Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> V sobivanju z naravo >> KAJ PA ŽIVALCE?
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1062712104

Message started by Kali on 21.06.2002 at 01:06:21

Title: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Kali on 21.06.2002 at 01:06:21

???

Sem videla slučajno na TV, kako so odkrili, da ima nekje pri nas, nek 85 letnik, 25 konjev, za katere skrbi sam. Na pomoč so priskočili člani DPMŽ, ki sedaj hranijo živali ter jim čistijo.
Lastnik sam ne zmore več skbeti za njih, zato želi ali, da se priskbi nek prostovoljec, ki bo skrbel za vse, ali pa naj živali nekdo od njega kupi. Me zanima kdaj in kako se bo razrešila ta zadeva, konjičkom, kot tudi starcu želim najboljše.

Sigurno je tudi med bralci foruma nekdo, ki morda ve za kako podobno situacijo, kjer predvsem živali neznosno trpijo in živijo v čisto neprimernih prostorih.

Me zanima kaj se v bistvu zgodi s takimi domačimi živalmi, kot so npr. konji, krave, psi, mačkami, srnami, jeleni, ..., potem, ko se prijavi zadeva, ne vem, ali državni veterinarski inšpekciji, ali npr. DPMŽ...? Ali te živali dobijo boljše življenske pogoje, ali jih morda usmrtijo? ALI KDO VE KAJ SE ZGODI POTEM?

Ali je država Slovenija sposobna poskrbeti za take primere? ???


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by John_Doe on 21.06.2002 at 08:19:31

Ce sem mal kontra nastrojen in recem, da je clovek tudi zival, potem poznam ogromno primerov, kjer se tej zivalci slabo godi.

A ce je Slovenija sposobna poskrbet za take primere?
Ma se zase ni sposobna poskrbet, se bo pa z zivalcami ukvarjala - takimi ali drugacnimi. Na zalost je to tko.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by IGOR on 21.06.2002 at 22:47:33

Naša država bo za vse poskrbela, kakor je poskrbela do sedaj.  >:( Saj vidite kako lepa pasja zavetišča imamo pri nas, kako so pomagali pri zadevi Močilnik itd. :-/

LP Igor

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Devi on 22.06.2002 at 12:12:41

Ravno vceraj mi je povedala neka veterinarka, da je sprejet nek predlog, po katerem bo drzava financirala  ali sofinancirala  odprtje novih azilov za zivali.
Postavitev azilov pa bo razporejeno glede na priblizno stevilo zivali na nekem podrocju.
Tak da, ce bi kdo mel rad azil, naj se malo pozanima, ker manda prijave se sprejemajo ;)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by IGOR on 22.06.2002 at 21:28:56

Upajmo, da ne bo ostalo samo pri obljubah,kot ponavadi.

LP Igor

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Kali on 26.06.2002 at 02:35:15

Zanima me predvsem to, kaj nekdo od vas stori v primeru, ko opazi, ve, da nekdo trpinči živali, oz. živali ne živijo v življenju primernih prostorih? ??? Kolikokrat se kdorkoli od nas, ko vidi kaj takega, le zamisli za trenutek, nato pa pozabi na vse skupaj, saj imamo mi vsi, vsak zase pripravljen večen izgovor, kako ima že vsak sam s seboj dovolj problemov, ker..., kako torej naj bi sploh še mislili na koga drugega kot nase, morda na ostale ljudi, na živali pa dostikrat niti ne mislimo, važne so le, ko jih zaužijemo...

Ali se ljudje resnično zavedamo, na kakšen način vzgajajo živali in kako jih zakoljejo, preden žival postane v plastiko pakiran kos mesa v trgovini? Stres, trpljenje živali, vplivajo v končni fazi na naše telo, po zaužitju.

No, v bistvu me je samo zanimalo, to kar sem spraševala že na začetku. Vidim, da očitno v naši deželi le redki vedo kako ravnati v takih primerih, oz. država ne poskrbi za take živalce.

Sama poznam nek konkreten primer, sem v stiski zaradi tega, ker si želim tem živalim pomagat, da bi jim nekdo lahko omogočil boljše življenske pogoje, vendar ne vem kaj bi se z njimi sploh zgodilo ob prijavi državni inšpekciji? ???

Azile nujno potrebujemo, nudijo pomoč živalim kot tudi zaposlitev ljudem, upam, da bo to izvedeno čim prej.
Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Devi on 26.06.2002 at 09:13:17

Zivjo, Kali.
Res je to dobro vprasanje, kaj naredit. Jaz kaj takega nisem nikoli vidla, zato se nisem o tem sprasevala. Poznam samo en primer mucene psicke, ki so jo lovci vzeli lastniku in ji nasli novega, nisem pa prepricana, ali je to njihova pravica ali je bilo to samoiniciativno.
Ce poklices drustvo proti mucenju zivali, bi mogli oni vedet, kdo je odgovoren. Ker nekdo mora biti. Menda tudi obstajajo veterinarske sluzbe, ki naj bi bile odgovorne za pregled nad prevozom zivali prek meje. Saj je cel kup takih sluzb, samo vprasanje je, kako opravljajo svoje delo. Se mi vcasih zdi, da so ze tolko hudega vidli, da jih nekaj, kar se nam zdi grozljivo, sploh vec ne gane.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by John_Doe on 01.07.2002 at 08:15:39

Se kdo spomne tistega primera treh najstnikov iz Gorenjske, ki so mucili macke in pisali dnevnik o teh mucenjih?
Baje se jim ni zgodilo nic - tem dijakom, mislim. Pol se pa pejt!  >:(

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Kali on 01.07.2002 at 12:45:17


John_Doe wrote on 01.07.2002 at 08:15:39:
Se kdo spomne tistega primera treh najstnikov iz Gorenjske, ki so mucili macke in pisali dnevnik o teh mucenjih?
Baje se jim ni zgodilo nic - tem dijakom, mislim. Pol se pa pejt!  >:(


O tem smo že govorili, si lahko pogledaš na


http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=1017617034;start=0


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Susi13 on 17.07.2002 at 10:52:48

Mogoče je tole malo off-topic in prosim že vnaprej, ne se razburjati... Hvala! :)

Na spletni strani Društva proti mučenju živali se nahaja peticija za zagotovitev zavetišča za zapuščene živali: http://www.drustvo-zascita-zivali.si/peticija.htm.

Po želji lahko podprete njihovo prizadevanje.

Suzana

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Marjana on 23.07.2002 at 12:29:08

Suzi, ravno tvoj post se mi zdi super, ker to je možnost, da pa res čisto vsak od nas naredi nekaj malega.

Pa še moj prispevek: naletela sem na lovca, ki mirne duše strelja sosedove mačke. Ne bi o njegovih 'opravičilih', sem pa kontaktirala Društvo proti mučenju živali, da vidim ali se da v takem primeru kaj storiti, in tule je njihov odgovor, mogoče bo informacija še kdaj komu prišla prav:

"Vsekakor je treba človeka prijaviti ustreznim službam - policiji, lovski inšpekciji in lovski družini, dobro bi bilo da se obrnete tudi na vaše društvo. Vedno je pri teh stvareh tako da je treba biti vztrajen in pritiskati na pristojne, jim groziti z tem da jih boš dal vse v časopis če ne bodo ukrepali, ker najraje vidijo da se izognejo z izgovorom da niso pristojni. Če človek strelja v naselju oz 200 metrov v bližini hiš tega ne sme in policija mora ukrepati, če strelja kar vse "ptice po travniku" mora ukrepati lovka inšpekcija in lovska družina, saj je točno določeno katere živali in koliko jih je namenjenih odstrelu. Zahtevajte anonimnost v vseh postopkih (dolžni so jo tako ali tako zagotoviti). če potrebujete še kaj sporočite."

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Amstel on 23.07.2002 at 21:05:30

Eh, živalce naše.
Pred ene 9 leti sem pod našim blokom zagledala mlado mucico, ki je nekam sumljivo pri miru sedela in mjavkala. Šla sem do nje. Prizor je bil iz grozljivke. Polna je bila črvov. V očeh, po telesu. Očitno je bila ranjena in so muhe vanjo zlegle. Črvi so jo živo jedli.
Poklicala sem veterinarja, pa je rekel, da se s tem ne ubadajo. Poskušala sem ji pomagati. Očistila sem jo. Polila z razkužilom. Samo, na žalsot bi jo moral nekdo ubiti, ker je bila na koncu. In tega, ljudje moji, nisem bila zmožna. To je storil nekdo drug. Hvaležna sem mu bila, da je zbral pogum.

Lansko leto pa sem bila v enem azilu, blizu mene. Ker je bilo veliko živali brez vode in so bili privezani na čisto kratke verige, sem poklicala DPMŽ v Koper. Gospa je urgirala.
Povedala mi je pa, da če si njihov član, imaš večjo moč, da lastnike opozoriš, da naj bolje skrbijo za živali, drugače jih prijaviš.

Joj, o lovcih pa raje ne bi... enkrat so streljali čisto ob naselju.. ko sem klicala policijo, so rekli, da saj vem, kako so lovci... lovski... Ah.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Marjana on 25.07.2002 at 09:30:09


Dodajam informacije:

"Niti ne gre za to, da se ne da nič narediti, pač pa bolj za to, da ljudje obupajo, ker gre za dolgo in neprijetno "vojno". Vendar bomo morali enkrat začeti. Če nas le nekja posameznikov vpije kaj je narobe nas je premalo.
Širša javnost bi morala podpreti zahteva za spoštovanje zakona o zaščiti živali. Sedaj ga nihče ne izvaja in je le na papirju. Po tem zakonu bi morali kriminalisti ugotovoti kako je maček poginil in najti storilca. A je včasih težko priti že samo do zapisnika."


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Miska on 30.07.2002 at 10:42:37


Devi wrote on 22.06.2002 at 12:12:41:
Ravno vceraj mi je povedala neka veterinarka, da je sprejet nek predlog, po katerem bo drzava financirala  ali sofinancirala  odprtje novih azilov za zivali.
Postavitev azilov pa bo razporejeno glede na priblizno stevilo zivali na nekem podrocju.
Tak da, ce bi kdo mel rad azil, naj se malo pozanima, ker manda prijave se sprejemajo ;)

Evo – malo bolj podrobne info o temle predlogu…

Predlog še ni sprejet, je pa v pripravi. Pripravljen naj bi bil kot javni poziv. Ne vedo še, kje ga bodo objavili – ali bo to v medijih ali samo na njihovi spletni strani. Predvidoma naj bi se to zgodilo konec avgusta ali v začetku septembra. Bom obveščena o tem, kdaj bo pripravljen in kje bo objavljen, pa vam to sporočim takrat.

Pa še to: ne gre samo za sofinanciranje novih azilov za živali, ampak tudi za sofinanciranje že obstoječih zavetišč.

m.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Blisk on 31.07.2002 at 11:39:40

J tud jst se strinjam, da je skrajni čas, da se te zadeve uredijo, ker konec koncev ljudje vedno poskrbijo zase tako ali drugače, živali pa ne morejo in glede na to, da smo zasedli njihov življenjski prostor, bi reku, da si zaslužijo, da se poskrbi za te zadeve.
Sploh ker, če gledate kako imajo zadeve urejene v tujini, smo pri nas še vedno v srednjem veku, saj vsako ranjeno žival ubijejo. V tujini jo peljejo v zavetišče in tam ozdravijo nato spustijo nazaj v divjino.
Sicer pa sploh ni v Sloveniji nobenga večjega urejenega zavetišča, kjer bi skrbeli za živali.
Dobra stvar za bodoče volitve!

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 06.08.2002 at 09:39:16

Danes (6.8.2002) v Dnevniku (urk)

Pripravljajo posvojitveni dan v nedeljo, 25. avgusta 2002

Razmere na posestvu Milene Močivnik v Bistri pri Borovnici so se, zagotavlja avstrijsko-nemško društvo Tierhilfe Suden, ki pomaga Mileni od avgusta lani, precej izboljšale. Psi so cepljeni proti steklini, imajo dovolj hrane in vode, veterinarji pa vsak teden sterilizirajo po tri psičke. Nezadovoljni so le z nizkim številom oddanih psov, zato bodo konec meseca skupaj s koordinacijskim odborom, ki ga vodi svetovalka vlade Irena Megušar, pripravili posvojitveni dan.

