Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 8
(Read 30957 times)
Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Re: Vegetarijanci ste morilci rastlin
Reply #45 - 09.08.2003 at 13:53:56

S čem pa se živali SAME prehranjujejo...?

In mi ... ali nismo že od nekdaj nekaj skupnega ...

Torej...?

Vse živo, slej ko prej " umre "...
Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #46 - 09.08.2003 at 15:15:35

Živali nimajo izbire, človek jo ima. Lahko izbira, sploh zdaj, v potrošniški dobi ni težko prit do zelo, zelo okusnih in zdravih stvari, ki rastejo po celem svetu. Tega nekoč pač ni bilo.

Verjetno je pomembno nekaj: vseh teh stvari, ki Boga nekako odbijajo (meso,droge, egoizem...) se lahko rešiš na dva načina. Poskušaš pač sam, najprej je malo težko, in čez čas vidiš oz. začutiš, da je tako boljše....ali pa tudi ne....nekaterim uspe, nekaterim ne, nekateri se vrnejo kasneje nazaj, itd.... Nekateri celo pridejo do Tišine, osvoboditve.

Je pa še druga pot, ljubezen do Boga. Razmišljanje, poslušanje, čutenje Njega oz. o Njem, ti avtomatsko prinese tud "odvračanje" od nezaželjenih stvari (meso, sex, alko, droge..) , je tako kot da slečeš majco iz sebe, in ne kot v prvem primeru, mučno in mukotrpno odpenjanje železnega ščita.

Skratka bližje si Mu, bolj te takšne stvari odbijajo. Z ljubeznijo do Njega torej ne moreš zgrešit, je ziher prava pot. Ampak tud ljubezni se ne da na silo vzpostavit. Skoraj edino, kar zahteva On je iskrenost.

In pred njim  se ni mogoče pretvarjat.  Wink

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #47 - 09.08.2003 at 15:27:07

star
Quote:
Vse živo, slej ko prej " umre "

In smisel življenja po takšni teoriji je kakšen ?

Smisel živega bitja, je da slej ko prej umre ?

Umre samo materialno telo, katerega sestavljata naša fizična pojava in um. Zdaj si punca, nekoč si bila mravlja, nekoč mogoče riba, v naslednjem življenju boš zdravnik, v naslednjem mogoče avtomehanik, itd...itd...

Ampak ti vseskozi ostajaš enaka, nikoli ne umreš in nikoli se ne rodiš. Point vsega tega "inkarniranja" pa je samo v naši prostovoljni  odločitvi predati se Njemu, in živeti v večni ljubezni z Njim.

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #48 - 09.08.2003 at 19:46:32

Moonlight wrote on 09.08.2003 at 13:53:56:
S čem pa se živali SAME prehranjujejo...?

In mi ... ali nismo že od nekdaj nekaj skupnega ...

Torej...?

Vse živo, slej ko prej " umre "...

Kakšne grešne misli.

...
Back to top

IP Logged

Pegasos
4

Human beings are creatures
of awareness
Earth
Reply #49 - 09.08.2003 at 20:41:28

Wink

Kar On daje in pričakuje so le tri stvari:

Love Truth and Joy

These tree are interchangeable and one always leads to the other. It matters not in which order they are placed.

Da smo vegetarjanci morilci rastlin  Grin
Vi ste pa morilci in krav in  prašičev......in rastlin  8)

Če poješ Mandelj, ki je sadež in daritev Njega, dobiš vse, kar čisto telo in duša potrebujeta

Če bi videl, kakšen madež ostaja na svetlobnem telesu s prehranjevanjem mesa (mislim mesa, ki je vzrejen prav za zakol in za služenje velikega denarja  na tem in s tem tudi za človeka, ki edini uporablja denar), če bi res videl, ga po mojem ne bi jedel  Wink Kiss

Ampak ti kr! Tvoja volja in odločitev si TI, nobenen ti tega ne oporeka, zato tudi ti ne obsojaj rastlinojedce, ker s tem je to tudi krava, ki te hrani!!!  8)

Oceans of Love Truth and Joy

Back to top

What we need to do to allow magic to get hold of us is to banish doubts from our minds. Once doubts are banished, anything is possible.&&&&The Wheel of Time

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #50 - 10.08.2003 at 20:07:46

Pegasos wrote on 09.08.2003 at 20:41:28:
Wink

Kar On daje in pričakuje so le tri stvari:

Love Truth and Joy

These tree are interchangeable and one always leads to the other. It matters not in which order they are placed.

