Ful dobre misli Kali, prva je res iz Dao De Jinga, daoizem ter zen budizem sta pa tudi povezana v nadaljnih...
topic je redek, edini, ki ga poznam o umetnostih gibanja...skoda bi bila ce bi se tako nadaljevalo....
resnicno eden mojih zadnjih postov, v primeru da ni spremembe, ki bi morala biti edina stalnica...;
ce ne bomo razumeli, da obstaja razlicno dojemanje same besedne zveze "umetnost gibanja", ne bomo vzpostavili normalnega dialoga...venomer se skregamo na isti tocki...zacetni definiciji dialoga...
moje misljenje; VSAKA vescina ima NUJNO tako teorijo kot prakso...razmerje je razlicno...japonsko strenjanje z lokom ima recimo "malo" prakse, ter veliko filozofije...boks recimo, nima veliko filozofije, gre predvsem za neke koncepte boja, homo homini lupus, oz. grajenja samopodobe preko duela, zmage, poraza...lahko bi rekli protestanska etika, plemenski inicacijski obicaji, visanje statusa v deviantnih druzbenih sisetmih(tolpe, mafija, teroristi..
Tako predlagam, da filozofi govorite o filozofiji vescine, fizicarji pa o fiziki...samo tukaj dodam pripombo, da se mi zdi nemogoce z besedami opisati giba, oz. prezapleteno, prevec casa bi mi vzelo. raje se osredotocim na oboje, filozofijo ter gibanje,
imam sreco, da ima vescina, ki jo treniram, dolgo zgodovino, kar mi omogoci spregovoriti se nekaj besed o tem...
Za konec se moja lastna filozofija;
nasilje se mi ne zdi normalno....boji, v ringu, ki temeljijo na ful kontaktu so nepotrebno nasilje...zavedam se, da v resnici ni ovir...ampak...
strah pred svetom, pred kriminalom, pred realnostjo...pri meni ni tako velik...da bi sel v ring sprobat v KAO realni sitauaciji, ta strah premagat....
ravno obratno...
ne bojim se, oz. vsak dan se manj bojim...zato ker treniram vescino gibanja...kjer vsak dan samo gledam mojstra kako izvede figuro, ter jo poskusam ponoviti...ne razlaga na tej stopnji veliko...par stvari...gledas in ponavljas...probas aplikacijo, pocasi, hitro, gibanje v dvoje...gibanje...vmes razmisljas...zakaj to delam tako, kako bi mi bilo gibanje cim lazje...gibanje....fizika....
pridem domov, grem na forum da malo pofilozofiram

pa cesa naj me bo strah?
kaksen adrenalin?
kaj je to?
premagovanje ovir na poti...
resno mislim...ni mi jasno kako mislis brus li da bo demokraticen ter normalen dialog stekel sele po tem ko bomo sprejeli tvojo predpostavko da je govora zgolj o fiziki...to ni dialog...to je jebeno obkrozevanje
Ali se strinjas?
a) Ja
b)Seveda
c)Ne vem
skuzzi
polna luna pa to