Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 
(Read 11637 times)
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Genetska MANIPULACIJA in kako super je!
Reply #30 - 04.06.2002 at 08:54:35
 
Quote:
največji problem bo s kloniranimi in pa genetsko prilagojenimi vojaki in delavci itd.....vse to bodo živa bitja....sam kaj z njimi ko bodo poškodovana......ja lajf se bo zlo zakomplicirou


Take genetske  kreature bi kreairal zdaj, na današnji stopnji tehnološke razvitosti in delitve dela. Ampak po mojem prihodnost ni v sedanjost  projecirana tehnološka  genetska manipulacija. To je tko, kot da bi z atomsko bombo dal upravljat generalom na soški fronti v wwwI ali v bitki pred stalingradom v www2. Spočela  jo je res  potreba pred razrešitvijo takih pat pozicij, a ko se je rodila, potrebe po njej praktično ni blo več in se prav zaradi njenega obstoja taka situacija v zgodovini 20. stoletja ni velč niti ponovila.  

Genetska manipulacija kot realen potencial bo povratno vplival na evolucijo človeške družbe. Potencial, da bomo lahko za sorazmerno majhno investicijo dosegli precej večji pozitivni učinek na izboljšanje človekovega zdravja  kot z vso sedanjo  drago farmacevtsko mašinerijo, bo sprožil proces  globalne družbeno egalitarnost na področju pravice do zdravja. Rcnije so zdaj zaradi drage tehnologije in omejinih surovin dostopne eliti, skozi gensko manipulacijo pa se bo lahko čez nekaj generacij vzpostavila globalno višja stopnja odpornosti zaradi odprave genetsko zakodiranih anomalij.

Pa še to: tehnolija postaja inteligentna, zato proizvodnja živih organizmov, da bi postali delavci v klasični obliki, že zdaj postaja anahronizem. Vizija huxlejevega novega sveta, kjer se zarodke v umetnih maternicah fila z alkoholom, da bi ostali bebci,  je po mojem mim. Bolj je realna tista njegova opcija, po kateri so veliki bratje inteligentne  s kemijo ohranjajo  lojalne, le da bodo v intelegentni v prigodnosti skušal zakodirati gensko kodo, da se izklopijo, preden bi se utegnili preveč razvneti in velikom bratom s svojeglavostjo naškoditi.


Okrog GI  pa takih in drugačnih novatorij je treba po moje  pozitivno mislit. In zaupat, da če bomo sproti preprečeval, da že sedaj ne bodo skrenila na pota, za katera vemo, da  niso prava,   bodo ziher same po seb šle v pravo smer.      
Back to top
 
 
IP Logged
 
BRUS-LI
5
*****
Offline

sanje so več kot sanje...

Posts: 665

Gender: male
Re: Genetska MANIPULACIJA in kako super je!
Reply #31 - 04.06.2002 at 15:04:36
 
mohorič pravi da se je to u zgodovini že enkrat zgodilo.......pa zdej ne vem u keri knjigi,........

jest pa mislm da ne bomo postali bolj odporni zarad poskusov ampak kvečjemu manj......saj če pogledam uboge zelenjavice al pa sadje al pa živali .....so vse narejene na minimum ..........hitro se iztrošijo.........

pol lohka prčakujem da se bom pozdraulou na avtobusu iz usemi takimi kt u vojni zvezd...kosmatimi........bulastimi...in še in še.

a ti mislš da bo to tkole preko genou lepo funkcioniralo........hmmmm.......po moje je fenotip premočan..........da bi dopuščal determiniranost samo iz ene stvari.........yin pa yang....a se štekamo.........stvarca bo padla u vodo ......ker bo prepolna sama sebe ......stvar ni u ravnotežju če je boljša na enem področju ampak mora bit u skladju s čimveč faktorji.........tko da dvomim o napredku.........

pa ti futrej psička s super vitaminčki......ene par let.3-4 in že ti bo od vsega zdravja poču....tumorčki pa te fore.......ja preveč zdrou je biu----------pa putika je tut neki tacga........

ugodno + neugodno= ravnovesje

plp

brus-li

Back to top
 

Kar 1 neumen dobro naredi, 100 pametnih zlepa ne popravi...
BRUS-LI  
IP Logged
 
MIKE
5
*****
Offline

Sonce    :)
Posts: 1011
Ljubljana
Gender: male
Re: Genetska MANIPULACIJA in kako super je!
Reply #32 - 04.06.2002 at 15:32:00
 
plus in minus je ničla
Back to top
 

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Genetska MANIPULACIJA in kako super je!
Reply #33 - 04.06.2002 at 16:03:14
 
Bruce-li pa ostali skeptiki, tud jest sem skeptičen, je treba bit. Ne bi smel z Gi v vsevprek štimat pa fantazijo v praksi izživljat, čeprav se kreiranju  posameznih frikov po mojem ne bomo uspel izognit. Ampak jest nimam moči GI preprečit, jest zato moram verjet, da en smisu ima, če je že z vso  silo na vrata buta. Jest verjamem, da ne bomo rabl speciliziranih spačkov, ker bo  z inteligentno tehnologijo lahko le čim bolj  univerzalno  usposobljen človek upravljal. Jest predpostavljam, da bo bo tak človek moral brez usodnih živčnih pa drugih biloških defektov bit,  zato bosta  takega otroka  probala ata pa mama z vso razpoložljivo inteleigentno tehnologijo pa znanjem bioinženircev  že pred  rojstvom naredit. Jest verjamem, da froc ne bo čist en drug človk ampak tak, kot bi potencialno moral bit pa ne bi bil, če bi ga prej ne bi vseh znanih genetskih packarij očitsli. Jest v tem ne vidim  nič slabega, če bo ta storitev  vsem enak dostopno in če se kakšnih genskih  ibermnšov ne bo začel načrtno pa drugim navkljub začel proizvajat. Če s takimi devijacijami  kot družba ne bomo znal tko kot z nacisti obračunat bo pa evolucija poskrbela, da se bodo tovrstni ideali sami v spačke sprevrgli pa zginli. Univerzalne človeške funkcije je teba tko kot doslej vzdrževat pa negovat pa se ene splošne dostopnosti in demokratičnih norm držat. Na tem jest lahko delam, na to lahko vplivam, frankenštajnovih laboratorirejev pa ne mislim v vsakem bio inštitutu videvat pa z macolo razbijat.      
Back to top
 
 
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: Genetska MANIPULACIJA in kako super je!
Reply #34 - 04.06.2002 at 21:46:47
 
Po moje moramo mi priti do tocke kjer se je v preteklosti njim zalomilo. S tem mislil, da mi zivimo tu in sedaj zato, ker so zemeljski cas premaknili nazaj.  Iz tega razloga si oni, (s tem imam v mislim predvsem ameriske pralnice denarja, lobije in crne fonde ki financirajo US vojsko,) ne belijo glave z genetskim pretiravanjem. Trenutno koristi njim in samo njim, ce se kaj zalomi bodo spet kot ze tolikokrat do sedaj zavrteli cas nazaj.  

Andres
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3