Da smo vegetarjanci morilci rastlin  Grin
Vi ste pa morilci in krav in  prašičev......in rastlin  8)

Če poješ Mandelj, ki je sadež in daritev Njega, dobiš vse, kar čisto telo in duša potrebujeta

Če bi videl, kakšen madež ostaja na svetlobnem telesu s prehranjevanjem mesa (mislim mesa, ki je vzrejen prav za zakol in za služenje velikega denarja  na tem in s tem tudi za človeka, ki edini uporablja denar), če bi res videl, ga po mojem ne bi jedel  Wink Kiss

Ampak ti kr! Tvoja volja in odločitev si TI, nobenen ti tega ne oporeka, zato tudi ti ne obsojaj rastlinojedce, ker s tem je to tudi krava, ki te hrani!!!  8)

Oceans of Love Truth and Joy

Your own perspective of view. OK, jaz imam pa svojo in zal ali na sreco, kakor za koga ne dam veliko na to. S tem ne gresimo, kaj pojemo, pride v nas, ampak z besedami, ki prihajajo iz nas. Neko zmerno uzivanje mesa se mi ne zdi pregreha, ker jem predvsem tiste srecne domace pujseke, kure, race, etc, ki lahko po vecini svobodno tekajo naokrog in jejo raznoliko hrano. farme so cisto druga stvar in gre zares za obliko mucenja zivali. Pac, stvar odlocitve, saj je itak vse relativno....
Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #51 - 11.08.2003 at 09:19:39

mind wrote on 09.08.2003 at 15:15:35:
Živali nimajo izbire, človek jo ima. Lahko izbira, sploh zdaj, v potrošniški dobi ni težko prit do zelo, zelo okusnih in zdravih stvari, ki rastejo po celem svetu. Tega nekoč pač ni bilo.

Verjetno je pomembno nekaj: vseh teh stvari, ki Boga nekako odbijajo (meso,droge, egoizem...) se lahko rešiš na dva načina. Poskušaš pač sam, najprej je malo težko, in čez čas vidiš oz. začutiš, da je tako boljše....ali pa tudi ne....nekaterim uspe, nekaterim ne, nekateri se vrnejo kasneje nazaj, itd.... Nekateri celo pridejo do Tišine, osvoboditve.

Je pa še druga pot, ljubezen do Boga. Razmišljanje, poslušanje, čutenje Njega oz. o Njem, ti avtomatsko prinese tud "odvračanje" od nezaželjenih stvari (meso, sex, alko, droge..) , je tako kot da slečeš majco iz sebe, in ne kot v prvem primeru, mučno in mukotrpno odpenjanje železnega ščita.

Skratka bližje si Mu, bolj te takšne stvari odbijajo. Z ljubeznijo do Njega torej ne moreš zgrešit, je ziher prava pot. Ampak tud ljubezni se ne da na silo vzpostavit. Skoraj edino, kar zahteva On je iskrenost.

In pred njim  se ni mogoče pretvarjat.  Wink

LP

(meso, sex, droge, ego) da te obdijejo od boga? ah ah ah...

zakaj te odbijejo?
droge če rečemo svete restline učitelji človeštva, da te od boga odbijeo, ah kje je razumevanje? če je tvoja pot ta jih boš jemal, če se hočeš od njih učit tudi...
zakaj so?
sex je  nekaj najlepšega nasvetu, zakaj bi se s tem kar je tako lepo v čemer nam je tako prijetno odbijal od boga, sploh če s tem nadaljujemo nekaj kar je bogu še v posebno veselje novo življenje...
meso, zakaj bi te meso odbijalo od boga? a ostalo kar ješ pa ne?

sploh pa kolk uničujemo okolje zaradi tega da so banane v supermarketu ane...?
sobotna priloga prva stran!!!
kolk restline trpijo ker jih z pesticidi špricajo?

eno dobro vprašanje za odmik od boga?
ali misliš da bi bog v vseh teh miljardah let ustvarjanja naredil nekaj kar ne bi bilo popolno?

knjiga, ki je meni zastavila in odgovorila na to vprašanje je pogovori z bogom.

smisel življenja pomoje je spominjanje tega dosežemo z nekakšnim izkušanjem življenja, učenjem, če tako hočeš... tud tam not.