Predstojnik klinike za kirurgijo in male živali prof. Dr. Zlatko Pavlica je povedal, da si veterinar vsako sredo ogleda živali in naredi triažo. Psi so na splošno zdravi: ker živijo skupaj, mora veterinar običajno oskrbeti nekaj ugriznih ran. Le ena mačka je imela hudo poškodovano oko. Nobene živali pa ni bilo potrebno evtanazirati.

Zaradi nizkega števila oddanih psov so se odločili, da se pripravi posvojitveni dan , kjer si bodo ljubitelji živali lahko izbrali psa. Avstrijsko-nemško društvo bo poskusilo za nekaj psov najti nove lastnike tudi v Nemčiji in Avstriji.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 26.08.2002 at 08:40:11

Ste že slišali, kako je potekal posvojitveni dan za kuže in muce na posestvu Milene Močivnik?
Moram reči, da sem bila prav pretresena. Res, da imam novice samo iz branja današnjega Dnevnika, a so verjetno dokaj resnične.

Na kratko: če so člani društva Tierhilfe Suden razočarani, mora biti res hudo. Niso več optimistični. Menda so se kljub zagotovilom  koordinacijskega odbora ministra za kmetijstvo razmere samo malček izboljšale, kljub  vloženemu času in denarju. Društvo plačuje veterinarja, ki bi naj živali pregledal vsak teden  - Močivnikova je v štirih mesecih pripeljala na pregled samo štiri pse. Psi na posestvu so poškodovani, imajo vnete oči, eden ima velik tumor na taci. Program sterilizacije je uspešno deloval, do sedaj so sterilizirali 34 živali, vendar pa sedaj že dvakrat niso pripeljali psov na sterilizacijo. Na posestvu je opaziti več brejih psic. Higiena v pesjakih je slaba (kljub temu, da društvo plačuje dva delavca) – člani društva so včeraj videli celo dva poginula mladiča. Sprašujejo se, kje so mladiči, skoteni na posestvu? Domnevajo, da so jih požrli drugi psi. Društvo sicer redno pošilja hrano za pse in ni videti, da bi bili psi lačni. Število psov ni nič manjše oz. na posestvu so se pojavili novi psi. Obstaja pogodba, da mora Močivnikova vsak mesec oddati 15 psov. Z društvom je Močivnikova dogovorjena, da jim pošilja kopije posvojitvenih pogodb, toda za julij so dobili samo štiri, za junij pa še nobene. Vsi psi nimajo mikročipov, to pomeni, da sploh niso cepljeni proti steklini.

Za Dnevnik sta naredila fotoreportažo Urška Kmetec in Jaka Gasar


Ob vsem tem pa še vedno ostaja sramotno dejstvo, da mesto Ljubljana nima svojega azila za zapuščene živali, čeprav bi ga morala že davno imeti.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 26.09.2002 at 10:11:10

Pred časom je v Dnevniku pisalo

Že zgolj navzočnost mačke je koristna za zdravje, je pokazala raziskava, ki jo je nedavno opravil nemški psiholog Reinhold Bergle.

»Mačke so izvrstno zdravilo proti takoimenovanim civilizacijskim boleznim, kot so stres, glavobol, nespečnost, depresija ter bolezni srca in ožilja,"«je pojasnil znanstvenik.

V raziskavi so sodelovali lastniki mačk in ljudje, ki nimajo mačke. Raziskava je pokazala, da mačke pozitivno vplivajo na svoje lastnike, saj so ti bolj uravnovešeni, srečni in tudi bolj zdravi od ljudi, ki nimajo mačke za hišnega ljubljenčka. Poleg tega ljudje, ki dolga leta živijo z mačkami, nimajo težav z določenimi strahovi in se ne počutijo osamljene, imajo pa tudi nižji krvni tlak kot drugi ljudje, še navaja psiholog Bergler.


Vsi poznamo tisti pregovor, ki pravi, da imajo mačke devet življenj. To seveda ni res, je pa dejstvo, da imajo mačke visoko zmožnost samozdravljenja. Vzrok je menda v tem, da znajo močno prevajati življenjsko energijo oz. v marsikateri knjigi o reikiju je rečeno, da mačke obvladajo reiki.
In ne samo to: mačke znajo pretvarjati negativno energijo v pozitivno, kar jim ne škodi. Zato mačke ležijo brez posledic tudi na mestih, ki za druga živa bitja niso priporočljiva zaradi negativnih sevanj.In sedaj naj povem še svojo željo: imam pet mladih muc, starih osem tednov, navajenih na mačje stranišče, spijo v hiši, čez dan pa se igrajo skupaj s svojo mamo na terasi, ki se razširi v majhen vrt. Njihovo mamo so otroci rešili pred poginom, ko je bila zapuščena in breja, in jo imamo namen obdržati (le kdo bi jo sploh maral?). A ker je pred dvema letoma starejša hči že prinesla iz kontejnerja eno zapuščeno muco, mladih muc ne moremo obdržati – že dve stari sta veliko. Zato vas prosim, da mi pomagate najti nov in prijazen dom za mlade muce.


malo nevšečno mi je, a kljub temu objavljam št. mobija:
041 55 99 21


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by MIND on 26.09.2002 at 12:54:27

sem poslusal zadnjic enega veterinarskega inspektoreja po TV, povedal je nekako takole:

...za zivali je sedaj dobro poskrbljeno, se zdravijo, in bodo kmalu okrevale in kmalu tudi primerne za ZAKOL !

pred tem pa je govoril kako je lastnik grdo ravnal z zivalmi (šlo je za krave), kako niso imele zagotovljenih osnovnih potreb,itd...itd...

sprasujem se kako lahko  nekdo v enem mahu govori o pomoci zivalim potem pa tale beseda ZAKOL!

mocno razmisljam o vegetarjanstvu zadnje case in nevem...kaj pa vem....bomo vidli..

LP

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Marjana on 26.09.2002 at 14:06:35

Si me ravno spomnil, 1. oktober je dan vegetarijanstva. Si bom kar sposodila tekst, ko je nekdo že tako lepo pripravil ;) :

Svetovni dan vegetarijanstva se praznuje od leta 1977 in združuje vegetarijance z vsega sveta okoli skupnega interesa. Organizacije vegetarijancev se na ta dan posebej posvečajo seznanjanju ljudi z etičnimi, ekološkimi, zdravstvenimi in humanitarnimi prednostmi vegetarijanskega načina življenja, pa tudi s tem, kako naj bo taka prehrana zdrava in uravnotežena.  

Mednarodno vegetarijansko združenje (International Vegetarian Union) je proglasilo oktober za mesec spoštovanja življenja, saj so prepričani, da je postopno priznavanje in spodbujanje (delnega ali popolnega) vegetarijanstva pomemben ukrep pri reševanju mnogih kritičnih problemov, ki grozijo samemu obstoju človeštva, zlasti naslednjih:

* vsako leto umre na milijone ljudi zaradi kroničnih bolezni, ki so povezane z uživanjem mesa
* vsako leto umre na milijarde živali, da bi služile človeku za hrano
* nepotešljive kmetijske zahteve terjajo masovno uničenje prsti, vode, gozdov in drugih nenadomestljivih vitalnih naravnih virov


Ana, ti držim pesti (beri: nameravam, da bodo tvoje mucke dobile dober dom). :)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 26.09.2002 at 14:52:10


m wrote on 26.09.2002 at 14:06:35:
Ana, ti držim pesti (beri: nameravam, da bodo tvoje mucke dobile dober dom). :)


hvala, Marjana, ti mucki pošiljajo :-* :-* :-* :-* :-*

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 03.10.2002 at 00:23:38

[quote author=ana link=board=general;num=1024614381;start=15#20 date=09/26/02 at 14:52:10]

HiHiHi.... jz tud iščem topel in prijazen dom za moje mucije.... daj še zame držte pesti.......  ;D :D

bi kdo hotel imeti prijazne, male, nagajive, ornžne mucije... ?:) :D

Držte pesti....!

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 03.10.2002 at 07:40:16

bomo držali pesti, Star12
:-*

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 03.10.2002 at 11:32:44

..........hvala.............. :)

....mucki pravijo enako....!!! :)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 08.10.2002 at 13:29:14

pa je res pomagal..... :D

....mucki so že vsi oddani in imajo prijazne lastnike...


Hvala!

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by gape on 08.10.2002 at 13:32:28

ana
kako pa tvoji mucki?

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 08.10.2002 at 13:40:41

na žalost niti en naš mucek še ni našel novega lastnika
mi jo zelo žal in mi je zelo obremenjujoče in delam na temu vsak dan, da bi bilo drugače

pa je včeraj zato zginil ptič: ni imel občutka za nevarnost, zato so se ga otroci, ki so hodili mimo na igrišče,  radi lotevali in dražili, ker se je rad kregal na njih in se šel celo tepst z njimi

saj golobjo hišico ima drugače na drugi strani hiše, a pred hišnimi vrati je rad čakal, da bi kdo prišel in ga spustil v hišo

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by gape on 08.10.2002 at 14:22:20

čudno

pa tolk smo nameraval

mogoče bi ti pa star12 pomagala

Title: :DRe: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 08.10.2002 at 16:25:46

[quote author=ana link=board=general;num=1024614381;start=15#26 date=10/08/02 at 13:40:41]

na žalost niti en naš mucek še ni našel novega lastnika
mi jo zelo žal in mi je zelo obremenjujoče in delam na temu vsak dan, da bi bilo drugače

res je.... gape ima prav...pomagala ji bom... :D

moji so bili stari 1 mesec in sem se morala zelo potruditi, da sem jih oddala...in sem se ... :D

ana, smo zaupaj mi kaki so ... in vse kar sodi skupaj, pa ti napišem kaj, da jih boš lažje oddala... res... :D

verjamem v to, da bodo našli dobrega lastnika...moji se že crklajajo in se jim dobro gode!!!

ne pozabi... zaupaj mi nekaj njihovih lastnosti!!!


Hvala TI!!!


.....pomoč je dobrodošla in jaz si želim, da bi tudi tvoji našli to kar so moji....

....če ti zaupam, so šli v roke malim dušicam, ki jim bodo krajšali trenutke v njihovem mačjem življenju!!! :D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 09.10.2002 at 08:40:34

Star 12, vesela sem, da se tvoje muce lahko radostijo življenja pri novih lastnikih in da so si v obojestransko zadovoljstvo

naše muce bodo jutri stare 10 tednov. Pred njihovim osmim tednom jih niti nisem imela namena oddajati, ker to, da že znajo samostojno jesti in ne pijejo več mleka pri mamici (ki smo jo že dali sterilizirati), še ne pomeni, da so pripravljeni na življenje brez matere in bratcev ter sester. No, sedaj so pa postali pravi gavnarji in se podajajo na raziskovanje sveta tudi posamično: če je lep dan, jih preselim na teraso, od koder gredo dalje med mojo endivijo in radič in pod ograjo k sosedom (eden od njih je že tulil, da jih bo zastrupil).

Njihova mamica ni navadna kmečka mačka - njen kožuh je po otipu izredno mehek, pepelnato sive barve z malo močnejšim črnikastim vzorcem: na eni bočni strani ima izrisano @ in je kratkodlaka. Niti ni navajena zunanjega življenja, niti ne zna loviti miši in ptičev. Zato tudi svojih mladičev ne navaja na lov. Ker živijo večino časa v hiši, je seveda jasno, da vse muce obvladajo pojem 'mačje stranišče'. Tako z njihovo čistočo sedaj ni več problemov. So seveda izredno igrivi in živahni. Kot živo srebro. Vsi so sive barve, od svetlo sive do temno sive, štirje so samčki, samo ena (Julija) je samička. Rečem jim Wiskass muce, ker je sploh najsvetlejši mladiček  podoben tistim mucam, ki propagirajo Wiskass hrano za mačke.

eto. niso cepljeni ali kaj podobnega. Vsi so zdravi, nobeden ni imel nikoli nobene zdravstvene težave.

mi boš lahko kaj pomagala?

