OKi doki .. najprej pozdra gape-tu in ostalim članom, ki pomagajo pri gape.org.
Potem .. vsi ste večinoma pisali o raznih splošnih problemih (odpadki, plenice itd.) in to kako je ekološka zavest v p)("&$
Jaz bom napisal kaj sam počenjam, da bi manj svinjal in hkrati vabim ostale, da napišete kako in kaj vi počenjate, da bi manj svinjali .. mogoče se bo našla kakšna stvar, na katero nisem pomislil in se mi bo zdela ql!
Torej:
- ves papir (časopisi, reklame iz kaselca, itd.) redno odnašam v kanto za papir
- če skadim čik v avtu ga ne vržem skozi okno ven, ampak ga ugasnem in odložim v pepelnik
- pri umivanju zob nimam skozi odprte vode, ampak jo zaprem medtem ko si krtačim zobe
- pvc vrečke jih zložim in jih uporabim še n-krat preden odromajo v kanto
- valjda skušam smeti (medtem ko sem v mestu) metat v kanto
- če se slučajno igram basket z smetmi in zgrešim koš (kanto) si potem vzamam še 5 sekund in žogo zabijem v koš

Česa bi bil vesel:
- da bi zvedel kam za vraga lahko odpeljem stare avto akumulatorje
- kam lahko odpeljem stare rač. komponente
- ...
Glede fosilnih goriv:
Res je .. so glavni razlog za emisijo CO2-ja in posledično glavni razlog za efekt tople grede.
Naj povem to .. avto na vodo je že izumljen .. prav tako je izumljen pralni stroj, ki ne potrebuje praška.
Kdo je kriv, da teh stvari ne morem kupit .. KAPITAL !!!
Patenet za pralni stroj je kupilu podjetje, ki se ukvarja z izdelovanjem praškov ..
Avto .. s tem pa ne vem kam je šel :/
Pa še zaključek!!!Torej .. lepo se de zavedamo splošnih težav (te so ponavadi velike), ki jih sami žal ne moremo rešiti. Vso zadevščino lahko začnemo reševat, tako da počenjamo stvari, ki jih lahko sami počenjamo .. potem se začenjamo združevat (kar se) in začnemo delat stvari, ki jih združeni lahko naredimo!
Za moj prvi post bo kar dovolj 8)