Petra.
|
Zanima me predvsem to, kaj nekdo od vas stori v primeru, ko opazi, ve, da nekdo trpinči živali, oz. živali ne živijo v življenju primernih prostorih? ??? Kolikokrat se kdorkoli od nas, ko vidi kaj takega, le zamisli za trenutek, nato pa pozabi na vse skupaj, saj imamo mi vsi, vsak zase pripravljen večen izgovor, kako ima že vsak sam s seboj dovolj problemov, ker..., kako torej naj bi sploh še mislili na koga drugega kot nase, morda na ostale ljudi, na živali pa dostikrat niti ne mislimo, važne so le, ko jih zaužijemo...
Ali se ljudje resnično zavedamo, na kakšen način vzgajajo živali in kako jih zakoljejo, preden žival postane v plastiko pakiran kos mesa v trgovini? Stres, trpljenje živali, vplivajo v končni fazi na naše telo, po zaužitju.
No, v bistvu me je samo zanimalo, to kar sem spraševala že na začetku. Vidim, da očitno v naši deželi le redki vedo kako ravnati v takih primerih, oz. država ne poskrbi za take živalce.
Sama poznam nek konkreten primer, sem v stiski zaradi tega, ker si želim tem živalim pomagat, da bi jim nekdo lahko omogočil boljše življenske pogoje, vendar ne vem kaj bi se z njimi sploh zgodilo ob prijavi državni inšpekciji? ???
Azile nujno potrebujemo, nudijo pomoč živalim kot tudi zaposlitev ljudem, upam, da bo to izvedeno čim prej.
|