jaz ne vidim prevelike razlike med "direktnim ubojom" in "posrednim ubojem"
oboji ubijajo in to je dejstvo, in ribiči res mogoče rešujejo ribe, ampak ali ti ribiči nebi lovili rib, če multinacionalke ali posamezniki ne bi spuščale svoje svinjarije v vode ?
ne bom se spuščal v politične vode, ampak ubiti pomeni ubiti (pa čeprav samo materialno telo

)
exorcist:
Quote:To nima toliko veze z mesojedci, gor ali dol.
knjiga, ki jo je kolibri omenil in katero sem tud jaz predlagal ima še kako veze z mesejedci, saj je njim namenjena v prvi vrsti
Quote:Že pamet bi morala kazati vsakemu, ki jo količkaj uporablja, da smo dejansko mi sami samo del krhke narave, da s tem ko uničujemo naravo, uničujemo tudi sebe.
sebe uničijemo v smislu oddaljevanja od našega končnega cilja, čiste večne ljubezni, ker nam v skladu z našimi materialnimi dejanji zakon karme prinaša v smislu "to kar seješ, tudi žanješ"
z drugimi besedam, zamegljuje nam naš um, ki bi moral biti osredotočen na čisto ljubezen
Quote:To bi morala toliko še bolj priti v zavest vsakemu Slovencu, ki živimo v nekakšni evropski čisti oazi in bomo čez 10 let lahko vodo izvažali po ceni črnega zlata - nafte.
aha, takšno zavest bi po tvoje torej morali razviti, da bomo uspešno trgovali in si nakopičili materialnih dobrin
Quote:Sedaj pa, ko si pogledamo to neuzaveščenost ljudi in ignoranco do matere narave, pa je prihodnost tudi bolj siva.
ja, pa res
Quote:Možnosti oziroma tehnologija je že tudi toliko razvita, da bi lahko uporabljajli tudi bolj ekološko spremenljive vire in alternativno energijo, vendar jo multinacionalke in industrijske velesile, kot fevdalci v sr. veku, vse do buržoazne revolucije samo zavirajo, sedaj pa so ti buržoazi največji liberalno kapitalistični hegemoni in onesnaževalci biotopa (npr. Amerika in zavrnitev podpisa Ciotskega sporazuma) samo onemogočajo presedlanje na bio variante, ker jim gre v končni fazi za eksploracijo in iztržek $ naravnih dobrin.
nekako razumem ribiče da jim seveda ne sme zmanjkati njihovega "materiala" oz. da jim ga nacionalke ne smejo uničit
Quote:Smo kot podgane, ki se bomo vejetno med sabo pojedli, ker nas je preveč.
pomoje če ne bi ubijali živali, še pomisliti ne bi mogli, da bi ubili kakšnega človeka, tako pa...
Quote:Kaj ima to zveze z mesojedci, pa te res ne razumem, ker širiš dezinformacije.... . Misliš, da če bomo vegeterijanci, da bo potem boljši svet,
ja mislim tako, ampak te v ničesar ne prepričujem, samo svoje misli pišem
Quote:ne ker v ozadju stojijo gospodarski lobiji in mašinerija - gigantska industrija + multinacionalke..... Večina ljudem se preprosto fučka za naravo, samo, da ješ in piješ, potem pa lahko crkneš..... Žal je tako.
ok, naravo je treba na vsak način
spoštovat Quote:Jaz sem hobi ribič
ok, tvoj hobi je lovljenje in ubijanje rib
Quote:to pa ne pomeni, da sem mučitelj živali in ne spoštujem narave.
ok, imava pač verjetno drugačne predstave, kaj je to "spoštovati" naravo
ubijanje za mene ni spoštljivo, sploh če bi to počel za hobi
Quote:Ravno nasprotno, kjer se le da jo skušam zaščiti.
???
Quote:Me zanima, če si že kdaj pobral kakšno plastično vrečko ob brežinah rek, da pljuvaš po ribičih.....
odnesti vrečko v kateri si imel črve, s pomočjo katerih si pokončal ribo, pa pomoje tud ni kaj dosti
Quote:Če so čiste reke imaš tudi veliko rib, kar pa ne pomeni, če si kako ven specaš, da si morilec in ribo prepustiš na mukotrpno zadušitev!
kaj nisi ti hobi ribič ?
in ne ubijaš in ne mučiš jih ?
kakšen ribič pa potem si ti ?

LP