Star 12, saj veš, da tvoje pomoči nikoli ne bom mogla povrniti, a vem, da veš, da se dobra dejanja vedno vrnejo na nek način k človeku nazaj.
:-*

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 09.10.2002 at 10:30:24
Hvala Ti za zelo podroben opis muckov in sploh... Ne moram verjeti kako si se   razpisala in da jih imaš nadvse rada, povem ti pa lahko, da je, resnično je že čas  da jih oddaš, kajti, moji so rasli brez mamice, ker jih ni marala, hranila sem jih jaz, po flaški... z kupljenim mlekom, tako, da so bili ko so bili stari 3 tedne že tako nagajivi, da sem se morala odločiti da jih oddam. In, drugače...Veliko ljudi se je zanimalo zanje, še posebno, ker so bili tako mali...

Tvoji so stari 10 tednov... Resnično je čas, ja da jih oddava, kajne... Predno se navežejo... :) Ni lahko, ampak verjemi mi, moje izkušnje so, da so mucki prav tako srečni, če pridejo v dobre roke, prijazne in polne topline, potem ne pogrešajo nikogar od svojih bratcev in sester. Hitro prebolijo... To vem...Tako, da naj ti ne bo prehudo, vedi in prosi samo, da najdejo dobre ljudi, to je vse...

In sedaj...

Opis muckov je enkraten... Vendar s tem, da bomo malo skrajšali, z dobrim namenom in vestjo, da bo namen prišel do pravega lastnika...


ok...

manjka mi samo še to, kam naj te pokličejo za mucije...
napisala bom oglas, pomagala ti bom... z malo pomoči nama jih bo uspelo oddati pred 3 mesecem njihove starosti....

Lahko mi jo sporočiš v privat messager-ja, prav...

Drugače pa verjemi mi, tudi jaz sem imela sive mucke in te sem takoj oddala...veliko se jih je zanimalo zanje...res...

Evo....tako... s skupno močjo nama bo uselo, verjamem v to...

....samo še številko mi sporoči...prav!!!

Kar se pa tiče cepljenja.... to ni niti tako važno, ker se cepijo lahko šele pri treh mesecih...

Lep dan ti želim še naprej.... :D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 09.10.2002 at 11:39:10

hvala za vse, Star12
moj mobi 041 55 99 21

dala sem oglas že na Bolho, Mojpes in take stvari, ta teden bom dala še v Lorda (so mi včeraj preko prijateljice tako svetovali, do včeraj za to revijo še slišala nisem)

ampak - da tvoja muca ni marala za mladičke?
Naša se prve ure po porodu tudi ni zmenila zanje, potem je pa zadeva zalaufala. Si se pa namatrala z mladički, kenede, sej si jih verjetno morala futrat vsakih nekaj ur?

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Miska on 09.10.2002 at 12:04:37


Miska wrote on 30.07.2002 at 10:42:37:
Predlog še ni sprejet, je pa v pripravi. Pripravljen naj bi bil kot javni poziv. Ne vedo še, kje ga bodo objavili – ali bo to v medijih ali samo na njihovi spletni strani. Predvidoma naj bi se to zgodilo konec avgusta ali v začetku septembra. Bom obveščena o tem, kdaj bo pripravljen in kje bo objavljen, pa vam to sporočim takrat.

Nak, za tiste, ki tole spremljate – nisem pozabila… ;)

Zadeva se bo malce zavlekla glede na finančna sredstva, ki jih ima (ali pa nima) država na razpolago. Projekt je po novem vključen v program projektov za proračunsko leto 2003, javni poziv pa bodo poskusili pripraviti morda še letos decembra, če jim bo to uspelo.

Tako, da – glede tegale naslednja info sledi… Če ne prej, decembra…

m.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 09.10.2002 at 14:40:37

Ana...


Tudi jaz sem dajala oglas v Lorda in v revijo Moj pes...
...pa ni bilo nikogar, zato sem se odločila, da ga dam v Salamonov oglasnik, tam .... pa.... UF!!!

...preveč klicev je bilo...premalo muckov...tako, da kar ne morem verjeti, da imajo ljudje še vedno tako radi mucke...

....eno je pa res... so nenadomestljivi,  ker nekaj posebnega izžarevajo... no, vsaj meni... posebno pa ti, ki so čisto majčkeni...

Itak sem jih mogla hranit, na vsake 3 ure... drgač so pa po nem gor prplezal vsi 4 in au.... kako ostre kremplje so že imeli...

Hvala ti, pa povej v kolikor ti bo uspelo oddati kakega, prav...

Tvoj oglas bo v Salamoncu v ponedeljek in pričakuj klice...tako...,

Hvala ti za zaupanje...

jaz ti bom dala oglas v Salamonov oglasnik in naš Časopis ( Gorenjski glas)...želim ti veliko sreče, predvsem, pa, da nama čimpreje uspe najti dom zanje...


Moja muca je pač izjema... posebne vrste, raje ima svojega bratca...njega umiva, njega, svojih mladih pa ni...je pa za to poskrbel njen bratec, da so bili čisti in negovani... tako je to...PRISRČEN STRIC in nenadomestljiva mati... ne moraš verjeti... :D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 09.10.2002 at 15:00:57


Moonlight wrote on 09.10.2002 at 14:40:37:
drgač so pa po nem gor prplezal vsi 4 in au.... kako ostre kremplje so že imeli...


he he...ne morem verjet, Star12 - imava enako izkušnjo: odkar lezejo, se vedno zapodijo po meni navzgor. Majhni so živeli v glavnem v prostoru, ki naj bi bil kopalnica, ker pa ni dokončan, ima pa radiator in okno, notri obešam žehto. Vedno sem jo obešala s štirimi mucami, pripetimi na hlače. Zanimivo - s štirimi, čeprav jih je pet. In se mi pripodi muc po hlačah navzgor in se mi zabije med noge, da bi ga lahko imela za tampon, in potem te gleda nagliho v oči, češ KWA PA ZDEJ? pa čaka  ;D
še sreča, da je sedaj toliko hladneje, da nisem več v kratkih hlačah: je bilo mačkonom prav malo mar, al plezajo po hlačah al po goli koži.

anede, kako neverjetno se obnašajo živali. Bratec prevzel vlogo svoje sestrice. Ampak pred leti se je pri mojih starših zgodilo, da je avto povozil mačko, ki je imela kak mesec stare mladičke. In ravno takrat je skotila mladičke še njihova psička, pa so dali še mačje mladiče zraven. Vse je spravila gor, brez razlike.

Star12, hvala ti za vse. Bom poročala, kako se bo vse odvijalo.
lep dan še naprej

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 09.10.2002 at 15:05:35

enako... :D

pozdravi mi mucke...

oglas je že oddan...


torej v ponedeljek... :D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Amstel on 09.10.2002 at 16:18:16

"Moja" mala Maša, sama svoja seveda, je bila danes sterilizirana. Pred par tedni je skotila mrtvega mladička.

Zdej pikica leži na moji postelji, čeprav sem ji naštimala toplo gnezdece na kavču. Hotla je iti tja, kjer spi vsako noč.
Kar precej jo zanaša od narkoze. Šfohcana je.

Tko, odločila sem se zanjo, namesto nje, egoistično ali ne, bolj prav se mi tako zdi. Mi je pa hudo, ker je tak revček in sploh ne ve kaj so z njo počeli... kako je težko, ko ji ne morem povedati.Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 09.10.2002 at 16:49:03

Amstel...

prepričana sem da ve...prepričana... :D

in tudi moja Maca je bila sterilizirana in sedaj je še bolj nežna kot prej... vsekakor pa ...


...saj bo...pozdravila se bo....mora se...

pošlji ji poljubčka v mojem imenu, boš... :)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Amstel on 09.10.2002 at 17:03:39

:-* je bil predan, hvala.

Mi poveš kolk časa = prihajala tvoja Maca iz narkoze. Pa tko mal opiš spremembe, okrevanje, itd.
Čao,
Mašina Amstelka ;)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by gape on 09.10.2002 at 18:06:06


Amstel wrote on 09.10.2002 at 16:18:16:
Zdej pikica leži na moji postelji, čeprav sem ji naštimala toplo gnezdece na kavču. Hotla je iti tja, kjer spi vsako noč.

to pa ne vem če je pametno, da ti spiš tam kjer se mačka rada zadržuje ...

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Amstel on 09.10.2002 at 19:01:58

Ni menda pametno. Sam, pol lahk edin na wc spim, ker se skoz seli... :)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 09.10.2002 at 23:52:42


Amstel wrote on 09.10.2002 at 17:03:39:
:-* je bil predan, hvala.


Mi poveš kolk časa = prihajala tvoja Maca iz narkoze. Pa tko mal opiš spremembe, okrevanje, itd.
Čao,
Mašina Amstelka ;)Hvala za predajo... :D.. in je bila vesela...prepričana sem, da se je bolš počutila, ane?

Moja Maca je pač razred zase, hitro je okrevala, ker je bolj rejena, pa sploh. Zjutraj smo jo peljali, in prišli iskat popoldan... Takrat je še spala in bila ful boga, res ... sj veš ... men se je ful smilila... potem pa ko se je začela prebujati, je počela vse živo. Od tega da, me je še kar moćno popraskala in hotela uiti ven...  :D

Drugače se je Maca v treh dneh počutila kot prerojena po enem tednu pa sem jo že spustila ven. hitro je okrevala kakor se za mačko spodobi.. No, vsaj tisto, ki ni razvajena, moja Maca ni. Je strastna lovka in hkrati zelo prijazna mačka.

In...

Okrevala bo hitro, seveda jo bo malce zanašalo, več se bo držala doma... no vsaj moja se... sedaj...

Pa čim več mora pit... to je glavno in božanje...uf kako to zaleže...pomaga...zdravi...celi...

daj ji vedeti, da ni sama...


pričakuj popolno okrevanje po 3 tednih...ZIHR!!!
Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 10.10.2002 at 10:12:04

Amstel...

upam, da se tvoja Maša danes že bolje počuti, kane da se... :D


vsak dan bo bolje boš videla, samo Ti njo mal crkljaj pa bo...


.... jz mam pa tud mačka Mikija, k samo notr hoče spat, povsod, spi... čsit povsod...

gape a to pomen, da moram jz jt vn spat....k on namreč noče zuni spat...


Amstel, pozdravi mi Mašo

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by NoOne on 10.10.2002 at 10:22:19

Amstel, ti kar spi tam kjer je treba.
Mačka je zdej v nasprotnem ravnovesju energij, ki jih nosi s seboj, ko je popolnoma zdrava.
In šele vzpostavlja nazaj to ravnovesje.
Ker čuti čisto sama, kam mora it in kje spat za to da se čim prej pošlihta.


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Devi on 10.10.2002 at 11:20:38

Joj, teli vasi mali mucki...ko bi ga tako imela...ce ne bi blo psa tukaj, ki pa me vecino casa itak ignorira, cartat se pa sploh ne mara, kaka preizkusnja tole zame 8)

Telim muckom tvojim, Ana, pa smo tak hudo nameravali pa nameravali pa jim dobro zeleli, en kup ljudi je mislil na njih....pa je prisla Star12 pa resila stvar...
uh, sem hvalezna, res, pa vesela  

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Harry on 10.10.2002 at 11:50:58

Devi, ali kuža apriori ne mara muc? Moji prijatelji imajo skupaj psa in muco in to v stanovanju. Živita v slogi. Oba sta moškega spola. Mogoče zaradi tega ne prihaja do prepirov. ;D Pa še to. Kuža je sin moje psičke.

LP Harry

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Harry on 10.10.2002 at 11:52:15

Amstel, ali Maška že okreva. Vsi držimo pesti.

LP Harry

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Devi on 10.10.2002 at 11:58:39

Nope, tale pes je ene take bolj kraljevske vrste...in ze prestar, da bi menjal navade ;D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Harry on 10.10.2002 at 12:06:36

Včasih morajo tudi kralji spremeniti način življenja. :D

LP Harry

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Amstel on 10.10.2002 at 13:42:49


wrote on 10.10.2002 at 12:06:36:
Včasih morajo tudi kralji spremeniti način življenja. :D
LP Harry


;D  ;D  ;D ... ja, lahko tudi tako, da ne sklonijo preveč glave, tako jim krona ne bo dol padla....

