MIKE
5

Sonce :)
Ljubljana
Ker je bilo vprašanje v zacetku foruma: Kaj mislite na besede Jezusa, Bude o NE UBIJAJ, sem pobrskal po bibliji in evo Jezusovih besed:
Nova pravicnost Kajti povem vam: Ako vaša pravicnost ne bo obilnejša ko pismoukov in farizejev, ne pridete v nebeško kraljestvo. Slišali ste, da je bilo receno starim: ‚Ne ubijaj; kdor pa koga ubije, pride pred sodbo.‘ Jaz pa vam pravim: Vsak, kdor se na svojega brata jezi, zasluži, da pride pred sodbo; in kdor rece svojemu bratu ‚tepec‘, zasluži, da pride pred veliki zbor; kdor pa rece ‚norec‘, zasluži, da pride v peklenski ogenj. ce torej prineseš svoj dar k oltarju in se tam spomniš, da ima tvoj brat kaj zoper tebe, pústi svoj dar tam pred oltarjem in pojdi, da se poprej s svojim bratom spraviš, in potem pridi in daruj svoj dar. S svojim nasprotnikom se hitro spravi, dokler si z njim še na poti; da te nasprotnik ne izroci sodniku in sodnik biricu, ki bi te v jeco vrgel. Resnicno, povem ti: Ne prideš od tam, dokler ne poplacaš zadnjega novcica. ----tko da tega niti ni Jezus rekel ampak je povzel besede iz stare zaveze in zapovedi...
In je kot kaže jedel tudi jagenjcke, najbrž pa le ob posebnih priložnostih, tudi na zadnjo vecerjo, pa je vseeno vstal od mrtvih... tko saj lahko sklepamo iz svetega pisma po sledecem...
Priprava na zadnjo večerjo Mt 26,17–35; Lk 22,7–38; Jan 13,21–26; 37.38; 1 Kor 11,23–25 In prvi dan opresnikov, ko so klali velikonocno jagnje, mu njegovi učenci recejo: »Kam hoceš, da gremo in ti pripravimo velikonocno jagnje?« In pošlje dva izmed svojih ucencev ter jima naroci: »Pojdita v mesto in srecal vaju bo clovek z vrcem vode. Pojdita za njim in, kjer bo vstopil, recita hišnemu gospodarju: ‚Ucenik pravi: Kje je moja obednica, kjer bi s svojimi učenci jedel velikonocno jagnje?‘ Pokazal vama bo veliko obednico, popolnoma pripravljeno, in tam nam pripravita!« Ucenca sta odšla. Ko sta prišla v mesto, sta našla, kakor jima je bil povedal, in sta pripravila velikonočno jagnje.
Mljask, pa naj še kdo rece da Jezus ni bil the best.
|