Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 
(Read 30927 times)
natural
3

crazy monkey
lj
Re: Vegetarijanci ste morilci rastlin
Reply #75 - 12.08.2003 at 14:54:40

Quote:
se strinjam. sharmonizirat dva nasprotna pola skupaj je "logicno nemogoce", a vendar je hkrati "logicno potrebno/zazeljeno". tisti, ki to lahko nardijo so zares vecno srecni.

natural... imas lep ideal in cilj v glavi, vendar se mi zdi, da ti se ni uspelo najdt (ali pa si pred tem zatiskas oci) pravilne prakse, ki bi ti ga tudi prakticno uresnicla.

Pravzaprav imaš prav.Nimam prakse, ki bi ti jo lahko natančno opisal.Moji praksi jaz pravim delovanje,življenje,svoboda.Tako simbolno opisano.Zavest pa ni omejena s simboli.
So pa učinki brez dvoma vidni in nisem videl bolj enostavne prakse, ki bi mi dala učinke, kot mi jih moja.
Učinke bi lahko opisal nekako, kot da veš zakaj se gre,kot nekakšno intuicijo.
Sicer pa težko.Tako, kot se je težko pogovarjati z tabo, ker te dejansko razumem in vem kako razmišljaš in s tvojega POLA poplnoma pravilno.Vendar vidim tudi, da te tvoj POL omejuje.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #76 - 12.08.2003 at 14:56:53

natural wrote on 12.08.2003 at 14:43:58:
Aryan svetujem ti, da se vsedeš in bereš celo knjigo.Morda bo trajalo dolgo in ne boš vsega razumel vendar se boš NAUČIL nekaj novega.Potem še razmisli kaj si se NAUČIL in kako to VPLIVA na tvoje razmišljanje o sebi in o nas.

"vse v enem in eno v vsem" je teorija, ki jo jaz poznam ze kar nekaj casa in kar dost podrobno. vse napisane stvari na to temo so le raznorazne mutacije ali z drugimi besedami povedana ista stvar, ali izrazena ista misel.

po mojih prakticnih izkusnjah pa sem ugotovu, da mi to direktno ne more doprinest nic trajno koristnega/zadovoljujocega. mi pa vseeno indirektno pomaga pri definiciji nekaterih stvari.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #77 - 12.08.2003 at 15:14:19

mind wrote on 12.08.2003 at 14:02:33:
meni ni tako zelo pomembno kako delujejo materialni zakoni, moja želja je živeti z lastno družino srečno in mirno življenje, pošteno služiti denar (brez kakršnega kopičenja bogastva) , prijateljevati z živalimi in rastlinami (če bi le imel kakšno zemljico, kjer bi to bilo mogoče) in postopoma napredovat v sipitualni praksi, oz. se postopoma približevat Njemu.

Dejansko te nihče ne sili, da se ukvarjaš z znanostjo, to prepusti drugim, ki jim to bolj "laufa".
Ti kar lepo mirno živi s svojo družino, prijateljuj z rastlinami  in pošteno služi denar,
(drugi, znanstveniki, naj ga pa služijo na nepošten način, če želijo   8)  )

Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #78 - 12.08.2003 at 15:23:14

natural
Quote:
Sam smatram Zemljo kot otroški vrtec, kjer se učimo osnov sobivanja,zavedanja,spoznavamo pestrost individumov ipd.

ja, to je Zemlja, materialni svet in materialno telo

ampak v čem bi bil point tega spoznavanja, (pa magari do potankosti naštudirano obvladovanje vseh materialnih zakonitosti), če pa potem to telo umre, premine ?

če se strinjaš, da mi nismo materialno telo, v čem je point izključnega "treniranja" tega minljivega telesa ?

podobno kot lahko les zagori ob stiku z pravim ognjem, tako lahko naša materialna zavest deluje le ob stiku z pravo čisto zavestjo, dušo, spiritom.....in slednje se nikoli ne rodi in nikoli ne umre....in to smo Mi, zato je pametno delovati v skladu z našo pravo pozicijo, čeprav ne trdim, da ni potrebno trenirati tudi materialnega telesa

problem jaz vidim predvsem v tem, da te takšno znanstveno spoznavanje lahko precej oddalji od Resnice, tudi zavede te lahko(npr. evolucionisti)...praksa bilokakšna pa ti more prinest neke rezultate, skratka zadovoljstvo kot je aryan že rekel, in samo po zadovoljstvu lahko meriš uspešnost prakticiranja

