MIKE
5

Sonce :)
Ljubljana
To je ta zgodba, obljubljena vceri: Decek je v reki srecal krokolila ujetega v mrežo, ki so jo nastavili njegovi sovašcani. Pa ga krokodil nagovori:"Izpusti me prosim, iskal sem hrano za svoje štiri otroke, se ujel v tole mrežo. Umrli bodo brez mene." D:"Ja potem boš pa mene prijel." K:"Le kako bi mogel svojega rešitelja!" Deček je izpustil krokodila, ta pa ga isti trenutek zgrabi. Deček pa pravi:"Taka je torej tvoja hvaležnost!" K:"Tak je naravni zakon" D:"No, pa povprašajva še koga drugega, preden me pohrustaš" K:"Ok, ti dam priložnost" Deček vpraša ptico, ki je priletela mimo:"Je res to naravni zakon" Ptica:"Je, včeraj sem z hrano priletela do gnezda mladičev in sem lahko le opazovala kačo, je pohrustala moje male ptičke." K:"No vidiš, gremo, njam,,,," D:"Počakaj, še koga vprašam!" Pride mimo star osel, ki ravno tako odgovori:"Ja to je naravni zakon. Svojemu gospodarju sem zvesto služil, slabo me je hranil, sedaj na starost me je nagnal in samo čakam, da me ujame kaka zver, To je naravni zakon" K:"No vidiš, dragi deček" D:"Prosim daj mi še zadnjo priložnost" Mimo pride zajec, ki pravi:"Tako praviš krokodil, no mislim da se moramo malo pomeniti o tem, daj izpusti dečka da boš lažje govoril, itak ga lahko v trenutku spet zgrabiš" Takoj ko je K. izpustil dečka, zajec zavpije"Teci" In deček je res stekel. Nato mu zajec pravi:"Poglej krokodil je še vedno napol ujet v mreži, steci v vas, pokliči lovce in boste imeli hrane..." Deček res steče v vas in lovci hitro prihite k reki, kjer pokončajo krokodila. In z njimi tudi dečkov pes, ki je stekel za zajcem in preden je deček ustavil psa je bil zajec že mrtev. In deček pravi:"Res to je naravni zakon!"
|