Harry, Maška je kar v redu. Edino za jest ji še ni,  obvezo si hoče dol spravt in mal jo trese.
Hvala za zanimanje.


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Harry on 10.10.2002 at 13:51:18

Amstel, me veseli da okreva. Saj sem ti rekel da bo. Pa saj smo držali pesti.

LP Harry

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Amstel on 10.10.2002 at 13:52:00

Star 12, hvala za info...

Maši je bla operirana med 10.30 in 11.30. Prvič se je zbudila okrog 14h, vsa zmedena je hodila gor in dol po kavču, s tem, da sem jo držala, ker je opletala. Potem se je polulala na brisače. Cel dan je spala. Ni hotela piti. Vmes, ko se je zbujala, je mjavkala in iskala pozicijo in prostor za spat.
Danes je bolj živahna. Je pila, jedla bolj malo.
Prej sem ji povila trebuh, da ne liže rane.
Pikica zdele spi in sanja...
Božam jo skoz, ko je budna, če ji le ni odveč. PA Reiki sem ji dala včeri zvečer, ker se mi je zdelo, da jo preveč boli. Po tem je zaspala.
Edino kar mi je ful grozno, sta udrtini v trebuhu. Saj to zgine čez čas.

Ide, Maša sicer vedno spi na moji postli.. sam, jaz se ne obremenjuje preveč s tem...

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 10.10.2002 at 14:38:04

Amstel..

Sem prav vesela, da se Mašika že dokaj dobor počuti..

Moja Maca je hitro okrevala, moram priznati, da se je zelo spremenila, bolj je prijazna in bolj se drži doma...

Mašiki pa povej, da jo imam tud jz rada, bo pomagal veš.... :D
Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 10.10.2002 at 15:12:29

naši dve muci sta sterilizacijo dobro prestali, obakrat sem želela, da muco odnesem takoj, ko je možno. Da se čimbolj skrajša čas odsotnosti od doma. Pri prvi muci smo imeli težave, ker se je lizala po trebuhu in je zgleda nekako zalizala šive, da smo jih nato po kakih treh tednih s pinceto vlekli iz nje. Obe sta bili drugi dan normalno živahni in sta jedli.
Je pa res nekaj. Ne vem, kako je z Maško, a našim dvema mucama so odstranili samo jajčnike, maternico so jima pustili, tako da operacija ni tako rigorozna. Čeprav je še vedno grda. In nasilje nad živaljo.

Sevede tudi jaz želim Mašiki vse najboljše.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Valentina on 10.10.2002 at 15:46:04


Amstel wrote on 10.10.2002 at 13:52:00:
Ide, Maša sicer vedno spi na moji postli.. sam, jaz se ne obremenjuje preveč s tem...


A nismo tuki nekje že pisali, da ima mačka sposobnost  negativno energijo pretvoriti, kot nek transformator, tako da ji ta ne škoduje. Mogoče pa tudi negativno energijo od tebe preč preusmeri. Al kako?


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by gape on 10.10.2002 at 16:00:00


Amstel wrote on 09.10.2002 at 19:01:58:
Ni menda pametno. Sam, pol lahk edin na wc spim, ker se skoz seli... :)

ne to ... pojstla je na napačnem mestu, zato tm mačka spi, mačka samo pokaže kje naj človek ne bi spal ali pač se pretirano dolgo zadrževal (kar spanje zihr je)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Amstel on 10.10.2002 at 16:05:33

Ja, Gape, sem razumela. Pravim, da se Maša seli-spi, kar pomeni, da je več teh negativnih točk v našem stanovanju po tej teoriji... razen na WC... ;D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Amstel on 10.10.2002 at 16:10:03


ana wrote on 10.10.2002 at 15:12:29:
Ne vem, kako je z Maško, a našim dvema mucama so odstranili samo jajčnike, maternico so jima pustili, tako da operacija ni tako rigorozna. Čeprav je še vedno grda. In nasilje nad živaljo.
Sevede tudi jaz želim Mašiki vse najboljše.


Oj, Anni!
Maški sem pustila, da si je po prvi kotitvi dala duška in se gonila... uspešno. Torej, je bila par dni breja. Po pravici, nisem še vprašala, a so ji odstranili tudi maternico. Glede na praznino v trebuščku, bi rekla, da so ji jo.
Sem pa brala, da je bolje vse vzeti ven, ker samo z zvezanimi jajčniki, se lahko še vedno goni (ne oplodi) in tudi bolezni so možne.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 10.10.2002 at 18:18:00


Valentinaa wrote on 10.10.2002 at 15:46:04:
Mogoče pa tudi negativno energijo od tebe preč preusmeri. Al kako?ja baje se mačka uleže na človeka ravno tam, kjer je največ negatiavne energije, in pol ona to vn vleče... ja tko nekak...

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by BonSens on 10.10.2002 at 18:44:39

A alergični na mačke tut lohk logirani ostanemo? Brrr, mačke! No, na štirih nogah.  ;)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 10.10.2002 at 21:56:21

Itak....kakorkol že.... BonSens....seveda.... :D

....samo na  štiri, a ne???Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 11.10.2002 at 08:06:20


Amstel wrote on 10.10.2002 at 16:10:03:
Oj, Anni!
Maški sem pustila, da si je po prvi kotitvi dala duška in se gonila... uspešno. Torej, je bila par dni breja. Po pravici, nisem še vprašala, a so ji odstranili tudi maternico. Glede na praznino v trebuščku, bi rekla, da so ji jo.
Sem pa brala, da je bolje vse vzeti ven, ker samo z zvezanimi jajčniki, se lahko še vedno goni (ne oplodi) in tudi bolezni so možne.


našo Saliko je hči prinesla domov spotoma iz šole iz nekega kontejnerja, ko je imela kake tri ali štiri mesece. Dva meseca kasneje je že imela veselico z mački. Jest sem bila tako nesrečna, da to tud za povedat ni. Nisem se spoznala na mačke (čeprav sem kot otrok rasla z njimi gor, a na tisti kmečki način: mačke se pobija, mačkam se razen mleka ne daje nič za jest - naj lovijo itd...), ampak nisem hotela nadaljevati vloge iz otroštva, ko sem bila neskončno žalostna zaradi očetovega pobijanja majhnih muc - a zdaj naj bi pa še jaz to delala  ??? Pa sem poklicala prvič v življenju veterinarja in me je lepo potolažil in vse razložil. Drug dan sem muco že peljala k njemu. O tem, kako mi je Salika  že po 1 km vožnje raztrgala izhod iz pletene mačje košare in skakala po avtu in kako sem jo sploh uspela pripeljati do veterinarja, ne bi zgubljala besed  ;D
Veterinar je po opravljeni operaciji rekel, da je že imela spremenjene jajčnike, se je že gonila (kar je bilo za njeno starost res zgodaj), vendar pa odstranitev maternice ni bila potrebna, ker se zadevica kot splav sama odstrani iz telesa.
Kot sem razumela veterinarja, je to, da mački ostane maternica, bolje zanjo. Strinjam pa se s tabo, da je prenos bolezni med mačkami zato večji. Letos poleti je ta naša Salika zelo hudo zbolela zaradi mačje viroze. Seveda ni cepljena. Vendar je veterinar rekel, da niti v primeru cepljenja ni rečeno, da ne bi zbolela. Ta bolezen
je pri mačkah rada smrtna - ne zaradi same viroze, temveč zato, ker se ji ustna sluznica itd zaradi ran (razjed?) zagnoji, jesti ne more... Muco smo lepo pozdravili, o ceni rajši ne govorim, in navadila sem se, kako muci (naša Salika je pač divjakinja) stlačiti tabletko v gobček in jo prisiliti, da jo pogoltne. V prvih dveh dneh je dobila skupaj sedem injekcij, nato sem ji 10 dni dajala še tabletke.

ehhhh - kot da ne bi imela dovolj dela že s svojimi tremi otroci ;D


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Devi on 11.10.2002 at 08:59:45

Boge male zivalce... :-[
glavno da so zdaj v redu...

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 11.10.2002 at 15:52:00


ana wrote on 11.10.2002 at 08:06:20:
našo Saliko je hči prinesla domov spotoma iz šole iz nekega kontejnerja, ko je imela kake tri ali štiri mesece. Dva meseca kasneje je že imela veselico z mački. Jest sem bila tako nesrečna, da to tud za povedat ni. Nisem se spoznala na mačke (čeprav sem kot otrok rasla z njimi gor, a na tisti kmečki način: mačke se pobija, mačkam se razen mleka ne daje nič za jest - naj lovijo itd...), ampak nisem hotela nadaljevati vloge iz otroštva, ko sem bila neskončno žalostna zaradi očetovega pobijanja majhnih muc - a zdaj naj bi pa še jaz to delala  ???Ana…

Tudi jaz se nekje vidim v tej tvoji kratki zgodbici. Jaz sem  že kot mali otrok bila velika ljubiteljica živali, sploh pa muck. Ko smo se preselili , sem zelo pogrešala živali, ki sem jih lahko božala tam, kjer smo prej stanovali. Čutila sem, da sem z njimi nekako povezana, pa to še danes čutim. Kakor tvoja hči, sem tudi jaz prinesla k naši na novo zgrajeni hiši MUCKO. Prišla je za mano in mi sledila čisto do doma. Bila je čisto drobcana in zanemarjena. Čutila sem, da ji moram pomagati. Vzela sem jo v naročje in od takrat se nisva več ločili. Bilo mi je 6 let… tu pa je bil tudi moj oče… Nasprotoval je temu, da bi muca ostala, vendar še danes ne vem, kako mi ga je uspelo prepričati… On je namreč sovražil mačke, vendar, kaj kmalu je spoznal » ali jaz ali mačka« in omehčal se je… Navezala sem se na Pikico, tako sem ji dala ime, in ji dala okrog vratu pašček v primeru, da se izgubi. Vedno me je čakala pred vrati, ko sem prišla domov. Po 5 mesecih je strila mladičke in imeli smo ŽIV-ŽAV doma, ampak samo 2 leti. Potem pa smo začeli mucke utapljati. Ne morem Ti povedati kako mi je bilo hudo, vse se ja takarat obrnilo v meni… Sovražila sem očeta, ker jih je utapljal in mucko ker je strila … Takrat sem bila jaz premajhna, da bi kljubovala, da jih raje peljemo k veterinarju, kot pa tako… nehumano dejanje se je zatopilo v mojo dušo… Kljub temu me je oče miril in govoril, da je bolje tako, kot, da je mačkov polna hiša… Ni me pomiril…Ostali so grenki spomini na takrat in sedaj….

Vse se je spremenilo… Moč imam, da vse to sedaj preprečim in delam po svoji volji. Sedaj se lahko borim proti temu in mucke ohranim pri življenju, jih oddam dobrim in prijaznim ljudem. Nadvse sem povezana s temi živalimi, nasploh…

Njihova toplina je tako brezmejna… rada jih imam… neizmerno… :D


Od tod izvira tudi moje prizadevanje, da ljudem, ki imajo mucke ali psa, ki bi ga radi oddali, pomagam… :)
Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 13.10.2002 at 17:42:27

Star12, v imenu vseh muck in kužkov, ki jim je zaradi tebe lepše živeti:  :-*

moje mnenje je, da bistvo človečnosti ni v tem, da pomagaš (samo) sočloveku, temveč v tem, da pomagaš vsem bitjem, ki so  potrebna pomoči


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 13.10.2002 at 19:32:36


ana wrote on 13.10.2002 at 17:42:27:
moje mnenje je, da bistvo človečnosti ni v tem, da pomagaš (samo) sočloveku, temveč v tem, da pomagaš vsem bitjem, ki so  potrebna pomoči


:D.... da, Ana

Hvala Ti , za to...

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 15.10.2002 at 15:34:47

Ana, kako je kaj s tvojimi mucki...

jaz še vedno držim pesti, da bodo našli prijazne lastnike... :D


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 16.10.2002 at 07:49:13


Moonlight wrote on 15.10.2002 at 15:34:47:
Ana, kako je kaj s tvojimi mucki...

jaz še vedno držim pesti, da bodo našli prijazne lastnike... :Dhvala Ti
bomo vsi skupaj še naprej držali pesti - vsi so še pri nas

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Devi on 21.10.2002 at 11:48:24

"Pomagajmo psom, odvzetim Mileni Močivnik!

