gape
YaBB Administratorp

I love YaBB!
The Land of YaBB
|
jest si te besede razlagam glih tako kot so bile povedane (zapisane): ne ubijaj. ubijanje za karkoli drugega kot za pretvarjanje energije v življensko energijo je bolj kot ne slabo in se preko karme povrne. jabuka ko ga utrgaš in poješ ne ubiješ, on bi zgnil ko bi padu na tla in bi se itak pretvoril v hranilno energijo, če za nikogar drugega za drevo na katerem je zrasel. z vsemi rastlinami je podobno, če bi jih ne utrgal in pojedel, bi ijih za svojo energijo porabilo nekaj drugega. vse žive reči ki jih pojemo nam namreč energijo dajo, če jih le preveč ne ubijemo med pripravo hrane. dočim meso npr. moramo žival najprej popolnoma ubit, potem še popolnoma do konca ubit vse kar je v njej hranilnega s tem ko kuhamo / pečemo. meso ubijemo v tej meri da nam ne daje več energije ampak nam jo porablja, za svoje izgorevanje. rastiline porabijo veliko manj naše energije za presnavljanje, je celo zelo fino da najprej pojemo solato, da ona sprosti svoje encime za presnavljanje npr mesa, če solate ne pojemo prej mora telo proizvajat svoje encime za prebavo - kurimo energijo da sprevimo hrano skozi telo. ubijanje mravelj zato ker so se nam naselile je pa itak čist mim. karma. primer: na vrtu smo imel ogromno mravelj, par mravljišč. ko je mama spulila osat, se je v bližini (30 cm) pojavilo mravljišče v obliki črke L ?!? in fotra so valjda mravlje motile, že skoz. pa sm mu reku pa pust jih kva ti hočjo, pa je reku jah bojo u kuhno pršle pol bo pa drek. čez čas ko mu je mravljišče dokurčilo ga je valjda polil s strupom in tam jih ni bilo več. so se pa pojavile v kuhinji. sicer predvsem takrat ko so imele kaj za pobirat ampak bile so. in valjda so celo familijo čist motile. in so bile. dokler niso šli na morje. jest itak jem čist mal in ker mravlje niso imele kej za jest in ker je mene bilil za njih, ke rem itak ni blo nevm kolk v kuhinji, so zginle še preden so se vrnil z morja. valjda me je fotr začel drkat: a si jih začaru al kaj? tko da ... če maš mravlje ... pospravi vse smeti s pulta, vsak cukrčk k se strese pospravi za seboj, drobtine ravno tako, korito naj ne bo pono kozarcev itd pa bojo šle, ker če druge ne ne bodo imele kej jest in bodo šle morit sosedu. pa seveda ne smeš jih sovražit, moraš jih sprejemat, zakaj pa imaš nepospravljen pult.
še enga sm se spomnu: bramor-vrtni škodljivec. sm premetavu kompost in najdu bramorja. valjda ga nisem hotu ubit in sm šu po fotra da mi pove če je to sploh bramor. ko je fptr potrdil mi je reku kr ubij ga, pa sm reku jest že ne, če hočeš ga dej ti. in ga je. pol sm mal razmišlju a sm ga zajebu in to. pa ga nisem. on se je sam tko odloču in to. pa še on VE da je bramor škodljivec da mu ubija rože na vrtu, in za njega to ni nič slabega če ga ubije, ker niti ne VE da to ni dobro za karmo. jest pač vem da je in zato ga nisem hotu, ena taka mejhna žival meni že ne more odžirat hrane, dobr lahko mi jo ne more mi jo pa tolk odžret da bi jest zarad tega stradu.
ubijamo itak ampak trudimo se da čim manj!!!
mene za komarce boli kurac in oni me dejansko ne pikajo več. mam pa tud mrežo proti insektom na oknu - sm z barja in to. sm se pa neki navadu (s piki čebel), piki niso brezveze ampak so na-ključ-ni, točno takrat ko je treba in točno tam ko je treba. mal pomislte ne use meridijane in pomislte kam vas sekajo, zakaj glih tja , kaj je tam, kaj je s tem povezano ...
skratka ko jih ne 'potrebujem' več, mi tudi več ne 'nagajajo'.
|