izpolnit.
pommirjeni in izpolnjeni smo lahko le, ce se zavemo svoje originalne, izvorne, vecne narave in delujemo v skladu z njo, tj. vdano sluzenje Bogu.