Psi so bili v soboto, 19. oktobra končno odpeljani s posestva v Dolu pri Borovnici.
Tako je zdaj napočil čas, ko jim lahko resnično začnemo pomagati.

Tukaj vas bom poskušala sproti obveščati o dogajanju, o telefonih, o oblikah pomoči..., skratka o vsem, kar bom v zvezi s temi kužki izvedela.

Za začetek sta tukaj dve številki, na katerih se lahko dogovorite kaj, kje in koliko ste pripravljeni pomagati.

041 / 514 572 in 041 / 751 722

Drugi telefon je v tem trenutku izklopljen, saj imajo polne roke dela.

Dela je ogromno in aktivisti Društva za zaščito živali Ljubljana, ki skrbijo za živali, bodo izjemno veseli prav vsake pomoči! Nič zato, če je to mogoče samo kakšno popoldne ali nekaj ur! Tudi to bo pomenilo veliko! Načinov, kako se da pomagati, je zelo veliko, zato vas pozivam, da razmislite, kje lahko pomagate, pokličete eno od zgoraj navedenih številk in se dogovorite za obliko pomoči."

http://www.mojpes.net/obvestila/borovnica.html

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 05.11.2002 at 14:35:52


STVARI, KI SE JIH LAHKO NAUČIMO OD PSOV

1 Nikoli se ne odreci možnosti peljati se z avtom.
2 Naj bo doživetje svežega zraka in vetra na obrazu čista ekstaza.
3 Kadar pridejo ljubljeni domov, jih vedno teci pozdravit.
4 Kadar je potrebno, bodi vedno ubogljiv.
5 Ostalim daj vedeti, kdaj ogrožajo tvoje ozemlje.
6 Vsak dan zadremaj in se pred vstajanjem vedno pretegni.
7 Vsak dan teci, skači in se igraj.
8 Jej s tekom in navdušenjem.
9 Bodi zvest.
10 Nikoli se ne pretvarjaj.
11 Če je tisto, kar si želiš, zakopano, koplji toliko časa, dokler tega ne dobiš.
12 Če je kdo slabe volje, bodi tiho, usedi se poleg njega in ga samo nežno objemi.
13 Uživaj v dolgih sprehodih.
14 Priteguj pozornost in dovoli, da se te ljudje dotaknejo.
15 Izogibaj se ugrizom, če je dovolj že renčanje.
16 V vročih dneh veliko pij in leži v senci.
17 Kadar si srečen, pleši okrog in pokaži to z vsem telesom.
18 Tudi če si večkrat okregan, ne drži mule, ampak steci nazaj in se pobotaj.


iz knjige Kurja juhica za dušo ljubitelja malih domačih živali

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Harry on 06.11.2002 at 11:06:31

Ana, iz izkušenj z našo koker španjelko bi dodal še tole:
-ko gdo je, ga vseskozi proseče gledaj, čeprav si sit.
-če te ne opazi, ga pobaraj z roko(tačko)
-ko gdo pozvoni, se razburi
-če ti kdo ponudi nekaj, česar ne maraš, ga poglej očitajoče in potem se vsaj  kakšno uro ne pogovarjaj z njim
-če te kdo poboža, se nemudoma vleži na hrbel in daj vse štiri od sebe

Takšni so naši kosmatinci. Kljub vsem muham jih imejmo radi. :-*

LP Harry
Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 16.11.2002 at 23:05:15

ŽIVLJENJSKI  NAUKI PRITLIKAVIH PAPIG

1 Če preveč časa preživiš pred ogledalom, lahko izgubiš ravnotežje.
2 Vedno ohrani vesel izraz na obrazu, pa čeprav je tvoja kletka potrebna temeljitega čiščenja.
3 Če si tvoj partner želi deliti drog s tabo, se mu umakni in mu to dovoli.
4 Do resničnih pojedin prideš navadno šele, ko streš nekaj lupin.
5 Za stiskanje sta potrebna dva.
6 Včasih lahko tvoj partner opazi pršico, za katero sploh nisi vedela.
7 Petje pritegne več pozornosti kot kričanje.
8 Šele kadar ti odpade perje, pokažeš svoje prave barve.
9 Preveč igrač te lahko spravi ob pamet.
10 Če imaš v srcu ljubezen, bodo vsi okoli tebe veseli tvoje navzočnosti.Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Miska on 21.11.2002 at 13:53:25

V včerajšnjem Uradnem listu (UL št. 98/02 z dne 20.11.2002) je objavljena Uredba o zatočišču za živali prosto živečih vrst, če koga to zanima.

m.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by KarmenA on 21.11.2002 at 21:18:31

Za hčerino muco - Pepa stara 6 M, angora plava (temno siva) - bi rada povprašala naslednje; vem da ste okrog sterilizacije že govorili, povsem možno da sem spregledala ta podatek, ki me zdajle zanima:

Ali je pomembno za mlado muco, ki še ni skotila, da prvič ima otročke mačke, pa šele potem sterilizacija? Ali je to kaj vpliva na zdravje muce? Prvič ima muca enega ali dva mladiča - največ? Torej še enkrat - zanima me - ali ima kak pomen, da se poseg sterilizacije muci opravi šele po prvi skotitvi maldiča-ev?

Karmen


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by NATAWE on 21.11.2002 at 22:00:03

Če je kdo pripravljen pomagati, da se bodo nekatere nujno potrebne stvari pri nas tudi zakonsko uredile ali pa tam, kjer so že urejene tudi izvajale, si lahko pogleda na forumu mojpes.net PETICIJO, kjer je vse tudi podrobno razloženo!


http://www.mojpes.net/obvestila/peticija.html


Že v naprej hvala! Nataša

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 26.11.2002 at 11:08:12


wrote on 21.11.2002 at 21:18:31:
Za hčerino muco - Pepa stara 6 M, angora plava (temno siva) - bi rada povprašala naslednje; vem da ste okrog sterilizacije že govorili, povsem možno da sem spregledala ta podatek, ki me zdajle zanima:

Ali je pomembno za mlado muco, ki še ni skotila, da prvič ima otročke mačke, pa šele potem sterilizacija? Ali je to kaj vpliva na zdravje muce? Prvič ima muca enega ali dva mladiča - največ? Torej še enkrat - zanima me - ali ima kak pomen, da se poseg sterilizacije muci opravi šele po prvi skotitvi maldiča-ev?

Karmen

Karmen, najbolje je, da povprašaš kar veterinarja, h kateremu boste peljali muco.

Na splošno gledano: ne, ni treba, da ima muca mladičke pred sterilizacijo.

Ne zanašaj se, da bi imela muca samo dva mladička - naša jih je imela takoj pet, pa smo jo posvojili brejo na robu smrti.

Obstajajo tudi različni načini sterilizacije - da mački maternica ostane ali pa ne. Rajši se pozanimaj pri veterinarju.

pozdrav

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Miska on 24.12.2002 at 14:06:30

No, evo… Pa lahko sama pri sebi naredim še eno »kljukico«, vam pa posredujem podatek, ki sem ga nevemžekdaj in nevemžekomu obljubila:

Na spletni strani Veterinarske uprave RS (http://www.vurs.gov.si/novosti.php) je med javnimi razpisi objavljen tudi razpis za sofinanciranje zavetišč za hišne živali.

Kogar se to dotakne in ga zanima, seveda…

m.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by anela on 18.01.2003 at 10:40:39

A mi lahko kdo pove, koga naj pokličem, da bi "v red spravu enga trgovca" z malimi živalmi? Ta namreč drži v slabo ogrevani "izložbi" egzotične ptice, brez svetlobe... Ljudje pa mirno hodimo mimo, kar ni prav nič čudno. Ptice se namreč v taki temi komaj opazi, saj je ta izložba pod "arkadami".   :-[

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Miska on 29.01.2003 at 10:38:49

[quote author=anela link=1024614381/75#77 date=1042882839]A mi lahko kdo pove, koga naj pokličem, da bi "v red spravu enga trgovca" z malimi živalmi? Ta namreč drži v slabo ogrevani "izložbi" egzotične ptice, brez svetlobe... Ljudje pa mirno hodimo mimo, kar ni prav nič čudno. Ptice se namreč v taki temi komaj opazi, saj je ta izložba pod "arkadami".   :-[/quote]
Anela, prvi korak je kar najbližja veterinarska inšpekcija. Če se to dogaja v Lj, pokliči na tel: 420 45 60.

m.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Kali on 29.01.2003 at 12:24:42

Pa poklicat je treba gospode nujno do 15 ure, drugače te ne upoštevajo. ;) ::)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ziby on 29.01.2003 at 16:19:23

pa ne med 10 in 11 uro ker so na  malci ;D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 01.04.2003 at 00:32:43

NOVIČKA... !


Včeraj ob 21:20 je MOja Mucka Strila Prvega Mladička...
No naj najprej napišem Vrstni red, kako so se STRILI:

POTEK URE in minut njihovega Rojstva...  ;)  :D

21:20 - Svetlo Oranžni GANI ( prelep in najbolj Okrogel MUC )
21:39 - Temno Oranžni GAJ ( prelep in malo bolj Suhcan MUC )
22:32 - Belkasto Oranžen KIŠ ( prelep malo bolj Cmeral MUC )
23:12 - ČRNA Nika ( CMERAVA, DERAVA..., MAČKA )  ;D

Sedaj že Pridno SESAJO Mamini MLEKO, Jaz pa JIH obdelujem...
Upam, da se jim ne KOLCA... Hikkkkupppp...  ;D
Ups, meni se kolca.... ;D

E, sedaj MORAM čestitat MAMICI in seveda OČIJU...
Kdo pa je OČI... ???
Hhhhh, kdo bi vedel...

In kako so prišli na svet...

Prvi GANI me je navdušil ( zato GANI---  ;), ker me je ganil...) ravno ko sem NEKAJ jedla, tako, da se ga BOM vedno SPOMNILA, da sem POGLTNILA CEL kos " nečesa že ", ko se je stril...  ;D
Ampak kar je bilo najbolj zanimivo je to, da Ni dal od sebe niti enega glasu, tudi ko sem ga narahlo z brisačko čistila, da je lažje dihal...
Ko je bil suh in že malo pogret, je na svet privekal še Njegov bratec - Gaj, ki pa se je nekaj drel ( cvilil..), pa sem tudi njega tako na rahlo položila v brisačko in ga čistila, da je potem zaspal kot ANGELček... :D
Za njim je bilo malo zatišja.
Jaz sem si ogledala NAŠO SODNICO na Tv in se malo pogovarjala z Muco...
Ah, pa ko je bila na vrsti RAVNO URGENCA...
Joj pa tretji...
KIŠ se je Pa drl... :)
Enako sem naredila kot pri onih dveh. S tem, da je njemu najbolj Ugajalo, da sem ga ves čas držala BLIZU svojega SRCA...  ??? ;)
In tako je tudi on ZASPAL
Medtem pa je Muca Strila NAJBOLJ Cvileco "zverinico"...;
"Smo se POTEM VSI ZBUDILI....  ;D :D
No, sedaj PA MIRNO SPIMO
Mamino MLEKO je BILO slastno in Že počasi RASTEMO...
Tukaj nam je tako TOPLO, da se NIKAKOR Ne ŽELIMO vrniti"
To so MI ZAUPALI ONI...  ;)  ;D

Res LEP Večer sem PREživela...
Sedaj pa Grem Še jaz SPAT...

LEPO SE MI IMEJTE...


PA ne POZABITE, kaj je DANES...  ;)
NAJ vam REČEM -  NE PUSTITE SE...  ;D

dr. Simona-simsi  ... ;D

P.s.; Gani, Gaj, Kiš in NIKA vas PRISRČNO pozdravljajo  :D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Kali on 01.04.2003 at 01:05:47

O Star, daj jim vsem skupaj lupčka od mene in mojih kužic.:)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by b5 on 01.04.2003 at 07:51:34

Zvezdica čestitam! :D :D :D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 01.04.2003 at 08:16:27


Petra. wrote on 01.04.2003 at 01:05:47:
O Star, daj jim vsem skupaj lupčka od mene in mojih kužic.:)


JA, BOM Kali... :D ;)


b5 wrote on 01.04.2003 at 07:51:34:
Zvezdica čestitam! :D :D :D


b5 -  Hvala
Ampak, saj nisem Jaz mamica... ;D
Muca je...  :D

In še eno POJASNILCE...
Naj mi Mala Nika Oprosti, ker sem jo včeraj PREbarvala v Črno - Danes je Siva...  ;D ;)

Ja Nika je sive barve in se je Že umirila -  Pridna mala Nikica - Sladka je Kot cukrček...  :D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by b5 on 01.04.2003 at 08:17:30

Vem  ;D ;D ;D!

