Quote:ARS wrote on 09.03.2006 at 10:54:21:Sicer pa, ce mene vprasas ... ko sebe srecas, ga zaprmej ne rabis vec.
Aha, če prav razumem, da bi srečal sebe, potrebuješ pomoč nekoga, ki je sebe že srečal. Ko z njegovo pomočjo srečaš sebe, te njegove pomoči ne potrebuješ več.
Tuki se mi pol zastav vprašanje, a smo vsi ena in ista oseba v končni fazi, da bi to zgornje zdržal, al imamo neke skupne točke vsi, da lahko en samo-spoznan pomaga do samo-spoznanja drugemu?
Imam občutek, da moj odgovor/pogled tule niti ni pomemben … še najmanj pa tebi. In v bistvu je tvoj poenostavljeni “aha” povzetek prav d’best. Ma, fino pa bi blo prebrat, kako tebi to izkustveno (al pa vsaj verbalno) v tvojem lajfu zgleda … oz. kako drugače.
Uf, BP (pa še kdo) dobr ve, kako “mrzim” mentalno onaniranje … A zna zdele tole men nucat. Evo ga.

Smo bojda popolni, ko se rodimo. Pa se pol, skoz leta, enmal (al pa velik) “zapacamo”; predvsem s pogledi, načini, delovanji, besedovanjem, pogojevanjem ... drugih. In smo praviloma veliko marsičesa, a najmanj dejanj in lahkotnosti ter taki kot smo. In nas bega razkorak med besedami in dejanji. In potem zato, ker ni miru navnoter, začnemo točno tam bolj brskat. Lahko. In pol zakaj sem tuki, kako naj bom, kaj & zakaj & kako naj kakrkoli počnem, postanejo sredica. In ker dvomimo vase, gremo praviloma za začetek navzven, nam dogodki, ljudje, knjige … skratka, učitelji, znanja na pladnjih nosjo … in žnj odgovorov ter variant na (marsikatero) vprašanje. Zmeda opcij in pametnih. Hkrati pa še vse zemeljske štorije v odnosih in služenje denarja za preživetje živiš, po možnosti pa še starša špilaš. Te skor sesede, ko (končno) dojameš, da drugih ne moreš spreminjat. No, in pol ugotoviš, da ti je blizu povedano o zavedanju, neodlašanju, brezkompromisni ljubezni, veselju, sprejemanju … pa še kaka malenkost o pomembnosti dihanja, gibčnosti in vpliva prehrane na telo se te dotakne. In začneš to sprobavat in v življenje spravljat. In se skor userješ od šoka, ko se ti skozi izkušnje resnično dokaže, da si si sam "kriv" za skor čist vse, kar se ti rola. In pol od bliz in daleč (ne)odgovornost gledaš; predvsem vseh ostalih je nadvse opazna. A zlagoma ne zmoreš več drugih krivit, še za štos komi. In hodiš po tistih štengah … Se začne jasnit marsikaj, praksa pač svoje prnese. Zadovoljstvo nad doseženim in preseženim in premikanjem mej! In te valjda v superiornost zanese. A ni panike, pravica skazica svoje nardi. Ni hudič, je tolk odsevov na voljo, tolk špeglov se ti na vsakem koraku rola ... da se težko svoji dvojnosti izogneš. A sreča te tudi ponižnosti. In se zavežeš manjšanju razkoraka. Preklet težka znata bit na cajte tako iskrenost kot doslednost! Ni naključje, da naključja so. Zavedanje, brezkompromisna ljubezen, znanja, neodlašanje, hvaležnost, dobrohotnost, veselje, sprejemanje, dajanje … dihanje, futr, gibanje. Popolna v vsej svoji nepopolnosti; kot trenutno znam in zmorem. Kva je reku? Da se pospešeno skozse "premikaš" skozi služenje drugim? Veš, kaj, jasno mi je: do konca življenja se bom učila. In to je men čist prav. Tudi s pomočjo drugih oz. zaradi vseh, ki mi boste na pot prišli. Amen. Hvala.
Zdej grem pa spat,

ARS