Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 
(Read 19401 times)
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Ekološka zavest
Reply #45 - 26.08.2002 at 14:17:43
 
ana... fajn to.
Kaj pa ce je ta racunalnik lepo lociran v eni veliki Faradajevi kletki?
Bom reku bl po domace. Sem prou lepo obkrozen z zelezo betonom in kabli, po katerih laufajo vse zive komunikacijske in elektro linije. Od vseh teh se pac tvori elekto-magnetno polje, ki je prav zelo "zdravo". Ce zraven pomaknem se pomankanje svezega kisika in da ni nikjer nobenega vira soncne svetlobe, ves, da mi je vseeno za sevanje monitorja, ki je itak od moje naglavne "piksne" oddaljen min 50 cm. Smiley

So mi pa take ideje, kot jih pises zanimive in res me zanima, ce so kej pogruntal proti razbijanju el. mag. polja.
Back to top
 
 
IP Logged
 
ana
5
p
*****
Offline


Posts: 1223
Kranj
Gender: female
Re: Ekološka zavest
Reply #46 - 26.08.2002 at 14:37:38
 
JD, kar se mene tiče, sem itak mnenja, da ti največjo stopnjo zaščite nudi tvoja lastna misel. Če je človek prepričan, da mu nekaj škodi, mu bo škodilo. Konzerve gor al pa dol. Pa kristali pa tako dalje. Naša misel je tista, ki nas vodi.

Seveda veliko iz okolja vpliva na nas. Kot si že sam rekel: zrak. Kaj je osnova življenja nasploh? Zrak, mešanica plinov, ki ga uporabljamo za dihanje. Kakšno kvaliteto zraka pa sploh vdihavamo? Nato je tuki voda. Kakšno vodo pijemo? Pa seveda, koliko. Nato hrana. Veliko bolezni iz napačne prehrane, še več od preobilne prehrane. Kje je šele potem nevarnost sevanja, pa ne samo PCjev.

sicer pa: zaradi nečesa moramo umreti. Nobenemu ne bo pisalo na mrliškem listu, da je umrl od zdravja. Bolj je tuki vprašanje našega osebnega pogleda na vse skupaj: se vsega panično bojimo in se varujemo na tisoč in en način, ali znamo življenjsko pogledati na vse skupaj.

Tudi mi smo v Faradeyevi kletki in prav hlastam za kančkom svežega zraka. In, kolikor časa mi bo manjkalo zraka, ne mislim konzerv postavljat k PCju. Je pa po drugi strani to poceni rešitev za tiste, ki se dobro počutijo samo ob tem, da  se varujejo z mehanskimi načini.

prijeten dan še naprej in popoldne malo več svežega zraka Grin
Back to top
 

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.
 
IP Logged
 
Ponocnjak
1
*
Offline


Posts: 22

Gender: male
Re: Ekološka zavest
Reply #47 - 26.08.2002 at 19:26:42
 
Glede na to, da je tole moj prvi prispevek na teh straneh, pozdravljam vse, ki jih tukaj že poznam, kot tudi vse ostale!

Tudi sam sem pred časom naletel na članek v zvezi z vplivi monitorjev na človekovo počutje. Glede na to, da sem nekoč prebil in še prebijem pred njimi precej svojega življenja, me je zadeva zanimala in sem se res malo sprehodil po spletnih straneh, ki so bile navedene v članku.

Seveda sem se spraševal, če ne gre morda spet še za eno oglaševalsko potegavščino, saj je bil v članku naveden tudi artikel, ki težave rešuje, so pa te strani vseeno zanimive:

Vstopna stran podjetja:
http://www.emf-bioshield.com/emf/

Opis vpliva monitorjev na človekovo počutje:
http://www.emf-bioshield.com/emf/arecrt.html

Raziskave:
http://www.emf-bioshield.com/emf/historique.html

Literatura:
http://www.emf-bioshield.com/emf/publications.html

To je bilo pred kakšnim letom in pol, ko so začeli prihajati na trg LCD monitorji, pri katerih naj bi, zaradi drugačne tehnologije prikaza slike na zaslonu, škodljivih vplivov ne bilo več. Čeprav so bili ti monitorji več kot pol dražji kot sedaj, sem se odločil in zamenjal svojega starega katodnika za eLCeDejčka. In čeprav se mi je lansko leto trikrat pokvaril, tako da so mi ga nazadnje zamenjali za novega, odločitve ne obžalujem. Po lastnih izkušnjah je res nekaj na tem, da te običajni monitorji bolj sesujejo kot tile tanovi... Zdaj pa ne vem, ali je to zato, da se ne bi žrl, ker je bil tako drag, ampak važno je, da čutim, da lažje in veliko dlje zdržim pred tanovim kot sem pred tastarim. Govorim o delu in sedenju v zvezi s poslom in ne za zabavo...