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 01.04.2003 at 08:20:27

Srečno Simonci in vsem njenim mucicam

kok je življenje lepše, če je povsod ena sama velika ljubezen in predanost:-*

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 01.04.2003 at 08:26:18


ana wrote on 01.04.2003 at 08:20:27:
...kolk je življenje lepše, če je povsod ena sama velika ljubezen in predanost:-*


O tem ni Dvoma.
Življenje in Ljubezen in predanost v Njem...  :D
Male živalice To vedno Znajo Pričarati...
Zanimivo je eno - Ob njih vedno Začutim NEKO TOPLINO, ki me navdaja Z Ljubeznijo...  :D
Kako lep je DANES TA DAN, ste Opazlili, kako SE SONCE SMEHLJA.... ;)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 04.04.2003 at 13:36:56

Gani, Gaj, Kiš in Nika, prav lepo Rastejo...
Sedaj sem se spomnila, da jih malo pocrkljam, ker se tako pridno "jokcajo"...

Pa še tole slikico dodam sem, me je spomnila na njih, ker sta Tigrčka tako Luštna...Sevada pa je najbolj jokajoče se bitjece - Nika...  ;D ;)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 05.04.2003 at 00:25:52

Tako...
Mali Gaj...  ;)
Mala Nika...;)

Gaj + Nika

ČISTA SLIKICA njiju  bo...  ;)


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Kali on 05.04.2003 at 13:48:38

Joj, Star 12, te tvoje muce so tako srčkane, da bi ti jih kar ukradla! ;) Škoda, ker še ne živim v huški z vrtom, pol bi takoj vzela enega. Tko pa, imam že 2 psa v stanovanju in muci svoji bodoči nameravam svobodno življenje, se pravi, da lahko hodi na lov...

Pa drugič... ;) :D


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 05.04.2003 at 14:32:04

[Kali - mace -  cace So še res male, Vseeno, pa vem kaj naredi pogled nanje - jaz sem se takoj Zaljubila. In vem, da mi jih bo težko oddati in se ločiti od njih, ko bo prišel dan.
Tako ljubki so...
Tvojima kužkoma pa želim veliko lepega, moji mucki bodo imeli veliko svobode, tako kot Jo bodo imeli pri meni...

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Harry on 05.04.2003 at 15:28:35

Kdorkoli se odloči, da bo domov pripeljal kakšno žival, naj najprej pomisli, ali si jo res želi, ali bo lahko skrbel zanjo in vedeti mora da žival ni kos pohištva.

Na žalost se dogaja tudi tole.
Sedim v Tivoliju tam ob jezercu, in pride kuža nemški ovčar. Prijazen psiček, še mlad, star kakšno leto. Za njim pridrvi možakar kakšnih 60. let in se dere že od daleč. Ko pride do psa, ga zgrabi za ovratnico, kriči, češ a ti boš meni pobegnil, itd in ga začne brcat v trebuh. Ja res je. Na vrtu nas je sedelo kakih 150 ljudi in on pred vsemi izkazuje svojo moč nad ubogim psičkom. In mi seveda začnemo tuliti nanj naj neha. On mu nato da še dve brci, ga pripne na povodec in odvleče za sabo. Naj povem še to, da je psiček ves čas gledal v tla in nemo sprejemal podarjene brce. Če tole bere kdo, ki ravna podobno, naj mu osebno povem, da je izmeček in gnoj.

Drugi primer. Mi pove mama, da je gledala na TV tisto oddajo o živalih na TV Slo2, in so povedali, da so nekje v gozdu našli dva kužka privezana za drevo. "Prijazni lastniki" so se ju naveličali in odpeljali v gozd. Seveda nista imela vode in ko so ju našli, sta bila tako dehidrirana, da je psička umrla, kužka pa so komaj rešili. Še en čudovit podvig "ljubiteljev živali". Ko bi jih vsaj pustili prosto, ne pa privezali.

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

LP Harry

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by himynameis on 05.04.2003 at 15:41:16

Bravo, Harry. En lep realen pogled vreden pohvale. Lahko je imet rad živalco dokler je majhna, ampak jo je treba met tud rad ko odraste! Isto je z otroci, rad jih je treba met tud, ko so najstniki in ne le, ko so majhni pa kjut pa ni še nobenih problemov z njimi. Ljudje, prevzemite ODGOVORNOST nad svojimi dejanji!

:)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 05.04.2003 at 17:09:24


wrote on 05.04.2003 at 15:28:35:
... Za njim pridrvi možakar kakšnih 60. let in se dere že od daleč. Ko pride do psa, ga zgrabi za ovratnico, kriči, češ a ti boš meni pobegnil, itd..Harry,
...me je kar stisnilo ob prebiranju na vse to, kar si napisal. Kot miren in zelo toleriran človek, jaz osebno prvega ne bi Zlepa prenašala. Povedala bi svoje tistemu 60 letniku, čeprav praviš, da JE priDRVEL do njega, pri njegovih letih... ??? ;D.. To je bilo na račun njega...in še to bi blo  >:(, potem pa za kužija, ki je vse mirno prenašal... :'( :'( :'(, le zakaj mu NI UŠEL, ko je imel PRILOŽNOST. Nemo gledanje v tla, mi je pomenilo, da JIH večkrat "dobi", to mu je že v navadi, ni pa edini psiček s katerim se tako počne - veliko je tega. Male živalice očitno ne vidijo drugega izhoda. Pa bi ga lahko. Saj so one divje po svoji naravi.

Ubogi psiček. Sedaj, ...

Ma šla bi prav zdele v Tivoli in ga počakala... >:(, saj vem, da bo znova tam... :(. Pripela njega in mu " dala kako"... Vrnila enako, >:( SAMO DA OBČUTI kako TO BOLI.... :'( :'( :'(
Ja ja...
Tega pa ne Toleriram, sem že svoji sosedi isto "povedala", k je psička starega 5 mesecev z metlo tepla in brcala, pa mi je zamrela; "češ, saj ni tvoj pes, Brigi se za svojga, jaz mam svojga vso pravico tepst..."
Če je pa karkol druzga, pa me to najbolj zjeziiiii >:(.
Tko, da sedaj veste; Star12 je  v tem Pogledu " v energiji unilčevanja".

Že od nekdaj se zavzemam, da Se z živalimi ( in otroci), seveda lepo ravna. Ker so občutljivi....
Ne razumem Ljudi. Ki svojo JEZO tako "mečejo ven!"
Pa imajo kako korist od tega???
Živalici prikrajšajo delček lepote v njih. Mora spoznati, kako krut je ta svet, z njihove strani,ko pa je lahko še toliko lepega...

To jaz vem, Harry in pri meni ni Bojazni, da Bi moji MUCIJI se znašli v Takem okolju, povsod kamor jih dam, se prepričam v kakem okolju bodo rastli, čeprav me domači ne razumejo in ne podpirajo pri tem - pravijo naj  jih dam vsakemu, KI GA ŽELI, samo, da GREDO, ampak JAZ SEM JAZ, delam po svoji Glavi.
Želim jim Toplino in Nežnost.

Vsekakor res niso "kos pohištva", nad katerim bi se lahko znašali, pa tudi kos POHIŠTVA bi lahko običajno pustili pri miru, če bi vedeli koliko življenja je v drevesu, ker ima Tudi korenine ( ampak to je že druga tema ), ko ga " izkoreninimo", da  služi nam...

Sprašujem se, kaj Sploh ni živo na tem Svetu?
Kaj ne "diha in utripa življenje".


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 07.04.2003 at 01:52:09


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by frittzy on 07.04.2003 at 20:49:39

Ko mi je oče umrl, sem moral do njegovega pogreba ostati pri mami da sem si lajšal bolečino.

Moja mama ima Nemškega ovčarja, starega cca: 16 mesecev.
Z imenom PINO.

Ko sem bil tisti čas pri mami, in da sem malo bolje prenašal bolečino, mi je PINO stal ob strani.
Enostavno se ni premaknil od moje strani, bil je samo za mano, obžaloval je enako kot sem to tudi jaz.

Zvečer ko mi je bilo najhuje me ji vso noč stal ob strani, me nežno ovohaval, si želel le da ga malo pobožam, tako kot je to on storil zame.
Vso noč je spal pri mojih nogah na tleh, ko je občutil mojo bolečino se je enostavno vstal se vlegel zraven mene in me z njegovo navzočnostjo tolažil.
Varoval me vso noč, nikogar ni pustil blizu mene.

Resnično me je tolažil, enstavno je vedel da nosim v sebi veliko breme, bolečino.

On je bil tisti ki mi je ob  najtežjih trenutkih stal ob strani.
On je bil tisti ki me je vso noč varoval, in me z njegovo navzočnojsto tolažil.

Žival je prvo živo bitje ki ti bo do konca življenja zvesta, in ki te bo z njenim življenjem obvarovala vsega hudega.
Žival te enostavno zna potolažiti, sam ve kako in kdaj.

Marsikdo od ljudi se tega ne zaveda kako nekomu pomagati v najtežjih trenutkih, žival to nagonsko ve.

Občudujem živali, in njihov prekrasni svet.

Jaz sem imel že kot hišne ljubljenčke:

Kot še prvošolski otrok sem dobil par CEBRIC
- LUKA
- LENA

V četretm razredu sem dobil prvega Morskega prašička, na koncu sem imel dva.
- MUKI
- MAJA

Ko je zadnji poginil sem dobil prelepega svetlo sivega pritlikavega zajčka.
- BUNNY
Ker sem ga imel tako rad je od debelosti poginil, moja napaka.

Potem sem imel velik 60L akvarij z polno ribic, ker pa mojemu očetu ni najbolj odgovarjalo sem jih moral oddati.

Kasneje sem dobil par Kanarčkov, in jih spet nisem smel obdržati, njina imena pa ne vem.

Malo kasneje sem dobil želvico Rdečevratko.
- Maja
Lansko leto si je moja mama zaželela da bi jo ona rada imela in sem mojo želvico oddal mami.

In sedaj sem trenutno brez vskršnih hišnih ljubljenčkov, ampak se s tem tolažim da sedaj nimam ravno časa zanj, ko se mi bo pa življenje ustalilo si pa strašno želim Sibirskega Malamuta.

Sedaj sem  še jaz nekaj dodal iz strani mojih izkušenj in pogledov na živali.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by frittzy on 07.04.2003 at 20:55:35

Ali ni nekaj prečudovitega, ko te obdajajo živali.

Človek se počuti tako sproščenega, tako polnega pozitivne energije.

Žival prva živa stvar, ki ti lahko pomaga pri težavah.
Da ti občutek da nisi sam na svetu z težavami, daje ti občutek da je nekdo ki ti pa le zna prisluhniti.
Da je le nekdo ki ti bo lajšal bolečine, srčne bolečine.

Kakšen bi bil svet brez živali???

Pust, ne bi bilo toliko razumevanja, toliko ljubezni, toliko prelepih stvari ki si jih lahko z njimi delimo.

Hvala vsem živalim da so to kar so.

lp
frittzy

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 07.04.2003 at 21:48:54

Frittzy
Hvala ti za lepo PODELJENO ZGODBICO, ki si nam jo zaupal.
Tudi jaz imam še eno za deliti a trenutno, bi vam rada sporočila, kako rastejo MOJI KORENJAKI...

Gani - Ima že malo bolj svetlo dlakco, sicer glede na to, da je prvi PRAV NA TA DAN nekje v tem času prišel na svet, je še zelo majhen. Najmanjši od vseh -  malo manj je in je tako, drugače pa je pravi CUKERČEK, ma se nič ne dere - cvili, kot pravijo za macene. Me pa navdušuje, da je tako prijazen do svojih bratcev in sestrice, že sedaj jih umiva, ko se nekje jočejo-civilijo.

