natural:
Quote:Mind.
Materija je orodje.In smisel orodja je da se z njim nekaj naredi.Tukaj je materija orodje zavesti,s katerim si pomaga pri rasti,če želi seveda. Torej ni point v spoznavanju temveč v uporabi materije.
Se torej strinjamo, da različna uporaba (praksa, ki sledi neki teoriji) daje različne rezultate.
Praviš da je materija (naša materialna zavest, fizično telo) orodje. In zdaj je vprašanje torej kako to "orodje", ki ga poganja čista zavest, duša (ker materialna zavest sama brez nje, duše, sprita, čiste zavesti ne more obstajati) uporabiti, da bomo delovali "pravilno", torej za naše čimvečje trajno zadovoljstvo. Zadovoljstvo pa prinaša le ljubezen, to je univerzalno vsem živm bitjem. In zato jaz vidim smisel v iskanju le-te, ampak takšne, ki je brezpogojna, torej ne izpuhti pod vplivom časa. In pomoje takšne lljubezni ni mogoče najti z špekuliranjem in spoznavanjem materialnih zakonov, treba si je pridobit pravo "znanje". In takšno znanje in tudi žive dokaze glede uporabnosti in koristnosti tega znanja sem jaz našel v Vedskih spisih, in zaenkrat se mi to samo potrjuje.

natural:
Quote:Evolucija v smislu izboljševanja vrste je dejstvo,vendar evolucija v smislu spremembe vrste...Pravijo, da tudi in tudi argumenti so zelo močni.Toda to še ne pomeni, da zadeva drži,saj znanost ni holistična temveč predvsem selekcionistična.Ne vem kako lahko postane bakterija krava. Čeprav zelo dobro poznam teorijo kako naj bi to potekalo. .Malo bolj me zanima zakaj nebi to potekalo tako.
on 7.jan, 2003 MIND wrote:
Quote:Glede same evolucijske teorije: Večina ljudi pač verjame različnim znanstvenikom ne računajoč na to, da tudi ti znanstveniki živijo v svojem filozovskem in ideološkem svetu. Npr. čeprav je nekemu znanstveniku popolnoma jasno, da slučajni oz. naključni dogodki ne dokazujejo ničesar razen zmede in nereda, bo ta isti znanstvenik-evolucionist slepo trdil, da je ta čudežni svet kateri se kaže tudi v človeku nastal slučajno oz. da je vse skupaj bilo podvrženo naključju. Naprimer takšen znanstvenik-boiolog priznava, da obstaja "nerazumljiva" harmonija v molekuli proteina in da je je verjetnost, da je to nastalo slučajno čista nula. Ampak ta-isti znanstvenik kljub temu trdi, da je ta-isti protein nastal SLUČAJNO, bilion let prej v primitivnem zemeljskem okolju. In ta znanstvenik se ne ustavi tukaj, on brez dvoma trdi, da je nastal ne samo en, ampak milijoni teh proteinov, ki so se potem nekako čudežno povezali v eno celico. Vse to bo ta znanstvenik trdil z gotovostjo. In ta znanstvenik se imenuje evolucionist. Prav ta človek pa ne bi nikoli dejal, da so trije cigli ki ležijo poravnani enden na drugem v takšno stanje prišli slučajno. Seveda, bil bi proglašen za bedaka. Ampak čudno je , da takšen človek zna racionalno ocenit vsakodnevne preprostejše situacije obenem pa dajati tako zelo neracionalne zaključke o svojem lastnem obstoju.
Teorija evolucije je torej zanikana v samem startu. Ali lahko verjamemo tej pravljici, da so nastali prvi proteini kot produkt miljontih slučajnosti in so se organizirali v eno harmonijo oz. celico in so se potem spet z produktom triliontih slučajnosti združile te celice v neko harmonijo - v živo bitje ? In iz tega kasneje spet na podlagi očitnega zanikanja verjetnostnega računa razvile ribe, ki so se potem preselile na kopno in iz katerih so nastali plazilci, ptice in miljoni drugih vrst ? Vse to je nastalo brez enega samega samcatega verodostojnega dokaza...vse to je le teorija. Znanstvenikom še do danes ni uspelo najti medvrst kot so naprimer pol-ribe ali pol-plazilci. Poleg tega niso mogli dokazati v svojih zelo razvitih laboratorijih nastanek niti enega samega proteina ki naj bi nastal-tako trdijo sami v primitivnih pogojih. Oni torej sami sebe zanikajo in sami dokazujejo, da se niti v enem trenutku preteklosti ni niti se nikoli v prihodnosti ne bo zgodil proces evolucije. Seveda pa ne smemo evolucije enačiti z adaptacijskimi spremembami, ki so znanstveno dokazane in ki jih spremljamo v živo tudi dandanes.
Soočeni z vsem tem, se znanstveniki-evolucionisti opirajo le še na prihodnost. Da bodo v prihodnosti njihove teorije potrjene. Že zdaj pa jim bi moralo biti jasno da se to nikoli ne bo zgodilo. Tako je tudi bilo vse do danes. Čeprav je danes jasno (za časa Darwina se je pač to zdelo mogoče ) da je celica tako preveč "komplicirana" , da bi lahko nastala kot plod nekih slučajnosti.
No obstoj Boga se mi po vsem tem zdi enako ali pa celo bolj verjeten kot evolucijska teorija. Bo pa mi seveda (upam) samo življenje in izkušnje pokazale KDO SEM, ali pa tudi ne Ampak predvsem se mi zdi pomembno, da se slepo ne poslužujem znanstvenih teorij (dokler niso vedeli da je zemlja okrogla so verjetno imeli zelo popačen pogled na to Kdo smo) zato sem pripravljen najprej predvsem poslušati še druge razlage tega Kdo smo in se potem ravnati v skladu z vsemi informacijami, ki jih imam. Imam pa med drugim tudi informacije o raznoraznih fanatizmih, in zato tudi to informacijo jemljem z vso resnostjo in pod čim širšim zornim kotom.
LP