Smiley

bardo:
Quote:
Dejansko te nihče ne sili, da se ukvarjaš z znanostjo, to prepusti drugim, ki jim to bolj "laufa".
Ti kar lepo mirno živi s svojo družino, prijateljuj z rastlinami  in pošteno služi denar,  
(drugi, znanstveniki, naj ga pa služijo na nepošten način, če želijo  

he,he, bardo saj vem, da me noben ne sili, natural je pač predlagal naj se izobrazim v smeri kvantne fizike, vakuma, in delovanja možganov itd...

jaz sem mu samo napisal razloge, zakaj se mi zdi takšno usposabljanje mojega telesa  postranska stvar, glede na to kar si jaz želim

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #79 - 13.08.2003 at 08:10:24

torej se strinjamo v enem stavku, da je vse subjektivno in da naj se vsak sam odloča po notranjem občutku(tudi glede hrane in ukvarjanja z znanostjo) kaj je zanj prav in kaj ej njegova pot in izkušnje ki jih bo nabral, seveda je pomembno, da v čim večji meri v skladu z ostalim  svetom.

Back to top

IP Logged

natural
3

crazy monkey
lj
Reply #80 - 13.08.2003 at 08:27:41

Mind.
Materija je orodje.In smisel orodja je da se z njim nekaj naredi.Tukaj je materija orodje zavesti,s katerim si pomaga pri rasti,če želi seveda. Wink Torej ni point v spoznavanju temveč v uporabi materije.

Pa še nekaj.Ravno se ukvarjam s problematiko evolucije in bi vaju prosil če mi lahko posredujeta povezave, ki razlagajo(argumentirano) drugačen pogled od znanega.
Evolucija v smislu izboljševanja vrste je dejstvo,vendar evolucija v smislu spremembe vrste...Pravijo, da tudi in tudi argumenti so zelo močni.Toda to še ne pomeni, da zadeva drži,saj znanost ni holistična temveč predvsem selekcionistična.Ne vem kako lahko postane bakterija krava.  Shocked Čeprav zelo dobro poznam teorijo kako naj bi to potekalo.  Wink.Malo bolj me zanima zakaj nebi to potekalo tako.
Back to top

IP Logged

natural
3

crazy monkey
lj
Reply #81 - 13.08.2003 at 08:33:36

Quote:
"vse v enem in eno v vsem" je teorija, ki jo jaz poznam ze kar nekaj casa in kar dost podrobno. vse napisane stvari na to temo so le raznorazne mutacije ali z drugimi besedami povedana ista stvar, ali izrazena ista misel.

po mojih prakticnih izkusnjah pa sem ugotovu, da mi to direktno ne more doprinest nic trajno koristnega/zadovoljujocega. mi pa vseeno indirektno pomaga pri definiciji nekaterih stvari.

Aryan povezava, ki jo imaš na voljo govori o delovanju naših možganov in je naravnost odlična.Pogledi so holistični in tudi teme so obravnavane z več zornih kotov.Saj ni point v dokazovanju vse v enem eno v vsem.
Spoznanje tega je bolj stranski produkt določenih dejstev.
Skratka gre za poskus spozanvanja zavesti.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #82 - 13.08.2003 at 08:52:45

natural wrote on 13.08.2003 at 08:33:36:
Aryan povezava, ki jo imaš na voljo govori o delovanju naših možganov in je naravnost odlična. Pogledi so holistični in tudi teme so obravnavane z več zornih kotov.Saj ni point v dokazovanju vse v enem eno v vsem. Spoznanje tega je bolj stranski produkt določenih dejstev. Skratka gre za poskus spozanvanja zavesti.

in kaksni pridejo rezultati ven od tega "poskusa" spoznavanja zavesti? kej miru, kej zadovoljstva, kej izboljsanja karakterja...?
Back to top

IP Logged

natural
3

crazy monkey
lj
Reply #83 - 13.08.2003 at 09:43:06

Quote:
in kaksni pridejo rezultati ven od tega "poskusa" spoznavanja zavesti? kej miru, kej zadovoljstva, kej izboljsanja karakterja...?

Potencial ima za vse zgoraj našteto.Tako kot tvoja praksa.Ker je resnica vseprisotna(vseprivlačna) ni pomembno kaj počneš,slej kot prej naletiš nanjo.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #84 - 13.08.2003 at 09:52:12

natural wrote on 13.08.2003 at 09:43:06:
Potencial ima za vse zgoraj našteto.

torej si ti neke vrste "vernik", ki zaenkrat upa, da bo dosegel zgoraj nastete stvari s pomocjo nekih praks, ki sledijo neki teoriji?