Gaj - On je sploh CAR, dlakca je še temnejša kot prej, in danes je prvi od vseh spregledal.No vidi še ne, to bo čez kak teden, je pa zelo luštkan z tistimi modrimi očkami, oh kako me je danes očaral, kar zaljubila sem se vanj. Je pa najbolj debel od vseh - očitno je da skoz "cuza seske"...  :D. Navdušuje me to, da ima zelo veliko topline, vedno je topel in ko ga vzamem k sebi se nic ne dere, celo že po malem prede...  :D

Kiš -  On, da ne govorim o njem, nekaj posebnega je na njem. Vedno bolj svetel je. Podoben je belo umazano sneženi kepi, ker je res tako zavalen. In ko se uleže, se uleže čez vse tri... navdušuje me to, da ima zelo razvit čut za voh, vse zavoha in je prvi, ko začne pihati, ko pridem do njih. Me že na 2 metra zavoha in piha. Ah potem pa še druge Zbudi...  ;D Pa še oni pihajo... ;)

Nika - mala mamčina nagajivka. In ima vse njene vrline. Nje ne bi kaj posebno omenjala, ker je zelo glasna, še vedno. Ednio kar me navdušuje je, da veliko spi, ko pa ne je stalno v pripravljenosti, kdaj bo napadla in pihala - mačka pač... ;D

E in tako sem vam opisala EN TEDEN stare moje LJUBJENČKE, ki sedaj zaenkrat še uživajo na toplem, a bodo kaj kmalu morali ven - SAMO TO POVEM SAMO VAM, da me oni ne slišijo, drugače bi imeli "žurko"... ;D

Mamica pa jih ima že sedaj počasi kar dost - vedno mi pravi, da naj jih čimprej navadim samostojnosti - No, čez kak teden pa res...  ;D ;)


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 07.04.2003 at 22:43:49

jest se večkrat spomnim na umrlo staromamo, ki ni kaj prida marala za mačke, čeprav so jih seveda na kmetiji imeli. Mački v hišo niso smeli. In potem je staramama  pred desetimi leti umrla, in to ravno na dan mrtvih. Ležala je na parah doma v dnevni sobi: na tla sta se dali dve gajbi za krompir, čezenj nekaj plohov, vse to pa so ljudje iz pogrebnega zavoda zakrili z blagom, nanj pa postavili trugo s staromamo. Mački so ugotovili, da se fino lahko skrijejo tam notri pri gajbicah pod mrtvo staromamo, pa da so tam lepo na toplem, pa še kaj prida jih nobeden ni upal preganjati zaradi ljudi, ki so hodili kropit. In mene je zmerom popadel smeh (ki sem ga sevede skrivala), kadar se je maček pod krsto pretegnil in so se pokazali izpod blaga mačji kremplji, pa še kakšna tačka zraven.

no, in je prišel dan za pogreb in smo vsi žalujoči stali ob trugi in je pogrebni zavod trugo zaprl, jo dvignil, pa še blago zraven - maček pod trugo pa je v trenutku ostal brez skrivališča. In kakšen vzdih presenečenja je ušel tistim, ki niso vedeli za mačje skrivališče.

In vedno ob tem spominjanju premišljujem, kako se je počutila staramama, ki je vedela, da pod njo vsi zadovoljni poležavajo muci - ona jih pa ni mogla spodit ;D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Marjana on 09.04.2003 at 09:43:48

Lep članek o blagodejnih vplivih prisotnosti živali v naših življenjih :) :

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030406173125729

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Harry on 09.04.2003 at 13:27:51


m wrote on 09.04.2003 at 09:43:48:
Lep članek o blagodejnih vplivih prisotnosti živali v naših življenjih :) :

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030406173125729


Marjana, si verjetno mislila tale link:

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030403200107378

Ker oni ne govori ravno o živalih. ;D 8)

LP Harry

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Marjana on 09.04.2003 at 14:06:35

ups ;D

no pa sej oni članek je tud kul  ::) ;)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 09.04.2003 at 17:33:04

Harry

Zgodica male punčke z muckom mi je na moč znana.
Nekje je moja otožnost na meni,  vedno privabila moje k meni moje mucke.  
Imam 4
1 muco in 3 mačke.
Vsi pa začutijo bolečino, ko je v meni.
Če sedaj lahko opišem samo en primer, ki me je po tem dogodku pogrel...

Pred letom dni nazaj sem v istem dnevu izgubila mojo drago in cenjeno staro mamo, in še  strica v istem dnevu. Zelo smo  bili povezani. Njuna smrt me je presentila,  ker tega res nisem pričakovala. Obe dragi osebi na isti dan . Ko sem izvedela, da sta " odšla", nisem čutila, da bi se v meni kaj prebudilo. Nekje sem bila trdna v sebi. Nisem zmogla solz, ali pa jih pred drugimi nisem želela kazati. Tiščala sem v sebi, vsi drugi pa so kazali vse... Solze...  :'(

In odidem v svojo sobo. Za mano nehote gre moj ČRNI muc, ki me ima najrej. Vedno mi je za petami, celo dere se in me kliče ko me ni.O vem, da kliče; Simona, Simona, kje si, pa naj se sliši še tako smešno ali nelogično - KO BI VSAJ ZNALI GOVORITI, bi bilo vse drugače. Vendar njihov pogled pove vse. Meni vse...

Pridem do svoje sobe, zaprem jo in Mikija, tako mu je ime, ne spustim k sebi. Nežno zamijavka pred vrati in s tačkami krempa po vratih. Vse še tiščim v sebi, ko pa mu odprem pa Planem v JOK, nisem vedela zakaj je bilo temu tako. Solze so se kar ulile. Tekle so po mojem licu in se spominjale SREČNIH trenutkov, ko sva s Stricem Lovila gozdne živali,ampak tako za hec, ko mi je delil Viki - Kreme ( onega indijančka ) in O Mami, ko mi je nevede vedno dala kak sladkorček, ko mi moja mami tega ni dovolila in ko me je učila, da sama tega ne smem jemati brez vprašanja ali pa ko mi je vsako jutro pekla Jajčka s kruhkom, ker sem zelo rada prva vstala...
Ti dogodki so me spodbudili k joku... Spomini - sladki ampak grenki.
Miki mi je v trenutku Stopil k nogi in se Dobrikal, začel presti. Kaseje se je usedl kot jaz in me nežno gledal. Skočil je na stol, kjer sem sedela in se nežno dotaknil mojega lica, ter iz njega lizal moje solze. Tako me je zgečkalo, da sem se tako začela smejati. On pa je nevede še planil z obema tačkama k meni na vrat in me objel.
Ne morete vedeti, kako sem bila presenečena. Vse v meni je govorilo, da me zelo razume, da mi želi odvzeti Bolečino in mi jo je. V tistem danem trenutku mi jo je. Vesela sem bila, da mi je sledil, ne vem kaj bi bilo, če ga ne bi bilo za menoj. Nekako je vedel, da mora  - BITI OB MENI.
Še vedno je OB meni, Tudi danes.
In ko v meni vidi bolečino ali solze - včasih še on žačne mijavkati in sva dva, s tem mi pokaže, da nisem samo jaz ranljiva, da je tudi on in da je Bolečina nalezljiva, ZATO se jo moram Čuvati in Braniti, kolikor se je le da.
Njegova toplina mi pomeni vse.
V trenutkih, ko nekoga NI, mi on pomeni vse...

Lahko rečem, da so resnično pravi Balzam ZA DUŠO in Tudi moj Kuža je temu enak, če se jaz jokam, še on cvili ali pa me otožno gleda, enako kot mucek, želi odvzeti bolečino.

In ne PRAVIJO zaman -  DA SO DOMAČE živali Odličen Zdravitelj Bolečine. In imajo določen del energije v sebi, KI ZDRAVI, v to sem prepričana.

IMEJTE RADI ŽIVALI, S TEM BOSTE SVETU POKAZALI KOLIKO MU POMENITE in SAMI SEBI.
KDOR IMA RAD ŽIVALI ima RAD LJUDI.
To tezo zelo pogosto uporabljajo in je resnična.

Tudi psihologi se strinjajo, da so živali odličen zdravitelj za DUŠO.


To je moje mišljenje.

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 09.04.2003 at 17:56:14

Še ena ZGODBICA

Bila sem stara 8 let. Navdušena nad tem, da IMAMO DOMA MUCKO, ki bo imela mlade.
Bila je črne barve in zelo prijazna. Pod vratom je imela belo liso in zato smo jo klicali Lisa.
Veliko je zahajala v naravo, ki jo imamo zelo blizu doma, skoraj nikoli je ni bilo doma. Ampak sem jo imela vseeno rada, kljub temu, da sem imela še eno mucko.
Ker sem imela zelo rada živali, sem menila, da ko odrastem bom Veterinar, da jih bom lahko zdravila in jim pomagala.
Ta želja je bila v meni vse od dne, ko sem dobila svojo prvo Mucko, kateti sem dala ime Pika, ter ji dala okoli vratu nek obesek s tem imenom, če se v slučaju Izgubi.
Vsak dan me je čakala pred vrati mojega doma, ko sem prišla iz šole.
Pike je bila tista, ki je imela kasneje Tudi Liso.
In Lisa je bila breja. Vedela sem, da bo imela Mucek in sem se tega dogodka že vnaprej veselila. Saj ko sem videla prvi dogodek, kako so mali mucki pokukali na svet - kako so se strili, mi je lepota narave za ta dogodek za vedno podarila Nasmeh na obraz. Začela sem drugače ceniti mucke.
Lisa je bila tretja mucka
Potem je prišel dan, ko se je začela vesti neprimerno. Takoj sem vedela kaj jo teži.
Zunaj je bilo Sonce. Sonce je sijalo in odnesla sem jo v neko košaro, kjer je bilo seno.
Lisa se je z vsemi močmi trudila, da bi prvega mucka strila in ga je. Bil je nedonošeček. To  mi je kasneje povedala mati, ker ni imel še skoraj čisto nič dlake, čisto malo. Poleg tega pa še dihal ni. Bil je mrtvo rojen.
Jokala sem, saj kot mala deklica nisem še nikoli doživela tako smrt in ji zrla iz oči v oči.
Lisa se je umirila, za trenutek sem mislila, da ne diha več in se je še nekako premaknila. Je, to sem opazila, nato pa je OTRPNILA, to sem videla na lastne oči.
Želela sem si da se premakne a se ni in ni hotela, potem pa mi je mami rekla, naj grem stran. A nisem hotela. Jokala sem. Nekaj časa je bil v meni jok. A me je nekaj pomirilo.
Ko mi je mami naročila, da naj grem k sosedu in mu povem, kaj se je zgodilo, sem to tudi naredila. Vse ZA Liso sem si rekla, čeprav nisem vedela, zakaj?
S prijateljem, ki je bil nekje 4 leta starejši od mene, pa tudi še otrok, sva storila tako kot nama je velela mami.
Liso in njenega mrtvo rojenega mucka sva položila v neko posodico in ju odnesla v gozd blizu Hiše. Tam sva skopala jamico, pod prekrasnim drevesom in ju položila v " pomladno prebujajoče se zemljico". Jaz sem iztočila pred tem že vse solze. Zato se v danem trenutku ko  se je to dogajalo nisem mogala jokati. Bedela sva nekaj časa nad njima, ker sem si jaz tako želela in delila par besed. Prijatelj je bil močan, saj so bili doma taki, da so "živali jemali bolj trdno kot jaz". Niso preveč čutili do njih. Tudi moj prijatelj, zato bi bila vsaka solza odveč, to sem vedela.

Ta spomin mi ne bo nikoli zbledel, ker še vedno se živo spominjam vsega, ko stopam mimo tega kraja, ko grem na sprehod...

Lisa je še vedno v mojem spominu...
In še vedno sem imela željo, da bi bila veterinarka, po tem dogodku, dokler nisem spoznala, da " imajo tudi drugo delo", pa čeprav je humano...
Nisem več sledila svoji Želji.

In toliko dogodkov je še...
Ampak so lepi Spomini, ki jih vedno znova pričarajo NOVE IN NOVE živalice, ki prihajajo v moj DOM.