Sicer pa, kolikor sem o tem bral v kakšnih člankih, je veliko vzrokov slabega počutja in utrujenosti, ki jih pripisujejo monitorjem, tudi drugje. Predvsem zaradi:

- slabega zraka zaradi neprezračenih prostorov
- nepravilne postavitve monitorja, npr. pred oknom, svetloba pa bi morala padati s strani
- poslabšanega vida, ki se ga nekateri ne zavedajo in delajo brez očal
- prisilne slabe drže zaradi neustreznega stola ali višine mize
- postavitve monitorja preblizu oči

itd.

Sem pa pred kratkim, zdaj ko ni več "sevanja", ugotovil, da si po kakšnem nočnem šihtu, ali pa tudi samo pohajkovanju po spletu, naslednji dan ravno tako zmatran, tako da počasi opuščam tudi to, se trudim, no. Je pa res, da brez nočnih ne bi "postal" Ponočnjak...
Back to top
 
 
IP Logged
 
roggy
1
*
Offline

Kar je je! Kar bo, bomo
pa vidli!
Posts: 23
Izola, Ljubljana - SI
Gender: male
Re: Ekološka zavest
Reply #48 - 26.08.2002 at 23:03:55
 
ravno ker smo pri okologiji, vam pošljem tukaj en link z računalniško svinjarijo .. ki sem ga zasledil na slo-tech-u .. presodite sami!

http://news.bbc.co.uk/hi/english/static/in_depth/world/2002/disposable_planet/wa...
Back to top
 

lp,&&-- igor
WWW WWW  
IP Logged
 
picola
Guest
Re: Ekološka zavest
Reply #49 - 19.09.2002 at 01:31:27
 
Čeprav je ta tema že malo zastarela,oziroma vas najbrž zanimajo druge stvari,se vam oglašam in upam,da se bo še kdo hotel pogovarjati o ekologiji in upam,da bomo mogoče skupaj prišli do rešitve,kako pomagati sebi in naši mami Zemlji.Vsak dan me boli srce,ko vidim,kaj si delamo in sem že razmišljala,da bi šla in bi še skupaj s kakim kolegom ali kolegico ali pa skupaj z vami in sodržavljani,ki so pripravljeni pomagat,šla pobirat peticijo za to,da se pri nas uvede zakon o onesnaževanju,tak kot je mogoče kje drugje v Evropi ali v svetu.Da bi se nabile visoke denarne kazni samo če vržeš cigaretni ogorek na tla.Mislim,da bi se s takim zakonom dalo marsikaj narediti v zvezi s tem.Ali ima mogoče kdo kako KONKRETNO idejo???????Kaj narediti?In ima mogoče kdo pogum in čas,da to tudi izpelje?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Gru Gru
5
p
*****
Offline


Posts: 2402

Re: Ekološka zavest
Reply #50 - 19.09.2002 at 08:45:35
 
Tu smo ravno zato.

Posameznik, posameznik, posameznik ...

Z zgledom, in z dejanji.

Back to top
 
 
IP Logged
 
gu64est
1
*
Offline

Mozilla je zelo v redu

Posts: 7

Re: Ekološka zavest
Reply #51 - 19.09.2002 at 15:27:02
 
Zdravo vsem!

Nisem preprican ali so v Ljubljani dejansko zaceli z locenim zbiranjem odpadkov ali je to le kak pilotski projekt, ampak opazam, da so na nekaj krajih postavili nove zabojnike za loceno zbiranje odpadkov. Ve kdo kaj vec o tem?

Roggy, ali imas kaj proti, ce tvoje ideje objavim na spletni strani, ki jo pripravljam. Namenjena bo zbiranju prav takih idej. URL bom sporocil, ko bo vsaj za silo delovala.

LP

M.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4