Quote:
Tako kot tvoja praksa.

tudi moja praksa sloni na neki teoriji, ja. najina teorija na prvi pogled zgleda zelo razlicna, torej sta tudi praksi najbrz zelo razlicni, in najbrz bosta tudi rezultata razlicna, a ne?

Quote:
Ker je resnica vseprisotna(vseprivlačna) ni pomembno kaj počneš,slej kot prej naletiš nanjo.

Resnica je res vsepristona, privlacna pa se bolj. in ne le to, je vecna eksistenca, polno znanje in neomejena blazenost. in le, ce tudi Ona privoli v to, jo lahko mi spoznamo. izkljucno z nasim trudom in nasimi omejenimi sposobnostmi ne bo slo. poskusi najdt nacin, s katero bi ti lahko pritegnil pozornost nase tej Resnici.

"don't try to see God, but act in such a way, that God will want to see you".
Back to top

IP Logged

natural
3

crazy monkey
lj
Reply #85 - 13.08.2003 at 10:18:12

Ti si tudi vernik aryan,čeprav smo itak vsi verniki.Rezultate lahko vsak ocenjuje zase in prihodnosti pač ne moreš napovedovati.In ne vidim zakaj bi moral imeti dovoljenje boga.Če je edini tvoj argument to, da tako piše v vedah in da temu verjameš prav naj bo tako.Jaz v to niti pod razno ne verjamem VEČ.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #86 - 13.08.2003 at 10:29:44

natural wrote on 13.08.2003 at 10:18:12:
Ti si tudi vernik aryan,čeprav smo itak vsi verniki.

no, lepo da priznas.

Quote:
Rezultate lahko vsak ocenjuje zase

se strinjam.

Quote:
in prihodnosti pač ne moreš napovedovati.

do neke mere jo lahko, ne mors je pa v celoti. to "nekaj" pa lahko vcasih veliko pomaga. sej ves, neki je boljs kot nic.

Quote:
In ne vidim zakaj bi moral imeti dovoljenje boga.

ker je On tvoj vecno nadrejeni.

Quote:
Če je edini tvoj argument to, da tako piše v vedah in da temu verjameš prav naj bo tako.

ja, tako pise v vedah in isto potrjujejo realizirani svetniki in jaz temu verjamem.

Quote:
Jaz v to niti pod razno ne verjamem VEČ.

jah, zal.
Back to top

IP Logged

natural
3

crazy monkey
lj
Reply #87 - 13.08.2003 at 10:58:22

Quote:
jah, zal.

Na srečo  Smiley.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #88 - 13.08.2003 at 11:03:44

natural wrote on 13.08.2003 at 10:58:22:
Na srečo  Smiley.

ja upajmo Wink
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #89 - 13.08.2003 at 11:22:12

natural:
Quote:
Mind.
Materija je orodje.In smisel orodja je da se z njim nekaj naredi.Tukaj je materija orodje zavesti,s katerim si pomaga pri rasti,če želi seveda.  Torej ni point v spoznavanju temveč v uporabi materije.

Se torej strinjamo, da različna uporaba (praksa, ki sledi neki teoriji) daje različne rezultate.

Praviš da je materija (naša materialna zavest, fizično telo) orodje. In zdaj je vprašanje torej kako to "orodje", ki ga poganja čista zavest, duša (ker materialna zavest sama brez nje, duše, sprita, čiste zavesti ne more obstajati) uporabiti, da bomo delovali "pravilno", torej za naše čimvečje trajno zadovoljstvo. Zadovoljstvo pa prinaša le ljubezen, to je univerzalno vsem živm bitjem. In zato jaz vidim smisel v iskanju le-te, ampak takšne, ki je brezpogojna, torej ne izpuhti pod vplivom časa. In pomoje takšne lljubezni ni mogoče najti z špekuliranjem in spoznavanjem materialnih zakonov, treba si je pridobit pravo "znanje". In takšno znanje in tudi žive dokaze glede uporabnosti in koristnosti tega znanja sem jaz našel v Vedskih spisih, in zaenkrat se mi to samo potrjuje.  Smiley

natural:
Quote:
Evolucija v smislu izboljševanja vrste je dejstvo,vendar evolucija v smislu spremembe vrste...Pravijo, da tudi in tudi argumenti so zelo močni.Toda to še ne pomeni, da zadeva drži,saj znanost ni holistična temveč predvsem selekcionistična.Ne vem kako lahko postane bakterija krava.   Čeprav zelo dobro poznam teorijo kako naj bi to potekalo.  .Malo bolj me zanima zakaj nebi to potekalo tako.