Lep dan želim, vsem LJUBITELJEM MALIH in VELIKIH ŽIVALI

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 10.04.2003 at 21:54:28

Sporočam vam, da so Gani, Gaj, Kiš in Nika, odprli že vse očke in gledajo s Ponosom v Ta Svet. Vsi imajo Modre očke.
Danes so raziskovali mojo sobo. Ovohavali so jo in se že počasi kobacali po njej.
Kako lepo jih je opazovati.
Tako drobcena bitja in toliko lepote v njih.
Kmalu bo čas, ko jih bom morala oddati in če verjamete ali ne, se tega dneva ne veselim kaj preveč.

Rada vas imam; Gani, Gaj, Kiš in Nika, predvsem pa vašo Muco.

In veselo rastejo naprej, vam bom sporočila še kaj, tako si tudi oni želijo.


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by himynameis on 14.04.2003 at 22:03:29


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 15.04.2003 at 19:59:24

Moje mucike so bolj prijazne kot je TA MUCA...

He he he, vsaj PIHAJO ne...

In rastejo.
Rada jih imam.
Prav prisrčne male kepice so že... :D ;)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by himynameis on 15.04.2003 at 20:35:10

Kje pa vidiš to muco pihat? Vedno vidiš slabo v lepem? ;)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 15.04.2003 at 21:24:15

Menim, da zelo dobro poznam Muce in Mucke... ;D

Tole je njegova obramba - pihanje... ;)

Prepričana 100%... :)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by himynameis on 15.04.2003 at 22:04:20

Ja, ampak jaz sem vprašal, kje ti vidiš to muco pihati. A ni možno, da je le mjavkala? Pa še malo nestabilna je bila na nogah.

Drugače pa, kill the cat, keep the dog. ;)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by EvaZh on 15.04.2003 at 22:47:44

dobr, po mojem mnenju mucek ne piha, ampak za tole, himi:

Quote:
kill the cat, keep the dog.
jao!  ::) >:(

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by himynameis on 15.04.2003 at 22:55:21

Eva, te izjave si nisem jaz izmislil. Je bil le citat.  ;D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by EvaZh on 15.04.2003 at 23:47:56

himi, aja nisi avtorja navedu :P
sem že slišala jest ta citat, več kot enkrat  ::) priznam, da sem se gotov kdaj tud režala

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Harry on 17.04.2003 at 15:17:56

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030414215421828

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 19.04.2003 at 13:25:42

Po mojem mnenju, kateri je zelo zelo pravilen - mucek PIHA. Meni zelo logiiično.... ;)

Drugače pa; Gani, Gaj, Kiš in Nika zelo lepo rastejo, pridobivajo na svojih prekrasnih barvah in kar mi je najbolj všeč - imajo MODRE OČKE. Vsi.
In seveda tudi Pihajo in ko pihajo so v taki preži, kot je ta mucek... :)

Jutri jih bom skušala navaditi, da JEDO sami. Prvo hrana, potem Pijača... :)


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by himynameis on 19.04.2003 at 14:04:37


Moonlight wrote on 19.04.2003 at 13:25:42:
Prvo hrana, potem Pijača... :)

Pir? ;)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 21.04.2003 at 15:39:37

E tako, pa mi je Uspelo.
Nika je že samostojno "oblizala" svoj košček meska, Gaj, ga samo ogleduje in piha nanj  ;D, Gani pa niti ne razmišlja o tem, da bi se ga lotil. Kiš pa je tak Zaspanček, da večjega NI.

He he he - LEPO SE JIM GODE... :)

In Topel pozdrav vsem Ljubiteljem Živali.  :D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by ana on 25.04.2003 at 08:46:26

A ježki tud pašejo med naše živalce?

Včeraj zvečer sem s šahovskega turnirja peljala domov poleg mojih dveh najmlajših še njune sošolce. Vam povem, avto je kar pokal po šivih od otroškega (pubertetniškega) razgrajanja in še dobro, da zaradi pripetih varnostnih pasov otroci ne morejo skakati en po drugem. Takale vožnje znajo biti (zame) izredno stresne (rada imam gmah med vožnjo, kar mi uspeva samo pri mojih otrocih), po drugi strani pa izredno zanimive in prisrčne, saj iz otrok kar letijo iskrice in domislice.  Ko smo se vračali skozi Mavčiče, sem opazila ježka, ki se je odločil prečkati cesto. Počakala sem (hitrost je itak omejena na 40 km/h, tako da glede tega ni bilo nobenega problema), niti nisem s prehitrim ustavljanjem ogrozila koga za sabo.  Avto za mano je tudi počakal, tretji v koloni pa je kljub temu, da skoraj ni bilo več prostora za prehitevanje, z  brzino švignil mimo in – zgazil s prvim in zadnjim kolesom ježka.

Bi rekla, da ga je voznik ziher videl.

V avtu sem imela (še ) tri otroke. Zanje je bil to popolni šok. Še zame, vendar mislim, da več kot sem storila (ustavila avto) v tistem kratkem času, nisem mogla storiti. Otroci so se popolnoma umirili in zresnili.

Če prav vem, so ježki zaščitena živalska vrsta.  

V zadnjih letih je bilo veliko storjenega za to, da se na cestnih odsekih, kjer se na poti v šolo in iz šole gibljejo otroci, hitrost avtomobilov čim bolj upočasni in da so vozniki na takih odsekih bolj pazljivi.

Kar se tiče varovanja drugih oblik življenj, pa opazimo za cesto samo še prometne znake 'nevarnost srnjadi' ali nekaj takega. Pa še te table so postavljene v prvi vrsti za zaščito ljudi (ker taka žival naredi kar nekaj škode ob trku tudi na avtu) in za zaščito zavarovalnic: če je ta znak postavljen in kljub temu doživi avto bližnje srečanje s srnjakom, se zavarovalnica lahko izmaže glede odškodnine (vsaj mislim, da je tako).

Sredstva javnega obveščanja, organizacije za zaščito živali itd bi (po mojem mnenju) morale več narediti na opozarjanju voznikov, naj čuvajo vsa življenja, ne samo človeška. Čeprav v prvi vrsti človeška.  

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 25.04.2003 at 12:59:50Ana,
Seveda spadajo MED NAŠE "domače" ŽIVALI.

Lahko jaz dodam še svojo poletno zgodbico.

Ta je lepša, kljub temu, da sem opažala vse, kar si ti nekje že napisala tudi NA LASTNE OČI.

Bil je mesec julij. Doma imamo trto, pod katero je zelo velik travnik s sadovnjakom. In nehote sem nekega večera, ko je že bila noč - svojim mucam dajala mleko. Večkrat se usedem na klopico poleg in opazujem kako pijejo in če vsi ENAKO dobijo... :D
Potem pa, si misliš - Pod trto nekaj zašelesti, jaz se na moč ustrašim, ker to ni bil navaden Zvok. Kot, da bi nek človek Hodil, tako močno se je slišalo. Potem vstanem in opazim, da proti skledici z mlekom lomasti Ježek. Čisto mlad, majhen jež. Nič se ni bal. Prišel je čisto k posodici, Splašil mucke  ;D,kateri so ga potem tacali a ne dolgo  ;) in popil vse mleko. Bila sem zelo začudena, da se ni nič bal, niti mene, ko sem ga ogledovala, kakšen je bil. Bila sem tako vesela nove živalice, da sem mu prinesla še malo "meska", taga je še raje pojedel, čeprav so slakdosnedi mu je meso teknilo.
In tako se je nadaljevalo dva tedna in ne moreš verjeti - vsak dan ob enaki Uri in istem mestu se je pojavil.
Dan za dnem je enako jedel, kot mucki.
Ko ni več prihajal na obisk pa sem ga sama iskala - kje naj bi se sedaj skrival.
NIsem ga našla, ampak so lepi spomini na to, KAko je vsak večer ne glede na vreme prišel vedno ob enakem času - kakšen občutek za čas... :D. Njegov " phhhhh" pa mi bo za vedno ostal v spominu - nekako kot / pusti me pri miru ko jem /.
Dala sem mu ime - Pogumni ježek.
In še vedno upam, da se To poletje vrne.
Nisem si ga želela udomačiti, ker je vendarle - gozdna žival in tja tudi spada...

Upam, da se bo vrnil... :)

In pozivam vse VOZNIKE, da so na CESTI pazljivi, sedaj bo JEŽKOV še največ, ker bodo prečkali cesto, kjerkoli - tudi tam kjer ni gozda, v bližini HIŠ in večjih poslopij...

Tako dorobcane živali in tako LUŠTNE, polne življenja in njihov Smrček...

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 25.04.2003 at 13:03:14

Danes so Nika, Gaj, Gani in Kiš, vsi skupaj ZAUŽILI topel obrok. Po treh tednih SAMOSTOJNO JEDO... :D
Vesela sem za to, saj ima MAMICA sedaj več MIRU. :D

In danes gredo na svoj prvi sprehod na SONCE...In spoznavati naravo okoli njih - oh kako sem vesela Zanje.
Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 08.05.2003 at 00:41:19

Moram vam sporočiti, da sem danes oddala mojo malo zverinico - Gaja. Tistega malega puhka, ki je kot drugi priplaval na ta mali  svet.

In za informacijo - odšel  je v  naročje lepe mladenke, katere naročja se po kratkem stiku ni hotel več ločiti.  ;)

Sedaj vem, da mu bo zelo doboro godlo.

Hmmm, tudi Nika je že oddana. Mala tečkica bo končno našla svoje nove gospodarje... ;)

Samo še Kiš in Gani...
iščemo tolpe in prijazne gospodarje.


Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by b5 on 08.05.2003 at 13:04:53

Lahko tud Pr KUŽMUC trgovini nalepiš da oddajaš al pa zraven pri veterinarju Roku. Tm se kr dost prijazni ljudi in ljubiteljev malih zverinic okol vrti...... :D

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 08.05.2003 at 16:52:42

b5, vem.
Kužmuc ima dosti tega in vedno sem tudi tam kaj našla za moje ljubljenčke, vendar sem oglas vedno dajala izključno samo preko neta ali časopisa.

Tako jih na splošno vse oddam.
Je pa res, da si jih v skorajšnjo svojo bližino ne bi želela oddati.

In še nihče se ni oglasil tako blizu.

Našli bodo prijazne lastnike, verjmemi mi.

Hvala.
In pozdravi mi vse ...

Simona

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by b5 on 08.05.2003 at 22:44:52

Verjamem :)

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Harry on 10.05.2003 at 11:36:06

Predvčerajšnjim smo imeli smrt v družini. Poginila je naša ljuba ZLATA RIBICA. Zjutraj je še normalno jedla in plavala, popoldan pa je bila že obrnjena in čisto primiru.

Danes sem peljal cepit psičko in sem olajšan za sedem jurjev. Najbolj gnilo je to, da pol vzame država. Ko pa je treba poskrbet za kakšno zavetišče, pa ni nikjer denarja. Le kam gre? ??? Če pomislimo koliko je v SLO samo psov in mačk, ki jih ljudje cepijo, se nabere kar nekaj denarja.

LP Harry

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Star12 on 12.05.2003 at 21:44:13

Mala moja pikica NIKICA je dobila nove lastnike.
Kako sem vesela zanjo, znova je šla v nežne in tople rokce, to ne morem verjeti.
Toliko lepega bo imela - baje se ji obeta prijateljstvo z malo in veliko želvico....

Naj ji bo lepo, o saj vem, da ji bo....

Title: Re: KAJ PA ŽIVALCE?
Post by Kali on 18.07.2003 at 13:56:45

Dragi moji,

nedelja, 13.7.2003 - v Fiesi je neznano kam stekla Kita, crno bela psica pasme
border collie. Zadnje mesto, kjer so jo videli, je bil Piran.
Po izkusnjah je lahko ze marsikje.

Prosim vas, da pogledate okrog sebe, posredujete to sporocilo znancem in
prijateljem, in pomagate najti Kito.  ce jo vidite poklicite Darjo, 041 421 637.

Kitino slikico si lahko ogledate na
http://www.geocities.com/ovcarska/

Hvala za pomoc in lep dan
Barbka

Hvala vsem, ki boste lahko kako pomagali tudi v mojem imenu,
Jana

Pozdrav,
mojpesForum team.

http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.