gape na vprašanje?
kje za uboj rastline dobiš kazen... v veliko državah, tudi pri nas zaradi načrno posekanega drevesa, izkoreninjenja zaščitenih vrst. si se vprašal ker tolk smešno produciraš kolk nevarno je meso, kolk nevarni so določeni deli rastlin?
drugo o tem kolk je akj sveto, a ne ješ, oz drugače uživaš "svetih" rastlin?

vse to lahko naštevamo v nedogled.

edin kar jaz vidim je to, naj vsak je kar hoče in kar se je odločil že pred tem ko se je rodil.
za to da trpijo zemlja, rastline, živali, ljudje, za nekoga ni potrebe.
edini resen odmik in napredek proti neubijanju na vseh nivojih je prana, ostalo je samo pesek v oči, zato je ta pogovor nesmiselen.
pereč prolem pa je gsh(gensko spremenjena hrana)

in temu se je treba najprej posvetit  Grin
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #52 - 11.08.2003 at 11:54:37

A.
Quote:
(meso, sex, droge, ego) da te obdijejo od boga? ah ah ah...

zakaj te odbijejo?

napisal sem, da Boga odbijajo takšne stvari, kar je razloženo tudi v avtoritativnih in verodostojnih svetih zapisih, skratka to tud On sam nam predlaga

napisal sem tudi, da četudi te te stvari trenutno privlačijo, te takrat ko se začneš Njemu približevati (s pripadajočo prakso....na začetku je to samo poslušanje in razmišljanje o Njem ), te slej ko prej takšne stvari začnejo odbijat....to lahko povem iz lastnih izkušenj

sicer pa, ali si poskusil ne-jest mesa, ne-uživat drog, ne -sexat (tukaj je mišljeno čisto fizično zadovoljevanje nagona in ne razmnoževanje), da lahko trdiš to kar trdiš ?

dokler ne poskusiš dvignit skale, nikoli ne boš izvedel kako težka oz. kako lahka je, lahko pa špekuliraš

Quote:
knjiga, ki je meni zastavila in odgovorila na to vprašanje je pogovori z bogom.

in kaj ti je ta knjiga povedala ?  torej kdo je Bog, kdo smo Mi, in kakšen odnos imamo ?

Quote:
pereč prolem pa je gsh(gensko spremenjena hrana)

in temu se je treba najprej posvetit  

glej, jaz nisem mahnjen na neko spreminjanje sveta, ker v tem ne vidim mirne prihodnosti zase, pomembno se mi zdi spremeniti sebe

in v konkretnem primeru to pomeni, da če me takšna hrana odbija, potem je pač ne bom jedel....in to je to

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

Pegasos
4

Human beings are creatures
of awareness
Earth
Reply #53 - 11.08.2003 at 19:13:34

Bogovi smo vsi     Grin

Nihče ni rekel, da kdor je meso, greši, nafaka, to ni greh, greh tiči v odnosu do hrane

Jst osebno mesa ne jem, ampak to ne pomeni, da se ne družim z mesojedci ali da imam slabo mnenje o njih, sploh ne, rada mam vse  Kiss Wink Cheesy Grin

Jesti ali ne jesti meso je vprašanje in odločitev vsakega posameznika, ob pravem času seveda  Grin

Domače vzrejeno meso je ena stvar, ulovljeno meso (lovec) je spet druga stvar, kupljeno v Merc. pa spet druga stvar  Grin

Vzrok, način, namen - pri teh dejavnikih ponavadi človek dela greh - to je ODNOS

Back to top

What we need to do to allow magic to get hold of us is to banish doubts from our minds. Once doubts are banished, anything is possible.&&&&The Wheel of Time

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #54 - 11.08.2003 at 20:33:40

sej jaz mind tud nisem hotu tko rečt, hotu sem rečt lahk je tud drugač ane, lahk da nas ma bogec rad, ne glede na to kaj delamo.

pegas carsko
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #55 - 11.08.2003 at 21:25:30

pegaz:
Quote:
Bogovi smo vsi    

daj razloži malo to trditev prosim

kako lahko nekdo, ki je Bog trpi ? (pa magari če občasno ni zadovoljen)

takšni zaključki ponavadi lepo sedejo našemo egotu, povzdigne nas lahko daleč,daleč, ampak slej kot prej se izkaže, da je to lažen ponos

