exorcist wrote on 12.08.2003 at 13:15:17:te Amestelove ideje o EGU, .
No, zdej vidim, da si tudi tu objavil, kar si mi poslal na privat... evo. še moj odgovor.. tu:
Oj, Exorcist.
Danes sem se spomnila nate in sem pomislila, da mi boš pa mogoče na privat kaj pisal, če že nočeš pisati na forum.
Sem vesela, da si se oglasil.
Predvsem zato, ker bi ti rada povedala, da v tem, kar si mi tu napisal, ne vidim bistvenih razlik med vodilno idejo, vero, ki jo gojim v sebi jaz ali pa ti.
Mislim, da si si ustvaril malce nerealno sliko o nekaterih tu na forumu. Morda od zunaj zgleda, da smo (govoriš o adminih, a ne?) kaka sekta, zagnani, zaplankani, zaverovani vase, prepotentni, nevarni zblojenci, neprizemljeni itd. Ne rečem, da ni tudi takih. Ampak, o njih soditi, mi ni.
Realnost je taka, da se med seboj spoznavamo, da smo našli nekaj skupnih točk. Kar je meni zanimivo na forumu, je možnost, da povem svoje izkušnje. In če boš prebral kaj, kar napišem, govorim večinoma iz sebe. Všeč mi je, ker sem našla par zelo vrednih ljudi, ki delajo na sebi.
Da delajo na sebi, pa pomeni, da so spoznali, tako kot jaz pred kratkim, da je pomembno za kaj se odločam, vsak trenutek... Kaj je moj namen. Kaj želim doseči. Kaj želim deliti z drugimi.
Vsa modrost je v tem....
Zavedam se, da del moje psihične dinamike izhaja iz strahu, obrambe, kot praviš. Ja, res gre za obrambo. Vendar ne gre za zdrav obrambni mehanizem, temveč gre za obrambo pred svetlobo. Pred bogom, če hočeš.
In smo spet pri egu.
Zame ego je pač glavna preizkušnja. Ker vsak trenutek se lahko, če dopustim, odreagiram iz tega dela.. in tako sem lahko vsak trenutek vedno dlje od svojega jedra, ki je bog.
Praviš, da je zate bog otipljiv. Da ga lahko pocukaš za rokav, ker hodi med ljudmi. To razumem tako.. bog - skoraj človek.
In ... kar ti lahko rečem glede moje vere... glede mojega vodila... vse, kar iščem, je v meni. Bog je v meni. Svetloba je tu.
Tečaj čudežev mi je blizu. In to so Jezusove besede. Tako, da v tem smislu, mi je Jezus "blizu".
Ampak, sama ga jemljem kot inkarnacijo božje kvalitete... Ljubezni in sočutja... Ampak, bog je veliko več.
Exorcist, prosim, to je moje dojemanje. Ni dojemanje kogarkoli... in niti ne vem, če je kaj podobno temu, kar ostali na forumu čutijo.
Rada bi, da veš, da smo posamezniki tu. Da ni nek konglomerat. Vsaj jaz nisem simpatizer nikakršne skupine.
In se trudim biti ne-ego-istična. Torej, da ne izhajam iz ega. To pa pomeni veliko dela.
To pomeni veliko pozornosti, zavedanja in odgovornosti. In to, ko praviš, da bi komu, ki ima težave, rekla, da si je sam kriv zanje... Hm, ne vem, zakaj tako misliš.
Morda si kaj razumel drugače, kot je bilo rečeno.
Lahko ti pa povem, da sem v triletnem študiju in večletnem ukvarjanju s človeško psiho, ugovotila, da smo izredno kompleksni in da, žal, velikokrat igramo neke igre iz strahu, da bi bili ranjeni. In da te igre so lahko smrtno resne. In obstaja možnost, da teh iger ne igramo več. In v tem je odločitev posameznika, da si življenja ne uničuje več.
Stara sem pa približno deset let več kot ti.
Pa nisem hudobna medicinska sestra...

Ajdi. Pa oglasi se še kaj
P.