on  7.jan,  2003 MIND wrote:
Quote:
Glede same evolucijske teorije: Večina ljudi pač verjame različnim znanstvenikom ne računajoč na to, da tudi ti znanstveniki živijo v svojem  filozovskem in ideološkem svetu. Npr. čeprav je nekemu znanstveniku popolnoma  jasno, da slučajni oz. naključni dogodki ne dokazujejo ničesar razen zmede in nereda, bo ta isti znanstvenik-evolucionist  slepo trdil, da je ta čudežni svet kateri se kaže tudi v človeku nastal slučajno oz. da je vse skupaj bilo podvrženo naključju. Naprimer takšen znanstvenik-boiolog priznava, da obstaja "nerazumljiva" harmonija v molekuli proteina in da je je verjetnost, da je to nastalo slučajno čista nula. Ampak ta-isti znanstvenik kljub temu trdi, da je ta-isti protein nastal SLUČAJNO, bilion let prej v primitivnem zemeljskem okolju. In ta znanstvenik se ne ustavi tukaj, on brez dvoma trdi, da je nastal ne samo en, ampak milijoni teh proteinov, ki so se potem nekako čudežno povezali v eno celico. Vse to bo ta znanstvenik trdil z gotovostjo. In ta znanstvenik se imenuje evolucionist. Prav ta človek pa ne bi nikoli dejal, da so trije  cigli ki ležijo poravnani enden na drugem v takšno stanje prišli slučajno. Seveda, bil bi proglašen za bedaka. Ampak čudno je , da takšen človek zna racionalno ocenit vsakodnevne preprostejše situacije obenem pa dajati tako zelo neracionalne zaključke o svojem lastnem obstoju.  

Teorija evolucije je torej zanikana v samem startu. Ali lahko verjamemo tej pravljici, da so nastali prvi proteini kot produkt miljontih slučajnosti in so se organizirali v eno harmonijo oz. celico in so se potem spet z produktom triliontih slučajnosti združile te celice v neko harmonijo - v živo bitje ? In iz tega kasneje spet na podlagi očitnega zanikanja verjetnostnega računa razvile ribe, ki so se potem preselile na kopno in iz katerih so nastali plazilci, ptice in miljoni drugih vrst ? Vse to je nastalo brez enega samega samcatega verodostojnega dokaza...vse to je le teorija. Znanstvenikom še do danes ni uspelo najti medvrst kot so naprimer pol-ribe ali  pol-plazilci. Poleg tega niso mogli dokazati v svojih zelo razvitih laboratorijih nastanek niti enega samega proteina ki naj bi nastal-tako trdijo sami v primitivnih pogojih. Oni torej sami sebe zanikajo in sami dokazujejo, da se niti v enem trenutku preteklosti ni niti se nikoli v prihodnosti ne bo zgodil proces evolucije. Seveda pa ne smemo evolucije enačiti z adaptacijskimi spremembami, ki so znanstveno dokazane in ki jih spremljamo v živo tudi dandanes.  

Soočeni z vsem tem, se znanstveniki-evolucionisti opirajo le še na prihodnost. Da bodo v prihodnosti njihove teorije potrjene. Že zdaj pa jim bi moralo biti jasno da se to nikoli ne bo zgodilo. Tako je tudi bilo vse do danes. Čeprav je danes jasno (za časa Darwina se je pač to zdelo mogoče ) da je celica tako preveč "komplicirana" , da bi lahko nastala kot plod nekih slučajnosti.

No obstoj Boga se mi  po vsem tem zdi enako ali pa celo bolj verjeten kot evolucijska teorija. Bo pa mi seveda (upam) samo življenje in izkušnje pokazale KDO SEM, ali pa tudi ne  Ampak predvsem se mi zdi pomembno, da se slepo ne poslužujem znanstvenih teorij (dokler niso vedeli da je zemlja okrogla so verjetno imeli zelo popačen pogled na to Kdo smo) zato sem pripravljen najprej predvsem poslušati še druge razlage tega Kdo smo in se potem ravnati v skladu z vsemi informacijami, ki jih imam. Imam pa med drugim tudi informacije o raznoraznih fanatizmih, in zato tudi to informacijo jemljem z vso resnostjo in pod čim širšim zornim kotom.

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8