če se malo ozreš okoli sebe, lahko vidiš nešteto stvari, ki ti direktno ali pa indirektno govorijo, da mi nismo in nikoli ne bomo Bogovi

drugač pa se strinjam, da je odnos do hrane odvisen od posameznika, ne gre pa seveda tudi zanemariti vpliva družbe oz. kulture.....nekje je povsem normalno jesti muce in pse, pri nas to ni "običajno"....

ampak kljub družbi, kulturi in njenim vplivom ima še vedno vsak polnoleten svojo lastno glavo in izbiro kaj in kako bo počel

A.
Quote:
lahk da nas ma bogec rad, ne glede na to kaj delamo.

Seveda nas ima rad, ampak kaj ko mi Njega nimamo, za ljubezen pa sta vedno potrebna dva

On ti vsak dan, znova in znova na veliko možnih načinov to sporoča, ampak nekateri pač nočejo videt tega, ker jih bolj zanima kako bodo sami postali vsemogočni Bogovi

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

natural
3

crazy monkey
lj
Reply #56 - 12.08.2003 at 08:37:08

Mind ali mi lahko prosim razložiš kako je bog postal bog?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #57 - 12.08.2003 at 09:02:27

natural wrote on 12.08.2003 at 08:37:08:

Bog je vedno Bog. ne da je to nekoc "bil" ali je zdej "zacasno" ali nekoc "bo" postal. Bog je vedno Bog.

in tudi mi smo vedno le delcek ene izmed njegovih energij, in kot taki mu vecno podrejeni, le da se tega nekateri zavedajo bolj, drugi pa mal manj. ce se zavedas svoje izvorne, ciste, vecne narave in delujes v skladu z njo, dosezes vecni mir in neomejeno zadovoljstvo. kaj vec bi si lahko se kdo zelel?

kaj se teb zdi bolj koristno?

1. imeti "polozaj Vrhovnega" (in si s tem filat umetni/lazni ponos, ki itak zmeri pod vplivom neke "visje sile", ce ne drgac vsaj pod vplivom casa slej k prej izpuhti) in biti vedno nesrecen?

2. imeti "polozaj podrejenega" in biti vedno srecen?

moj point je, kaj ti bo nek umetni polozaj, ce pa je ciz v nasprotju s tem kar ti originalno si, in te to na dolgi rok le spravlja v frustracijo?
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #58 - 12.08.2003 at 09:36:22

natural:
Quote:

kot je že aryan napisal, On to nikoli ni postal, saj je večen, tako kot smo tudi mi večni in iz tega ven tudi naš odnos z Njim

čas je produkt materialne narave (katero tudi On prizvaja) in v kateri se pravkar nahajamo (ali drugače povedano, prekriva nas iluzija, maya ) in torej vse kar je materialnega je temu(času) tudi podvrženo, torej je minljivo

ampak niti mi niti Bog nismo iz materialne narave, oboji smo princip večnosti....to ti nakazuje tudi naša splošna želja po ne-končanju življenja.....in zato je tud razumljiva bojazen tistih, ki se poistovečajo z svojim materialnim telesom, da bo enkrat moralo umreti

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

natural
3

crazy monkey
lj
Reply #59 - 12.08.2003 at 10:18:21

Nekako se je le moral razviti,postati.In pojem večnosti ni tako enostaven, kot si ti napisal(da je čas le produkt materije).To je sicer načeloma res, kar vemo danes na podlagi teorije relativnosti vendar danes že nastaja malce drugačen pogled na čas.
Če gledamo na materijo kot boga(zavesti) v delovanju(zgoščena vibracija) in imamo tu čas(zaporedje),lahko to prenesemo tudi na spirit(boga) in si z lahkoto predstavljamo zaporedje razvoja boga.Tu ni časa, to je res, imamo pa zaporedje.Kajti kako naj bog je, če se nekoč ni pričel?Prapočelo boga je z lahkoto popolna praznina.Od tukaj se lahko razvije zavest (bog).Kar seveda ne ustreza nekaterim romantičnim predstavam o bogu.Torej si bliže bogu če imaš višjo zavest(večje znanje-v najširšem smislu).In če mantraš ali slediš navodilom iz svetih spisov to še ne pomeni, da boš dosegel večjo zavest.Tudi, če jo to ne pomeni nujno, da si jo zaradi prakse ki jo opravljaš.
Vse je v enem in eno je v vsem.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 8