Samson wrote on 11.11.2003 at 00:41:13:ČRNO PIKO BOSTE PA JA KAPIRALI. Zanimivo, kako se je izogibate te nove krvavo zaslužene trofeje, hehe
Men se je tale tvoja pika ko en dober hec zdela. Še boljši hec se mi je zdelo, ko sem vidla, da ti misliš, da nas boš z njo motiviral, razjezil, sforsiral v neke spremembe, ki se predvsem tebi zdijo nujne.
Zdej, razlog, zakaj me črna pika tak malo moti je mogoče zato, ker tak prvošolsko deluje

, ker sem že davno prišla nad to, da bi se mogla uklanjat nekim pravilom nekih institucij (v tem primeru šole), ki nagrajujejo in kaznujejo. Če človek misli kar misli in čuti kar čuti, in po svojih notranjih odzivih tud deluje že tak dolgo, bi lahko razumel, da je neka naša notranja motivacija, ki je zunanje okoliščine in omejevanja do danes niso zatrle pač tolko močna, da je praktično neuničljiva.
Zato sem to piko vzela kot tvoj osebni odziv. Ta odziv pa kaže, da je v tebi verjetno še zlo močno ukoreninjeno pravilo nagrajevanja/kaznovanja, da na tak način deluješ v družbi ljudi. Še vedno očitno misliš, da nek zunanji red pogojuje notranjega in da se da zunanje stvari reševat z nekimi sredstvi omejevanja in nadziranja, ne pa osebnim notranjim razumevanjem.
Ker nekak ne razumeš (al pa nočeš razumet?), zakaj so problemi, ki jih imaš z nami (mano), tvoji, ne pa naši (moji), pač obrni stvar okoli. Recimo, da imam jaz problem s tabo, strašno me mori, da ti ne razmišljaš po moje in za to, da tvoje mišljenje spreobrnem bom uporabla vso silo, saj je moja zmaga nad tvojim načinom razmišljenja ključna za mojo osebno srečo. A se boš torej meni na ljubo spremenil? Še vedno misliš, da so moji problemi tvoji in da jih moraš reševat? Verjetno ne. A si torej vesel, da imam probleme s tabo? Verjetno ti ni preveč mar in si misliš, eh, to so njeni problemi, naj jih reši kot ve in zna. Če si malo bolj sočune narave, si lahko misliš, upam, da bo to rešila in da ne bo živela življenje dalje z nerešenim problemom z mano.
Ampak, a ni to en neumen način reševanja problemov? Da ga obesim na tebe, če ga imam? Moje sreče in miru ne more pogojevat to, da spreminjam druge ljudi, ker nikol ne bo konca mojemu delu, edini človek, ki mi je na voljo za spreminjanje, sem sama. Gape je o tem reševanju zunaj al pa v sebi, fajn razložil.
Lahko pa rešim ta problem tako, da ga razčiistim v sebi. Zakaj ti ne pustim bit tak kot si? Kaj v meni me sili, da na tvoji koži potrjujem svoj prav? Zakaj je nek širši smoter dragocenejši kot osebni, če pa prebiva bog v vsakemu in vsakega vodi po svojih poteh? Kaj bom pridobila, če te bom spreobrnila? Novega vernika? A je meni osebno novi vernik sploh pomemben, a je pririteta skrbet za nove cerkvene ovčice al za lastno duhovno rast? Ko bo življenja konec, pa se bom srečala z Jezusom, me bo pohvalil za ta trud, a bo rekel, hvala draga Devi, da si rešila tolko duš? Po moje me še pogledal ne bo in si mislil sam pri sebi, kaka izguba življenja, dal sem ji življenje, zavest, razum, čustva in namesto, da bi delila ljubezen in bila velik in dober človek, se je šla rajši igrice z ljudmi, jih spreobračala in jih odvračala od tega, da se iskreno v srcu srečujejo z mano. Kaj je naredila za sebe? V čem je zrastla, kaj je razumela? Nič, samo druge je poučevala in izgubljala moje darilo. Črne pike je delila v mojem imenu

In ti še vedno misliš, da je katoliški smoter pomembnejši od osebnega sledenja? Da je spreminjanje zunanjih stvari pomembnejše od notranjega razumevanja? Se ti ne zdi, da izgubljaš svoje dragoceno življenje z drugimi, namesto da bi opravljal svoje delo?